Jump to content
BulForum.com

Мезета


Recommended Posts

Ъхъ, току замирисало на опушен мисирски задник, че даже може да мине и за нова рецепта. :lol:

Е тва ще е яко....

Представяш ли си опушена мисирска трътка на скара....

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 741
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Е тва ще е яко....

Представяш ли си опушена мисирска трътка на скара....

Това тутакси ми напомни за един епизод от Джери Сайнфелд. :lol: :rofl:

 

81960476.gif

Link to comment
Share on other sites

Браво, браво - из снимки си слагате. Много добре, има развитие в тоталната ви мисирщина... Аз ако не взема скоро да сготвя един мисир - ей така да си мисля за вас...  :laughing1:  

Link to comment
Share on other sites

Браво, браво - из снимки си слагате. Много добре, има развитие в тоталната ви мисирщина... Аз ако не взема скоро да сготвя един мисир - ей така да си мисля за вас...  :laughing1:  

Повлече те канибализмът или още по-зле, автофагията ли, бре!?

Link to comment
Share on other sites

Те от мен една благинка. Този път успях да снимам преди да се изяде  :)

Кавармица а ла gado, въпреки, че има ред волни изпълнения в нея, ама все пак е спазено каноническото правило да е ястие на собствен сос.

b3943d788d7b56ec.jpg

Свинска плешка, телешко шолче и свинско задно джоланче, гарнирани с кралски печурки, щедро поръсено със семена от резене (див копър) и микс от подправки, който обаче няма да ви шепна, щот един ден ще ставам милионерче от него.

 

П.п. Джоланчето е от изключителна важност заради колагена, щот е изключително полезен за кожата (наред с винцето), освен, дет няма по-добро уплътняване на соса от него.

Ай да ми е сладко  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Мисир....

 

Дробчето се налага в кисело мляко за една вечер   ;)

 

Пробвай и после ще приемам почитанията ти....

а що не в прясно мляко ? 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

30530880_10213837189902573_8840996991187

 

Втората рецепта за серийно производство. Това е финалната стъпка преди заключителните действия и консервация. Чакам дегустаторите в сряда да дадат отзиви.

Link to comment
Share on other sites

Танас е Педе..., така, де... Агент Пендъргаст!

Edited by gado
Link to comment
Share on other sites

Между другото, е яко провал. На люто го докарва, на вид - също, ма грам подправки и сол не се усещат... Ще се сменя рецептата.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Малко да покажа от новите продукции, които разбира се отдавна са изядени:

1. Домашна свинска шунка - врат:

29594440_10214968717468987_2751414095636

 

29695512_10214968718669017_8468170808733

 

2. Първият ми домашен млян колбас - пилешко и свинско:

31318310_10215189203501000_2433018168563

 

31306954_10215189204181017_6611627454164

 

31239388_10215189204501025_8304844330722

 

31317958_10215189205661054_6172988025195

 

3. Домашна шунка пуешко филе:

31326796_10215190885143040_8369600869906

 

========================================

 

И разбира се на Великден - ГОЛЯМОТО МЕЗЕ:

 

30415098_10215063510598756_6140709118904
 

Link to comment
Share on other sites

Това последното е ХРАНА, Мисире! Добре е да го осъзнаеш. А ако се и случи (осъзнаването), черното ти дробче ще ти служи добре малко по-дълго. :)

 

П.п. Не, че нещо. Не си някой малък пикльо, ама от 'де после да диря такова мисирище, кат' тебе

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Пичове , имам въпрос. В събота закачих рибиците да съхнат, но с това влажно време какво да правя? Да ги прибера ли в хладилника докато спре да вали?

Link to comment
Share on other sites

Според мен- да. В момента е възможно най-неподходящото време за сушене на открито. Налице са всички необходими фактори за мухлясване и развала: висока влажност, липса на вятър и относително висока дневна температура. Аз бих ги прибрал за няколко дни, подредени върху домакинска хартия на някоя от скарите на хладилника. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Здравейте,

 

доста дискусия имаше по темата за телешка пастърма, някои бяха правили и свинска.

Споделям и моя резултат, отбелязвам, че за около седмица нещата се случиха, и на вид, и на вкус се хареса много от всеки изпробвал. Много приятно занимание - а резултатът е страхотен:

 

IMG_9322JPGEEX26AcusFn7HnqRFhej154365530

Edited by Samo_minava
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Прати малко насам, мисир такъв! :lol:

 

Като си дойдеш, професоре...  :laughing1:

 

Мисля да туря един малък хладилник в асансьорното, така щото да произвеждам целогодишно... 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...