Jump to content
BulForum.com

Катастрофи

бат Ицо

Recommended Posts

На въпросното кръстовище разрешен ли е ляв завой от средна лента? Говоря за маркировката на пътя и знаците.

Съжалявам за колата. Предполагам имаш автокаско. Дано направо да ти я сменят. Важното е, че ти си добре.

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply
На въпросното кръстовище разрешен ли е ляв завой от средна лента? Говоря за маркировката на пътя и знаците.

Съжалявам за колата. Предполагам имаш автокаско. Дано направо да ти я сменят. Важното е, че ти си добре.

Дори на снимката може да се види че от това кола не става ако не изрежат цялата предница.... Как да е. Важното, че е жив и здрав. Няколко стотачки акт, а каското ще покрие всичко. Много кофти тръпка

язък за хубавата кола :( ще може ли де поправи? Кво казаха застрахователите или там които се произнася по тея въпроси?? Щот гледам че е бая смачкана.

Botev1912, в ситуацията не мисля, че аз съм 100% виновен. По правилник обаче съм аз. Акта е 100 лв. Полицаите бяха на моя страна, шофьора, който ме удари също, но нямаше как да се извърти ситуацията.

netrootbg, не знам за лентата. Мисля, че е само една. Каско има, днес говорих с тях, но чак четвъртък е огледа. Вероятно ще я ремонтират, тъй като дават нова, когато щетите са на 2/3 от стойноста.

Яко те е забърсал. Важното е жертви да няма. Догодина с по-хубава кола. ;)

Не е разрешено, но автобусите могат да си завиват от средна лента по правилник.

Догодина с по-хубава кола. ;)

Да се надяваме че каското ще покрие щетите ;)

п.п @РИП ,това да не е Lncer-a, който си взе наскоро, ако не бъркам :unsure:

Rip не разбрах ти от лява лента ли правеше завой или от средна ? Аз редовно си права от средна (въпреки че е забранена със знак) точно заради тази видимост ...

Аз пък левия го взимам на жълто със превъртане на гуми и дрифт :ph34r: .. айде стига вероучения , тълкувания на правилника и обяснения кой , как взима завоите , щото и тая тема ще се сбозяса за пореден път . Пък и за ламарини не се реве !

Ael, от лява си правя. Аз даже както казах не съм сигурен дали от средна може и си завивам от лява.

Ael, от лява си правя. Аз даже както казах не съм сигурен дали от средна може и си завивам от лява.

аз на спомени твърдя че не може, тъй като над средната лента има знак за задължително движение направо.

автобуса има право да прави маневрата "ляв завой" и от средна лента само ако не пречи на другите участници в движението. някой изобщо взе ли му номера и обяснения от него или той се изсули неусетно? За движещия се направо автобус уточнено ли е на какъв сигнал на светофара е навлезнал в кръстовището според свидетелите и с каква скорост?

Botev1912, в ситуацията не мисля, че аз съм 100% виновен. По правилник обаче съм аз. Акта е 100 лв. Полицаите бяха на моя страна, шофьора, който ме удари също, но нямаше как да се извърти ситуацията.

netrootbg, не знам за лентата. Мисля, че е само една. Каско има, днес говорих с тях, но чак четвъртък е огледа. Вероятно ще я ремонтират, тъй като дават нова, когато щетите са на 2/3 от стойноста.

Ако двигатели, едно друго са заминали не вярвам да е по-малко ама знае ли се... тъй и тъй те ще плащат ремонта само че при ремонт има да стоиш без кола 1 месец ... :(

Ако двигатели, едно друго са заминали не вярвам да е по-малко ама знае ли се... тъй и тъй те ще плащат ремонта само че при ремонт има да стоиш без кола 1 месец ... :(

след тоя удар и да няма нищо засукано....да да. тия бохави ли са да правят ремонт? тва каско за кво е? да си чешат мадурите ли? стават и такива работи...за жалост

РИП, направи всичко по силите ти за НОВА. Заеби ти ремонта........ Ако трябва повечко разправия ама.....

след тоя удар и да няма нищо засукано....да да. тия бохави ли са да правят ремонт? тва каско за кво е? да си чешат мадурите ли? стават и такива работи...за жалост

РИП, направи всичко по силите ти за НОВА. Заеби ти ремонта........ Ако трябва повечко разправия ама.....

На една 7ца в БМВ не я бяха признали за тотална щета и се беше снабдила с ново купе и нов двигател. Всичко друго беше от старата(блъснатата) преместено.

Демек.... handmade BMW :)

На една 7ца в БМВ не я бяха признали за тотална щета и се беше снабдила с ново купе и нов двигател. Всичко друго беше от старата(блъснатата) преместено.

Демек.... handmade BMW :)

a тва купе и двигател от къде идват?.....не съм запознат тия хави. Айде двигател нов - ок. Ама купето ми е интересно :)

прекалено много се афектираш от снимките :lol:

на пръв поглед пораженията са буквално козметични - два кланика,капак,броня и някоя друга непредвидена ламаринка,нищо и няма на колата ;)

Нищо сериозно и няма на колата. Доколкото виждам е отнесена бронята странично, заедно с обменника на климата и радиатора, два криви рога, капак, които се сменят. В България сме все пак, по на запад влиза директно в моргата

Така е защото по-назапад първо са по-евтини колите и второ е по-скъп труда та някак се обезсмисля да се хвърлят 200 човекочаса труд по 50 евро/час (минимум) отделно материалите и т.н. след като за под 20,000 ще струва новата.

Не че и тук пак няма да излезе поне 10к ремонта ама все пак ще се направят на луди ми се струва :)

10к само за труд? Защото аз това имах предвид а не частите - те са отделно.

И все пак си мисля, че рейса е виновен. Има право от средна лента да свие, това е така. Дали има обаче правото да е като второ МПС? Не би ли трябвало да застане зад теб?

Всъщност той трябва да му даде предимство, понеже е от градския транспорт. Но ако RIP реши да се заяжда с решението, може да се опита, защото завой наляво от средна лента може да се прави само ако рейса няма възможност да го направи от лявата лента. А там място за маневри бол, така че няма причина да го прави от средната лента. А това, че там всеки втори го прави е вече друго, въпреки че не виждам никакъв смисъл. Аз там редовно си завивам от лявата лента и после гледам с удоволствие как тарикатите от средна лента се опитват да се престроят след завоя в лява, защото в дясната лента има паркирали коли. Аз там поне не ги пускам. :devil

не ти ли дават тяхна кола, докато ти оправят твоята? Не стига, че им плащаш ами и да не ти осигурят кола

не ти ли дават тяхна кола, докато ти оправят твоята? Не стига, че им плащаш ами и да не ти осигурят кола

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Човече .. живеем във Б Ъ Л Г А Р И Я :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Разби ме :lol:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...