netrootbg Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 Чистачките ми вече са на умиране и си търся да купя нови. Имате ли някакви наблюдения върху различните марки? Размерът на голямата ми е 72см. Доколкото разбрах няма да мога да сложа от тези които са популярни в последно време. Говоря за тези огънатите без метал по тях. Много голям ъгъл се получавал и няма да може да се притиска до стъклото. Искам също така да не си взимам някакви китайски боклуци. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 Аз съм с такива на Пасата - предишните 'Бош' нещо не чистеха както ми се искаше, но откак сложих тези просто се родих - идеално залепват и чистят перфектно при всяка скорост на движение, освен това са с някакво графитно покритие доколкото знам....абе с една дума - много съм доволен от тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 16, 2009 Author Share Posted April 16, 2009 Аз съм с такива на Пасата - предишните 'Бош' нещо не чистеха както ми се искаше, но откак сложих тези просто се родих - идеално залепват и чистят перфектно при всяка скорост на движение, освен това са с някакво графитно покритие доколкото знам....абе с една дума - много съм доволен от тях. Не си написал нито от къде си ги взел, нито цените и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 Не си написал нито от къде си ги взел, нито цените и т.н. Бриколажа - цена...май беше нещо от рода 10-15 лв.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitolino Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 72см е чистачката ?! малката колко е... Аз ползвам от евтините Autopractik за 3.00 от Метро, купувам си 2 комплекта и карам цяла година с тях Като чистене понякога са пълна скръб, но рядко се срещат и много приятни Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 Аз лично съм се замислил този път сериозно да си намеря БОШ Аеро, защото вече не се търпят моите 5+ годишни боклуци, които са и оригиналните на колата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlayMate Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 Аз съм с Champion и съм страшно доволен. Чистят отлично и са тихи при всякакви условия. Бях ги взел за около 25лв. от OMV, но реалната им цена предполагам е между 15 и 20 - просто OMV са си скъпари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 А моите чистачки се сменят само в сервиз, защото трябва да се свали цялото рамо със скоба. Затова се налага да купувам по два комплекта Шампион, щото тях пък не ги продават по една. Май ще ги измеря и ще си търся партия да разделим комплектите, че пак им е време за смяна. Май бяха 53-57 см горе долу Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 Аз също имам задна, но тя е доста къса. Само някой с комби може да се комбинира с мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 alco,към 8 кинта бройката,вече една година нямам проблеми с тях,макар че през зимата малко ги поизмъчих. купих си ги от петрола на карловско шосе. а китайските бошоподобни принципно чистят доста добре,един приятел е с такива,но ми се струва,че прецакват джама - оставят някакъв много тънък филм замазана гнусотия ,дето с пръст не се маха и съответно ако не се махне и с обезмаслител значи просто чистачката е издълбала джама Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 Ама тея Аеро на БОШ ли били? Чак сега разбрах че на Мегана ми бяха такива. Незнам защо по ирония ли или как все ми се скапва само лявата чистачка дясната си чисти перфектно... Реших за 3лв. да си взема от Метро пък ако са кофти с кеф да ги забуча в кофата..Е за мой късмет 4-ти месец карам с тях и съм доволен, въпреки че са боклуци.На дясната и одрязах перото да го сложа за задна, понеже тя ми е една по специлна пластмасова и не ми се дава 25 лв. за една 20 санта чистачка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 Аз си купувам Valeo от Метро и съм много доволен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 Ами 2ра година карам с едни BOSH AEROTWIN, ама май ще ги сменя вече - не че не чистят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolioeng Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 аз какви ли не експерименти си правих: сменях перца ( и силиконови и графитни) ,купувах си и от 3 и от 4 лв, но накрая си взех от ЛУКОЙЛ-а ,някакви немски по 7-8 лв едната и от тогава се родих,вече си имам перфектно чистещи пособия,а не мажещи недоразумения Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddrum Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 Valeo, до полиграфията някакъв магазин беше. Пича ми даде 3 вида различни дължини чистачки и рулетка да си ги премеря, щото не ги знаех какви са. Така не платих на комплекти и излезе около 20 лв. Зимата "бърсах" най-големите снегове и са си ОК! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Миналата година взех някакви Bosch (с закрилки за прилепване към стъклото при висока скорост) за около 90 лв - страшно съм доволен Видях че някои недоволстваш за Boch - възможно е да са купили някакви ментетз Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 То за 90 лв. бива и да не чистят добре. Даже и гаранция трябва да имат. Аз си купувам Valeo от Метро и съм много доволен... И аз карах с Valeo почти около година. За около 24 лв. от Практикер, останах много доволен, чистеха идеално. Накрая започнаха леко да замазват и реших да взема едни graphiti от 3 лв., че да видя какво толкова не им харесват, че да са 3 лв. Има си разлика, усеща се веднага, че не почистват хубаво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted April 19, 2009 Share Posted April 19, 2009 От метро си взех за 2 кинта 2 чистачки .. рейсърски едишън със хромирани лопатки ))) Много съм доволен вече н-ти месец ... пък и ускорявам по-бързо някак си с тях Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 19, 2009 Share Posted April 19, 2009 От метро си взех за 2 кинта 2 чистачки .. рейсърски едишън със хромирани лопатки )))Много съм доволен вече н-ти месец ... пък и ускорявам по-бързо някак си с тях Това е от хромираните лопатки - "рейсър едишъна" са изпитвани цяла година в аеродинамичния тунел и формата им е нагласена така, че да притиска максимално голфовете към пътя и едновременно с това да ги изтласква напред (разбирай -> +10-15 коня). Пазу, спри да се майтапиш с хората тук и да ги провокираш непрекъснато. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 Чемпиън до сега все са били Ок, на една Сиера слагах, на Пасат, на Волвото все си чистят 6+.Ако на някой му прескачат по стъклото и скърцат вместо да се движат плътно обирайки водата и мръсотията да си види рамената на чистачките, може да са пренатегнати или нещо друго за доизкосуряване.Много хора си мислят, че е от чистачките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.