Jump to content
BulForum.com

WINDOWS 7.0

ggg

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply
  On 6/1/2010 at 10:46 AM, tedy said:

Ми начи е BBBB-BBBBB-..... :) .

Щях да го запомня когато съм го писал, ако беше така.. :)

И въпреки всичко го пробвах и не стана :D

On 6/1/2010 at 11:55 AM, tedy said:

Може активаторите/лоадерите да са сложили такъв, или говориш за легално копие?!

Легално копие, да...

On 6/1/2010 at 2:55 PM, djadomraz said:

OEM?

Да.

On 6/1/2010 at 4:01 PM, shtaiga said:

http://www.tothepc.c...ows-7-vista-xp/

пусни го като администратор

Нещо не бачка линка за сваляне.

Сега гледам, че вкъщи на кракната 7-ца (х86) Magical Jelly Bean Keyfinder работи...

Как да си оправя проблема с това Windows genuine? Постоянно ме кара да го регистрирам днеска като пуснах компа даже ми изписа че бил изтекъл някакъв срок..

П.С.: нямам възможност да си купя оригинален windows :)

On 6/3/2010 at 6:36 AM, SpI7_FiRe said:

Как да си оправя проблема с това Windows genuine? Постоянно ме кара да го регистрирам днеска като пуснах компа даже ми изписа че бил изтекъл някакъв срок..

Тук зевзеците биха посъветвали да си сложиш Линукс след като не можеш да си позволиш Виндовс :) .

Иначе щом никой активатор и метод не работи, май преинсталация и после внимание при инсталирането на ъпдейти.

Win7 май е един от най-инатливите и защитени в това отношение, ми се струва, вероятно все още защото е нов, има повече капани, ама то май и Виста е подобна, само дето май от 7 чета повече проблеми с активациите. Ако един ден MS направят още по-трудна активацията, до почти невъзможност, делът им в домашните потребители ще спадне драстично :) . А това ми се струва ще е сериозна предпоставка и за други сектори.

А имаш ли поне малко свободно време и желание да попрочетеш ... примерно последните 10тина поста в тази тема? :lol:

http://zamunda.net/details.php?id=223409&hit=1

На лаптопа ми има сложен Win 7, обаче целия хард е сложен само в единия диск и тъй като не смятам да се преинсталира Уиндолса, за да се преразпределят гигабайтите, искам да попитам има ли голям риск, ако праскам всичко на едно място, в един и същ "диск"?

Ам да питам също на гърба на лаптопа виждам някъв код, който мисля, че е за легализиране на Уиндолса. Тва значи ли, че когато някога преинсталвам и го напиша тоя код, Уина ми става оригинален. Между другото в момента ми е такъв легален и оригинален и малко тъп въпрос, но тва дава ли ми някви по различни и широки възможности ?

И вече последно - когато тръгна да свалям някъв по голям файл, не зависимо дали с програма за сваляне или не, но никога не ми го сваля докрай. Как се оправя това и от какво е ?

On 6/3/2010 at 8:11 PM, Dunc said:

На лаптопа ми има сложен Win 7, обаче целия хард е сложен само в единия диск и тъй като не смятам да се преинсталира Уиндолса, за да се преразпределят гигабайтите, искам да попитам има ли голям риск, ако праскам всичко на едно място, в един и същ "диск"?

Ам да питам също на гърба на лаптопа виждам някъв код, който мисля, че е за легализиране на Уиндолса. Тва значи ли, че когато някога преинсталвам и го напиша тоя код, Уина ми става оригинален. Между другото в момента ми е такъв легален и оригинален и малко тъп въпрос, но тва дава ли ми някви по различни и широки възможности ?

И вече последно - когато тръгна да свалям някъв по голям файл, не зависимо дали с програма за сваляне или не, но никога не ми го сваля докрай. Как се оправя това и от какво е ?

1. Не особено. Праскай наред и не се притеснявай. Ако ще преинсталираш някой ден, ще трябва да си направиш бекъп само. Можеш да преразделиш на дялове диска без преинсталация, но това е доста рисковано, особено ако не си го правил и те е страх.

2. Да, ако вин-а е същия OEM, ще приеме номера от задницата. Не всеки ще стане от замунди и арени. Съвет - направи си имидж на диска докато не си направил много инсталации и го запази на ДВД-та или външен носител, за да не ти се налага да търсиш такъв Вин ако стане нещо. Примерно с Acronis. Най-безболезнено е ако закачиш харда на друга машина като втори, и с инсталиран там Акронис или подобно, да направиш имиджа.

3. Не. Никакви по-някакви си възможности не ти дава вин-а като ти е легален, ОСВЕН възможността без притеснения да правиш WindowsUpdate, и тук таме по сайтовете на MS ако ти поиска проверка за легалност преди да свалиш на някои места нещо. Има кракове/активатори, които примерно могат да поосерат Вин-а, с което може да му "паднат" някои възможности, но това са си екстремни ситуации. Примерно за Win2008 преди време се моташе един, който краква ала Виста, и го прави почти непригоден за ползване като квото е сложен..

4. Не знам. Дава ли грешка, и какво значи не го сваля докрай.

On 6/3/2010 at 8:11 PM, Dunc said:

Ако възниква при файл по-голям от 4ГБ без 2 байта, то проблемът ти се нарича FAT32. Конвертирай дяла към NTFS и ще се оправи.

Ако при по-малки файлове става - хммм трябват повече детайли за диагноза... :)

On 6/3/2010 at 9:11 PM, sMARTBomber said:

Ако при по-малки файлове става - хммм трябват повече детайли за диагноза... :)

Трябват ама това е Dunc все пак - малко на догадки го караме през цялото време с него :lol:

PS: Включи ли си Language Bar-a както ти казах? Че тогава не писа дали си се оправил...

...нищо, тъкмо ще е по-интересно да се направим да детективи :)

Сега даже се сещам че той е споменал Windows 7 и наличие само на един дял., от което дедуктивно извеждам - Windows 7 не може да се инсталира на FAT32 => не проблема във файловата система...

хммм... интересно

Има кракове/активатори, които примерно могат да поосерат Вин-а, с което може да му "паднат" някои възможности, но това са си екстремни ситуации
тоя форум започва да ми става любим, тука има по-жестоки бисери отколкото в калдата и датабг :D :D :D

Ооу, Дядо, бях забравил да ти пиша. Да оправих се с бар-а. Те бяха там от настройките се бяха изтрили тотлано езиците , които трябва да изкрав и затова изобщо не ми го изкарваше. Трябваше наново на си добавям кви езици да има в него.

Ем ся аз извинявам се, че доста пъти не съм особено детаилен или обеснявам криво, обаче в тая материя уинове, минове, компове, електроника, хардуер, софтер съм тотален индианец. Начи в частност проблема със свалянето на файловете е такъв - става въпрос за не особено големи файлове, да речем от 100 Mb нататък. Тва за първи път ми се случва подобен проблем при сваляния. Аз съм с Флашгет. Винаги съм бил с него и никога не ми е създавал проблеми, още по- малко пък такива. Занчи, задавам аз тва, което трябва да свали и уж всичко е точно, почва той, обаче още след няколко секунди и сваля файла. Обаче в същност се оказва, че нищо не е свалил, само някви килобайти и иконата на съответния файл е една таква никаква, неразпознаваема, дето с нищо не може да се отвори. Тва ми е проблемацията.

Ся да питам няколко неща относно отговора на Теди на предния ми пост - първо, още в началот Уина сам ме накара да направя бекъп и аз го направих. Нужно ли е обаче през определно време да "подновявам" бекъпа и да го правя наново, с тези неща, които са нови и са появили допълнително след последния такъв. Второ, ще помоля да ми обясните по подробно тва с имиджа и как да го направя.

И кажете ми по книжарците би трябвало да има някакви книги свързани с Уиндоулс, софтуер и хардер за ограмотяване, нали. Щото вече май е време да взема да понауча и попрочета нещо, щото съм пълен гьон :D

On 6/3/2010 at 10:30 PM, Dunc said:
Обаче в същност се оказва, че нищо не е свалил, само някви килобайти и иконата на съответния файл е една таква никаква, неразпознаваема, дето с нищо не може да се отвори. Тва ми е проблемацията.

Ta сега ако кажеш дали това което сваляш е с браузъра или се включва 2ра програмка примерно flashget и дали става навсякъде или говориш за конкретен сайт....

И кажете ми по книжарците би трябвало да има някакви книги свързани с Уиндоулс, софтуер и хардер за ограмотяване, нали. Щото вече май е време да взема да понауча и попрочета нещо, щото съм пълен гьон :D

Поне се даваш без бой :lol:

Намери си някоя от онези жълто-черните книги "For Dummies" търси Windows 7 for dummies - не знам има ли я но ще ти помогне определено. А и е много забавно написана :)

Ооу, Дядо, бях забравил да ти пиша. Да оправих се с бар-а. Те бяха там от настройките се бяха изтрили тотлано езиците , които трябва да изкрав и затова изобщо не ми го изкарваше. Трябваше наново на си добавям кви езици да има в него.

Ем ся аз извинявам се, че доста пъти не съм особено детаилен или обеснявам криво, обаче в тая материя уинове, минове, компове, електроника, хардуер, софтер съм тотален индианец. Начи в частност проблема със свалянето на файловете е такъв - става въпрос за не особено големи файлове, да речем от 100 Mb нататък. Тва за първи път ми се случва подобен проблем при сваляния. Аз съм с Флашгет. Винаги съм бил с него и никога не ми е създавал проблеми, още по- малко пък такива. Занчи, задавам аз тва, което трябва да свали и уж всичко е точно, почва той, обаче още след няколко секунди и сваля файла. Обаче в същност се оказва, че нищо не е свалил, само някви килобайти и иконата на съответния файл е една таква никаква, неразпознаваема, дето с нищо не може да се отвори. Тва ми е проблемацията.

Ся да питам няколко неща относно отговора на Теди на предния ми пост - първо, още в началот Уина сам ме накара да направя бекъп и аз го направих. Нужно ли е обаче през определно време да "подновявам" бекъпа и да го правя наново, с тези неща, които са нови и са появили допълнително след последния такъв. Второ, ще помоля да ми обясните по подробно тва с имиджа и как да го направя.

За недосвалянето на файловете, пробвай с друго освен флашгет. За мен флашгет вече трябва да отиде в миналото. Отдавна не ползвам такива програми. То всичко е торенти, а останалото се сваля толкова бързо и се случва рядко, че лисицата се справя чудесно.

Пробвай с различни сайтове, не си казал дали поне на 4-5 различни сайта и файла е така.

За другото, като си направил бекъп, къде си го сложил? Кое ти е поискало да прави бекъп, самия Вин ли, т.е. OEM версията на лаптопа се предполага. Сигурно на двд-та. Ако е така кво се притесняваш..

"Подновяване" правиш само ако ти се скапе вин-а или нещо стане с харда. За кво друго да подновяваш иначе..

Ако все пак искаш да имаш друг имидж, Acronis trueImage слагаш, и го разучаваш, имиджа отива на друг дял (такъв явно нямаш) или на двд-та, или на външен USB хард нещо. Но по-добре не се занимавай, не знам акрониса и кои версии и дали вървят на 7-цата.

Щом си написал правилно "гьон", надали си "гьон" в истинския смисъл на думата :) .

Аз съм си нагласил при сваляне на нещо до дефаулт първо да ми се включва Флашгета. Тва нещо с файловете става във всякакви сайтове, с различни видове файлове и различни по големина, става и с Флашгета, ства и с браузъра. Задам ли нещо да се сваля, независмо с какво и откъде, то се сваля само няколко секудни и файла не се сваля нацяло, а само някаква минимална част от него.

On 6/4/2010 at 12:01 PM, Dunc said:

Аз съм си нагласил при сваляне на нещо до дефаулт първо да ми се включва Флашгета.

Сега остава да уточниш откъде и какво сваляш и да стигнем до извода че се иска логване а флашгета не е наясно къде си се логнал и затова не ти сваля правилното нещо а вероятно формата за логване

On 6/4/2010 at 12:01 PM, Dunc said:

Тва нещо с файловете става във всякакви сайтове, с различни видове файлове и различни по големина, става и с Флашгета, ства и с браузъра. Задам ли нещо да се сваля, независмо с какво и откъде, то се сваля само няколко секудни и файла не се сваля нацяло, а само някаква минимална част от него.

Дай да пробваме нещо което при мен се сваля спокойно и не иска парола - примерно ценовата листа на РЕСЕТ. Я пробвай да я свалиш и кажи какво става

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...