Jump to content
BulForum.com

Слагате ли си колана?


kamen

?  

156 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

  • Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Аз вече придобих навика да карам с колан.. И то не защото е задължителен според ЗДП, а защото ти дава някаква сигурност. Не дай си боже, но на пътя всякакви ги има, знам ли го тоя зад/пред/отстрани на мен колко владее автомобила си, как преценя ситуацията. Винаги съм казвал, че по-добре да имаш и да не ти се налага да го ползваш, отколкото обратното (то за всичко май е така - оръжия, лекарства, крикове..). Най-тъпо ми е, че повечето от любимите ни рацери разбират като върховна гъзария да карат без колан.

В крайна сметка въпреки закона тва си е индивидуален избор.

 

Да не ви се налага да го ползвате по предназначение!!!

Link to comment
Share on other sites

Винаги го слагам , станало ми е навик и го правя дори и в Такси като се возя :P

а като съм пийнал дори и отзад го слагам :lol:

Link to comment
Share on other sites

Дали карам или съм от дясно - няма значение. Винаги го слагам. Просто имах злата участ да видя как колан спасява човек - приятел, на който двигателя почти беше влезнал до него в купето ;)

Link to comment
Share on other sites

в началото по задължение го слагах да няма глоби ама вече съм свикнал и го слагам ,защото ако стане нещо(дано не става) може да ме спаси от доста по-сериозни последствия

Link to comment
Share on other sites

И аз си го слагам винаги като карам или като се возя отдясно :) Не поради това, че има глоби, а просто защото така съм си свикнал вече.

 

А иначе за куките златната тройка е:

Да говориш по телефона

Да минеш на червено

Да караш без колан

 

Ако ги направиш тези три неща наведнъж, директно ти зимат книжката и отиваш на поправителен :)

Link to comment
Share on other sites

абсолютно винаги и в България и в Америка, макар че много хора в България смятат че да караш с колан е срамно или пък си някав побъркан, щото си решил да спазваш закона :laughing:

Link to comment
Share on other sites

макар че много хора в България смятат че да караш с колан е срамно или пък си някав побъркан, щото си решил да спазваш закона :laughing:

 

Което е направо фрапиращо! Винаги го слагам! Имам този прекрасен навик, когато се возя също!

Link to comment
Share on other sites

Винаги.2 пъти съм бил на косъм от тежка катастрофа, последния път като шофьор.Считам, че плюсовете от слагане на колан са толкова много повече от минусите, че просто няма какво да се замисляме, дали да се слага или не.Освен това е задължително по сега действащия Закон за движение по пътищата.

Link to comment
Share on other sites

Дано анкетата да отговаря на истината...

 

Аз също ползвам винаги колана, колкото и да е неудобно (зимата особено).

 

Навремето един приятел отказваше да го слага понеже беше видял как негов приятел изгаря в колата понеже не можал да се освободи... Сега винаги има нож под ръка...

Link to comment
Share on other sites

Мен ми е механичен навик , който го правя преди да сложа ключа :blink: И задължавам хората до мен да го слагат . При младите щофиори е навик придобид от курсовете , докато при някои по-възрастни шофиори е напомняне . Много рядко ми пречи само когато съм с яке затова карам винаги без яке . Без колан карам на село .

Link to comment
Share on other sites

Вече и аз го слагам след като почти ми свършиха точките заради каране без колан 1 път и още веднъж без каска.

Link to comment
Share on other sites

Много си ги слагате... коланите де :laughing:

Сега по темата. По принцип използвам много рядко колан. Дори на изпита забравих да си сложа колана и само това, че карах без грешка, а и може би заради адската жега, изпитващият дори не ми направи забележка макар, че трябваше да ме скъса. Иначе напоследък съм взел да ставам примерен шофьор и карам с колан. Според мен това си е личен избор, но все пак като се замисли човек май е по-добре да се кара с колан :)

Link to comment
Share on other sites

Аз винаги го слагам - като шофьор, пасажер и в такси...

А относно това :

 

.... И аз посягам в таксита и обикновено чувам репликата : "Ти луд ли си? В такси си!" ...

 

точно тук трябва да го слагате не 100 - ами 200 пронцента. Защото на такива гледки съм ставал свидетел, че дори не искам да си споням. Последната беше на булевард България това лято - човека беше изхвръкнал от таксито през предния прозорец ... и натътък няма да описвам...

 

Та хора слагайте си винаги коланите - шофирате, возите се ... и в такси!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...