Jump to content
BulForum.com

Мезета


Recommended Posts

  • Replies 746
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  On 3/10/2022 at 8:43 AM, Godfather said:

Всъщност оригиналната и много стара шотландска "рецепта" е скоч с кървавица. Ама ти не ги разбираш тия работи. :lol:

Expand  


Вече я дъвкахме тая МЕГАтъпотия преди година или повече - няма по-голяма идиотщина съм казал.  И предвид, че се прави от колосални тъпанари не съм учуден. 
 

  On 3/10/2022 at 9:22 AM, deus_pld said:

Поръчах си, ще я видим.

Expand  


И аз се замислям, защото моите любими рецепти съм ги записал в един файл като текстове и/или уебадреси към блога и постоянно ровя и блея... Между другото знаеш ли, че уродите от еврейския фб му затриха рецептите? Колосални дебили! 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Не искам да спамя излишно темата за кратки въпроси, затова ще питам тук:

искам а си взема хубав грил-тиган. Моля кулинарите тук за препоръка.

Гледам ТОВА , примерно, но нямам претенции за марки и модели, просто се търси качество, така че да не го мисля следващите 20 години. Цената не е решаваща, стига да не е 4-цифрена, нале... :)

Link to comment
Share on other sites

  On 5/31/2022 at 1:04 PM, deus_pld said:

Не искам да спамя излишно темата за кратки въпроси, затова ще питам тук:

искам а си взема хубав грил-тиган. Моля кулинарите тук за препоръка.

Гледам ТОВА , примерно, но нямам претенции за марки и модели, просто се търси качество, така че да не го мисля следващите 20 години. Цената не е решаваща, стига да не е 4-цифрена, нале... :)

Expand  


Ако ще да е грил тиган, гледай да не е кръгъл - много по-удобно ще ти е. А иначе от гледна точка на качеството основен показател  е тежестта - тя ще ти покаже става ли не става ли. Незалепващо покритие задължетно, да не си късаш нервите.  

Link to comment
Share on other sites

  On 5/31/2022 at 2:00 PM, RaptoR said:


Ако ще да е грил тиган, гледай да не е кръгъл - много по-удобно ще ти е. А иначе от гледна точка на качеството основен показател  е тежестта - тя ще ти покаже става ли не става ли. Незалепващо покритие задължетно, да не си късаш нервите.  

Expand  

Т.е. да търся чугунен, тъй ли? Само че те обикновено са без някакво специално покритие. Ако е незалепващ, обикновено отдолу е халумин, което пък го прави не-много-тежък. 

Този Тефал от линка ми минава ли в категория "качествен и хубав"? Има го и в квадратен вариант.

Link to comment
Share on other sites

  On 5/31/2022 at 3:48 PM, deus_pld said:

Т.е. да търся чугунен, тъй ли? Само че те обикновено са без някакво специално покритие. Ако е незалепващ, обикновено отдолу е халумин, което пък го прави не-много-тежък. 

Този Тефал от линка ми минава ли в категория "качествен и хубав"? Има го и в квадратен вариант.

Expand  


Не е задължително да чугунен, за да е тежък. Прато ако е вестник в ръката ти - бегай...  
Трябва ти масивно, дебело дъно

Edited by RaptoR
Link to comment
Share on other sites

Чугунените са страхотни, също така и чугунените съдове за готвене. В заведението готвим дърпано телешко и свинско в чугунени съдове, на ниска температура, всичко става страхотно, смея да твърдя, че се получава по-добре от суви.

Link to comment
Share on other sites

http://www.samozamen.com/amt-i-e285bbq-индукционен-тиган-барбекю-amt-28x28-cm 

Гледам ето този в Метро в момента. Пред него Тефала изглежда като играчка. :) Остава само да реша дали ми се дават 170 камъка за него :)

Link to comment
Share on other sites

  On 5/31/2022 at 3:55 PM, XMD said:

Чугунените са страхотни, също така и чугунените съдове за готвене. В заведението готвим дърпано телешко и свинско в чугунени съдове, на ниска температура, всичко става страхотно, смея да твърдя, че се получава по-добре от суви.

Expand  


То тва две мнения няма, но си е мнооого играчка.... 

Edited by RaptoR
Link to comment
Share on other sites

  On 5/31/2022 at 3:55 PM, XMD said:

Чугунените са страхотни, също така и чугунените съдове за готвене. В заведението готвим дърпано телешко и свинско в чугунени съдове, на ниска температура, всичко става страхотно, смея да твърдя, че се получава по-добре от суви.

Expand  

Кое ви е заведението, да дойда да опитам :) Може и на ЛС. 

Link to comment
Share on other sites

Значи тигана е само един. Марката е Lava. Преди ги имаше в Метро, сега не знам. Чугун, незалепващ, страхотен. Ползвам го от 6-7 години…никакви забележки.
За да е добре приготвено всичко в грил тиган, ребрата трябва да са му възможно най-високи , за да се доближим до печене, а не пържене. Когато търсих, Lava беше единствения с ребра над 6 мм, до като всичко останало беше почти плоско. И още нещо, боклук на Тефал не си взимай. Дори в скъпите им серии нещата са трагични. 

Link to comment
Share on other sites

  On 5/31/2022 at 4:29 PM, RaptoR said:


То тва две мнения няма, но си е мнооого играчка.... 

Expand  

Така е, взимане на животното, транжориране, подготовка на месото от предния ден, на другия 9 часа печене, но пък става един път и знаеш какво ядеш :)

 

  On 5/31/2022 at 4:35 PM, deus_pld said:

Кое ви е заведението, да дойда да опитам :) Може и на ЛС. 

Expand  

Заведението ни е за бързо хранене, с обедно меню, в което за съжаление няма как да включим подобни неща. 

Споделям ти опит от едно начинание, с което аз и жената се захванахме покрай Ковид пандемията, от любов към готвенето и здравословната храна. 
Накратко, гледаме 5 оранжерии със всякакви зеленчуци, без никакво торене и пръскане с химикали и се свързахме с хора, които гледат доказано, изцяло пасищни животни. 
По заявка на клиента(основно приятели за сега) им приготвяме за събитието храна, та така споделям за свинско и телешко, че става уникално в чугунени съдове.

 

Link to comment
Share on other sites

  On 5/31/2022 at 7:04 PM, XMD said:

Споделям ти опит от едно начинание, с което аз и жената се захванахме покрай Ковид пандемията, от любов към готвенето и здравословната храна. 
Накратко, гледаме 5 оранжерии със всякакви зеленчуци, без никакво торене и пръскане с химикали и се свързахме с хора, които гледат доказано, изцяло пасищни животни. 
По заявка на клиента(основно приятели за сега) им приготвяме за събитието храна, та така споделям за свинско и телешко, че става уникално в чугунени съдове.

 

Expand  


Тука наострих уши. Да знаеш, че аз сега започвам развъждане на овце порода Съфолк, за чието месо слушам само уникални истории. Вероятно още догодина може да има мъжки агнета за продажба, като при тази порода теглото не е проблем да бъде и 60 кг - вкусовите качества се запазват. 
Като цяло шапка ти свалям за начинанието. И не е лошо да можем и ние да поръчаме нещо някой път :gangstah:

Link to comment
Share on other sites

  On 5/31/2022 at 7:07 PM, Mockingbird said:

Така си е. Най-добрите съдове за готвене според мен са чугун и керамика/глина.

Expand  


Аз за какво изкупувам на Стефан сачовете, подниците и квото се сетиш.... Ако искаш нещо свирни, за тебе няма надценка. 

Link to comment
Share on other sites

  On 5/31/2022 at 7:02 PM, Mockingbird said:

Значи тигана е само един. Марката е Lava...

Expand  

Тези съм ги пропуснал, сега им разглеждам сайта, наистина изглеждат чудесно. На първо четене си харесах ТОВА . Освен като грил тиган може да се ползва и за задушаване, и за печене във фурна, барабар с капака. Утре ще огледам отново на спокойствие и направо поръчвам. Баси, вчера дадох 50 и кусур лева за тъпа компютърна мишка, дето ще е строшена след 3 месеца, тука за 80 взимаш нещо вечно...

Хубаво, че не го купих оня от МЕТРО, сега щеше да ме е яд. Макар че и той действително изглеждаше отлично. 

 

  On 5/31/2022 at 7:04 PM, XMD said:

Накратко, гледаме 5 оранжерии със всякакви зеленчуци, без никакво торене и пръскане с химикали и се свързахме с хора, които гледат доказано, изцяло пасищни животни. 
По заявка на клиента(основно приятели за сега) им приготвяме за събитието храна, та така споделям за свинско и телешко, че става уникално в чугунени съдове

 

Expand  

Доста интересно звучи наистина и с удоволствие бих се възползвал от офертата за някой следващ повод (примерно рожденият ми ден след месец). Така че все пак може да оставиш някакви координати на лично. Ако искаш, разбира се. :)

Link to comment
Share on other sites

  On 5/31/2022 at 7:52 PM, Mockingbird said:

Хъм, някой дрът сач, напоен като юница след водопой не бих отказал….:rolleyes:

Expand  


Че толкова ли не можа да си стартираш сача??? Работа за нула време. След това на пшърво готвене правиш гърди с кост ето така, както аз го правя почти всяка седмица:

275303646_10226143602874138_336245111779

Link to comment
Share on other sites

Аз имам подобен на Този.

Но моят е червен с черна вътрешност. Тигана е чуден.

Виден, искам стар, употребяван сач на поне 10 години. Иначе знам как да си го подготвя….
 

Link to comment
Share on other sites

  On 6/1/2022 at 6:20 PM, Mockingbird said:

Виден, искам стар, употребяван сач на поне 10 години. Иначе знам как да си го подготвя….

Expand  


Ми освен да ти дам един от първите ми, не си ли лекинко нагъл хахахахахахах

Edited by RaptoR
Link to comment
Share on other sites

  On 5/31/2022 at 7:10 PM, RaptoR said:


Тука наострих уши. Да знаеш, че аз сега започвам развъждане на овце порода Съфолк, за чието месо слушам само уникални истории. Вероятно още догодина може да има мъжки агнета за продажба, като при тази порода теглото не е проблем да бъде и 60 кг - вкусовите качества се запазват. 
Като цяло шапка ти свалям за начинанието. И не е лошо да можем и ние да поръчаме нещо някой път :gangstah:

Expand  

Благодаря! Адмирации и за твоето начинание! Задължително ще се чуем за Гергьовден и Великден догодина  :)

 

  On 5/31/2022 at 8:03 PM, deus_pld said:

 

Доста интересно звучи наистина и с удоволствие бих се възползвал от офертата за някой следващ повод (примерно рожденият ми ден след месец). Така че все пак може да оставиш някакви координати на лично. Ако искаш, разбира се. :)

Expand  

Покрай всичката работа, нещата ни се случват бавно, трябва ни още време , да тестваме и проверим и изпипаме всеки детайл. Желанието ни е да си направим меню с по 3-4 различни  свински, телешки и агнешки ястия като сме готови, ще пиша с удоволствие. 

Link to comment
Share on other sites

  On 6/2/2022 at 10:45 AM, XMD said:

Покрай всичката работа, нещата ни се случват бавно, трябва ни още време , да тестваме и проверим и изпипаме всеки детайл. Желанието ни е да си направим меню с по 3-4 различни  свински, телешки и агнешки ястия като сме готови, ще пиша с удоволствие. 

Expand  

 

Емм, ще чакаме... :) 

Успех!

Link to comment
Share on other sites

  On 6/2/2022 at 8:58 AM, RaptoR said:


Ми освен да ти дам един от първите ми, не си ли лекинко нагъл хахахахахахах

Expand  

Тоа па… Нагъл… Ти сам се предложи, що аз да съм нагъл….?:rolleyes:

Ще си взема една чугунена Лава и ще си реша кулинарните мерци за сачоприготвяне….:ninja:

Link to comment
Share on other sites

  On 6/2/2022 at 6:55 PM, Mockingbird said:

Тоа па… Нагъл… Ти сам се предложи, що аз да съм нагъл….?:rolleyes:

Ще си взема една чугунена Лава и ще си реша кулинарните мерци за сачоприготвяне….:ninja:

Expand  


Мноооооого далеч си от истината.... Глинените съдове са незаменими, така както и чугунените съдове и медните съдове... Та с чугун мераците ти за сачоприготвяне остават на хоризонта... 

Link to comment
Share on other sites

  On 6/2/2022 at 10:45 AM, XMD said:

Покрай всичката работа, нещата ни се случват бавно, трябва ни още време , да тестваме и проверим и изпипаме всеки детайл. Желанието ни е да си направим меню с по 3-4 различни  свински, телешки и агнешки ястия като сме готови, ще пиша с удоволствие. 

Expand  


А ние ще дебнем и ще чакаме!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...