Jump to content
BulForum.com

djaba

Members
 • Content Count

  132
 • Joined

 • Last visited

About djaba

 • Rank
  Напреднал Член
 • Birthday 05/08/1971

Contact Methods

 • Website URL
  http://desplan.net
 • ICQ
  8544872
 • Skype
  djabaster

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Пловдив
 • Interests
  FTA
 1. Мерси за инфото! Благодаря и на двамата! Сега съм спокоен. Хе-хех, явно магарета като мен Господ ги пази!
 2. Аха , видях го. Специално в моя случай се оказа: Item location: Shirebrook, United Kingdom Ако на някой все пак му е любопитно какво си харесах: ето това
 3. Извинете предварително за баламските въпроси, но се надявам някой да ме "светне" набързо, че нямам опит с ebay. Досега съм пазарувал онлайн само от бг , малко от алито, но не съм ползвал еbay, главно защото нямам paypal сметка (оказа се изненадващо за мен, че може и без нея). Както и да е, при търсене в гугъл за един сет от пътни чанти установих, че в Бг имат много мощна надценка и ги намерих за добра цена според мен в еbay. Регистрирах се в ebay.co.uk, продавача е с добър рейтинг и много продажби, има срещу 8 лири доставка за Бг и платих с дебитна карта мастеркард. Дотук добре, веднага получих фийдбак , че съм "готЯн купувач" щото вероятно е видял плащането и имам срок на доставка от 8 до 28 февруари. Оттук насетне обаче ми се загуби логиката, търся като за мене си и като за човек, който не разбира и не е опитен в това някаква логика като с алиекспрес, оглеждам се за нещо на което да кликна когато си получа стоката и не видях как евентуално мога да потвърдя , че съм получил нещото или как, къде и докога мога да се оплача и да си търся парите, ако не дойде? Благодаря предварително, дано някой с няколко изречения да ми помогне как става процеса на пазаруване. Понеже не съм силен с английския (стар човек съм) ще се радвам ако ми посочите нещо да е с картинка! Последни въпроси: Поръчката в пощата ли идва или я донасят на адрес? Плаща ли се нещо допълнително при получаване? Мито, ДДС? Посочил съм си домашния адрес за доставка и сумата е 150 лв.
 4. djaba

  Необяснимото?!

  Пичове, не си мерете пишките и не се заяждайте за глупости!!! Моля! Като става въпрос за нашите пари ми обяснете, научно или не, защо от бюджета се дава субсидия на църквата да плаща заплати на свещеници? 21 век? П.П. Вярващ съм, но не влизам в църква. Нарочно не казвам религиозен, имам си свое обяснение за Бог.
 5. дизайнерите от студио “Пункт” като типични пловдивчани
 6. djaba

  Автомобилни новини

  Легалния начин да си купуваш избиратели, плащаш им с държавни пари вместо с кебапчета.
 7. djaba

  Тема за кратки въпроси

  Значи ще ходиш скоро запас! :-)
 8. djaba

  Тема за кратки въпроси

  През 90-те работех в един вестник като технически секретар, правехме макетите на страниците и почвахме работа следобед, бачкаше се по нощите докато се издаде броя на печатницата, понякога до ранни зори .... Там си правехме шварц кафе и вместо вода сипвахме черен чай, а накрая и по една капачка уиски. Няма такъв кик! ..... Ама сега нямам сърце да издържи на подобно нещо .... Ееееех ....
 9. djaba

  Тема за кратки въпроси

  Това е стария вегетариански квартал в Прослав - най-голямата вегетарианска общност в България, имали са вегетариански кооператив ... Интересна е историята, има от къде да се намери и прочете ... това го вмъквам, защото някой се изхили на улицата ... :-)
 10. djaba

  Тема за кратки въпроси

  То бива и да не е направен отлично. Това е най-скъпия път в България като цена за изграждане на км.
 11. djaba

  Преглед на печата

  ЗАщо и кому е нужна тази малоумщина?!? Какви са тези петабайти, какви са тези терабайти и нам кво си?!? Защо Естония направиха 99% "електронно правителство" за 25 млн , а ние за 3 млрд не можем?!? Защото няма воля, защото требе да се вземат едни пари!!!! Да съберат екип от умни и доказани специалисти (всяка година нашите деца печелят олимпиади и отиват да учат навън ....) , все още има хора разбиращи тук, аз дето съм пълен главанак си мисля, че може да се измисли база данни със 100-200-300 таблици ако щете или както там му се вика ... Имаш ЕГН, име, място на раждане, съдимост, учатие във фирми, ръст, кг, осигуровки, здравен статус, цвят на очите, образование, семеен статут, имотно състояние, КАТ, прегрешения ..... ама всичко и ВСИЧКО ТОВА Е НУЛИ И ЕДИНИЦИ ....... и мислите ли че всичко това ще е няколко гиги за цялата страна, и да могат да го ползват всички институции. Ама не щат! Сега електронния регистър на търговския регистър са сканирани документи записани на pdf. Кво му е електронното? Джипито ми реве, че подава електронно документи, ама в касата му искат всичко и на хартия, демек двойна работа!!!! Само напалм за тая държава. Но и това няма да помогне! Нали знаете след ядрения взрив при 3-та световна война какво ще остане в границите на България?!? - радиоактивен прах и шлюпки от семки!
 12. Най-доброто за лятото според мен, леко и пивко .... уриг!
 13. djaba

  Тема за кратки въпроси

  Що така Пиреус банк имат машина на времето? Завръщане или отиване в бъдещето?!? Таксата за обслужване на сметка са си я взели на 20 август, който още не е дошъл ?!?!?!?!?!?
 14. Ако ще говорим за бира говорете за Löwenbräu, DAB и Grolsch ..... С тая гадна вода Бургас няма как да правят хубава бира, едно време бяха първенци в страната по развалени зъби от кофти вода ...
 15. djaba

  Преглед на печата

  Оффтопик: Понеже се занимавам с геодезия да ви кажа за здравите болни, профилактиката, и как докторите трябва да предпазват болните от разболяване вместо да ги лекуват и кой взима повече пари - тоя лечител на хонорар или тоя лекуващия на заплата?!? В геодезията, кадастъра, проектирането в тази сфера и всичко свързано с нея 1% от фирмите (сещате се кои) вземат 99% от средствата отделени за отрасъла. И всички останали 99% от фирми или самоосигуряващи се специалисти преживяват единствено благодарение на това , че този оставащ 1 % пари е благодарение на некадърно свършената работа на преждеспоменатите. Пример: Прави се Кадастрална карта на Пловдив. Институциите я приемат и влиза в сила. Отиваме да си харчим хонорара на Малдивите. Следващите 10 години (само толкова са минали) целия Пловдив реве от грешки в картата, неверни граници на имоти, самостоятелни обекти, етажи и каквото се сетиш. Всички търсят някой да им направи преписка, за да коригират нещата в кадастъра. Всички специалисти са доволни щото има какво да работят. Точка. Сигурен съм, че Виден ме разбра. ;-)
×