Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Това е статия. И то на Иван Бедров. Чел съм я. Аз искам точна дефиниция. Академична един вид.

Примерно фашизъм означава че средствата за производство може и да са частни, но държавата определя какво и колко да се произвежда (подобно на социализма) като възлага поръчките на производителите (които обаче са частни).

Ако тръгнеш да четеш глупостите в уикипедия трудно ще разбереш какво аджеба е фашизма а реално то е по-модерна форма на феодализма - еднопартийна диктатура (то щото при феодализма има много партии може би). Като разликата е че вместо благородници, които да притежават земята имаш управляващи структури на същата тази партия с трудносменяеми началници, но хората не са толкова ограничени в това къде точно да живеят и работят.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Любопитна информация, която съм почти сигурен, че даже Виден не я знае:

"Tsingtao is one of a long line of German-brewed beers, like Corona, Sol & Dos Equis, that no one knows is German."

On 4/19/2016 at 10:50 AM, Grimjaur said:

Задържа се със мишката върху екрана и се върти. Работи в Хром. Гугъл пак разцепиха мрака.

Или се гледа на мобилно устройство. Тогава видеото се върти с жироскопа.

Или пък се използва VR каска с това приложение.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.spotlightstories&hl=en

On 4/19/2016 at 7:30 PM, w00x said:

Или се гледа на мобилно устройство. Тогава видеото се върти с жироскопа.

Или пък се използва VR каска с това приложение.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.spotlightstories&hl=en

Пък аз, вероятно щот имам ирландски късмет, успях да го изгледам с мозилата.....

Аз никъде не съм написал, че не става с Мозила-та. Просто с другите 2 варианта е по-интуитивно и интерактивно.

Коментарът в по-голямата си част беше насочен към Танас....

On 4/19/2016 at 8:03 PM, gado said:

Коментарът в по-голямата си част беше насочен към Танас....

Моят коментар или твоят коментар, в който си цитирал единствено моето мнение?

Едит: Сега видях текста под видеото.

Не съм тествал с друг браузър. И на мобилно у-во не съм тествал. Но впечатлява. Абе вие ракия нямате ли си?

Ред. Писна ми да си нося работата вкъщи...

On 4/19/2016 at 10:50 AM, Grimjaur said:

Задържа се със мишката върху екрана и се върти. Работи в Хром. Гугъл пак разцепиха мрака.

Най-яко се гледа на телефона! Значи и тубата вече стриймва такова видео, демек не ти трябва специален софтуер ами просто си го пускаш на телефона. :)

On 4/19/2016 at 8:12 PM, Grimjaur said:

Не съм тествал с друг браузър. И на мобилно у-во не съм тествал. Но впечатлява. Абе вие ракия нямате ли си?

То това трябва да се гледа на телефона или през VR, иначе от браузъра с мишката е кофти.

On 4/19/2016 at 8:12 PM, Grimjaur said:

Ред. Писна ми да си нося работата вкъщи...

Имам си..., ама не ми се пие от нея. Първо щот ми е на привършване, пък е от оная, дет се пие само по лекарско предписание и второ, щот имам за унищожаване два стека по дванаесе боря една холандска бирица.... Кат я усмъртя, тогава ще пиша отзиви :))

Ми не знам...На мен за сега моо добре ми върви с Еленски бут и салатка от доматки, печена капия и авокадо, добре подправени с босилек, балсамико и зехтинче...

П.п. Тва дали ще рече, че съм половин веган?

On 4/19/2016 at 8:21 PM, Godfather said:

То това трябва да се гледа на телефона или през VR, иначе от браузъра с мишката е кофти.

Абе става и с мишката, макар и не много ефектно, а ако искате да разберете горе-долу как е направено, изтеглете си го и си го изгледайте офлайн (препоръчвам варианта с резолюция 3840Х2160, който не лагва дори и на стари и по-слаби машини). Реално ще видите цялостната "разтеглена" версия на тия 360 градуса, състояща се от централна област + още две (лява и дясна) крайни области, които винаги са със застъпване, като разбира се така разположените вече персонажи не са ситуирани 'правилно' един към друг, както е в обемната версия.

On 4/19/2016 at 8:36 PM, Grimjaur said:

Аз почвам кифтета..Тая салата веганите да си я ядат

Тъкмо приключих пържени ребра ... Не ме занимавай с глупости. И пий съществено, не обществено. 

On 4/19/2016 at 8:21 PM, Godfather said:

Най-яко се гледа на телефона! Значи и тубата вече стриймва такова видео, демек не ти трябва специален софтуер ами просто си го пускаш на телефона. :)

Има го от година някъде. Едно от първите, които гледах беше за WarCraft после и един от трейлърите на новия епизод на Star Wars беше такъв.

On 4/19/2016 at 10:23 PM, djadomraz said:

Има го от година някъде. Едно от първите, които гледах беше за WarCraft после и един от трейлърите на новия епизод на Star Wars беше такъв.

Хм, в горния клип Гугъл го представят това като нещо ново. Не си спомням никой от трейлърите на Star Wars да е бил във VR формат.

On 4/18/2016 at 7:54 PM, netrootbg said:

Вижте какви хора избират за министър - председатели в нормалните държави:

Признавам си, не гласувах за манекена и имам изключително много резерви и критики към политиката му, но пък дори когато избират някой друг от противниковия лагер, той все пак е на светлинни години от мутро-ЕнтелЕгентния избор на някои тикви. :lol:

Да не забравяме никога, че свободата на България се дължи именно на тези знаменити личности от Възраждането, чието верую винаги е било (по Левски и Бенковски): “никой не ще ни помогне, ако не си помогнем сами”! А и Пловдив никога нямаше да бъде свободен и български, ако не беше безпределната отдаденост на това верую на такива титани в българската история като Захарий Стоянов!

Записки по българските въстания

Бреййй....кога минаха 140 години, а кат'че ли вчера беше...жалко, че тогава още нямах камера, ама нали отдавна се занимавам с аудиото...успях все пак да запиша нещичко за поколенията. :D

On 4/19/2016 at 10:37 PM, Godfather said:

Хм, в горния клип Гугъл го представят това като нещо ново. Не си спомням никой от трейлърите на Star Wars да е бил във VR формат.

Ами не е ново. От преди година е. Има един клип с грифон над Стормуинд и един клип от Pacific Rim.

https://youtu.be/K_J8k43gUhY

https://www.youtube.com/watch?v=93X_65NSO4o

Също гледах и представянето на OnePlus Two така.

https://youtu.be/y02aDqOqcmg

В Google Spotlight има още истории.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.focus.insidiousCardboard&hl=en

On 4/19/2016 at 10:37 PM, Godfather said:

- ot septemvri

On 4/19/2016 at 9:02 PM, Midex said:

...изтеглете си го и си го изгледайте офлайн (препоръчвам варианта с резолюция 3840Х2160, който не лагва дори и на стари и по-слаби машини). Реално ще видите цялостната "разтеглена" версия на тия 360 градуса, състояща се от централна област + още две (лява и дясна) крайни области, които винаги са със застъпване, като разбира се така разположените вече персонажи не са ситуирани 'правилно' един към друг, както е в обемната версия.

On 4/20/2016 at 1:44 PM, djadomraz said:

ot septemvri

И това го изгледах офлайн - всъщност при приближаване на обект и отминаването му (централно и оставайки назад), в разтегнатата версия обектът се разделя на две и отива (отдалечавайки се) в двете крайни части (лявата и дясната)...сега вече съвсем го схванах. :))

On 4/20/2016 at 12:26 PM, host said:

егати... четох статиите за PS4 4k /PS4 NEO ... ще трябва до края на годината да чакам, наистина няма смисъл да се купува явно в момента PS4-ка ...

Ти си нямаше друга работа сега.

Май пак ще взимам пс3 като компромис преди новата пс-ка.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...