Jump to content
BulForum.com

Черни петъци

vikktor

Recommended Posts

Различни неща се говорят за този ден - прочетох дори, че ще има намаления и на 24-ти (четвъртък). По дефиниция онлайн намаленията би трябвало да са в понеделник (cyber monday в САЩ), но за сега в България не е чак толкова ограничено.

Въпроса ми е — към кои магазини сте се насочили и какви продукти ще търсите?

Да ти кажа макар че търся телевизор в момента вероятно ще го пропусна този панаир. Припомни си как ги изловиха, че в тоя ден не промоция, а начуквация ти правят, дори на по-високи цени от обичайните. Миналата година дори имаше осъдени, не помня е-маг ли бяха или други. Чиста проба измама и трябва много внимателно да се гледа преди да се купува.

Именно за това питам :)

Миналата седмица (на 11.11) имаше доста големи намаления в aliexpress...... поръчах си клавиатура, без малко да поръчам и хард — знаеш ли какво излезе след като на следващия ден проверих същия хард на каква цена е? хахаха българска работа — уж беше намален 62% накрая се оказа, че е всъщност крайната цена е била с около $10 по-ниска, т.е. реалното намаление не е 62% а просто цената е била завишена предварително. Имам проблем и не мога да се изразявам кратко и ясно, надявам се разбираш историята ми :D

Разбирам те добре и затова и аз като купувам нещо винаги питам други хора. Предимно такива, които ровичкат в тия неща, защото аз отдавна си нямам понятие от цените... И спокойно някой може да ме хързулне ако не внимавам. 

Най ме е страх от евтина стока, точно защото в България сме свикнали качеството да е свързано с цената, но мисля, че това е остарял вече критерии.

Стига да си си проучил цените от по-рано, за да знаеш дали намаленията са реални, си купувай от където искаш, примерно интересува те флашка, да речем знам че цена за 32 гб е около 25 лв, следователно ако има някъде под 20 лв значи дори да не е на намалението на което пише, то тя е на по-добра цена от всякъде, аз на този принцип пазарувам.

Абсолютно съм съгласен и вече съм проучил :) Благодаря за съвета

Темата ми беше по-скоро с цел обмяна на магазини (основно Online), които със сигурност подготвят такава кампания

On 11/22/2016 at 8:34 AM, RaptoR said:

Разбирам те добре и затова и аз като купувам нещо винаги питам други хора. Предимно такива, които ровичкат в тия неща, защото аз отдавна си нямам понятие от цените...

Тъй, тъй...знаеш ти Кой познава поименно всеки китайски продавач и с колко процента лъже хората. (главната буква в "кой" не е случайна :laughing1: )

On 11/22/2016 at 8:55 AM, Hip said:

...примерно интересува те флашка, да речем знам че цена за 32 гб е около 25 лв, следователно ако има някъде под 20 лв значи дори да не е на намалението на което пише, то тя е на по-добра цена от всякъде, аз на този принцип пазарувам.

Точно китайските флашки е доста рисковано да ги търсиш на ниска цена, защото масово се продават флашки с фалшив обем и то даже в утвърдени сайтове с реклама на тази флашка в заглавната им страница. но все пак трябва да си доста заблуден за да си купиш такава терабайтова флашка за по-малко от $10.

On 11/22/2016 at 9:06 AM, dRiNKiN_pARk said:

Темата ми беше по-скоро с цел обмяна на магазини (основно Online), които със сигурност подготвят такава кампания

Всички китайски магазини подготвят всяка година кампаниите си за това време, но ако питаш за български онлайн магазини - някой друг трябва да се изкаже, понеже аз знам със сигурност само за Емаг и толкова. :)

На дали има човек, който все още не е чувал за емаг (които междудругото от тази година държат правата над "черен петък" във всички сфери, освен банковата, за където се борят уникредит) :)

Реално намалените продукти са отбелязани с процента намаление. Другите са отбелязани само с надпис "Шок Цена" или нещо от сорта.

Работата при emag е, че си подменят реално намалените продуктите на бюлетина, когато се изчерпат количествата, с такива, на които пише "Шок Цена" и хората се бъркат.

Само да вметна дребни подробности, които се правят по време на такива промоции в цял свят - от Щатите до Китай. Много често известно време преди събитието (месец-два) цените умишлено се повишават или ако са си високи по принцип, се задържат на тези нива. Освен това никога не гледай зачеркнатите цени - почти никога не отговарят на истината и китайците примерно в 100% го използват...всъщност те никога не са продавали продукта на зачеркната му цена, но ти оставаш с впечатлението, че всъщност си на голяма далавера. Просто се базирай на намалената цена - ако ти е достатъчно изгодна, купувай. :)

On 11/22/2016 at 9:37 AM, Midex said:

Точно китайските флашки е доста рисковано да ги търсиш на ниска цена, защото масово се продават флашки с фалшив обем и то даже в утвърдени сайтове с реклама на тази флашка в заглавната им страница. но все пак трябва да си доста заблуден за да си купиш такава терабайтова флашка за по-малко от $10.

Както казах просто давам пример, не исках да правя реклама на някоя конкретна марка... и не говоря за китайските боклуци, макар че то вече 70% да не казвам и повече в техниката са китайски, да кажем че говоря за доброто китайско изпълнение от сорта на Adata, Kingston и т.н.

On 11/22/2016 at 2:41 PM, Hip said:

...макар че то вече 70% да не казвам и повече в техниката са китайски, да кажем че говоря за доброто китайско изпълнение от сорта на Adata, Kingston и т.н.

Спокойно може да кажеш "повече". :) Освен това мисля, че си доста доверчив - ако искаш мога да ти покажа 64 гигабайтова флашка с надпис ADATA и реален обем 8 GB. :)

Просто този пример с флашките е малко особен, защото продуктът лесно може да се манипулира или пък фалшифицира и затова флашки се купуват единствено от проверени места или ако цената им е съмнително много ниска - просто не се купуват.

А що се отнася до онова за завишените цени и зачеркнатите такива, дето го казах в горния си пост - ето пример...От EB редовно ме зарибяват с имейли и днес ми казват, че черният петък вече почти бил настъпил, като ми дават линкове към разни продукти с намалени цени. Да, ама на един от линковете виждам моето SSD за $48 (и зачеркната цена от $55), дето си го купих от тях преди време без никакви черни петъци за $30. ;) Просто се разчита, че са малко хората (разбирай "идиотите") като мен, които постоянно са в час с движението на цените на почти всички продукти. :bgrin: Та ако някой му се стори изгодна някоя цена (особено пък в EB) - да ми драсне едно ЛС за сверка на цената преди да го е купил...пък даже мога и да му издействам и още по-ниска цена. :thumbsup:

7:05 - Apple iPhone 5S, 16GB, Space Gray на 399 лв. разпродаден.Де.ба или са пуснали твърде малко количество,или епълските маниаци отново се доказват :grin: Баш апарат с 4 инча дисплей :notify:

П.С.И само 16 гб-КАК ПЪК ЩЕ ГО ВЗЕМА?!

Ненормалници.

Аз взех 49" 4К ЛГ 6-та серия за 598лв. Ебати далаверата....

ПС4 1ТБ за 399лв също беше супер далавера ама аз искам Про да взема. Затва сега се чудя дали да не отскоча до Технополис да я взема с 10% намаление. Няма и 1 месец тая конзола, надали ще падне повече.

On 11/25/2016 at 5:09 AM, galaxi said:

7:05 - Apple iPhone 5S, 16GB, Space Gray на 399 лв. разпродаден.Де.ба или са пуснали твърде малко количество,или епълските маниаци отново се доказват :grin: Баш апарат с 4 инча дисплей :notify:

П.С.И само 16 гб-КАК ПЪК ЩЕ ГО ВЗЕМА?!

Там като вземеш нещо може да го ползваш малко и да им го върнеш, ако междувременно не успееш да го продадеш на някого с печалба.

И аз си купих - памперси на малкия :) Страхотни оферти, от сутринта обикалям само бебешките магазини, и на 95% сайтовете им зареждат супер бавно от големия наплив. Ама те са си виновни, да си оправят хостингите....

On 11/22/2016 at 9:43 AM, dRiNKiN_pARk said:
На дали има човек, който все още не е чувал за емаг (които междудругото от тази година държат правата над "черен петък" във всички сфери, освен банковата, за където се борят уникредит) :)
Държат правата до 2024г.
  On 11/25/2016 at 10:54 AM, vinyl_master said:
И аз си купих - памперси на малкия :) Страхотни оферти, от сутринта обикалям само бебешките магазини, и на 95% сайтовете им зареждат супер бавно от големия наплив. Ама те са си виновни, да си оправят хостингите....
Сподели за памперсите моля. Ние купуваме 4 размер, като най-добрата цена за момента е 30ст. / бр. , марката е Puffies.

On 11/25/2016 at 11:36 AM, kukuruz said:

Сподели за памперсите моля. Ние купуваме 4 размер, като най-добрата цена за момента е 30ст. / бр. , марката е Puffies.

До миналата година поръчвах постоянно памперси и мокри кърпички за един приятел. Поръчвахме ги от Англия. На моменти даже излизаха доста по - евтино от тези в Бг. Основната причина обаче беше качеството. Нямаха нищо общо с тези които се продават в Бг. Първоначално поръчвах от Амазон, но там се изпедерастиха и преминах към ebay.

Аз им отказах поръчката от Emag — нямам възможност да чакам 2 седмици, а не съм за 20-те им лв намаление. Като цяло ми създадоха доста главоболие и в крайна сметка поръчах същия монитор на стандартна цена, която е доста сполучлива, имам възможност да поговоря два пъти с жена с приятен глас, която направи всичко възможно, за да ми достави монитора най-бързо и най-близко до мен без да плащам такса за транспорт :)

On 11/25/2016 at 11:36 AM, kukuruz said:

Същия номер само, че от Памперс - 174 бр. за 60 лв. На тази марка сме, че с другите имаме проблеми. Мисля, че излизат малко повече от 30 ст. но все пак не намерих по-добра оферта от тази.

От емаг ги поръчах.

Ру, пробвали ли сте Лидълските - Toujours? Излизат по 32 ст. - 64 лв. за 200 памперса. При това 5 номер - по 50 бр. са в опаковка. С кеф ги сменям. Бяхме на Памперс Премиум (турския вариант), но идваха по 42 ст. Пробвахме и Либеро, около 38 ст. май бяха (също сме доволни), но Тужур са най-яки. Ваня се подсичаше понякога дори от белия Памперс но сега с тези нямаме никакви проблеми. Май пак са памучни.

Имай предвид, че в номер 4 ще са още повече от 50 броя.

Кога станахте и вие за 4-ка всъщност? Ние скоро я сменихме :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...