Jump to content
BulForum.com

Star Wars VII: The Force Awakens


Godfather

Recommended Posts

Най-добре е ако някой има да пише нещо за филма да го прави тук, вместо в общите теми със спойлери.

Та утре сутринта съм в IMAX на частна прожекция, организирана само за фирмата ни. Накараха ни да подписваме NDA с една камара условия и забрани. :lol:

 

Сигурен съм обаче, че силата е била с J.J. Abrams и очаквам епична продукция! :punk

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Тъкмо щях да ти пиша в другият раздел колко много завиждам. Спомням си още когато се похвали. Утре да напишеш как е бил филма. Появиха се на много места спойлери, но не искам да ги чета за да си разваля удоволствието. Само някакви леки моменти :). За какво са ви накарали да подписвате? Филмът вече официално се излъчва на всякъде.

Link to comment
Share on other sites

И аз това се чудя за какво. Не е някаква предварителна прожекция да речем, вече филма тръгна масово из цял свят. Нямаш право да вадиш телефони и други устройства с камери вътре в киносалона. Не можеш също така да даваш обстойни интервюта с разказване на сюжета и ей такива глупости. Аз не мога да разбера що за идиот трябва да си, за да скрийнваш с трепереща ръка над два часа филма, за да може след това някой още по-голям идиот да свали "качествената репродукция" безплатно. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Току що се връщам от киното със смесени чувства. Филмът не беше лош, има доста забавни моменти , но някак си ми липсваше изненадата. Всичко изглеждаше доста начертано и повтарящо се от самото начало. Имаше и доста моменти , които не изглеждаха логични, може би в следващите части ще ги обяснят ...

Link to comment
Share on other sites

Сега се сетих нещо. Не знам дали сте се интересували, но J.J. Abrams ще се занимава само с първата част. Останалите 2 са поверени на друг, при това доста неопитен...

Link to comment
Share on other sites

Останалите 2 са поверени на друг, при това доста неопитен...

Това не винаги е лошо.

 

J.J.Abrams също беше неопитен преди Lost. Виж Alias примерно. Нищо особено.

J.J.Abrams е добър режисьор, но няма отявлен стил според мен. Не мога да погледна 10 минути сцена от филм и да кажа "това е J.J.Abrams". Не е като Ууди Алън примерно, Стенли Кубрик. Уес Андерсън, Кристофър Нолан и разни други.

 

Та идеята ми е, че това не винаги е лошо. Може дори да е за добро.

 

Виж Майк Кахил. Човека има 2 филма. И двата са страхотно режисирани и прекрасно си съвпадат със сценария.

 

Another Earth и I,Origins.

http://www.imdb.com/name/nm2648685/?ref_=tt_ov_dr

 

Сега видях кой е режисьора и писателя на Епизод 8 и 9.

 

Райън Джонсън

 

Brick до колкото си спомням беше режисиран ок, но като гледам, оценката, която съм му дал е 6/10, което означава, че не ми е харесала особено историята.

Looper пък беше до някъде интересен, но не особено запомнящ се.

 

Трябваше да дадат трите епизода на различни режисьори щом ще ги сменят. С 3 различни стила на заснемане. От 3 различни гледни точки на едни и същи събития.

 

Като Flags of Our Fathers и Letters from Iwo Jima.

 

Явно третият филм (IX) ще е режисиран от трети човек.

 

Colin Trevorrow

http://www.imdb.com/name/nm1119880/

 

Jurassic World и Safety Not Guaranteed. Не съм гледал Джурасик Уърлд, но Safety Not Guaranteed е много приятен филм.

 

Забелязвам обаче, че режисьорите на следващите две части имат предимно драми в портфолиото си, което е странно.

Link to comment
Share on other sites

Еми ако нещо се разочароваме от идващата трилогия дано поне Rogue One: A Star Wars Story на Гарет Едуардс ни впечатли.Макар,че още не се е доказал започна добре с "Monsters",но интерпретацията му на Годзила не беше особено смислена-лично мнение.

Link to comment
Share on other sites

Все пак нека и не забравяме до каква степен една продукция зависи от режисьора. Според мен атмосферата и режисурата на Годзила бяха чудесни. Хората просто не харесаха сюжета, който е почти същия като в оригиналните филми. Не знам какво са очаквали повечето.

Link to comment
Share on other sites

Ами на мене Годзила-та ми хареса-само дето не разбрах внушението,че ТО осъзнато спасява човеците :notify:

П.С.В случая исках да кажа,че режисьора има твърде малко изяви без нещо особено интересно като МЕМЕНТО и се чудя с какво е спечелил евентуално конкуренцията за оглавяне на натоварени с очаквания продукции-класики.

Link to comment
Share on other sites

То реално не спасяваше човеците целенасочено. То просто се биеше с другото чудовище и не закачаше човеците, които реално не правеха нищо различно от това да се паникьосват.

Link to comment
Share on other sites

Току-що се връщам от прожекцията - филмът е ЕПИЧЕН и то благодарение най-вече на J.J. Abrams (това, че нямал бил стил е някакъв нескопосан опит за неразбираема шега)!

Да не забравяме, че той също пише и сценария. А точно там според мен е големия майсторлък, защото прехода от New Hope към Force Awakens е уникален. Един от ключовите моменти е, че J.J. изобщо не се мъчи да бяга от рамката на оригиналната трилогия, защото това е гаранция за провал - като беше при Phantom Menace. В този случай обаче винаги се ходи по бръснач, защото вероятноста сценария да се получи банален е изключително висока, но мисля е редно да се свали шапка на J.J., че го прави по перфектен начин, при това супер драматично и в комбинация с познатия хумор на Хан Соло, акомпаниран от Чубака! 

 

Това е което мога да кажа на този етап, но тепърва ми трябва да посетя поне още две-три прожекции. :)

Link to comment
Share on other sites

и то благодарение най-вече на J.J. Abrams (това, че нямал бил стил е някакъв нескопосан опит за неразбираема шега)!

Факти ще изложиш някакви ли или ще си говорим празни приказки?

 

Всичко опира и до това какво търсиш в един филм. Ако търсиш ефекти и адреналин, а развитието на героите, кинематографията и диалозите остават неразпознати качества на един филм - няма смисъл да ми отговаряш.

 

Дори ще те улесня. "С какво Ейбрамс е уникален?" - е краткият въпрос, който задавам на теб, за да ти помогна да аргументираш горното си твърдение. Може да изчакаш да ти мине екзалтацията сега.

Link to comment
Share on other sites

Дори ще те улесня. "С какво Ейбрамс е уникален?"

Най-вече с безпогрешните си умения да възкресява изключително стари легенди. Така направи със Стар Трек, по същия гениален начин го прави и с Междузвездни войни. С невероятна доза драматизъм, балансирайки по тънкото въже между баналното повторение и гениалното развитие на оригиналната рамка, плюс гарнитурата от тънък хумор използващ добре познатите стари герои/поведение. Точно това не съм го виждал постигнато в такива успешни мащаби от нито един друг режисьор. Посочи ми един единствен режисьор, който по този начин възкресява не една ами втора легендарна стогодишна поредица? Това е едно от най-трудните неща, а много популярни режисори дори не искат да се захващат с нещо подобно, защото както вече казах, рисковете са унищожително големи. И всъщност като гледам ти си този, който лаладжийства, защото вероятно дори не си гледал филма, но имаш вече готова и изградена екстрасензорна перцепция по въпроса. :lol:

 

Още нещо, за което може да се свали шапка на J.J. е умението му да обработва перфектно оригиналните "технологии" с вкарването на повече "теоретично възможна" физика. Например вече и на децата трябва да е ясно, че прословутите светлинни мечове не са светлинни ами плазмени, а бластерите не използват лазери, ами стрелят с плазмени залпове (показателно за което е един ключов момент в началото на филма, типично в "липсващия" стил на J.J. Abrams. Да не говорим за новия дроид BB-8, който си е напълно реална технология и е едно от най-гениалните развития на оригиналните персонажи.

 

Link to comment
Share on other sites

Току-що се връщам от прожекцията - филмът е ЕПИЧЕН и то благодарение най-вече на J.J. Abrams (това, че нямал бил стил е някакъв нескопосан опит за неразбираема шега)! 

Това е което мога да кажа на този етап, но тепърва ми трябва да посетя поне още две-три прожекции. :)

+1111 :)))

И аз сега се връщам от прожекцията. Филма е страхотен, утре все пак ще се възползвам от служебната ни прожекция и ще го гледам пак :D

Link to comment
Share on other sites

Не, не съм. Аз коментирам режисьора, а не филма. Като го гледам след месец, два, ще споделя и конкретно мнение.

 

Виждам обаче, че нещо те тресе предимно носталгията, което е и разбираемо до някъде. Силно се надявам, че не вярваш, че ХУМОРЪТ в частност е дело на Ейбрамс.

 

А за възраждането.....не те разбирам. Искаш да ти кажа някой, който е направил филма по-добър или го е запазил същият?

Кристофър Нолън - Черният Рицър.

Тим Бъртън - Батман се завръща.

 

Една и съща история почти, пресъздадена по 2 коренно различни начина, само и единствено под влиянието на режисурата. Не сценарий. Не актьорска игра. Не писатели. Режисура.

Link to comment
Share on other sites

А за възраждането.....не те разбирам. Искаш да ти кажа някой, който е направил филма по-добър или го е запазил същият?

Кристофър Нолън - Черният Рицър.

Тим Бъртън - Батман се завръща.

Ъъъъъъ, seriously? Даваш ми за пример филми, които точно 5 минути след като си гледал вече си забравил за какво точно става въпрос? И наричаш това "възраждане на легенди"? Май няма нужда да продължаваме нататък. :Facepalm:

Link to comment
Share on other sites

Не се излагай. Това, че ти не помниш нещо, не означава, че е безразлично за всички. Ако не можеш да си обективен, трябва да си го кажеш от началото.

 

Колкото и да ти е тъжно, повече хора знаят кой е Батман, отколкото Хан Соло.

 

Аз лично съм гледал само 1, 2, 3 и 4 части от Стар Уорс. Помня само какво ставаше в първата и то единствено защото бях играл и игрите, които излезнаха тогава. 4 го гледах наскоро. Страшно недомислен на моменти, а актьорската игра е толкова неубедителна, че дори не знам как да я коментирам. И това го казвам като филм, който съм гледал 2015 година, защото аз няма как да го гледам и преоткривам през 1977. Изобщо не говоря за ефекти дори.

 

Стар Трек на Ейбръмс пък няма нищо общо с оригиналната поредица като кинематография и настроение. Не казвам, че е лош. Просто е различен и то много. Това във връзка с горното ти твърдение.

 

Не казвам и че този филм е или ще е лош. Казвам единствено, че лично не съм видял как Ейбрамс се отличава (за идентичност говоря), че да е толкова спряган като възродител на Стар Уорс и да е проблем, че няма да режисира и другите два.

 

Аз филма ще го гледам като изцяло нов за мен филм. И ако тогава, без да ме дърпа за носталгията, не изгрее в моите очи, значи просто не ме кефи. Защото аз повечето филми ги гледам като филми, а не като заглавия.

Link to comment
Share on other sites

Не се излагай. Това, че ти не помниш нещо, не означава, че е безразлично за всички. Ако не можеш да си обективен, трябва да си го кажеш от началото.

 

Колкото и да ти е тъжно, повече хора знаят кой е Батман, отколкото Хан Соло.

 

Аз лично съм гледал само 1, 2, 3 и 4 части от Стар Уорс. Помня само какво ставаше в първата и то единствено защото бях играл и игрите, които излезнаха тогава. 4 го гледах наскоро. Страшно недомислен на моменти, а актьорската игра е толкова неубедителна, че дори не знам как да я коментирам. И това го казвам като филм, който съм гледал 2015 година, защото аз няма как да го гледам и преоткривам през 1977. Изобщо не говоря за ефекти дори.

 

Стар Трек на Ейбръмс пък няма нищо общо с оригиналната поредица като кинематография и настроение. Не казвам, че е лош. Просто е различен и то много. Това във връзка с горното ти твърдение.

 

Не казвам и че този филм е или ще е лош. Казвам единствено, че лично не съм видял как Ейбрамс се отличава (за идентичност говоря), че да е толкова спряган като възродител на Стар Уорс и да е проблем, че няма да режисира и другите два.

 

Аз филма ще го гледам като изцяло нов за мен филм. И ако тогава, без да ме дърпа за носталгията, не изгрее в моите очи, значи просто не ме кефи. Защото аз повечето филми ги гледам като филми, а не като заглавия.

:Facepalm:  Значи не е измислен още фейспалм, който надлежно да отрази горния ти напън. Гледал епизод 4 през 2015-та, seriously? Комиксовия герой Батман, създаден през 1939-та бил по-популярен от един от многото герои от филмовата сага Междузвездни войни Хан Соло и то сигурно заради гениалната творба на Кристофър Нолън, от която едва ли някой си спомня нещо. Човече, да не си пушил нещо по-специално тази вечер? Ти като гледаш филм правен през 1977-ма, когато сигурно още не си бил роден, даваш ли си сметка за състоянието на кинематографските технологии по онова време и какво евентуално трябва да се очаква от страна на продукция, ефекти и прочие?

А с коментара ти за Стар Трек всъщност сам без да искаш засвидетелстваш гения на J.J. Abrams, защото точно това му е основната заслуга - възражда една стара легенда (дори по-стара от Star Wars), която в оригиналния си вид е по-скоро лимитирана за специфичната таргет категория от заклети "трекита", докато с възродения формат и визия поредицата минава вече в масовата високоскоростна магистрала на Междузвездни войни.

Link to comment
Share on other sites

Аз лично съм гледал само 1, 2, 3 и 4 части от Стар Уорс.

Стоп.Ти дори не си гледал 5 и 6 филм,а в каква последователност си ги гледал и кога за първи път-дано да не са последните месеци...А н а т е м а :grin:

Link to comment
Share on other sites

:Facepalm:  Значи не е измислен още фейспалм, който надлежно да отрази горния ти напън. 

 

Неизгледал филмите дори по веднъж и дълбоки философии и оценки... Верно човек остава без думи...

 

И с тоя лаф за Ватман > STAR WARS  просто изпотроши порцелана... 

Link to comment
Share on other sites

Гледах го и аз снощи в мола, ами нищо особено не е. Не знам кое му е чак толкова уникалното, че чак толкова се превземате да го хвалите. Имаше и доста нелогични неща като например:

Войниците на империята нали бяха клонинги на Джанго Фет, откъде се пръкна тоя негър? Онази пикла как за първи път хваща lightsaber и го изкърти онзи грозник, който беше почти завършен сит посветен от баш гада? Оръжието им няколко пъти казаха, че се зареждало от Слънцето? Те нашето Слънце с тях ли си го влачат или за тях всяка звезда е = на слънце?

Link to comment
Share on other sites

Няма нищо нелогично в това, не си внимавал в диалозите.

 

Във филма става пределно ясно, че с времето явно се е появил проблем с набавянето на клонинги и са прибегнали до тактиката на събиране на "еничари", какъвто и се явява въпросния герой Фин. А тарикатлъка с изсмукването на звездата колкото и да е фантастичен, все пак се наблюдава на много места из вселената, там където има черни дупки в близост. :)

 

Link to comment
Share on other sites

Има голяма разлика между Stormtrooper и Clone trooper!!!

 

Не знам защо хората все още продължават да ги бъркат и да задават един и същи въпрос. И какво толкова Ви бърка черният Stormtrooper от Е7?! Имперските войници отдавна не са само клонинги, след един определен период има само донаборници или както там искаш ги наречи. Още в предишните епизоди Империята подбираше деца и ги правеше Stormtrooper-и, това е и историята на Фин т. нар (негър). Ето защо има даже и жени кадети.

Да не говорим, че Clone Trooper-ите са разформировани през 19 BBY a.k.a година 981 след Ruusan Reformation и година 3634 след подписването на Treaty of Coruscant, старееха двойно по-бързо, та ако дори и бегло предположим - игнорирайки всички факти, че всичко що носи бяло е клонинг - то тези войници трябва да са на колко - 70 - 80 години??

 

Ето и малко факти, които ги има доста преди Е7:

 

 

During the production of Revenge of the Sith, Lucas made an off-hand comment that some of the Stormtroopers could be clones. His idea was that if you were a rich member of the Empire and didn’t want to send their kid off to war, they’d just clone him and make him a Stormtrooper. That idea never became canon.

The actual canon of Star Wars establishes that Stormtroopers are NOT clones. 

 

 

 

 

 

Unlike their predecessors, the majority of stormtroopers were non-clone recruits. Cadets were shipped off to Imperial Academies, and subjected to rigorous training programs in order to produce highly trained shock troopers fiercely loyal to the Empire.[15] Stormtroopers were trained to disregard fallen comrades in battle, and to press on, no matter the cost, even when the odds were stacked against them.[7]

Although they were a rare sight, women were not prohibited from serving in the ranks of the stormtroopers.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...