chasti Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago (edited) Съществуват хора, които ползват пластики и гледат да не им е всичко в телефона @mIRCata Edited 14 hours ago by chasti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago 24 minutes ago, chasti said: Съществуват хора, които ползват пластики и гледат да не им е всичко в телефона @mIRCata Телефоните са по-сигурни от пластиките. Освен, че са и по-удобни. Аз сложих някаква бета версия на Андорид и преди 1 месец Google Wallet спря да функционира. Започнах да използвам пластиката и направо имам чувството, че се върнах 10 години назад. На касата първо вадя телефона, за да се регистрира клиентската карта. После вадя пластиката, за да си платя. Настава едно жонглиране между телефон, портфейл и пластика. Бутам я после тая карта някъде бързо, за да си събера покупките, в последствие не помня къде съм я сложил, за да мога да я върна в портфейла. Пък ако ми поиска и пин, за да мине безконтактното плащане - не го знам, защото почти не съм го използвал. Вадя пак телефона, за да си прегледам бележките и да го намеря. На 3 пъти мислех, че съм изгубил картата. Портфейлът постоянно ми е в ръцете, най-много и него да забравя някъде в суматохата. С нетърпение чакам възможността да се върна на нормалната версия на софтуера и да си ползвам отново Wallet-а. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago Мдааа. С телефона само едни много счупени пос терминали в спиди офис не ми хващаха картата от телефона и един куриер на озон имаше проблем с четене от айфон. Само тогава ми се е налагало да ползвам пластиката. 3 пъти за 5 години. Иначе пластиката теоретично се чете и без нужда от пин до 50 лв. По-рисково е. От телефона само след разрешение. Отделно всичко, което Ангел написа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago Да, пластиката се чете без ПИН за покупки под 100лв, но на всеки 10 плащания ти иска да въвеждаш ПИН, без значение каква е сумата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago (edited) On 12/5/2025 at 8:35 PM, earache said: Аз имам сметки там. Също не мога да си обясня как могат да си го позволят…. Просто е-тия са “лихвари” привличат капитали от клиенти и ги раздават срещу безумни лихви.Това е и причината да няма такси както при класическите банки.Банкирането им е смотано както и съпорт-а но за без пари толкова.Имах акаунт при тях за проба-изчезна в нищото един превод от 400лв и им отне 2!месеца да решат да възстановят парите.Съответно ги зарязах. 7 hours ago, chasti said: Съществуват хора, които ползват пластики и гледат да не им е всичко в телефона @mIRCata Съществуват разбира се.Не всички банкомати са безконтактни,ако затрябва кеш се налага да се ползва карта.Иначе аз ползвам физическа карта само като ходя в Гърция с мотора-за плащане на тол таксите,слагам карта в джоб на китката на якето и така плащам,иначе сваляне на ръкавици,каска,боне и тн.За всичко друго Apple Pay с карти зад него. Edited 6 hours ago by HEMO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts