Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply
  On 4/8/2011 at 12:31 PM, djadomraz said:

E да... аз да не съм винарска изба... Да имам от коняка колко да имам... май е към 200мл останало :)

Ми кво са отваряш тогава, бе !? Вземи зареди кат хората, пък ще се съберем дружина отбрани дегустатори да дадем мнение за прехвалените ти пития.

П.с. Пържолите и бадемите от нас...

П.с.2 Не питай за какво са пържолите!

On 4/8/2011 at 3:45 PM, PSYCHOSIS said:

48÷2(9+3)=?

Чувствам се тъп...светът ми се преобърща...

По ред на номерата.

1. Всички калкулации се извършват първо с скобите.

2. Умножение преди деление, деление преди събиране, събиране преди изваждане.

По тази логика - 48÷2(9+3)=2

Това помня, дали е вярно - вие ще кажете :).

On 4/8/2011 at 3:22 PM, gado said:

Ми кво са отваряш тогава, бе !? Вземи зареди кат хората, пък ще се съберем дружина отбрани дегустатори да дадем мнение за прехвалените ти пития.

П.с. Пържолите и бадемите от нас...

П.с.2 Не питай за какво са пържолите!

Ами аз един път донесох и Виден го приватизира. На следващата форумна среща ще донеса и ти ще си отговорника по разпределянето. Ама после само да съм чул че има недоволни и някой е пил повече от други (особено пък от теб :P)

PS: Аз като се замисля верно за него го донесох...

48÷2(9+3)=?

Чувствам се тъп...светът ми се преобърща...

Ами не е ясно така написано. Понеже умножението и делението са с еднакъв приоритет всеки нормален компютър ще го сметне отляво надясно. Т.е. изчислението ще е както следва

( 48 / 2 ) * ( 9 + 3 ) = 288

Също и 2/5*2 = 0.8

А сега принципно - кретена написал горния израз и препирайки се кое е вярно и колко са тъпи компютрите и че не могат да смятат да си бара ушите. Да вземе да сложи скоби за да няма двузначност и да го разберат всички от първи път начело с тъпите компютри. Останалото са разсъждения на дървени философи кое как трябвало да бъде и доказателство как въпросните дървени философи са най-умните на този свят (тука-пишещите такива ги изключваме временно от тази група)

On 4/8/2011 at 8:19 AM, gal4enceto said:
Пих го на ивицата Газа, в кафе "Бристот".

Бахахаха, това кафе още ли е живо? Събужда доста далечни спомени в мен. :lol:

On 4/8/2011 at 4:34 PM, PSYCHOSIS said:

И аз си мисля, че е 2. Но много "философи" твърдят, че е 288. Затова и съм в шаш.

Бая прости философи са. Точно 2 си е.

48÷2(9+3)=?
Пусни го в ексел, като те затормозява толкова. Две е. Кажи на философите ти да не пипат математиката. Тя изисква мислене, не философстване.

Ред: Добре де, признавам си, че съм сред тъпите. При първоначалния си тест съм си сложил едни скоби в повече :D

On 4/8/2011 at 6:03 PM, Antares said:

Пусни го в ексел, като те затормозява толкова. Две е. Кажи на философите ти да не пипат математиката. Тя изисква мислене, не философстване.

А ти пусна ли го?

Нито в ексел, нито в гоогле е 2!

Математиката си иска правила, не мислене. Както каза дядомраз, операциите с еднакъв приоритет се изпълняват по реда в които са написани - отляво надясно. Но как ли изглежда това правило за арабите?! :)

On 4/8/2011 at 6:03 PM, Antares said:

Не само Ексел, но и всеки калкулатор ще ти даде отговор 288.

On 4/8/2011 at 4:49 PM, Godfather said:

Бахахаха, това кафе още ли е живо? Събужда доста далечни спомени в мен. :lol:

Мдааа, колко кафета са изпити там...През далечната 2002-2003 год.

П.П.Първо скобите, после умножението и накрая делим..т.е. =2.

() > степенуване > * / > + -. Еднаквите по сила от ляво на дясно по ред. -> 48/2 * (9+3) е 48/2 * 12 = 24 * 12 = 288.

И примерно 2+3*(2+3) = 17 ,а не 25

При мен липсата на практика си показа рогата. Е, поне това не ми попречи да съм категоричен и сигурен в мнението си :D

On 4/8/2011 at 8:04 PM, Antares said:

При мен липсата на практика си показа рогата. Е, поне това не ми попречи да съм категоричен и сигурен в мнението си :D

Което е похвално, Пешо, така се върви напред!

On 4/8/2011 at 12:31 PM, djadomraz said:

Не бих пробвала само защото ми мирише на крака. Каквото и да е, където и да е, пари да ми дават. Благодаря за поканата отново. Виж, кафе ако предложиш, бих пила, ама друго ТЦ.

И отново ще кажа, аз от пиене не разбирам, не ме интересува къде продават и колко е скъпо и качествено. Ама хич не ми дреме. Друга ми беше мисълта, ама явно никой не я е разбрал. Аз не чета през ред и се опитвам да разбера това, което е написано. Като не го разбирам, си трая. Ама неееееееееееееееееееее... К'вото е.

C'est la vie.

Самоцитирам се : " Мисълта ми беше, че съм се надушила достатъчно на марков алкохол. Ако ми е било харесало, щяла съм да пробвам. Но не, никакъв алкохол не ми мирише на шоколад, кафе, мусака и т.н., за да ми е допаднал. Дори вината ми смърдят ужасТно".

Сега ще ми кажеш как през целия ми живот ти си бил г*з до г*з с мен и знаеш аз какъв алкохол съм мирисала и всички заведения в БГ си ги обиколил и цялото ми битие и житие ти си го писал и как съм в огромна грешка, че не пия. Познах ли?

Ако може вече да приключим темата! Не ми харесва, няма да пробвам, пък ти си говори каквото искаш.

On 4/8/2011 at 4:49 PM, Godfather said:

Живо е още. Претапицираха диванчетата миналата година. Има си хора. Все пак е срещу общежития (опа, написах хора, така де, студенти) :laughing: Никой да не се обижда :)

Абе едно време, то нищо чудно и сега да има, имаше пинаколада. Взимаш си шоколадовта, люскаш 2-3 чаши пълни за 30 минути и както ти е готино на шоколад, почваш да чустваш ефекта и на водката, мисля тя беше алкохола вътре :)

Още си я има, но и тя не ми харесва на мирис. Нито Бейлис, Мейлис, Гейлис, Пейлис и т.н. изгъзици.

Как да ви го нарисувам?! Аз не пия наистина толкова фанатично, колкото еди-си-кой от форума не пуши, мрази да му кадят или не може да целува момиче, което пуши. По-образно не мога да го кажа.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...