Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата

b0r3d

Recommended Posts

• Replies 14.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Живеем сред идиоти.

Българинът пита: Защо едно се казва по новините за обмяната на лев-евро, а в банките и чейндж бюрата истината е друга

Граждани се оплакват, че курсът лев-евро, за който се говори в новините, и онова, което се вижда на таблата на банките и обменните бюра, са различни. Курсовете там са по-неизгодни за хората, ако се сравняват с обявения на 8 юли.

• 3 weeks later...

Factcheck опроверга Борисов и за арести на политици от ГЕРБ при управлението на ПП

Внушението на Бойко Борисов, че по време на управлението на „Продължаваме промяната“ (ПП) са извършвани многобройни арести на кметове и общински съветници от ГЕРБ, е невярно. Това е основният извод от проверка на платформата Factcheck.bg.

Повод за нея е изказването на Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента:

„Тея, които арестуваха (“Продължаваме промяната”), знаеш ли колко народ биха от ГЕРБ – колко кметове арестуваха, колко общински съветници прибираха по килиите. Кои са тея ПП, вие адвокатка ли сте на ПП, въпросите ви всички бяха в полза на ПП срещу мен!“ 

• 1 month later...

Депутат от ГЕРБ: Мечтая за връщане на правото на полицията здраво да бие

Депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син мечтае полицията да има право законно да бие - и нарушители, и протестиращи. Той даже търси подходяща законодателна инициатива, която да подкрепи в това отношение.

Че защо да носят палки и пистолети, само да им тежат, ако нямат прави да ги ползват. 

И да ги бият мангалите, като влязат в махалите...

Естествено, че трябва да имат правно основание да ползват оборудването/екипировката си.

И какво ще постигнат с това, освен задръствания по заобиколните улици, които я са в ремонт я недостатъчни да поемат евентуалния увеличен трафик? Градски транспорт НЯМА, че да бъде алтернатива някаква. Аз въздуха не знам да има спирачки и да спира по нареждане на някакви улици. Мръсния въздух все ще обикаля из града и на центъра пак ще е мармалад. Особено с циганите от Аджасана дето са на 200 метра от центъра

Как ще проверят някой какво гори или не в тях също е интересно. И как ще проверят мангалите е още по-интересно

Реално ограничаваме 30-годишните бензинови и 20 годишни дизелови автомобили :D

Които от София ще отидат в Перник, а от Пловдив - в Пазарджик и Хасково :rolleyes:

Като цяло аз съм ЗА, лошото е , че карам баш такъв автомобил...

Аз го поддържам и въпреки, че не е от тези, дето бълват кълба дим отзад, съм съгласен, че е стар и не отговаря на съвременни еко изисквания и разбирания.

Тъй като не можем, заради корупция, да ограничим автопарка само по емисионен критерий (т.е. на ГТП пункта ще почерпим, за да манипулират данните), това е правилният подход в някаква степен. 20 години обаче е достатъчно дълъг период, през който на един дизелов автомобил да му се случат достатъчно интервенции, за да заприлича на печка :( 

И да, те замърсяват, но проблем №1 за мен е отоплението на твърдо гориво, през 21 век... вкл. и горенето на гуми и парцали от мангалите. 

Едит:

Колко такива има, дето трябва да си вдигнеш прозорците и да пуснеш халогените, ако си зад тях...

image.thumb.jpeg.11f4024269184818e4c61f984bb9bdca.jpeg

Пак едит:

Не всеки има възможност да си купи 10 годишен луксозен спортен автомобил за 15000 € :rolleyes:

Edited by chasti

Принципно съм съгласен, че като се въвеждат такива ограничения е хубаво първо да има работеща алтернатива, конкретно градския транспорт. Ама положението с въздуха е нетърпимо. В крайна сметка - който не може да си позволи да не трови въздуха - да кара колело.

То моята 10-годишна инсигния и дават 5-та категория на прегледите. 

Тойотата с хибрида, няма и да я мисля следващите 7-8 години надявам се

Определено съм попадал на коли, които се чудя как са минали прегледа с теста за емисии, като пускам халогените зад тях, за да виждам пътя. Те въобще трябва да ги свалят от движение още на място в пункта за ГТП

Edited by mIRCata

3 hours ago, mIRCata said:

То моята 10-годишна инсигния и дават 5-та категория на прегледите. 

Тойотата с хибрида, няма и да я мисля следващите 7-8 години надявам се

Определено съм попадал на коли, които се чудя как са минали прегледа с теста за емисии, като пускам халогените зад тях, за да виждам пътя. Те въобще трябва да ги свалят от движение още на място в пункта за ГТП

Не то като цяло (и като всяко нещо тук) е сбъркан подхода. Щото на баща ми 1.4 миксера, дето е и на газ подозирам, че 'фърля по-малко емисии от някой 5 литров дизелов жиБ, дето дюзите му не са пипани от завода насам и като даде газ 'фърля димка. Ама дори и по тоя начин ще е по-добре от това, което е в момента. Остава и някой да следи за спазването му...