Jump to content
BulForum.com

Сериала "LOST"

stu

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply
  Teddy-King said:
Пичове, благодаря ви за музиката! Саундтракът наистина е добре подбран, ще се радвам, ако и други неща откривате.

JOE PURDY - WASHED AWAY

Joe Purdy's "Wash Away" is playing in the closing scenes [s1E3]

It is not clear at this time if the song was playing on Hurley's CD player.

Мнго кърти тоя сериал. Аз гледах по Нова сериите и сега почнах 2-ри сезон супер яко взе да става. :punk :punk

Това с люка много ме изкефи :punk

Ахаххахах да бе т'ва не го бях забелязал :laughing: Знака на Дарма на опашката на акулата :woot

Наистина може 1-вата база да е под водата.Пък и нали оня Итън бил дошъл от водата когато отрепа оня

Стив :) Има нещо гнило ;)

пфффф толкова серии и най-накрая една тъпичка.Тоя Чарли аз колкото не мога да го гледам те цяла серия му посветили :sick В началото много добре си се въртеше около всички.Във всяка серия даваха по малко за всики.Сега някакви индивидулани импровизации :angry1 ... и то след цяла седмица чакане.. :angry:

Snake0ne said:
пфффф толкова серии и най-накрая една тъпичка.Тоя Чарли аз колкото не мога да го гледам те цяла серия му посветили :sick В началото много добре си се въртеше около всички.Във всяка серия даваха по малко за всики.Сега някакви индивидулани импровизации :angry1 ... и то след цяла седмица чакане.. :angry:

Да знаете че тая сеия е имала някъв скрит смисъл ;) :) И по нататъка ша стане нещо свързано с покръстения Аарон :rolleyes:

NickelbacK said:
Да знаете че тая сеия е имала някъв скрит смисъл ;) :) И по нататъка ша стане нещо свързано с покръстения Аарон :rolleyes:

При всеки случай е така!

Освен това не съм съгласен, че всичко в този епизод се въртяло изцяло около Чарли. Видяхме, че заформя някаква връзка между Либи и Хърли :blush: :laughing1:

Mepk said:
vijte S02E02 34min 29sec

Акулата още от първия път я забелязах и помислих, че е гаф (все още съм повлиян от гафофете, които беше модерно наскоро да се коментират). Още тогава го върнах няколко пъти и спрях на пауза да разгледам символа. После направих връзката. Забелязах го на още доста места, на които не се бях заглеждал.

4efo_88 said:
При всеки случай е така!

Освен това не съм съгласен, че всичко в този епизод се въртяло изцяло около Чарли. Видяхме, че заформя някаква връзка между Либи и Хърли :blush: :laughing1:

мани го тоя

:) на мен ми стана интересно изражението на Кейт като видя докторчето с Ана лусия :D Там ще е развръзката

Оле оле :confused Наистина. Тва не го бях видял, с акулата :woot Наистина няма нищо случайно в тоя филм дори и най-малките незабележими с просто око детайли. Чудя се ако сериите ги нямаше качени в нета как адежеба някой щеше да ги види тия детайли, ако ги дават за стотна от секундата по телевизията :ph34r: Значи... нищо не е случайно :P

И сигурно още колко "подсказки" не сме видяли из сериите... :confused

Eeeee, браво на Мерк, тъкмо си мислих че само аз ги забелязвам тези неща, даже също си мислих че е някакъв гаф, но явно изобилства от такива скрити следи.

Лек спойлер не знам дали забелязахте в 11-та серия на 2-ри сезон, когато Другите размениха Кейт за оръжията на Изгубените, какво каза лидера с брадата - Алекс, докарай я (имайки впредвид Кейт) ...и някакъв пич я доведе. А Алекс, както знаем е името на сина на Русо.

Другото което скоро ми направи впечатление е когато си говореха Ана-Лусия и Доктора на летището, и тя го пита на кой номер седи се оказа, че единия е на 42, а другия на 23...

най-якото преположение какво всъщност става в тоя сеирал, което съм чувал до момента е:

Всъщност те не са оцелели след катастрофата (спомнете си трейлърите за втори сезон и какво се казва там - "те преживяха страховита самолетна катастрофа... но те не са оцелелите"!!) - всъщност всички пътници в самолета са загинали - дори и нашите, дето е за тях сериала! Острова, на който уж катастрофираха нашите хора е всъщност Чистилището. Част от пътниците на самолета са отишли директно в Рая или в Ада съответно - това са тези, които "уж" загинаха и нашите ги запалиха в останките на самолета. Нашите имат да изкупват прегрешения преди да отидат в Рая и за това остават на острова, който всъщност е Чистилището. Обърнете внимание, че нито един от героите не напълно положителен или напълно отрицателен - напротив - например Кейт, която е убивала хора, но пък не е напълно "лоша", или пък оня измамника, дето вършеше измами, защото като малък някакъв имамил майка му и тя се гръмнала, той също не е напълно отрицателен герой. Всеки един от тях има някаква причина, някаква простъпка в живота си, която трябва за изкупи в Чистилището преди да отиде в Рая.

Чудовището на Острова - това е всъщност "Бог" или негов Ангел или въобще някаква виша сила (тези от вас които са чели Библията може би ще си спомнят в каква форма Господ се движи пред евреите, докато ги извежда през пустинята от Египет :)) - нещо да ви напомня тази форма?), която ги "проверява" кой до къде е стигнал и прибира в Рая (или в Ада съответно, ако няма надежда да се пречисти), тези чието пречистване е завършило - което обяснява защо някои убива (пилота още в серия 1), а други оцеляват след среща с него - Лок например.

Чарли намери самолет пълен с хероин именно защото трябва да превъзмогне зависимостта си и да покаже, че се е изчистил от това. Всички останали също биват изправяни пред изпитания свързани с нещо в миналото им, които им дават възможност да изберат на ново правилното поведение в същата ситуация - Саид например и серията в която измъчваше онзи, дето бил скрил инхалатора - избора му беше дали да го измъчва и убие, както е правил докато е бил жив и на служба в гвардията, или да не го нарани и да не го измъчва... И за другите ще се сетите подобни дилеми...

Висшата сила, "Бог" или каквото си искате - ги държи на Острова, в Чистилището, като от време на време влияе на съзнанието и постъпките им, поставя ги в определени ситуации, или ги изправя пред предизвикателства - всичко това всъщност са тестове, през които те трябва да минат, за да завърши пречистването им и да си заминат по реда в Рая (който се е поправил) или в Ада (който не е) съответно.

Другите са просто други "закъсали" в Чистилището - и взаимно двете групи са тест едни за други :)

Какво ще кажете, яка теориика, а?

Интересна е, но има доста неща, за които не дава обяснение: проекта "Дарма", числата...

Смятам, че дори само онази снимка по-горе на опашката на акулата опровергава тази теория ;)

ov3rm4n said:
най-якото преположение какво всъщност става в тоя сеирал, което съм чувал до момента е:

Всъщност те не са оцелели след катастрофата (спомнете си трейлърите за втори сезон и какво се казва там - "те преживяха страховита самолетна катастрофа... но те не са оцелелите"!!) - всъщност всички пътници в самолета са загинали - дори и нашите, дето е за тях сериала! Острова, на който уж катастрофираха нашите хора е всъщност Чистилището. Част от пътниците на самолета са отишли директно в Рая или в Ада съответно - това са тези, които "уж" загинаха и нашите ги запалиха в останките на самолета. Нашите имат да изкупват прегрешения преди да отидат в Рая и за това остават на острова, който всъщност е Чистилището. Обърнете внимание, че нито един от героите не напълно положителен или напълно отрицателен - напротив - например Кейт, която е убивала хора, но пък не е напълно "лоша", или пък оня измамника, дето вършеше измами, защото като малък някакъв имамил майка му и тя се гръмнала, той също не е напълно отрицателен герой. Всеки един от тях има някаква причина, някаква простъпка в живота си, която трябва за изкупи в Чистилището преди да отиде в Рая.

Чудовището на Острова - това е всъщност "Бог" или негов Ангел или въобще някаква виша сила, която ги "проверява" кой до къде е стигнал и прибира в Рая (или в Ада съответно, ако няма надежда да се пречисти), тези чието пречистване е завършило - което обяснява защо някои убива (пилота още в серия 1), а други оцеляват след среща с него - Лок например.

Чарли намери самолет пълен с хероин именно защото трябва да превъзмогне зависимостта си и да покаже, че се е изчистил от това. Всички останали също биват изправяни пред изпитания свързани с нещо в миналото им, които им дават възможност да изберат на ново правилното поведение в същата ситуация - Саид например и серията в която измъчваше онзи, дето бил скрил инхалатора - избора му беше дали да го измъчва и убие, както е правил докато е бил жив и на служба в гвардията, или да не го нарани и да не го измъчва... И за другите ще се сетите подобни дилеми...

Висшата сила, "Бог" или каквото си искате - ги държи на Острова, в Чистилището, като от време на време влияе на съзнанието и постъпките им, поставя ги в определени ситуации, или ги изправя пред предизвикателства - всичко това всъщност са тестове, през които те трябва да минат, за да завърши пречистването им и да си заминат по реда в Рая (който се е поправил) или в Ада (който не е) съответно.

Другите са просто други "закъсали" в Чистилището - и взаимно двете групи са тест едни за други :)

Какво ще кажете, яка теориика, а?

Готина теория ама си е направо абсурдна ;)Всички мистериозни шотове може да видите тук

Иначе тази сеерия за Чарли доста издишаше.Следващата серия чак след 2 седмици :(

Числата изобщо не я опровергават, слушай сега:

Хърли приживе е обсебен от идеята, че числата му носят лош късмет и ги използва за извинение за всичко лошо и непирятно което се случва около него. Но всъщност числата изобщо не са му виновни за нищо. Появата им сега на острова е "индивидуалния" тест-предизвикателство за Хърли - шанс той да осъзнае, че всъщност едни числа не могат да бъдат нито лоши, нито добри и че всичко зависи изцяло от човек и че той е отговорен за себе си и за постъпките си. Един вид - трябва да се научи да поема отговорност, и да не търси извинения в странични неща...

За проекта Дхарма също ще се изясни какво значение има и към кого е насочено това предизвикателство - просто ще изчакаме развитието в следващите серии :)

Само тази една единствена реплика от трейлърите за втория сезон показва, че всъщност именно тази теория е вярната:

Те преживяха ужасяваща самолетна катастрофа... но те не са оцелелите!

Защо не са оцелелите? Питаш ли се защо така се казва? Ми много просто - защото оцелели от катастрофата просто няма - всички са загинали :)

а според мен си е най-достоверната до момента...

- обяснява защо няма спасителна операция...

- обяснява защо не могат да напуснат острова (със сала стана каквото стана:) )

- обяснява и Чудовището -

Reveal hidden contents

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...