Jump to content
BulForum.com

Mockingbird

Members
  • Posts

    7058
  • Joined

  • Last visited

About Mockingbird

  • Birthday 05/15/1982

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

4247 profile views

Mockingbird's Achievements

Шеф на Водопад

Шеф на Водопад (8/9)

  1. Холандското което се купува е с по-ниска себестойност… Като цяло над 80% от месото (свинско, телешко, агнешко) в България е внос. Именно защото е по-евтино. Ако се вдигне нашето производство и се търси реализация на българския пазар, цената на месото ще се повиши.
  2. И кой ще го купува, с тази себестойност и тази надценка на дистрибутора/търговеца?
  3. Дали противоречат или не, факта е че искат да ги затворят (не съдя по предоставената информация тук, запознал съм се с допълнителни източници). Въпроса за производството на месо остава. От къде ще идва, с какво качество ще е и дали ще е достатъчно….отделен въпрос е цената… Също е предоставен научен факт, че животните отделят по-голямо количество парникови газове от колите… Колко е наистина научен факт е отделен въпрос…На къде отива тоз европейски свят не знам….
  4. Ще обобщя, средната цена за София е около 2-2,3к евро квадрата. Средната за Пловдив е около 1,5к. Но цените за определени имоти и квартали и в двата града са почти еднакви. Факт е също, че са доста близки, а разликата в средните заплати е доста голяма. Познавам доста отблизо пазара. Факт е също, че обявите в сайтовете в повечето случаи са пълна глупост. Сделките се сключват на по-ниски цени. Особено ако имаш кеш настрана (не е задължително да е цялата сума, примерно до към 30% от стойността) може да получиш по-добра цена.
  5. Абе аз като ви разправях преди няколко страници, вие не ми вярвате…за електричките говоря… А за апартаментите в София, два примера: Сделка 1 - Карпузица - почти готов за влизане да живееш - 1500 евро Сделка 2 - Лагера на зелено - 1800 евро. Тия 3000 евро, са рядкост и са в определени кооперации и микрорайони. Преди няколко страници и това ви разправях, че цените в Сф и Плд са вече много близки, вие и за това спорихте и се смеехте… Тия 1600 евро в Кършияка са отлична набутвация, освен ако не е в до 10 годишна кооперация, с гараж/паркомясто, луксозни общи части и луксозно обзаведен.
  6. То пък ‘щото старото строителство е страшната работа… Сравнението е локация, общи части, етаж, брой съседи, паркиране. Старо-ново е пълна глупост. Нито голяма част от новото е читаво, нито голяма част от старото…
  7. Честито! И аз го мисля.. защо си предпочел “обратен” багажник? По-къс покрив?!
  8. Хъм, кога това? И коя магистрала? А2(А3)Е70? Белград-Загреб-Любляна ли имаш предвид? Щото 22-ра година пътувах по нея, както и по Е65 (Риека-Загреб) и такива неща не видях. Да, Е65 беше тук-там с неравности, но като цяло чудесна….
  9. И аз това щях да питам… а какво ѝ беше на магистралата? Струва ми се в пъти по-добра от нашите….
  10. Що бе Стефче?! И бензинката си се чува… моя миксер като мине 4к оборота си вдига джангър… ама от маторя, не от гърнетата…
  11. Да, и ще съхнат до следващия април… Перат се с онези водните прахосмукачки…. с препарат и т. н. Себеуважаващите се автомивки предлагат тази услуга. Аз съм прал тук: https://www.google.com/maps/place/Автомивка+”БРИЛЯНТ”,+g.k.+OstromilaYuzhen,+ul.+"Komatevsko+Shose"+55,+4004+Plovdiv/@42.1210373,24.7165877,16z/data=!4m6!3m5!1s0x14acd185a27c536b:0x65a80d91270fc7b3!8m2!3d42.1210373!4d24.7165877!16s%2Fg%2F11vcvcfzxm
  12. Е тя си се самоограничава сама. Каквото консумирам в момента, това произвежда, ако може. Иначе задоволявам към 34% от нуждите. Средногодишно.
  13. Аз пък от 7kW инсталирани за една година съм произвел и консумирал 2,7MW. Ама реално не ползвам пълния капацитет, защото е само за собствени нужди и я ограничавам до моментната консумация. Иначе може поне още толкова. Нямам батерия и инвертора ми е 5kW, та в слънчевото време и той я реже до капацитета си. Май ще го сменям скоро или ще добавя още един 5kW. А хайпа с електричките да ви кажа вече приключва. Всички дилъри са ревнали, нищо не се продава… освен супер скъпите, които не се купуват заради еко-то, а защото се показваме, че можем…. Все още само Румъния имат субсидия, но и тя скоро ще приключи. VW примерно, имат адски много тролей в складовете и се чудят какво да ги правят…Тази технология няма бъдеще, поне не и с тези батерии. Хибрид, плъг-ин хибрид е много по-разумното решение.
  14. Аз от 50к евро не съм виждАл, ама масово са по 18-20к.
×
×
  • Create New...