Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата (Нова тема)

Veno

Recommended Posts

10 hours ago, chasti said:

Как фирма, регистрирана през 2021г и със шест човека персонал може да предложи "Работа в бързоразвиваща се фирма"? 

Имат повече клиенти или са намерили още пари (някой е инвестирал в тях), за да се развият по - бързо.

• Replies 14.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...

За мен е грешка това да му превеждаш аудиото на български, ако ще и тоя дето гледа да не знае бъкел английски!

Естествено смених аудио потока...

image.thumb.jpeg.2ab64b34422e7d00d9e64932425ee2ab.jpeg

Сега всички зависещи от модела, ще разберат, че не е много добра идея да му се предоверяваш. Особено бизнесите, които го използват да им движи услугите.

Малко като целият отдел да излезе да стачкува или да излезе в обедна почивка по едно и също време.

И аз не мога да го разбера това презахласване по LLM. Също така, не мога да разбера защо го наричат AI, след като не е. :lol:

Далеч е от истината, но става полезен. 

Тези дни си играех с новият Claude Sonnet 4 в agent режим. Дадох му едно репо да го превърне в контейнери. Даде няколко идеи и след няколко фейлнали докър билда взе да предлага сам да рънва командите, сам си чете аутпута им. Аз само натисках бутона да пусне поредният тест. Което си е на една стъпка от това да го пуснеш само да имплементира промените. Включително и взе да тества "ръчно" някои неща, преди да намери проблема.  Бях приятно изненадан от процеса. 

Друг въпрос е, че някои хора влизат малко повече във филма. Предложения като "да ти дам един много добър промпт за задача Х" стават все по-чести. Инвайти да разучим тема Х - като директно се споделя чат с АИ. 

Абе може да са полезни ламите, но си е добре и ти да знаеш какво правиш, не просто да копираш т'ва, което ти е попаднало...

Много хора малко по малко, започват да разчитат на ИИ вместо на търсачките, което се превръща в голям проблем..

Не мисля, че инструмента е важното в случая.

Едно приятелче ми споделя някои от по-фрапантните промптове към служебният им акаунт. Не знам как са ги наели тези хора :lol: На такива, дали ще е търсачка, stackoverflow, AI, AGI, резултата все ще е трагичен :laughing: 

А тези които могат, вероятно ще намерят къде може да им е полезен АИ-а. 

Аз продължавам да съм със смесени чувства, но не мога да не им призная, че сериозно ги подобряват. 

Така е, но в очите на тези хора, AI стои с по-голям авторитет от нормално търсене в интернет. Един вид - приемат информацията за по-истинска от преди.

1 hour ago, DON_CHEFO said:

Аз имам лап топ и т300рс гт... Достатъчно за Асето Корса Компетационе и Ево. Друго ми НЕ трябва. Порнхъба върви... Робинхуда и той. Всичко друго е бошлаф работа. :D

Направо ти се чудя как така ползваш Порнхъб и Робинхуд на една и съща машна. Аз не бих бил толкова смел, признавам си. :lol: :rofl:

5 hours ago, DON_CHEFO said:

Аз имам лап топ и т300рс гт... Достатъчно за Асето Корса Компетационе и Ево. Друго ми НЕ трябва. Порнхъба върви... Робинхуда и той. Всичко друго е бошлаф работа. :D

Има разлика между "върви" и "върви добре". Особено пък при Асето корса ако не върви поне със 120Hz, какво правиш изобщо? На тоя лаптоп ще е като stop motion анимация. 30-50FPS. :) 

2 hours ago, w00x said:

Има разлика между "върви" и "върви добре". Особено пък при Асето корса ако не върви поне със 120Hz, какво правиш изобщо? На тоя лаптоп ще е като stop motion анимация. 30-50FPS. :) 

Я не съм чак толкова от простите.. Обикновена Асето върви с над 100 кадъра, Компетационе с по-малко от 100, но без да засича. Все пак е с 3070, 32 гб рам един от последните и7ци. (поне беше тогава). Ще изкара още 3,4 години преди някой черен петък. 

11 hours ago, Godfather said:

Направо ти се чудя как така ползваш Порнхъб и Робинхуд на една и съща машна. Аз не бих бил толкова смел, признавам си. :lol: :rofl:

Ся малко ма стресна :D

Това, като жилищна площ, изглежда по-добре измислено от апартаментите в 95% от сградите "ново строителство". Особено в големите комплекси.

1 hour ago, earache said:

А класикът ще реже стоманата предполагам? След като няма да има нищо за къртене... :lol:

Да не забравяме, че в една голяма страна, наричат съответния инструмент "болгарка" :lol:

- Документи за проверка и излезте от колата, ще направим тест за алкохол! Пил ли сте?

- Аз съм на диета, спрял съм даже бирата! От години не съм се друсал, ако искате давайте и тест за наркотици да направим!

Вече ме пуска (карах на габарити):

- Карайте внимателно и пуснете фаровете!

- Абе човек, на 40 градуса нагарят фасунгите! Но ОК, пускам ги! Живи и здрави!

Качвам се в колата, паля, гася и се връщам.

- Извинявам се, ама само да кажа. Ако бях пил, аз щях да съм в най-лява лента, с включени фарове, двете ръце на волана и да карам с 40 (вместо 55).

- Абе ти не ми казвай на мен, аз имам тука определен брой проби, дето трябва да направя днес!

- А добре.. Хубав ден!

4 minutes ago, netrootbg said:

Едно време си мислих как хората на 40 години вече минават към групата на дъртите. Преди няколко месеца навърших 40...

Интересна тема. Ясно си спомням мои виждания, че и изказвания по темата за дъртаците над 30. С'я - няма к'во да се лъжем, годинките си растат, с тях и проблемите. Основното ми наблюдение е, че ставам все повече high maintenance и усилията, нужни за да съм в що-годе добра форма се увеличават постоянно.
Серия упражнения за шиповете във врата, серия упражнения за навехнатия глезен, минимум два пъти седмично тренировки с тежести, поне два пъти седмично кардио и това - за да съм във формата, в която бях на 20, като спях минимални количества, пушех цигари и доста трева и редовно подпийвах :lol:
Та очаквам след още 10 години целия ми ден да е запълнен с упражнения, че да мога да стоя прав и да дишам :lol: