Jump to content
BulForum.com

Recommended Posts

Здравейте,

 

Искам да си купя нов хладилник. Какъв да си взема?

А или А+, фул но фроз или хибрид. марка?

разполагам с около 1000 лв

Link to comment
Share on other sites

За толкова можеш да вземеш хубав хладилник. Като гледаш обърни внимание, че на някои хладилници NO FROST е само за хладилната част, но не и за фризера. Тъй като брат ми наскоро избира помня, че ми каза, че почти само Samsung са NO FROST и на двете места. Даже има сега някакви нови, по-икономични, но последно бяха към 1350лв моделите на Самсунг и над 1700 на Panasonic. Като цяло хладилниците Samsung и Daewoo предлагат добри цени, а и според мен ги правят на едно място. Самсунг обаче освен корейски имат и полски модели. Вече имаме 3 самсунга като и трите са от сорта на моделите от около 850-900лв и първия беше взет преди 4-5 години и все още си работи безгрижно.

Link to comment
Share on other sites

Последно се спрях на този: ЦЪК , който е ноу фроз и хладилник и фризер,

 

.. но четах някъде, че тези фул ноу фрозове са пригодени за географската ширина на латинска америка, а в Европа много бързо изсушавали продуктите. т.е. ако сложа една маруля вътре и след 2 дни ще е станала на шушулка.

 

та се чудя между хибридите на либхер и горенйе, където само фризера има ноу фроз .. но те са с 200 лева по-скъпи

Link to comment
Share on other sites

За около 900 лв взехме Аристон но-фрост. Висок около 2 метра и нагоре.

Днес сефте го пуснах да мрази че ще го пълним.

Честно казано не виждам тва но-фрост дали си струва по-високия шум от вентилатор ли е кво е..

Имали сме ЗИЛ-ове, мразове, 2 либхера, все без нофрост, и нито се сещам да сме размразявали по-често от веднъж на 2-3 години, ако не и повече, и никога проблеми.

Общо взето си харесваш някой в магазина и така, за тия неща аз съм така повечето пъти. Тоя го взехме щото е голям, широк 70 санта или там колкото се води над стандарта (май 60 е стандартно).

Вече ако искаш кондензер и т.н., си е твоя грижа да си избереш по тия параметри.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Както бях писал горе, имаме нов хладилник Аристон но-фрост.

Обачеполучавам отзиви, че пукал на моменти доста. Викахме човек от магазина, бил казал, че е от температурни разширения, пластмасите пукали. Понякога с часове не пукал, аз лично мисля че не съм го чувал докато съм бил около него, но майка ми едвам го търпи.

Имате ли наблюдения над тия хладилници, и дали ще мине с времето, дали е гаранционно, но според нея просто не може да се търпи, стряска страшно и дразни. Намира се в трапезария, която има широко "съобщение" с хола.

Почти като този е (в момента не знам модела), но без там дисплеите на вратата на фризера.

Link to comment
Share on other sites

Не, не е гаранционно и не, няма да премине с времето. Просто калпава пластмаса и не добро отливане на изолацията. Тези пукания и поскърцвания заради линейните разширения не пречат на работата (въпреки, че съм виждал и спукани вътрешни корпуси от такова нещо, а това вече е гаранционно) така, че ако не дразни прекалено много - свиркай си. До като дойде време не добре отлятата изолация да се просмуче с конденз..., вие отдавна ще сте си купили друг хладилник...

Link to comment
Share on other sites

Мерси. А уж Аристон а-у..., верно не беше от кой знае колко скъпите, близо 900 лв, но все пак Аристон...

Но какво се учудвам, у нас на марка изобщо не трябва да се вярва, страната на ментетата и боклуците.

Това определено е нещо, което няма да се търпи много време и да се чака да се скапе. Като има излишни пари някой ден, ще се сменя. Ако трябва и през 10 хладилника да минем докато случим на читав, не знам къде ще му излезе края. Имам спомен аз примерно през колко мишки минах докато уцеля "моята", за над 3 години. Ама мишките бяха макс 150-200 лв и тежат по макс 100 грама.

Link to comment
Share on other sites

(въпреки, че съм виждал и спукани вътрешни корпуси от такова нещо, а това вече е гаранционно)

Гаранционно на теория - на практика, според магазина, сервиза тук и в София не е. Личен опит с Candi, тъпаците от технополис и Педерасите от сервиза, към който е поддръжката.

Link to comment
Share on other sites

Нищо вярно няма в подобно твърдение.

Може и да няма много истина в това твърдение, но пък е хубаво по някога, човек добре да се посмее...

Link to comment
Share on other sites

Понеже темата е за споделяне впечатления от хладилници, а и я виждам за пръв път (щото съм си скрил целия раздел, ама днес го открих без да искам :P ), ще споделя, че от няколко години съм с един голям Самсунг 'no frost' и за двете отделения. С един компресор е, но мога да регулирам температурите на двете отделения абсолютно независимо едно от друго, както и да изключа изцяло едното отделение, без да изключвам другото. Не съм забелязал проблема с изсушаването на марулите и останалите продукти, за който беше споменато малко по-горе. Май има някакви скрити вентилатори, защото прави постоянна циркулация на въздуха вътре през едни специално оставени отвори. Никога не е хващал лед в никое от двете отделения (освен в машинката за правене на лед :bgrin:). Температурите напълно отговарят на реалните, защото съм го сверявал с термометър - във фризера -17 си е -17 ; -25 е точно -25 и т.н....същото е и в горната част, само не ми харесва, че най-високата температура, която мога да сложа е 6C, което понякога, макар и много рядко, ми идва твърде ниско и ми се щеше да имам още градус-два в аванс. Като цяло това е един от уредите вкъщи, от които съм най-доволен, а претенциите са ми доста големи и обикновено все намирам недостатъци в почти всяка купена джаджа. :))

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Нищо вярно няма в подобно твърдение.

 

Евала за твърдия отговор!

На мен също ми предстои избор на такъв вид домакинска техника,би ли се обосновал защо няма нищо вярно в твърдението,че Либхер и Бош са най-надеждни от предлаганите на нашия пазар?

Лични или професионални впечатления?

Ако са по-скоро професионални би ли ги споделил,за да не правя грешен избор,защото в момента съм се спрял на Либхер,като везните наклониха натам,защото в 99,9 % от случаито,когато се консултирах в магазин за бяла техника ми казаха,че това са двете марки,които гарантират надеждност !?!

Благодаря предварително!

Link to comment
Share on other sites

Нямам специални впечатления от Либхер, освен единственото набиващо се на очи - безбожно надценени. Ако ти се дават пари - давай. Аз съм купил няколко хладилника в близките години, последния бе Самсунг за 2500 лева. Няма особени разлики между различните марки, като изключим откровените евтинджоси и т.нар. "забранени марки" от типа Елит, Нео, Аляска и т.н. Бош не помня да са били фактор сред хладилниците, камо ли да са лидер. Повечето им модели са дървени и адски грозни на външен вид. Общо взето каквото и да си вземеш - все ще работи, но важното е каква работа ще ти върши на тебе. Затова споменахме - максимално висок енергиен клас, максимален обем, за предпочитане с два компресора. Това е важното. Дали ще искаш генератор, диспенсер за вода, външна вратичка, електроника и т.н. си е твоя работа. Каквото и да вземеш на LG, Samsung, Ariston - едва ли ще сгрешиш. Има и безумно скъпи модели заради разни екстри. Нямам впечатления от хладилници Daewoo, но не съм чул оплаквания. Лично аз предпочитам изпитаното - всяка една от посочените три марки горе. Ти си решавай сам нататък.

Link to comment
Share on other sites

Евала за твърдия отговор!

 

Понеже на мене пък ремонтите на хладилници са ми част от занаята, та каквото и да кажа за тези две марки..., все няма да е добро! Изобщо не искам да навлизан в технически подробности, но ще ти подам един жокер - Едните са решили, че не им е нужен припой за да направят медно-алуминиевата заварка, а коронният номер на другите е да използват стоманени (ръждясващи) тръби на места, където е абсолютно недопустимо да се използват такива... Ама ти си знаеш, де - хладилните техници и те са хора, и те хляб с пържола ядат...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Смятаме да си купуваме хладилник и днес бяхме да погледнем. Харесахме си тези 2 модела:

 

http://www.technomarket.bg/products/09106100/aeg-s-73600csw0 - AEG

http://www.technomarket.bg/products/09108896/electrolux-enb-34943w - Electrolux

 

Пише, че са произведени в Унгария. Най-интересното е, че горното отделение и на двата е почти идентично. Дори лампата горе им е еднаква. Различават се само по начина на изработка на рафтовете и пластмасовите чекмеджета. Другото е 1:1.

 

От това, което знам, гледам изпарителя да няма контакт с продуктите. На AEG-а, изпарителя се намира в горната част на фризерната част, точно над Fast Freeze отделението. На Electrolux-а, изпарителя не се вижда никъде, като Fast Freeze отделението на камерата (това най-отгоре) е скосено и има процепи. Съответно Electrolux-а има No Frost, а AEG-а няма. Или поне там не пише.

 

 

AEG-а е A++ енергиен клас, докато Electrolux-а е A+ само.

 

Гледах, че някои модели имат едни много готини вентилатори на горното помещение, но за мен са си само това - "готини вентилатори", защото не знам каква функция имат и до колко си заслужават като екстра. Предполагам, че разпръскват студен въздух или филтрират миризми..

 

Някакви мнения, препоръки, а може и предложения. Границата е към 750 - 800лв, но ако наистина си заслужава, може да сложим и още малко отгоре.

Link to comment
Share on other sites

В конкретният случай..., между тези два хладилника, аз лично, бих се спрял на AEG-то...

Link to comment
Share on other sites

От ези двата само единия е в същата група като предишните. Този с диспенсъра има повече глезотии, но пък по-малък полезен обем. Зависи ти какво очакваш от евентуалната си бъдеща придобивка....

Link to comment
Share on other sites

Ами като има повече благинки, защо е на същата цена като предните 2? Заради по-малкия обем?

А този Samsung за 999лв заслужава ли си 250-те лева повече в сравнение с AEG-то?

Link to comment
Share on other sites

Ами като има повече благинки, защо е на същата цена като предните 2? Заради по-малкия обем?

А този Samsung за 999лв заслужава ли си 250-те лева повече в сравнение с AEG-то?

Да, цената е почти същата заради доста по-малкият обем. А, този от 999лв. като литраж е най-голям и освен това е с иноксов корпус, но за разлика от AEG-то, няма клапан за независимо заливане на изпарителите. Този клапан спомага доста за бързодействието и до някъде за по икономична работа в сравнение с тези хладилници които са с въздуховод и вентилатор или другите, които са с последователно заливане.

 

П.п. Инокса винаги покачва цената сериозно!

Link to comment
Share on other sites

Ами за Самсунга на страницата им има някакви глезотии описани. LED осветление, интелигентна консумация, която се регулирала от навиците на ползване, извеждане на миризмите, автоматично регулиране на температури... една камара неща....

 

http://www.samsung.com/bg/consumer/home-appliance/refrigerator/bottom-freezer/RL56GEGIH1/XEF/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=

 

Ако ти се налагаше да избираш за себе си, кой щеше да предпочетеш и защо? AEG или някой от двата самсунга? Не съм сигурен дали обема е чак такъв проблем, защото и "малкия" хладилник с диспенсера си е доста голям май.. Не мога да го сравня с тоя архаичен Минск дето е у нас сега.

 

Така като гледам, този AEG си заслужава, но много ме блазни шаренията на Samsung-а за 999лв. Знам, че цената му е висока заради ИНОКС-а, но май не се предлага бял. Този инокс някакво предимство има ли? Майка ми и без това предпочита бял..

Link to comment
Share on other sites

Единственото предимство на инокса е, че не гние, но за сметка на това се подържа в добър външен вид доста по-трудно от обикновените корпуси. AEG-то е куче и е икономичен, този с диспенсера пък е наблъскан с глезотии, но губи доста от обема именно заради тях... Не знам, ти си решаваш... При така поставен въпрос... изборът ми би бил, между тези двата...

Link to comment
Share on other sites

Ами защото, Бай Този..., ти сам казваш, че обемът не бил чак от такова значение... и, че шаренкото и джиджафките ти хващали окото. Лично за мен..., в един такъв комбиниран хладилник по-големия фризер си е по-голям фризер, а пък ако има и отделни температурни зони в кулерната част... повече не ми трябва. Но ако ти си имаш отделно друг фризер, значи не ти трябва фризерната част да е голяма - тогава скачай на икономичното или на шаренкото... Не знам, ти ще ги даваш парите, така, че си решавай... или си прецизирай въпроса... или дай да седнем някъде на по бира и питай на воля...,

 

П.п. Отделна подробност е, че най- вероятно, т.н. диспенсър не е с водосъдържател, а е един 4-5 метров, тънък ПВЦ маркуч който е намотан някъде на скришно из хладилника и работи на проточен принцип, така, че можеш да си налееш не повече от една две чаши студена вода. Ако ситуацията е такава, тогава трябва да се мисли и за захранване с вода на машинката...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...