Jump to content
BulForum.com

ПРОТЕСТ 25.05.2009


Ton4o

Recommended Posts

Защо се стреля в защитени зони? Защо тренирате помиарите си на каквото им падне?
Ще отговоря на риторичния въпрос със виц:

 

Двама борци отиват на лов. Изскача една коза, единия дига пушката, бам, бам - не уцелва. И пита другия:

- Картоф що не стреля бе?!

- Ми де да знам, мислех, че е питомна...

- Абе к'во питомно бе, тука сичко е диво!

След малко се чува изстрел, последван от писък:

- Картоф, к'во направи бе?!

- Утепах една дива бабичка...

 

 

 

Много се радвам, че ще се разпадне тази сбирщина убийци, простете, ловна дружинка. Според мен, ловците се грижат за природата и дивеча така, както серийния изнасилвач - за девствеността.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Първо ще помоля да не се карате, а да дискутирате спокойно. Тончо, охлади малко страстите и се опитай да гледаш и от другата страна. По-назад споменах, че докато не се постигне някакво разбирателство и докато няма адекватно спазване на правилата винаги ще има разправии между двете страни. Иве и за теб важи това. И двамата сте изключително крайни.

 

Доводите на Раптора много ми приличат на теорията за комунизма - на хартия супер, ама на практика нещо не се получи.

 

Това че не си видял нещо, не означава че не се е случило. По-назад в темата казах, че се върви в правилната посока. Никъде не съм казвал, че е достигната крайната цел. Твърде скоро се тръгна по правия път. И докато има дружини със стегнати редици и дисциплинирани членове, все още се намират дебили като тези, описани от Иво. Основната причина за това е че допреди няколко години куцо и сакато можеше да вземе ловен билет срещу заплащане и фиктивно явяване на изпит. 85% от получилите билети не са прочели и един ред от учебниците за изпита и не могат да различат кос от сврака! За това гарантирам. Отделно пък какви са познанията по отношение на Устава, който е с размера на Православен календар. Срам и резил. Но това време отмина. Вече получаването на ловен билет е трудна задача. А билети се отнемат на поразия по новите закони, като се отнемат и разрешителни за оръжия. Нещо, което лично мен ме радва, макар че в някои случаи режимът е прекалено строг. Все пак се случва човек да забрави да презавери някой документ, а по новите правила в този случай може да си загуби и разрешителното. КОС-аджията във второ РПУ изрично ме предупреди много да внимавам със заверките и ми показа една камара отнети разрешителни, както и ловни билети. Вече идват на място по адрес и ти отнемат документа, а понякога и оръжието. Така че както споменах, поет е пътя на правилно развитие. От това което наблюдавам все по-малко изкуфели старци и пияници се размотават из ловните полета и все повече млади и дисциплинирани ловци се грижат за опазването на дивеча. И откровено казано ловът е повече приятна разходка с приятели отколкото гонитба и избиване на животни.

 

ЕДИТ: Пешо, тук тотално се изака... Можеше да си спестиш подобни квалификации, след като явно нямаш понятие що е ловец, ловна дружина и т.н.

Link to comment
Share on other sites

Иве, очаквах нещо такова от тебе... Я ми кажи какво става като се развилнеят дивите псета и популацията скочи 5 пъти с дивеча в региона? Или с лисиците? Какво правим тогава??? Натуралната селекция не работи, вЕрвай ми. Като видиш наръфано сърне от бъхливи мастии как действаме? Като вземат да се "изпаряват" яйцата от гнездата в ниското какво правим? Оставяме плевела да превземе ли? Или просто стреляме по ловците?

 

ЕДИТ: Иво, не ловците, а БРАКОНИЕРИТЕ и чужденците, на които се разрешава за пари да стрелят и в резерватите. Уточнявай се.

 

 

Ще ме извиняваш, че ще се заям малко с тебе, ама като чуя: "трябва да се грижим за дивеча и гората", все се питам, кой се е грижил за дивеча и гората през последните 3-4 милиарда години, откакто има живот на Земята? И дивеча и гората, ако ги оставиш на мира сами знаят, как да си се регулират.

Link to comment
Share on other sites

Ще ме извиняваш, че ще се заям малко с тебе, ама като чуя: "трябва да се грижим за дивеча и гората", все се питам, кой се е грижил за дивеча и гората през последните 3-4 милиарда години, откакто има живот на Земята? И дивеча и гората, ако ги оставиш на мира сами знаят, как да си се регулират.

 

По принцип си прав, но се замисли малко какви са условията днес и развитието и намесата на човека във всичко и навсякъде до какво води. Аз лично мога да ти кажа, че една глутница диви псета (която е следствие от действия и/или бездействия на човека) може да нанесе непоправими щети на дивеча в цял регион. За неща като сеч по горите, застрояване, унищожаване на пасбища и прочее да не говорим. Тоест нормалния саморегулиращ се природен механизъм вече го няма. Има го останал из амазонските джунгли.

Link to comment
Share on other sites

Видене, ако новото поколение "млади и дисциплинирани ловци се грижат за опазването на дивеча" са като това неграмотно, самонадеяно и неуко @#$%^@$ по-горе, то природата ни в огромна опасност. С него повече няма да се разправям, то се видя колко му е акъла. Смее да ми пише за научен и професионален стил, собствено мнение, а не може да свърже правилно две думи в изречение.

 

Имал съм взимане даване с десетки ловци и като изключим Виден всички са глупави, арогантни и изключително безцелни индивиди. Добре сте тръгнали да се грижите за дивеча, но когато хал хабер си нямате как и какво да правите каква е ползата? Като ви е грижа толкова за дивеча и природата, хвърлете пушките, купете си по един фотоапарат и стреляйте на воля. Защото сегашното положение перфектно се илюстрира от мнението на Пешо.

 

А в центрове продължават да постъпват простреляни грабливи птици и чапли. Под гнездата на царските орли и площадките за подхранване продължава да се стреля от дружинки.

Link to comment
Share on other sites

Ами ето тези са за бой и да им пукате гумите на тях. Иначе за елементарната грижа за дивеча не е нужно да си кой знае колко навътре в науката. Иска се пазене и хранене - не е голяма философия.

 

ЕДИТ: Призовах към по-цивилизован тон, избягвайте да се обиждате.

Link to comment
Share on other sites

За елементарна грижа да, но за контрола, който твърдите че правите е направо смешно. Колкото държите в някакви рамки свръх популациите на дребните хищници, толкова нанасяте щети на и без това не стабилни видове.

 

Най-добре, изтрий всичко, остави първия пост и заключи темата. То се е видяло, че до интелигентен диалог няма да се стигне. С теб сме говорили на дълго и широко по темата, а останалите са... смях и позор.

Link to comment
Share on other sites

очевидно има още много хора с недоразвити мозъци, които все още имат нужда от месо и ловуване.

 

 

Ловците СА убийци. И ако обичаш не се излагай повече, явно не можеш да отговориш на въпросите... с акъл.

 

 

Имал съм взимане даване с десетки ловци и като изключим Виден всички са глупави, арогантни и изключително безцелни индивиди.

 

Олеле боже.... осъзнаваш ли колко глупости можеш да изпишеш само в 3-4 поста.

Няма да споменавам че повечето ловци са в пъти по умни от тебе и от дружинката ти откачени природозащитници ......

Изобщо имаш ли идея колко е абсурдно да чуеш някви съвети от човек който не яде месо ..... лова го е имало много преди тебе и другите откачалки от грийн пийс и ще го има още много след вас , знам , знам истината е тежка , моля те недей да плачеш отиди си свари дневната доза водорасли и псувай на ум всичко което не разбираш

Link to comment
Share on other sites

Злобилче, къде прочете, че не ям месо? И баш ти не си компетентен, за да оценяваш акъл, капиш ;) Знам, че си се открил и в трите цитата, но моля те не започвай спор, който предварително си загубил.

Link to comment
Share on other sites

+1.

 

Aquila, твоето леко ми напомня на хленчене. По принцип не съм привърженик на убиването на животни без причина, в живота има толкова много несправедливости, убийства и т.н., че лова ти е най-малкия проблем.

Link to comment
Share on other sites

За съжаление темата излезе от границите на добрия тон. Не знам светещи знаци ли да слагам, че да се научите да водите КУЛТУРНА дискусия? Затварям докато се поохладите.

 

EDIT: Отварям темата отново като се надявам да не се налага да я затварям втори път.

Link to comment
Share on other sites

lovci.JPG

 

На 25.05.2009 година в град Съединение се проведе протестен митинг срещу неправдите, регламентирани с измененията в закона за лова и опазване на дивеча и водената политика от страна на ръководството на "Българския ловно-рибарски съюз”.

На митинга присъстваха колеги от дружинките на ловно рибарско сдружение “Съединение” и гости от няколко сдружения, съпричастни с темата.

Официални гости на митинга бяха изтъкнати артисти, политици и обществени дейци.

В раздаваните листовки беше изразено недоволството от така приетия закон:

 

ЛОШ ЗАКОН

 

ЗА ЛОВА И ОПАЗВАНЕ НА ДИВЕЧА

ДИСКРИМИНИРАЩ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ГРАЖДАНИ И СЪЗДАВАЩ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА КОРУПЦИЯ

I. С новия закон се връщат старите казионни структури преди 10 ноември и се създава монопол на Националната Ловна Организация /НЛО/, която е единствено в правото си по доста субективни критерии да санкционира ловните сдружения. Тази свръх централизация е недемократична, в разрез с европейските норми и права на ловците и създава определена възможност за корупционни практики.

II. Крайно субективното и ненаучно изискване ловните сдружения да стопанисват площ от минимум 22 000 хектара, ограничава волята на членовете на стотици дружинки и десетки хиляди ловци. Това решение влиза в противоречие с изискванията на държавните ловни стопански райони, които са с площ от 3 000 до 8 000 хектара. Това е крещяща неравнопоставеност между държавния сектор и човешките права на сдружените ловци.

III. Въведеният ненаучен норматив от 70 хектара ловна площ на ловец в едно сдружение лишава от възможност десетки хиляди нови кандидати за ловен спорт да упражняват конституционното си право на лов.Трябва ли някои да ловуват всяка събота и неделя, а хиляди и хиляди граждани да чакат десетилетия, за да им дойде редът да получат заветния ловен билет.

IV. Допуснатото от закона членуване на ловни дружинки в ловни сдружения, с които нямат общи граници пренебрегва ловната наука и стопанисването на дивеча на популационен принцип. Този факт създава възможности за субективизъм, скандали и корупция.

V. Като резултат от този недемократичен и антиконституционен закон на практика се ликвидират над 70 ловни сдружения /неправителствени организации/в страната, което е в противоречие с европейската политика, свободи и ценности.

От ЛРС “Съединение”

 

Отношение по проблематиката взеха народният представител Бойко Ватев, председателят на КНСБ доц. д-р Желязко Христов, великият български актьор Антон Радичев, кметът на община Съединение Евгени Маринчевски и други

Изказващите се наблегнаха на дискриминацията, противоконституциоността и нарушаването на човешките права. Насърчиха се протестиращите да продължат в същият дух и да не се поддават на провокациите, трудностите и очакващите ги неприятности. В изказванията се подчерта символиката на мястото, на което се намирахме, място на което преди повече от век е дадено началото на обединението на разкъсаната ни родина. Изрази се надеждата отново тук да се запали пламъка сред Българския народ за борба за правдата. Отправиха се пожелания за довеждане до успешен край на започнатото благородно начинание.

Участниците в протеста подписаха декларация, която в следващите дни ще бъде внесена във висши държавни институции.

 

До: Председателя на Народното Събрание

на Република България

 

Копие: Президента на Република България

Министър председателя на Република България

Министъра на Земеделието и горите

Председателя на Държавна агенция по горите

 

 

ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ

 

Членовете на ловно рибарски сдружения от страната и ЛРС “Съединение” сме крайно разтревожени от факта, че държавата чрез последното изменение и допълнение на Закона за лова и опазване на дивеча, по напълно недопустим и противоконституционен начин отнема правото на българските граждани на свободно придобиване право на лов и сдружаване с цел задоволяване на кариеристичните лични амбиции на отделни хора, което нарушава драстично нашите граждански права.

Изконно задължение на съвременното гражданско общество е да предостави право на свобода и избор на всеки един негов член или гражданско сдружение . Каквито и да са целите на държавата, относно стопанисването и ползването на дивеча, по никакъв начин не може да се ограничава правото на избор на членовете на гражданското общество.

Съгласно чл.19,ал.2 от Конституцията Р.България гражданите и юридическите лица трябва да имат еднакви правни условия на стопанската дейност. Конституцията изрично, с член 44, ал.1 гарантира свободното ни сдружаване и постановява, че е недопустимо да се извършва злоупотреба с монополизма и нелоялната конкуренция. Модерното европейско законодателство налага защита на отделните граждани и потребители на административни услуги, както и децентрализацията във всички сфери.

Протестираме срещу поведението на представители на управляващата тройна коалиция, които с действията си напълно ограничават изконното човешко право на отделния гражданин да се сдружава. Категорично не приемаме наложения ни закостенял морален и нравствен мироглед на отделни народни представители, с който се ограничават нашите човешки права.

Великите френски философи наложиха морални категории, според които всеки един субект на обществото ТРЯБВА да има право на свободен избор при съзнателната си дейност . Това тяхно заключение бе съзнателно игнорирано от мракобесната философия, установена в периода до 1989 год. Очевидно, някои народни представители не са изминали пътя, наложен от изконното човешко право свободно да вземат решения. Изповядвайки принципа на „моркова и тоягата”, част от народните представители дадоха моркова на конкретно определено лице, а обикновеният гражданин остана със задължението да търпи необмислените им действия.

Приетите законови разпоредби регулиращи правата на ловците в Р.България, по недопустим начин създават привилигирован режим за първоначално избрани и определени лица, като целенасочено се бяга от провеждането на конкурс или обществена поръчка, по който и да е въпрос и целенасочено се създават условия за скрита приватизация /КОРУПЦИЯ/ и облагодетелстване на отделни болни за власт политически лица и техните слуги.

Задълженията фиксирани в изменението от 2008 год. на Закона за лова и опазване на дивеча противоречат изцяло на европейските стандарти. Правото на сдружаване на отделния субект е категорично закрепено в Конситуцията на Р.България като процес: от една страна е правото на човек да прецени къде и как да членува, а от друга страна е задължението на съответното сдружение да приеме кандидата и да му даде съответната защита на неговите интереси. Очевидно, някой от народните представители разбират правото на сдружаване само като налагане на личните интереси над обществените.

Протестираме срещу сбърканите морални ценности, които водят до фрапиращо погазване на правата на гражданите да се сдружават, така както те самите преценят и налагат едноличното управление на социална и обществена дейност, подчинено изцяло на манипулируемото субективно решение на неясно по какви критерии избрани лица. Въведеното ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сдружаване на ловните дружества противоречи на чл.19,ал.4 и чл.44,ал.1 от Конституцията на Република България. Досегашната редакция на чл.31,ал.1 от ЗЛОД предвиждаше доброволна воля при сдружаването , което е напълно в духа на Конституцията. Чл.31,ал.2 от закона предвижда при наличието на представителност / повече от половината от общия брой на регистрираните в страната лица , придобили право на лов/ да бъде учредено Национално ловно сдружение . В Закона този текст е изменен като сдружаването вече е задължително, а по отношение на Националното Ловно Сдружение не е предвиден нито един ред. За сметка на това, на Председателя са дадени такива извънредни правомощия, каквито никога до сега не са давани и които са против традиционното държавно начало. По този начин противокунституционно се отрича и погазва обществения характер на ловните сдружения, чиято история е на повече от сто и двадесет години, за сметка на централизираните конюктурни личности на национално ниво.

Протестираме и сериозно сме обезпокоени от действията на самозабравили се личности, които в поведението си показват мегаломански амбиции. Очевидно, задоволяването им на всяка цена е цел номер едно на някой от отиващите си, печално известни с ловните си подвизи народни представители, които безцеремонно и нагло, зад гърба на българските ловци и общество, наложиха законовите промени.

Това противоречи и погазва нашите права и на основание върховенството на Конституцията на Р.България и нейното пряко и непосредственно действие, с което отменя всички закони които и противоречат, използваме пълното си право да декларираме, че не приемаме и протестираме срещу неконституционните изменения в Закона за лова и опазване на дивеча в Р.България.

Настояваме незабавно да се преустанови административния произвол и рекет от страна на самозабравилото се софйиско ръководство на „Витошка” 31`, да се наложи мораториум на насилственото сдружаване, до приемането на нов ЗЛОД. Правителството чрез Държавната агенция по горите, да поеме отговорността за изпълнението на закона до неговата наложителна промяна, като защити интересите на ловната общност и ловните дружинки, като най- важен и основополагащ елемент от националното ловно движение, за сметка на шепата самозабравили се, нагли манипулатори и овластения Председател.

Използвайки пълните си граждански права, заявяваме категорично нашия протест, отразяващ нарушаване на правата ни и категоричната ни позиция, че ще предприемем всички нормални действия, с които да се противопоставим на домогванията на отделна група да налага свой модел за организация и управление, да узурпира и приватизира по незаконен начин ловната дейност в България.

Ние сме за открито, демократично и солидарно ловно движение, основаващо се на дългогодишните традиции и опит, съобразено с най- доброто от съвремените европейски тенденции и развитие.

Декларацията е приета на протестен митинг на 25 май 2009 г. в гр. Съединение.

 

След митинга бяха обсъдени мерки за противодействие на закона и ръководството на БЛРС.

1. Сезиране на Българските и в последствие на Европейските правораздавателни органи;

2. Обръщение към водещите политически партии, за отношението им към проблема;

3. Откриването и по-тясно сътудничество с други сдружения (членуващи или не в БЛРС) ощетени от закона и недоволни от ръководството на БЛРС;

4. Сформиране на координационно ядро за съгласуване на действията между сдруженият.

Митингът бе отразен от националните плюс още няколко телевизии, две радио станции и един ежедневник.

 

Надявам се все повече колеги да осмислят положението, пред което ни поставя управляващата върхушка, политическа и от БЛРС, и да намерят сили да се противопоставят ефективно на неправдите. Единственият положителен изход от създалото се положение е промяна на закона и пълна подмяна на управителният съвет и председателя на БЛРС.

Всички желаещи да се включат в започнатото начинание могат да открият координатите ни на адрес lovec.hit.bg или на телефони: Димитър – 088/63-65-407 и Наско 089/852-23-23.

Да си пожелаем все повече последователи в начинанието и успешното му завършване.

Link to comment
Share on other sites

lovci.JPG

 

Въведеният ненаучен норматив от 70 хектара ловна площ на ловец в едно сдружение лишава от възможност десетки хиляди нови кандидати за ловен спорт да упражняват конституционното си право на лов.Трябва ли някои да ловуват всяка събота и неделя, а хиляди и хиляди граждани да чакат десетилетия, за да им дойде редът да получат заветния ловен билет.

 

По-голяма глупост скоро не бях виждал... Къде го това конституционно право на лов?

Виден хубаво ви каза истината, ама не си я признавате. 99% се записват заради оръжието. После изживявали някакъв "катарзис", разбираш ли... Ставали природозащитници, които обсъждат "заплатата" на членове на НПО... Е, нема такъв смях.

Аз самият имам приятел, който така мина... Стана ловец с подкуп. После стана член на ловна дружинка с подкуп. А сега се радва, че след още един подкуп ще може да си вземе нарезно оръжие... Евала на такива хуманни членове на обществото. Първо осакатяват уличните котки с въздушните си пушки, после се прехвърлят на каквото мине в гората...

Естествено, както във всяка ситуация има и изключения, но като цяло ловците са разхайтена шайка, която трябва първо да се съкрати поне наполовина, а после да се контролира изключително строго, за да останат наистина отговорните хора.

Link to comment
Share on other sites

Мен ме дискриминира наказатления кодекс! Лишава ме от конституционното ми право да пуша трева! И от конституционното ми право да сера във фонтаните!

О, не! Тази тема премина от бясна хранилка, през мерене на природоопазващи пишки, та се стигна до чист и типичен американски хумор!

Link to comment
Share on other sites

Обяснявам за недочелите или самодейсните мислители.

"Конституционно право на лов" означава,че всеки Психично и физически здрав и Некриминално проявен гражданин на Република България има право да притежава ловно оръжие и да членува в Ловно Сдружение,което новия закон урязва,което означава,че и да искаш не можеш да станеш,а под думата "предпоставки за корупция" се има предвид,че въпреки,че няма как,МОЖЕШ,но срещо солидно заплащане,а ние именно срещу това се борим.Борим се и срещу желанието на пловдивкото ловно да заграби това което сме градили от години,това са двете причини.

 

Който иска да става ловец,който неиска,негова си работа,но нека не пречи на другите с глупости,същото е ТИ да искаш да се запишеш на Йога,а държавата да ти забрани,замисли се.Колкото и да е неприятно ловци е имало от древноста,има и ще има винаги,както ще има и хора които ще са против това,онова и какво ли още не.Всеки може да си недоволства но кервана си върви....Другарите приро.. ще продължават да недоволстват,а ние ще продължим да си ловуваме и така до края на света!Въпросът е да не си пречим пряко,защото от там идват силовите саморазправи.

Някой се оплакаха,че конституцията не им давала да пушат трева,АМИ ЕТО,вземете пример от нас,Вдигнете се на протест и може да постигнете нещо.Но на такова нещо аз няма да участвам,защото е нещо като началото на възхода на човешкото падение.Сере ти се във Фонтаните,ами изакай се там,знам,че ловците са символ на какво ли още не,но Тази постъпка ще те върне сумати векове назад,когато човешката обществена култура е била под всякакво ниво.Общо взето с писането си исках да кажа,БОРЕТЕ СЕ за това което обичате и харесвате,а не показвайте изнервянето и пасивноста си в безмислени постове по форумите,за да оневините своето АЗ за бездействието си.....

 

Благодаря на RaptoR за подкрепата,който въпреки всичко тихо и мирно обясняваше,не съм краен,но видя ли крайност хващам сопата.

 

А относно ловът един колега казва много правилно"Блажен да е незнаещия,който Въпреки това мълчи!!"

Link to comment
Share on other sites

Обяснявам за недочелите или самодейсните мислители.

"Конституционно право на лов" означава,че всеки Психично и физически здрав и Некриминално проявен гражданин на Република България има право да притежава ловно оръжие и да членува в Ловно Сдружение,което новия закон урязва,което означава,че и да искаш не можеш да станеш,

Самодейни мислители могат да бъдат само приятелчетата ти, които са сътворили по-горната велика "юридическа" смешка. Така като гледам е напълно безсмислено да те питам дали ти и тези, които са писали горното изобщо са чели конституцията и имат и най-бегла представа за какво иде реч там. :laughing:

Link to comment
Share on other sites

Самодейни мислители могат да бъдат само приятелчетата ти, които са сътворили по-горната велика "юридическа" смешка. Така като гледам е напълно безсмислено да те питам дали ти и тези, които са писали горното изобщо са чели конституцията и имат и най-бегла представа за какво иде реч там. :laughing:

 

Ако държавата беше изпратила документ със тази промени в закона до всички сдружения,не само ние щяхме да се вдигнем,а и останалите по-малки сдружения,но другите са се оставили и са се слели с по-големите!!!Но ние не искаме да се разделяме с постигнатото до сега.

Все едно си пиша с 13 годишен!!!Със тази задача са се заели няколко адвокати,явно не е толкова безмислено и самонадеяно,а аз съм се заел да разпространя на моя глава,без облаги,тази информация до хората които наистина ги интересува.Мисля,че ти не се явяваш от гледната точка на закона,а от гледната точка да се зачекнеш с някой с някой,но си сбъркал адреса!

 

Блажен да е незнаещият,който въпреки това мълчи!!!

 

БОРЕТЕ СЕ ЗА ТОВА КОЕТО ОБИЧАТЕ

Link to comment
Share on other sites

Блажен да е незнаещият,който въпреки това мълчи!!! - Това от одеве се мъча да си го обясня, но нещо не виждам никакъв смисъл него, би ли ми го обяснил?

Относно адвокатите, откъде ги изкопахте такива неграмотни!?

Link to comment
Share on other sites

чета си аз Конституцията на Република България, както е публикувана в сайта на народното ни събрание с всичките й настоящи изменения. И търся аз из нея думичките "лов", "оръжие" и други с цел да помогна на развълнувания младеж с оръжието да защити каузата си, щото много обичам точно обречени тези да защитавам. е нема как.

"лов" се среща само из думи като "усЛОВие" или "поЛОВина".

с търсенето на "оръжие" обаче попадам на чл. 43 и чл. 44.

Чл. 43.

(1) Гражданите имат право да се събират мирно и без оръжие на събрания и манифестации.

(2) Редът за организиране и провеждане на събрания и манифестации се определя със закон.

(3) За събрания на закрито не се изисква разрешение.

Чл. 44.

(1) Гражданите могат свободно да се сдружават.

(2) Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или военизирани структури, или се стремят да постигнат целите си чрез насилие.

(3) Законът определя организациите, които подлежат на регистрация, реда за тяхното прекратяване, както и взаимоотношенията им с държавата.

 

Според чл. 43. ал. (1) протестът на ловците с оръжие в ръка е противоконституционен, следователно няма как да е законен.

Според чл. 44, ал. (3) със закон се определя кой и как с кого може да създава организации, следователно окрупняването на ловните дружинки не са нито противоконституционни, нито противозаконни, след като е издаден точно такъв закон.

 

ама аз съм упорит и продължавам да диря докато попадам и на следното:

Чл. 18.

 

(4) Със закон може да се установява държавен монопол върху железопътния транспорт, националните пощенски и далекосъобщителни мрежи, използването на ядрена енергия, производството на радиоактивни продукти, оръжие, взривни и биологично силно действащи вещества.

явно и това не е противконституционно.

 

 

Аз обаче продължавам да упорствам и да ровя. Откривам точките, които са се пробвали да цитират ловците и не прочитам това което те твърдят. чл. 44 го видяхте по-горе както и всичките му алинеи. Цитираната от ловците ал. (1) не е най-важна или единствена. А относно:

Чл. 19.

(1) Икономиката на Република България се основава на свободната стопанска инициатива.

(2) Законът създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, като предотвратява злоупотребата с монополизма, нелоялната конкуренция и защитава потребителя.

(3) Инвестициите и стопанската дейност на български и чуждестранни граждани и юридически лица се закрилят от закона.

(4) Законът създава условия за коопериране и други форми на сдружаване на гражданите и юридическите лица за постигане на стопански и социален напредък.

Явно се отнася за икономическите взаимоотношения на разните субекти в страната ни. Последно ловните дружинки сдружения със стопанска цел ли са или не?! какви икономически защити търсят ако са нестопански организации? И защо от конституцията, а не от съответния закон, който тя изисква?

 

 

тончо, съжалявам, но не мога да ти помогна. има защо да ви се смеят хората за "упражняват конституционното си право на лов.". Ама може и аз да съм сбъркал или търсачката на браузера да се бъзика с мен или нещо друго, та просто да не съм го открил. Прочети я моля те тази конституция и ми цитирай къде е записано това ваше "право".

А този така оскърбителен закон за лова, чели ли сте го изобщо? Или си протестирате, щото шефа на дружинката е рекъл, а вий сте верни съратници и що да не попушкате на площада възмутено?

Link to comment
Share on other sites

Мернах по някоя тв за протеста и там се спомена => "Не могат да ни отнемат правото (дадено ни от Конституцията) за свободно сдружаване на гражданите." А това е

Чл. 44.

(1) Гражданите могат свободно да се сдружават.

Тъй като дружинките се водят ЛРС - ловно рибарско сдружение. Ton4o може и да не се е изразил правилно ама и вие ще го разчекнете. :)

Link to comment
Share on other sites

Блажен да е незнаещият,който въпреки това мълчи!!! - Това от одеве се мъча да си го обясня, но нещо не виждам никакъв смисъл него, би ли ми го обяснил?

Относно адвокатите, откъде ги изкопахте такива неграмотни!?

 

НАПРОТИВ,премислия ако трябва и 40 пъти и ще я разбереш,дори ще се учудиш колко е вярна и точна,ако не разбареш от 40-тия път,моите съболезнования...

 

Според чл. 43. ал. (1) протестът на ловците с оръжие в ръка е противоконституционен, следователно няма как да е законен.

Според чл. 44, ал. (3) със закон се определя кой и как с кого може да създава организации, следователно окрупняването на ловните дружинки не са нито противоконституционни, нито противозаконни, след като е издаден точно такъв закон.

 

mobo колега съфорумец,гражданино на РБ,душо неузряла ТИ КЪДЕ ВИДЯ ОРЪЖИЕ НА ПРОТЕСТА!!!!!!!ТИ въобще ЧЕТЕ ли докрая протестната нота,ти въобще знаеш ли за какво пишеш и каква е ТЕМАТА.НЕ ЧЕТЕШ ЛИ,че със ЕЕЙЙЙЙЙ такива големи и червено букви накрая съм писал Протестът е абсолютно законен и за него са осведомени съответните инстанций!!! Ти барабар с няколкото хлапета тука дето въобще незнам как се наемам да споря,въобще знаете ли къде се намирате!!! Само ще ти кажа,че ловът е отделна книга от конституцията на РБ и се казва УСТАВ.Най-ловното и ако някой го нарече опастно,бяха само няколкото ми колеги с ловни облекла!!! и пак повтарям за теб и някой хора

 

Протестът е абсолютно законен и за него са осведомени съответните инстанций!!!

 

Тъй като дружинките се водят ЛРС - ловно рибарско сдружение. Ton4o може и да не се е изразил правилно ама и вие ще го разчекнете. xmas.gif

 

Баси и супер интелигентно да се бях изразил щях да съжалявам,пак нямаше да ме разберете,затова избрах със рогата напред и пак неразбирате,абе животни ли сте,то май по животните само си хабим патроните....

 

С удоволствие отговарям на глупавите и лишени от информация и наситени със заяждане въпроси!! Но ви благодаря за тях,защото в спорът се ражда истината!!!

 

и ПАК да кажа

 

Блажен да е незнаещият,който въпреки това мълчи!!!

Link to comment
Share on other sites

Сигурно е много жалко за мен, но все още ми е непонятна мисълта. Като е "незнаещ" и тъне в неведение е логично поне според мен да няма срещу какво да се опълчва или да "не мълчи". Ти как си го обясняваш? Ако е "знаещ" би следвало тогава да роптае срещу това, което не е правилно за него. Аз поне така си го обяснявам, проблемът може и да е в моя телевизор :)

Link to comment
Share on other sites

Баси и супер интелигентно да се бях изразил щях да съжалявам,пак нямаше да ме разберете,затова избрах със рогата напред и пак неразбирате,абе животни ли сте,то май по животните само си хабим патроните....

С удоволствие отговарям на глупавите и лишени от информация и наситени със заяждане въпроси!! Но ви благодаря за тях,защото в спорът се ражда истината!!!

1-во => Не се заяждам.

2-ро => Казвам какво съм чул по тв и евентулано къде може да се е получило объркването.

3-то => Все още съм човек, а не животно.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...