Jump to content
BulForum.com

Zingam

Members
 • Content Count

  1208
 • Joined

 • Last visited

About Zingam

 • Rank
  Дървен Философ

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Пловдив
 1. А тоя с камерата седи и гледа сеири.... Нали го знаете тоя виц от серия гадни: - Къде сте го помъкнали тоя хляб? - Станала е катастрофа, отиваме да топим. Изненадала ги зимата американците.... Също както изненадваше Бойко Борисов, докато беше кмет на София и понеже му писна да го изненадва стана минпред.
 2. Щом в един компютър можеш да имаш карти от различни производители и да работят - значи - може. Но какво му се чудиш. Бодни още една карта и виж, какво ще стане. Освен това SLI-то е да ти ускорява само игрите. Ако не ги вързваш в SLI, тогава какво? Няма ли да са две карти в един компютър?
 3. Могат да работят повече от една видеокарта на компютър, как мислиш, че работят ония с многото монитори, за които 3-те ти монитора ще са просто нищо. Също така Matrox наскоро изкараха карта с 8 display port.... или бяха 10? Това вече не съм го правил, но е ясно, че могат да работят. Дори видеокарти от различни производители и модели, но примерно има разни трикове от сорта, че NVIDIA деактивирали PhysX ако на същата машина има и карта на ATI. Само че втората карта може би трябва да е PCI? Скоро не съм сглобявал компютри и не знам, каква е тенденцията сега. Да не говорим, че от много време е стандарт геймърите да слагат по две карти на NVIDIA в SLI, че дори и по 3 карти заради 3D ускорението или ATI в crossfire. То това и единственият начин да играят игри на 30 инчови монитори за сега. Само че май всичко зависи от дъното. Тук не съм компетентен да коментирам повече, важното е, че може.
 4. Не е драйвер - функция на новите карти е. На единия екран имам Win7 на разделителна способност 1620х1050 и Win7, на другия на 1330х768 върви Ubuntu във Virtual Box при това fullscreen. От ляво в момента пиша в тоя мейл. Местя мишката надясно - за да си проверявам чата в Ubuntu Даже copy-paste върви между двете системи безпроблемно. Също имам навика на единия екран да пускам някой филм или видео, докато правя някоя неособено интересна и еднообразна дейност като да натисна 200 пъти F5 например за 1 час. Тоест на втория екран ми е програмата, с която работя. Това пък на съвсем друг компютър, а единия монтор дори беше CRT. Графиката и драйверите пак бяха на ATI между другото. Значи става... или аз все още не разбирам нищо? Телевизори съм вързвал така дори с RGB с S-Video, ако не се бъркам и винаги е работело, освен ако не си с MS DOS Eдинственият проблем, който мога да си представя е, ако видеокартата не може да поддържа голямата разделителна способност на 30 инчовия... или няма втори изход.
 5. Какъв ти е проблемът не разбирам? Ако ти е достатъчно мощна графичната карта ще ти вървят и двата монитора с една карта. Моят опит с ATI показва, че различната разделителна способност и extended desktop не е никакъв проблем. Особено с Win7 функционира перфектно. Нормално работя само с единия монитор, а другия го гася, когато не ми трябва. Еyefinity не е същото като extended desktop то е по-скоро един desktop на няколко монитора или още по-точно режимите за 3D графика и другите специални режими на да дават картина на няколко монитора все едно е един, което иначе не е възможно. Стандартно например игрите ти вървят само на единия монитор. За нормална работа \неигри и видео или презентации\ отг еyefinity май няма голяма полза.
 6. Update: Искам да изкажа благодарностите си на всички, които ми помогнаха да направя правилния избор ---> Dell 2209WA. Впечатленията са ми отлични: - За картинки - перфектно - За филми - горе-долу - За игри - не е добре, въпреки че на всички LCD-та, които съм ползвал до сега е било много по-зле. По принцип става - но някои хора биха били разочаровани. - Задължително цифров кабел. Аналоговият вход даваше добър образ, но буквите бяха толкова размазани, че в началото си мислех, че дисплеят може и да не чак толкова качествен. - Това което пише по ревютата, че свети много силно е напълно вярно. - Материалите и изработката изглеждат много добри. - Гладък равномерен образ, виждат се невероятни детайли, които на други монитори не съм. - Input lag не усещам никакъв. - w00x може да започва да ми завижда, че моят е по-хубав... ....и като се има предвид, че го взех на цената на монитор с TN матрица... и по-евтино от Самсуняца направо съм супер доволен. Сега ако успея и да го калибрирам.... Една странична информация. Установих, че заради графичната карта HD4330, ако са включени и двата монитора Photoshop CS4 при движението курсора brush-вете лагват ужасно. Ако се изключат някои от опциите се подобрява доста. Тъй че и за Photoshop вече си трябва сериозна графична карта \или просто Adobe са мърлячи\.
 7. Пичът поне 15 минути се въртя, ходи в някаква стаичка и проверява, май и по телефони говори. D-SUB имам предвид, не компонентен кабел. Не съм имал монитори с компонентни кабели от поне 10 години . Обаче на аналоговата връзка доверие нямам - на T220HD имам прекалено много смущения в центъра на монитора, а през HDMI картината е перфектна. Надявам се с тия конвертори да няма проблеми. Утре ще видя, как седят нещата с този монитор може и него да взема в крайна сметка.
 8. Всъщност не съм ходил навсякъде. Минах край мола и реших да видя, какво е положението. Момчето уж провери и каза, че никъде го нямало в момента. Те и 24ката нямат, но него можели да го докарат от 23ката имало само сервизни или нещо такова. Междувременно явно са докарали VX2260 въпреки че е по-евтин със 110 лв спрямо P2370HDр като си помисля цената, му е твърде висока. ViewSonic VX2260wm http://www.digitalversus.com/article-358-4273-41.html В Стемо имат този Dell 2209WA, 22" Wide LCD, IPS Panel, UltraSharp, 6 ms, 3000:1, 300 cd/m2, 1680x1050 HD, 4 USB, DVI, HDCP, Height Adjustable, Black за 520 лв. Обаче няма HDMI даже няма и RGB и се чудя дали въобще има начин да го вържа към лаптопа, който да ми гарантира качествена и стабилна картина?
 9. Животът, както винаги е по-сложен, отколкото ни се иска... P2370HD нямало никъде. Имало уж P2470HD. В digital versus няма нищо за него. Дали ще е същото? Има и SAMSUNG SM-2333HD....
 10. Играта беше James Bond Quantum of Solace. Намалих напълно детайлите и разделителната способност на 800х600. Мисля че по тоя начин графичната карта вече не е проблемът. Играта май наистина има някакви motion blur или може би по-скоро depth of field ефекти, които май повече дразнят, отколкото да правят красота. Всъщност само тествах, как се усеща игрането на монитора. Може би трябва да пробвам с друга игра. Тук възникна и проблемът, че 800х600 се скалира на целия екран, дори когато оправих аспекта на 4:3, картината пак е разпъната. Със старите драйвери на Ati можех да изключа скалирането на екрана, сега май не може. Инсталирах калибрирания профил, както е описано тук: http://www.microsoft.com/resources/documen...e.mspx?mfr=true И сега трябва да рестартирам, за да видя ефект или?
 11. Отново благодаря за вниманието. Общо взето вече се ориентирах към P2370HD. Ако утре стигна до магазина - най-вероятно съм го взел - 99% Пробвах T220HD с игра - не останах много впечатлен. Може би Radeon 4330 не е за тая работа. При по-бързите матрици като въртиш на едно място дърветата и сградите например в играта не се виждат двойни и тройни като след десет ракии или??? Огледах и добре T220HD за всички ефекти, които описахте. Достигнах до извода, че за тези пари за сега ще се местя главата с курсора, ако трябва... Обаче нещо, което ме смути е, че една от grayscale рисунки, които правих на фотошоп при сегашните настройки на T220HD спрямо стария доста изхабен дисплей на споминалия ми се лаптоп, изглеждат ужасно. Доколкото си спомням там изглеждаха по-добре, вероятно поради доста по-лошия контраст и избледнял дисплей, което ме навежда на мисълта, че някаква калибрация си е задължителна. А за вбъдеще, ако нещата станат сериозни, по-качествена матрица и калибратор са задължителни.
 12. LG и Phillips как са като марки? Особено Phillips? Сега видях, че в Jar имали Philips 23" за по-малко пари, който отговаря на изискванията ми? Сега ще гледам и ревюта. този http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=537367 и този Phillips ако са едно и също - изглежда даже по-добре от Samsung тук http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=...2=5966&ph=5 Edit: Обаче ревюто му е обезкуражаващо http://www.digitalversus.com/article-357-5176-53.html This Philips will have problems with anything except office docs. If you’re wanting a screen for other usage, go elsewhere. Хмм... може пък да трябва. Новите софтуери за Windows започват масово да ползват WPF и хардуерното ускорено 3d да не говорим за CAD и дори Photoshop. Не съм наясно, как се съвместяват едно с друго пречат ли си, помагат ли си, дали въобще са зависими едни от други. На старият ми компютър MS Expression вървеше изключително зле например само заради бавната 3D карта. Иначе навремето веднага изключих красотите на XP. След известно време ги включих и повече не съм ги изключвал никога. Win7 го тествам от 2-3 дни и ми харесва, как са го докарали без значение дали са имитирали пак Apple или други ии не. Ако ще е Самсунг ще е P2370HD, но дано го имат в магазина, че и преди края на годината трябва да приключа. То по-стария модел май идваше и по-скъпо. Благодарая за допълнителната информация. Иначе T220HD не съм го пробвал с игри до сега. Един допълнителен въпрос - това T220HD е свързано към старо HP чрез RGB кабел, но има смущения. Нещо може ли да се направи, за да се елиминират или поне да намалеят? Резолюцията е 1680х1050. Картината през HDMI е перфектна (поне спрямо останалите, които съм ползвал до момента).
 13. Благодаря на всички - интересна дискусия! Току що прочетох, че мобилната ми карта 4330 през HDMI поддържа само до 1920х1080, така че това допълнително стеснява избора. Тъй като не съм работил с Vista и Win7 до сега, се чудя, дали тази графична карта ще се справя достатъчно добре с GUI-то на Windows, тоест с Aero на 1920х1080 и нагоре? Че за игри не става - то е ясно, но дали за Windows 7 става? Сега пиша през Samsung T220HD и ми изглежда прилично. Мисля че за изсикванията/нуждите и цена ми най-добре от това, което видях до момента най-подходящо е Samsung P2370HD според digital versus е доста по-добър T220HD. Единствените по-сериозни недостатъци, които виждам са наличието на тунер и Техномаркет. Ще се огледам още ден-два. IPS може би догодина, ако тогава ги нямам парите, значи не ми е и трябвал. Четох, че реакция от 6 ms дори повече при PVA не е като рекация от 6 ms при TN, тоест било доста по-добре визуално, може би в xbit. Иначе бих предпочел да върви добре с игри. Днес мисля да тествам, как вървят игри на T220HD и дали 5ms са толкова лошо нещо. Тъкмо ми се върти в къщата някакъв оригинален James Bond, щях да го инсталирам вече, но се сетих, че има safedisk Май по-добре да си сложа нещо пиратско и проверено без такива вируси...
 14. Като гледам P2370HD e най-доброто, P2270HD също става, но се опасявам, че е 21.5“ и да не са много малки буквите на него. За игри малко ме интересува, тунерът също, но все пак 5 ms до скоро бяха върхът. Толкова ли е голямо значението, че не е 2 ms? Важно ми е текстът да се чете добре, ако не е супер отлично добре (защото това ще правя) и цветовете да са прилични. Иначе Fujitsu толкова ли е зле, че оценката за него е "цъ"? По принцип на мен ще ми дойде със 100 лв по-евтино от Samsung. Сайтът е добре направен. Интересна информация. За съжаление се оценявам като недорасъл все още за IPS дисплей. Надявам се по-скоро да стане.
 15. Не... взех лаптоп с ATI и нямам намерение да играя игри, а да рисувам с таблет, който струва повече от монитора. За съжаление единственият наличен, който удоволетворява изискванията ми Full HD минимум (на голям екран), HDMI (тонколони - не толкова задължително) и до 500 лв са посочените от мен Fujitsu SL3230T и ViewSonic. Цветовете са ми важни поне до толкова да не стане като с едни картинки, които рисувах на черно-белия дисплей на първият ми лаптоп в началото на 90-те години, които сега наскоро като ги видях на цветен дисплей онемях. ViewSonic го няма наличен. За Fujitsu единствените мнения и ревюта, които намерих бяха на потребители в германския amazon - почти всички супер доволни само 2-3 супер недоволни, но нито едно професионално мнение - само геймъри и ми се стори много съмнително. Искам да се съобразя с мнението на уважаемите съфорумци, но следващото, което ми харесва е на Dell за 1000+ лв. В къщи имаме T220HD - изглежда доволно, но го няма. То и навремето го чакахме 1-2 месеца да го докарат и беше над 600 лв, а сега въобще липсва. Изобщо пълен блокаж... а и няма време. Нета четох две неща за него едното беше: 1 - супер цветове 2 - ужасни цветове За най-евтинията IPS Dell в Стемо също пише, че цветовете му били на нивото на най-качествените TN панели, тоест нищо интересно. Заб. Абе най-добре ще е да изкарам едни пари догодина да купя 27" iMac и да не задавам повече тъпи въпроси по форумите. Тоя сезон е ужасен за купуване на хардуер ми се струва. Едва избрах лаптоп. Харесах един Dell XPS, но като видях, че в Англия го продават с 500 лв по-евтино от тук и директно смених темата и взех нещо двойно по-евтино, което ще върши горе долу същата работа. Благодаря за инфото. Ще мина без калибратор. Не мога да намеря обаче никъде на "lesnumeriques/digital versus има калибрирани профили за всички монитори, които са тествани от тях"
×
×
 • Create New...