Jump to content
BulForum.com

ЦСКА е без лиценз, изхвърлят ги във "В" Група


netrootbg

Recommended Posts

Шампионът на България ЦСКА няма лиценз за следващия сезон. Това официално обяви председателят на лицензионната комисия Красин Кръстев на пресконференцията, която започна преди минути в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски". "Няма да дадем лиценз на ЦСКА. Изпратихме писмо до УЕФА, с което ги уведомяваме, че "червените" не покриват условията за лицензиране. Спазени са всички срокове от наша страна. Информацията е подадена в УЕФА. С това може да се смята, че процесът на лицензирането на българските клубове в УЕФА е приключен. Сега всичко зависи от това какво решение ще вземе Европейската централа", заяви Кръстев.

 

С това официално бе потвърдена новината за наличието на писмо, което спира ЦСКА за участие в Шампионската лига. Засега единственият вариант участието на "червените" в най-престижния европейски клубен турнир е УЕФА да се смили над тях.

 

Най-кошмарният вариант за най-титулувания футболен клуб в България е той да бъде обявен във фалит и да му се отнеме професионалния лиценз, което да го изхвърли в аматьорската "В" Група.

 

 

 

"ЦСКА има огромни дългове и не покрива лицензите дори за А Група. Трупат се непрекъснато нови и по-големи дългове. Затова решихме да вземем тези драстични мерки", коментира Борислав Попов, изпълнителен директор на БФС.

 

Изпълнителният директор по финансовите въпроси в ЦСКА Александър Гарибов призна, че отнемането на лиценза на клуба е заради неплатени данъци към НАП и ДАМС и стар дълг към Вихрен. "Имаме две неплатени суми. Едното е някакви 100 хиляди лева към Вихрен, които няма да са никакъв проблем да ги платим, а другото е около 900 хиляди дълг към ДАМС и НАП. Най-лошото е, че имаме ресурс да платим тези суми, но никой не ни е предупреждавал, че трябва да ги платим. Ние не сме политически обвързани като някои други клубове", коментира Гарибов.

 

Той се оплака и от лошата комуникация в клуба и липсата на общо становище по въпроса. "Няма никаква комуникация между отговорните лица в клуба и затова се стигна до тук. Не виждате ли, че и в момента няма ясна позиция на ЦСКА по въпроса", заяви Гарибов.

 

Масов бой заформиха недоволните фенове на ЦСКА и полицаите дошли да охраняват Александър Томов. Това стана, след като няколко полицаи опитаха под кордон на изведат президента на ЦСКА, а феновете го обстреляха с бутилки. Охранителите се опитаха да арестуват ултрасите, които мятаха бутилките, но другите привърженици се хвърлиха в подкрепа на своите приятели и за кратко време стана масово меле. В последствие обаче страстите се успокоиха. Александър Томов обаче все още не си бе тръгнал от стадиона. Феновете на ЦСКА бяха около 200, охранявани от 17 патрулки и 2 джипа на полицията, както и конни полицаи.

 

При напускането на Томов, положението стана още по-страшно, като полицията приложи дори още по-силови методи, за да опази президента. Няколко фенове бяха свалени на земята с щитове и палки, а други бяха арестувани.

 

Над 100 фенове на ЦСКА се събраха на "Българска армия" за пресконференцията, която президентът на клуба Александър Томов трябва да даде след минути. Предвождани от Димитър Ангелов - Дучето, те първо влязоха на конференцията в зала "Родина" на стадион "Васил Левски". Дучето на висок глас обяви пред представителите на БФС и пред журналистите, че иска да чуе цялата истина около ЦСКА. След това "червените" ултраси тръгнаха към залата за пресконференции на "Българска армия". Там се бяха барикадирали финансовият директор на клуба Александър Гарибов и изпълнителният директор по спортните въпроси Емил Костадинов. Те се затвориха в стаята зад залата за пресконференции и казаха, че ще излязат едва когато официалното обръщение към медииите.

 

Викове "Сашо Томов, умри" озвучиха залата и не позволиха на президента на "червените" да говори спокойно. Всяко негово изречение беше накъсвано с крясъци "Пак ще лъже, пак ще лъже". Томов се опитваше да набеди друг за големия крах, а феновете на "армейците" все още едва се сдържат да не му налетят.

 

 

След като прекратиха пресконференцията на Сашо Томов, те изляха гнева си пред медиите. "Ще взривим държавата", крещяха ултрасите."Не искаме никаква милостиня. Томов да плаща веднага, няма да го пуснем да си тръгне докато не видим лиценза. Искаме си отбора, искаме си името. Няма да допуснем провалилият се политик да напише най-срамната страница в историята на ЦСКА", каза след пресконференцията Дучето.

 

Само не мога да разбера какво им е виновен Александър Томов. Все пак не е собственик на клуба и не е човекът който дава парите. Много правилно са постъпили спрямо публиката от полицията. Помилването им от страна на УЕФА звучи смешно. Все пак да не се забравя че в УЕФА има правил които се спазват, а не е както в България.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Според мен като знам ква е българската футболна действителност дори и УЕФА да им отнема лиценза и мястото в Евротурнирите тука ще направят всичко възможно и сякви шмекерии за да не позволят да изхвърлят отбора в някоя от по - долните дивизии

Link to comment
Share on other sites

Според мен като знам ква е българската футболна действителност дори и УЕФА да им отнема лиценза и мястото в Евротурнирите тука ще направят всичко възможно и сякви шмекерии за да не позволят да изхвърлят отбора в някоя от по - долните дивизии

От това което четох прехвърлянето им в долните девизии не е сигурно. Все още имат време да се спасят.

Link to comment
Share on other sites

Сигурно съм се заблудил нещо. То през отрицателно време излизаха различни новини и във всяка по различен начин се описваше проблема.

Link to comment
Share on other sites

Явно ако искат да се спасят ЦСКА ще трябва до началото на новия сезон наведънь да си плати всичките дългове които хич не са малко

Link to comment
Share on other sites

сутринта четох малко, сега вече има някакво развитие

Официално: ЦСКА е без лиценз, изхвърлят ги във "В" Група :laughing: :punk

http://www.sportal.bg/news.php?id=110180

 

нещо ша измислят, не може да ги пратят във "В" групата :D

Link to comment
Share on other sites

сутринта четох малко, сега вече има някакво развитие

Официално: ЦСКА е без лиценз, изхвърлят ги във "В" Група :laughing: :punk

http://www.sportal.bg/news.php?id=110180

 

нещо ша измислят, не може да ги пратят във "В" групата :D

 

и аз така мисля

дори и да се стигне до наказание от уефа тук някакси дълговете ще се "погасят"

Link to comment
Share on other sites

Томов е доказан луузър - няма ккаво да се коментира просто...

 

 

иначе не вярвам да ги изхвърлят при аматьорите.По същата логика повече от половината отбори в а група не трябва да получат лицензи.Ще обжалват и ще се отърват ми се струва.

 

Пак се показахме прде |Европа както само ние си знаем.СРАМЪТ е огромен,поредното петно е лепнато на България :sick

Link to comment
Share on other sites

Някой замисля ли се защо Рибател скъсаха договора за спонсорство на ЦСКА буквално ден преди да им откажат лиценза?

ми от цецка са искали да им платят всички дългове и чак тогав ада говорят за нещо отгоре...примерно :rolleyes:

бтв:

Ивайло Дражев, чиито отбор Черноморец бе изхвърлен преди време от професионалния футбол, призова за създаване на алтернативно БФС. Според него ЦСКА е изхвърлен не на базата на реални документи, а заради конкретна цел и цялата интрига е създадена от Тодор Батков, Иван Вуцов и Борислав Михайлов. Дражев обяви, че УЕФА няма нищо по случая "ЦСКА" и всичко е измислено от споменатите по-горе хора. Ето какво казва Ивайло Дражев:

 

Изх.№ 099/03.06.2008 г.

ДО

ВСИЧКИ МЕДИИ

 

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 

 

УВАЖАЕМИ МЕДИИ,

 

Във връзка с последните "творения" на Б.Михайлов, Т.Батков и медийните им клакьори съм длъжен да Ви уведомя, че от 04.06.2008 г. ще инициирам учредяването на нова организация с нестопанска цел, под наименование "БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ФУТБОЛ" с предмет: професионален и аматьорски футбол, изграждане на спортна база и популяризиране футболната игра, справедливо разпределение на телевизионни права, лицензиране и компенсиране на клубовете, възпитаващи и създаващи състезатели по футбол. Лъжите, че "УЕФА изхвърля ЦСКА" са увеличено копие на случилото се през последните три години с един от най - старите и утвърдени клубове и школи в България - ПФК "Черноморец" АД. По идентичен начин (само че поради липса (???) на стадион) ни бе отнет професионалния лиценз през миналата година при условие, че други клубове, като този в Сливен и паралелния изкуствен клуб в Бургас бяха абсолютно криминално лицензирани от същата група лица, които се изявяват като някаква "комисия на УЕФА".

 

Най-комичното в цялата ситуация с днешна дата е, че същата престъпна комисия към БФС (а не към УЕФА) е поканила за участие в Интертото най-криминално регистрирания и най - неправомерно допуснат до участие клуб в България - "Вихър - Айтос" (919) АД, със седалище стадион "Лазур", нова емблема, футболисти на "Нафтекс", който е прескочил окръжните групи и с фалшив договор за обединение, участвал заедно с друг клуб на същия собственик в "Б" група е лицензиран и вече година играе в т.нар. "А" група. Този клуб, към днешна дата има 186 595.01 лева задължения към местни данъци и такси на бюджета. Тези данъци не са декларирани в представените в БФС официални документи за лицензиране. Към датата на представянето те са в размер на 292 500 лева. Идентичен е случаят с единия от клубовете в гр.Варна, който участва в "А" група с над 2 000 000 лева задължения към бюджета и отново е лицензиран. Такъв е случаят и с клуба в Стара загора, който по идентичен начин е с над 1 000 000 лева задължения. Да не говорим какви са задълженията на клубовете в Югозападна България и т.н.

 

За това и апелът ми към феновете на ЦСКА е: "Проблемът с лиценза на ЦСКА не е в самия клуб. Той е основно във върхушката на БФС и тези, които я излъчиха. УЕФА няма никакво отношение към криминалната саморазправа с единия от двата най-големи клуба в България и това е дело на една корумпирана и организирана престъпна група лица, които отдавна трябваше да бъдат отстранени от управлението на БФС по инициатива на прокуратурата на Република България. Решението е само едно: Нова организация, която да обединява всички клубове, деятели и спомоществуватели, обичащи футбола като честна игра, а не като комбинация от "вуцовщина" и нейните разновидности в лицето на Б.Михайлов и Т.Батков. Очевидно комплексите на тази група лица стигнаха до там, че да обезличи честното съревнование между ФК "ЦСКА" и ФК "Левски", да закрият клубове като "Черноморец" и "Пирин" и унищожат футбола в утвърдени центрове от Северна и Южна България. За това мястото на феновете на и ЦСКА, и на останалите клубове е около сградата на БФС, като по най-бързия начин изхвърлят самозабравилите се псевдофутболни деятели и бивши футболисти, изживяващи се на администратори в БФС.

 

Поздрав !

Ивайло Дражев - ПФК "Черноморец Бургас" АД

Link to comment
Share on other sites

Кофти ситуация за ЦСКА. Едва ли ще се стигне до изхвърлянето на отбора във "В" група, но това, че ще пропуснат участие в ШЛ си е достатъчно наказанание. Дано не се налага да гледаме как отборът на народа пада с по 5-0 :bgrin:

Link to comment
Share on other sites

пф и за чорбарите цяла тема... можеше да си го коментирате в БГ футбол, така и така имат 2-3 фена на кръст във форума :bgrin:

Link to comment
Share on other sites

Засега само скандалът е голям, но последствията не са ясни. От Апелативната и Лицензионната комисии на БФС са изпратили писмо до УЕФА с молба за отсрочка на времето за отговаряне на изискванията им (разбирай изплащането на дълга към НОИ). Още няма отговор. Ако им разрешат, може и да хванат последния влак за Европа ЦСКА. Ако ли пък не, БФС ще решават дали да им дадат професионален лиценз и при какви условия, като би трябвало да се съобразят отново с препоръките на УЕФА. Ясно е, че задължения големи имат ЦСКА и че са пред фалит. Ясно е и че не отговарят на изискванията на УЕФА към момента. Спорно е само кога са били уведомени, че не отговарят на изискванията и как. А за това, че ЦСКА са в сериозна финансова криза вина има не само Томов, а собствениците на отбора, които очевидно нехаят за съдбата му. Вината на Томов е, че лъжеше привържениците, че всичко ще бъде наред и че пари има до момента, в който съвсем на затъна клуба финансово.

Link to comment
Share on other sites

Цялата управа на клуба е виновна и никой друг а едно време като се купи клубът от новия собственик уж той беше мнго богат уж всичко щеше да бъде наред нямаше да има никви проблеми относно финансите и всякви подобни и т.н.

Link to comment
Share on other sites

като се купи клубът от новия собственик уж той беше мнго богат ....

Имено , как ли е станал толкова богат мръсния индиец. Двамата с Томов крадът Кремиковци и ЦСКА. Затва и от европейския съюз ще ни глобяват и от уефа няма да ни земат. А за Томов, когато и да го набият ще му е късно. Като политик не се накраде, та ся и от ЦСКА. :angry1

 

зрънце надежда

Link to comment
Share on other sites

Мдам, такъв мегацирк може да бъде изпълнен само от мегаидиот като Томов. Да се надяваме, че поне феновете на ЦСКА този път могат да му спретнат един незабравим спомен за народната любов. Иначе и в БФС има достатъчен брой неандерталци, които могат да му бъдат върла конкуренция. Жалко за отбора, въпреки, че отдавна не се интересувам от български футбол.

Link to comment
Share on other sites

УЕФА обявяват в четвъртък отборите, които ще представляват отделните първенства в евротурнирите. Тогава ще стане ясно какво ще стане с ЦСКА. Ако ги изкарат от ШЛ, то работата става много сложна и Боби колкото и да се чуди едва ли ще намери начин да ги остави в А група. Но все пак това е ЦСКА, тъй че всичко е възможно ;)

 

 

П.С. Интересно защо не се вдигна толкова шум преди няколко години като изкараха Пирин поради същата причина ;)

Link to comment
Share on other sites

Но все пак това е ЦСКА, тъй че всичко е възможно ;)

Аз бих казал "Това е България", щото тука никога няма да пратят левски или цска в долните дивизии, така както стана в Италия примерно :)

Link to comment
Share on other sites

ЦСКА няма да ги извадят от А група.Aко бяха от друг град 100% не във В група,aми в Окръжните щяха да ги пратят.

Поради същата причина,когато извадиха Пирин не се шумя толкова много-просто не са софийски отбор.

Link to comment
Share on other sites

ЦСКА няма да ги извадят от А група.Aко бяха от друг град 100% не във В група,aми в Окръжните щяха да ги пратят.

Поради същата причина,когато извадиха Пирин не се шумя толкова много-просто не са софийски отбор.

И не са играли в Европа.

Не твърдя, че съм фен на червените, но все пак са постигнали най-много в Европа от българските отбори...

 

Жалко за футболистите и феновете, защото от ЦСКА са излезнали доста български таланти, нека не визирам имена...

Link to comment
Share on other sites

Чакай малко бе... Как да играят в Европа, като не са софийски отбор?
Айде моля ви се... тоя шувинизъм, тази ксенофобия са глупави Звучиш ми като средностатистическа софиянка...

Литекс софийски отбор ли са? Ботев Плодвив? Локо Пловдив? Всичките са играли в евро-турнири, въпросът е какво е било представянето им...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...