Jump to content
BulForum.com

Препоръчайте ми хубава кафе машина

Recommended Posts

Видях в един офис една машина на Gaggia - страшно кафе правеше, но не мога да намеря къде се продават в Пловдив. Освен в технополис и техномаркет където само ефтини боклуци видях някой има ли идея кой е "правилният" магазин в Пловдив за кафе машини? Искам нещо хубаво с което да си правя кафе в къщи а не някоя професионална машина метър на метър голяма...

Идеята да си взема машина която да мели кафето на момента много ми харесва само че не ми харесва цената - такива са от 1000 кинта нагоре. Верно кеф цена няма ама чак пък толкова :)

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Много ми хареса една кафе машина в един офис. Втора ръка Saeco. Пълен автомат малка компактна и страшно кафе правеше. Има две фирми който знам че се занимават с внос на такива машини.Едната е на 6 септември срещу младежка. А другата е срещу магазина на фирма CONRAD след Герджика. МОдел не мога да кажа. НО пича каза че си взел по нов модел за в тях но небил толкова доволен.

Това което бях видял в онзи офис беше нещо такова

Saeco не съм ги виждал в действие но гледам сайта им е свестен и правят само кафе машини а не всичко от маратонки до самолети... 80лв ми се струва много ниско но ако е втора ръка е ок. Аз до към 200-300 съм навит да дам, но 1000 си е чиста проба изхвърляне.

AssassiN said:
Предлагаха ми такава Saeco за 80 лв. Никога няма да си простя, че не я взех.... :angry1

Всъщност за кой модел на Saeco става дума? Аз като им разгледах сайта те не са 1 или 2...

Аз последно правих голямо проучване за кафе-машини и автомати във връзка с подарък за сватба и крайния резултат от изследването ме доведе до магазина на http://www.janservice.com - купих от там и хората си я ползват със здраве и до ден днешен в Швейцария. Хубавото при тях е, че могат да ти предложат и втора употреба на по-изгодни цени и ако нещо се развали, резервните части пак са при тях. Обслужването е добро, хората са любезни - отговарят на всякакви тъпи въпроси на неспециалисти като менр например.

УСПЕХ!

djadomraz said:
Всъщност за кой модел на Saeco става дума? Аз като им разгледах сайта те не са 1 или 2...

Е, ще те излъжа за точен модел, но мелеше кафето на момента и правеше чудесен каймак.

AssassiN said:
Е, ще те излъжа за точен модел, но мелеше кафето на момента и правеше чудесен каймак.

И това за 80лв? Да не е за 800? Хубава такава машина пълен автомат е към 1000 - 1500лв доколкото знам аз ...

djadomraz said:
И това за 80лв? Да не е за 800? Хубава такава машина пълен автомат е към 1000 - 1500лв доколкото знам аз ...

80 ще е било. Миналата седмица минах през KEV и попитах за еспрессо машини. Имат една оставена за персонала - пълен автомат, но не се продава. Казаха че от време на време се появявали такива машини за по 200 250 лева, но на момента изчезвали. За марка не попитах.

С много търсене може и да намериш такава машина на цени под 200 300 лева, но по хипермаркетите под 1000 лева няма.

Medion/Saeco 380 leva.

Аз преди гледах и в щатите как вървят подобни машини и са от $500 до над $1000 - ей виж:

http://appliances.pricegrabber.com/coffee-...9/search=gaggia

http://appliances.pricegrabber.com/coffee-...0/search=gaggia

Още не съм се разходил до магазина но ще мина да видя и все пак ако някой знае Gaggia къде се продава в Пловдив ще се радвам да каже :)

Ако в някой офис има такава машина веднага ще отида да питам дали имат свободни места за работа .

Иначе са много скъпи тея .

А , с такъв кеф и желание искам да пия всяка сутрин яко кафе ... я препоръчайте хубава машина и да не е от голямо значение марката .

п.п. ДядоМраз на теб сега покрай празниците явно ти върви бизнеса и 700 лева май не са трудност за теб ама и аз да бях така .

:)

Магазина за много добри кафемашини се намира на Васил Априлов - 15 метра вдясно от офиса на М-тел. Мераклиите да се подготвят с 4-цифрени суми

ЕДИТ: Говорим за професионалната зона

Ами именно това е магазина на Жан Сервиз, за когото говоря и аз, ама що никой не ме чува? Какво като съм нова? :cry

Има и не много скъпи, като за домашна употреба, ама същото качество!

lil_stenly said:
Ако в някой офис има такава машина веднага ще отида да питам дали имат свободни места за работа .

Ех не знаех че така се търсят кадри :) Ако си програмист казвай да взимам такава машина че да привлека кадърните момци че в Пловдив не останаха кадри - всичко избега за София....

R_a_p_t_o_R said:
Магазина за много добри кафемашини се намира на Васил Априлов - 15 метра вдясно от офиса на М-тел. Мераклиите да се подготвят с 4-цифрени суми

ЕДИТ: Говорим за професионалната зона

Не искам професионална де. Аз за в къщи си търся нещо. Под професионална имаш предвид от големите които водата я дърпат направо с маркуч а не да се налива резервоарче нали? И не искам професионална защото просто нямам толкова място а пия по 3-4 кафета на ден максимум а и повече от това не е много здравословно... досега от кафе не ми се е случвало да ми се разтреперят ръцете но съм виждал приятел на който му се е случвало и той доста се беше притеснил тогава, виж аз от 8 кафета изпити едно след друго съм успявал сериозно да се дрогирам и да почне да ми се вие свят после главата ме боля, повръщах... пълна програма :)

DaToNik said:
Ами именно това е магазина на Жан Сервиз, за когото говоря и аз, ама що никой не ме чува? Какво като съм нова? :cry

Има и не много скъпи, като за домашна употреба, ама същото качество!

Aaaa от първият път те чух даже написах че мисля да ида следващата седмица до там като ми остане време и да разгледам какво имат хората. Мерси още 1 път за информацията.

Teddy-King said:
Вземи си Делонги от твоя ценови диапазон и няма да сбърсаш.

Определено ще сбърса :D !!! Делонги не са специализирани в този вид техника! А за този ценови диапазон може да се купи доста свястна кафе-машина за маняци!

Отиди в магазина, за който ти споменах, кажи какво търсиш - там са спецове и ще ти помогнат, а не само да ти вземат парите, пък продавачките са симпатични - може и кафенце да те почерпят :)

А някой пробвал ли е вече новите кафе-машини Неспресо? Чух от чужбина, че кафето било класи над стандартното еспресо! Дали е вярно?

Не съм програмист , обаче е важното да има хубаво кафе .

То ако кафето е уникат от София ще идват при теб , с малко реклама в началото .

Аз без кафе сутрин , обед и вечер не мога ... по някога и по-често пия .

:ghost

DaToNik said:
Отиди в магазина, за който ти споменах, кажи какво търсиш - там са спецове и ще ти помогнат, а не само да ти вземат парите, пък продавачките са симпатични - може и кафенце да те почерпят :)

Е сега определено ме амбицира да посетя магазина :D

И аз така съм чувал, даже че кафето е по-важно от машината :) В момента пия Pellini - взимам си го от Билла и страшно ми харесва. Леко цената като на металните кутии на Illy ама пък и 2те са готини :)

djadomraz said:
И аз така съм чувал, даже че кафето е по-важно от машината :) В момента пия Pellini - взимам си го от Билла и страшно ми харесва. Леко цената като на металните кутии на Illy ама пък и 2те са готини :)

Най-доброто кафе е това което си направиш по свой вкус. Предпочитам да взимам насипно са в съотношение - Френско ( за горчивина ) 200 гр , Еспресо 200 гр. ( за добър каймак ) + 100 грама някаква арабика за аромат.

Аз обичам да ми е 100% арабика и то от най-не-горчивата. Предпочитам кафето да ми е ароматно и вкусно и по възможност изобщо да не е горчиво... въпрос на вкус нали знаеш (казало кучето и си облизало.......) :)

От всички еспресо видове, които съм пила, докато работих по заведенията, т.е. които се предлагат на БГ пазара, включително и миксовете от насипните все нещо леко ми нагарча, колкото и захар да сложа. А мразя да ми горчи! Но има един тънък момент със захарта, когато вече не пиеш кафе със захар, а захар с кафе, и нейсе - отказах еспресото. Но не се отказах от каймака!

Преди доста време минах на нес - по-ароматно е, не горчи. Подариха ми уред за фрапе, с който като му набримча един каймак догоре в чаена чаша, слагам му и лъжичка какао за разкош и денят придобива едни много пухкави измерения... :wub: После никой и нищо не може да ме ядоса до обяд... :)

<offtopic>

Хехехехе явно си от моята партия :) Само че аз освен сладко обичам да го пия с мляко или сметана, а не чисто кафе...

На един приятел жена му е химичка и тя ме светна че всъщност захарта се разтваря до 2кг захар в 1 литър вода и че спокойно мога да слагам колкото си искам докато чашата буквално не прелее - с малко повече постоянство и тя се разтваря.

Но верно има си кафета които каквото и да ги правиш си горчат и това е. Пробвай това Pellini и ще видиш какво говоря (само дето цената му е към 18лв за 250гр). Също така напоследък аз го пия с акациев мед не със захар - хем по-здравословно хем е и по-ароматно така (+ че около мен се изпонатръшкаха от настинки и миналата и тази година всички само аз не съм настивал или хващал грип а ваксини не съм си слагал от 2-3 години насам).

Иначе и аз в един момент бях минал на нес, само че онези пакетчета капучиното с ванилия на нестле, но наскоро почна да да ми омръзва.

</offtopic>

<on-topic>

Та по въпроса с магазини за кафе - друг освен този със симпатичните продавачки на В.Априлов до М-Тел няма ли? На мен един познат ми каза да мина през Деком но доколкото знам те с такава техника не се занимават... Питам просто колкото да имам база за сравнение... аз вчера не успях да мина през магазина но до ден-два ще мина лично и ще споделя там какво съм си харесал :)

</on-topic>

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...