Jump to content
BulForum.com

Овърклок на Ati карти


Recommended Posts

В момента ползвам драйвърите на 'Omega', чрез който ми се отключва картата, виждал съм, че има още едни на 'Softmod', незнам лично кои са по-добри, но на мен ми се струва, че са първите, нищо, че 'Softmod'-а пуснаха първи като излезе Catalyst 4.10, а от 'Omega' още се бавят... До сега ползвах 'Ati Tool' за овърклок, върши работа защото има 'Find Max Core' и 'Find Max Memory' и сканира за артефакти, но като инсталирах, на Ray Adams 'Ati TrayTools' там има много повече оптимизации и настройки и, има по-добро даве меню за овърклок от 'Ati Tool'-а пак с 'Find Max Core/Mem...' и то увеличава mhz-ите с по 1 нагоре.... Това е от мен, ще помоля, всеки който си има представа от овърклок на видео карти да си каже думата, той какво ползва и до какви изводи е стигнал за драйвери и туулз... С мойто Gigabyte Ati Radeon 9200 128bit/128mb 250/400, постигнах 310 ядро с савсем леки артефакти, но мисля, че може и още... ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 158
  • Created
  • Last Reply

то и да може къв е смисъла като има "леки" артефакти :confused

Моята карта с тоя програма дето си я препоръчал на 335МХз на ядрото няма артефакти а на 336 вече казва че има (не че ги виждам де ама...)

сега щя видя паметта до колко ще изкара :)

 

тая програма е супер ЗЛЕ!

на тест-а и за артефакти дава че е стабилна на 325 Ядро и 320 Памет

но в лека игра като Каром 3Д след минутка игра и "завеляват" артефактите!

 

оценката ми за тази програма е отрицателна! :)

Link to comment
Share on other sites

Специално при мен с Асус 9550 с Омега 4.8-4.9 клок не става а при Омега 4.7 ми се омазва Тв аута..С Софтмод драйверите проблеми няма никакви(еднакви са с Каталист само им е махната защитата за клок) така че за мен те са правилния избор заедно с Ати Туул...И какви настрийки ти трябват повече от Клок Памет и Клок Ядро не мога да разбера...

Link to comment
Share on other sites

В момента ползвам драйвърите на 'Omega', чрез който ми се отключва картата, виждал съм, че има още едни на 'Softmod', незнам лично кои са по-добри, но на мен ми се струва, че са първите, нищо, че 'Softmod'-а пуснаха първи като излезе Catalyst 4.10, а от 'Omega' още се бавят... До сега ползвах 'Ati Tool' за овърклок, върши работа защото има 'Find Max Core' и 'Find Max Memory' и сканира за артефакти, но като инсталирах, на Ray Adams 'Ati TrayTools' там има много повече оптимизации и настройки и, има по-добро даве меню за овърклок от 'Ati Tool'-а пак с 'Find Max Core/Mem...' и то увеличава mhz-ите с по 1 нагоре.... Това е от мен, ще помоля, всеки който си има представа от овърклок на видео карти да си каже думата, той какво ползва и до какви изводи е стигнал за драйвери и туулз... С мойто Gigabyte Ati Radeon 9200 128bit/128mb 250/400, постигнах 310 ядро с савсем леки артефакти, но мисля, че може и още...  ;)

 

Ot tuk li dyrpash tezi Softmod draiveri ?

http://www.techpowerup.com/softmod/

Link to comment
Share on other sites

 

Mersi , ne sym gi polzval oshte ,prosto Omegite dosega vyrshejha rabota ,no naposledyk zeha da se izlagat i reshih da probvam i tezi:)

Kak se klokva s tezi ,imat li neshto kato "RADLINKER"-a na omegite ili trqbva s Ati tool da se klokva?

Edit: Ave neshto Riva tunera ne ba4ka mnogo dobre s R9550...pone s moita e taka!

Link to comment
Share on other sites

То и при мен ми даде, че може на 320 да е пусна, и като е пуснах всичко ми беше само артефакти... За леки като споменах, става въпрос за някви бели точици, които ми се появяват чат пат, деазнам кво са, и та не че сам ги препоръчал, аз просто излагам фактите с кво сам пробвал и какви ще са вашите лични мнения от опит, за тва съм е направил тази тема, всеки да си каже... А за Ray Adams Ati Tray Tools, който иска може да си е дръпне, и да види за колко повече настройки става въпрос (заменя сис. трей програмката, която си върви с каталиста)

Link to comment
Share on other sites

Артефакти, абе пускам Ати тул да го тества и то си прави тестчето като компютъра ми издава интересен свестящт звук. Първо си викам нещо се скапа пак, после усетих от къде е Ати тул като пусне три де графиката и почва да свести. Може ли някой да ми каже какво е това и има ли го при други.

Link to comment
Share on other sites

по принцип в АТиТуул има опция при която като се пусне 3Д приложение и се пуска звук. виж и евентуално си я изключи.

Link to comment
Share on other sites

само да попитам А.И. на 4.10 автоматично ли се пуска или трябва да се пусне ръчно ? Иначе ползвам Ати Туул (като моето мнение е ,че не натоварва достатъчно видеото де поне до 0.19 беше така ) за клок и моднатите драйвъри който се препоръчват от сайта който ти показва Ати Туул-а :) сега като ми е по на студенко видеото ще върта мракове :)

Link to comment
Share on other sites

автоматично се пуска A.I. то на High. сложи го на Low, защото четох че на High понякога се получава спад в производителността.

Link to comment
Share on other sites

Сега пък излезнаха и някви ATI Optimized Driver 1.6:

 

Based on the offical Catalyst 4.10

Four OpenGL drivers for your selection

New OpenGL/DirectX tweaks

Incredible performance under OpenGL games

ATI's new AI feature

 

Known issues:

 

Fastest OpenGL Driver (Option #3) has corruption under 16bit color quality mode

Workaround: Setup your OpenGL games to use 32bit color quality deep BEFORE installation (-32bpp in Counter-Strike command-line will force 32bit) or use OpenGL Driver Option #2;

 

Повече инфо тук, а за даунлоад тук

Link to comment
Share on other sites

Сигурно ли е че с Atitool като си клокна картата няма опастност да си прецакам картата?

 

няма опасност само ако е 9800XT или друга карта с датчик за температурата и ползваш OVERDRIVE за оувърклока(специално за ATI карти).

Link to comment
Share on other sites

imam problem s moita gigabyte 9200!Svalih driverite i na omega i dr.oba4e clock pove4e ot 275/225 nemoa da postigna sled tva edni gadni havi stavat...kajete ko da praa, gledam 4e nqkoi ot vas na taq karta pravqt po 300 i kosur!kajete kak?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...