Jump to content
BulForum.com

Star Wars™: The Old Republic™


kotora

Recommended Posts

star-wars-the-old-republic-logo.jpg

 

51pPaZFbiwL._AA300_.jpg51AkFvU05%2BL._AA300_.jpg

 

 

Developers: LucasArts, BioWare, EA

 

 

Официална страница на играта: www.swtor.com

 

 

Пълна информация за играта и всичко свързано с нея може да намерите в:[/size]

 

Star Wars™: The Old Republic™ database

 

Torhead

 

 

Wiki SWTOR, SWTOR Wikia, Holonet, Darth HATER, BetaCake

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 507
  • Created
  • Last Reply

Записан съм за тест от няколко месеца, а играта ще се купува почти със сигурност :)

И как е.Пробва ли всички класове ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Преди 2 - 3 дена получих на мейла писмо от The Old Republic Community и си викам, хайде - ударих кьоравото и ще съм бета тестър. Да, ама не - просто ми бяха пратили левъл прогресията на sith warrior-a клик

 

Гледам, че са пуснали и СС на UI-то на играта Working on the User Interface

 

На 5-ти Април имаше бета тестове в Лондон - за по 1 час, а в Щатите вече си тече официално бетата на играта, само дето е close. Да се надяваме, че скоро ще се появи и в Европа и най-вече, че ще ни изтеглят от хилядите - които са си пуснали заявка за бета тестъри.

 

Link to comment
Share on other sites

Започнаха все по-често да пишат за новостите, които са сложили в играта и за самата игра. Преди няколко дена ни запознаха с PvP-то, ще може да се левълва чрез PvP, ще има т.нар warzone-и (bdttleground) и за сега ще са две. Ще се почва в момента, в който си получим космическия кораб - за сега това става на лвл 10. Ще получаваме valor token-и, които ще обръщаме за дрехи и други предмети, ще получаваме и звания, за да може хората да знаят колко сме добри или респективно какви нубове сме ;)

 

Запознаха ни и с Кодекс-а, за такива като мен, които обикалят много и се интересуват от историята на класа, расата, фракцията, играта или им е интересно мястото, в което се намират - дали има някаква история около него. Та докато си обикаляш и правиш куестове или просто разглеждаш дадена планета и откриваш информация, която ще обогати този т.нар codex - ще се появи нова мисия - било то в убиването на някакви същества или събирането на някакви артифакти. Това ще да е някаква смесица между архиология (на WoW) и куестове. Баш за lore-maniacs като мен ;) ето и скрийнче, което изглежда много хубавко, а и е на класа, който мисля че ще играя:SWTOR-Codex.jpg

 

За повече информация относно codex-а, четете тук.

Link to comment
Share on other sites

И аз искам да съм от тъмната страна, но тук нещата не се определят само и единствено от мен. Моята половинка има също глас. По последни данни - аз съм човека, който ще избира фракция, тъй като аз съм дългогодишен фен.

Link to comment
Share on other sites

Снощи се зачетох из нета и по-точно - поразрових се из curse.com и за моя голяма радост се натъкнах на няколко приятни статии написани от Kody. Рецензиите, които той е написал, са доста подробни и за щастие разкриват някой неща, които силно ме вълнуват - като например професиите в SWTOR. Тук мога да си сложа ръка на сърцето и да кажа, че разработчиците от Вioware наистина са свършили добра работа, но да минем по същество. Ще можем да си изберем 3 професиите и те ще са следните:

 

Gathering Skills

 

Icon_gathering_bioanalysis.png - Bioanalysis - събиране на материали от същества и растения (нещо доста популярно из MMO средите)

Icon_gathering_scavenging.png - Scavenging - откриване и събиране на полезни материали от стари или разбити технологии (любопитно и разбира се напълно в духа на Star Wars или друга игра с подобна тематика)

Icon_gathering_slicing.png - Slicing - тази професия е свързана с хакване на компютри, извличане на полезни данни и т.н (отново умение, което е a must have за игра с такава тематика)

 

 

Crafting Skills

 

Icon_crafting_armormech.png - Armormech - избирайки тази професия ще можем да създаваме брони и екипировка.

Icon_crafting_artifice.png - Artifice - професия, с която ще можем да създаваме джедайски и ситски джаджи, да ги ъпгрейдваме с кристали и други :)

Icon_crafting_biochem.png - Biochem - да го наречем Алхимията във SWTOR, избирайки тази професия, ще можем да си забъркваме отвари и еликсири

и последната професия е Armstech - за производството на оръжия от рода на бластери, снайпери и т.н.

 

Каква е разликата с другите ММО-та, около лвл 10 ние ще стигнем до куест, където ще помогнем на дадено NPC с нещо си и то ще ни стане спътник и другарче в бъдещите ни приключения ;) На кораба си ще имаме до 4 - 5 такива companion-и и подобно на WOW-ските хънтарди - ще си избираме с кой да тръгнем да куестим или каквото там сме решили да правим, пак подобно на петовете в WOW, ще можем простичко да ги управляваме - атака, стой на място, дефензиф и т.н.

 

Та интересното е, че на кораба, който ще си ни е една мини - лична база, ще си имаме и лаборатория. Някой от companion-ите, които в момента не са с нас ще могат да произвеждат неща, на база професиите, които сме си избрали. Ще можем да ги пращаме да събират части и/или ресурси и т.н. Даже и да не сме онлайн - те пак ще се трудят за нас - нещо, взето от skill системата на EVE Online. Тук идва и момента на Mission Skills, а те ще са:

 

Icon_crewmissions_diplomacy.png - Diplomacy - ще можем да изпращаме някой от companion-ите да водят преговори от наша страна, дори и да извършват търговия.

Icon_crewmissions_treasurehunting.png - Treasure Hunting - няма нужда от превод - това ще ми е любимото, ще си превърна companion-ите в китайски ботове, цикльори!!! ;)

 

Та идеята на Crew Skills в SWTOR е, че ние ще можем да си развиваме професиите без да е нужно да сме на кораба и в лабораториите, можем да си правим куестовете и companion-а, който е с нас да събира материали - в зависимост от това, коя професия сме си избрали. И както казват и във филмчето, което ще видите по-долу, най-приятното е че можем даже да не сме онлайн докато нашите companion-и творят.

 

Тук може да прочетете статията на Kody. А тук може да видите всичко свързано с професиите, подробно описано + въпросното филмче.

Link to comment
Share on other sites

Да вземем всички да я почнем тази laughing.gif

 

Любо, не е в стила ти да си от "лошите", какви са тия приказки? tounge.gif

 

Някой погледнал ли е какви пари ще се искат стартово и месечно?

Link to comment
Share on other sites

Аз и моята по-добра половинка със сигурност я почваме тази игра. Миро вече я преордърна даже от амазон Англия.

 

Наистина Видене не е много в стила, но винаги трябва да има първи път, а и 6 - 7 години алианс, почна да ми втръсва. Но последна дума имат хората от Bioware и Lucasarts - зависи изцяло от тях дали ще направят Sith Inquisitor-a специализирал в SORCERER да е добър хилър, както например ще е Jedi Consular - SAGE.

Link to comment
Share on other sites

Имам лошото усещане, че всичко живо ще са джедаи и ситове... Иначе кой е казал, че алианса са "добрите"?? :laughing: (питам като отдавна пенсионирал се двегодишен найт елф)

Link to comment
Share on other sites

Никой не е казал, че алианса са добрите, а ордата са лошите. Като човек, който е чел почти всичко и знае историята смея да твърдя, че алитата са точно обратното, за мен най-добрия и с чист персонаж е този на Трал. Но да не се задълбочаваме толкова в тази тема - всеки си има мнение и вкус.

 

Не се знае кое ще повлияе повече на малките деца - образа на "добрия" джедай като Люк или колоритността на Дарт Моул. Аз искам да играя SI, защото ще е хилърски клас и ще е рейндж - но без някакви си бластери и други подобни ала Боба Фет глупости. Ако JC е по-добър хийлър - ще избера него. Доста хора из форумите на SWTOR са си харесали и другите класове, които ще ни предложат, но както аз споменах по-горе - мен определено си ме влече SI - заради начина на игра и това, което ми предоставя.

 

Но определено предпочитам да играя там - където има по-малко недорасляци, а според мен Ситската империя ще е както в началото бе ордата.

 

Като пуснат open beta и ще се реша на 100% какво да играя.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Вече имаме няколко видеа, относно развитието и пътя, по който може вашия герой да тръгне, в зависимост от това по какъв начин вие предпочитате да играете:

trooper progression

sith inquisitor progression

sith warrior progression

 

и

jedi knight progression

 

Остава да покажат char progression на още 4 класа - което най-вероятно ще стане след седмица на Е3 - със сигурност ще имаме нов трейлър на експото. Аз се надявам и на някакви дати - примерно на open beta-та, но шансовета са много малки хората от Bioware и Lucasarts да обяват такива. Един от lead designers беше казал, че когато наближи време за обявяването на толкова голяма информация - то това ще е грандиозно събитие и ще се досетим, че нещо такова ще бъде съобщено. Нямам си и идея какво искаше да каже с това, но пък и Е3 си е голямо събитие, едно от най-важните геймърски експота. А и ако пуснат сега open beta-та, то ще имаме 3 месеца да я поиграем, те да си направят стрес тестовете и да получат повече feed back и през Септември да я почваме :P

Link to comment
Share on other sites

Мисля че Sith warrior-a щеше да бъде танк.Някъде из форумите го четох.Да се надяваме че PvP-то ще е на ниво :D

Link to comment
Share on other sites

Ти трябва да четеш повече, защото в SWTOR ще има 2 класа от всяка фракция, които ще имат build да са танкове, а пък хилъри ще могат да са 3 класа - отново в зависимост от spec-а, които си избереш. И за PvP-то си пишат хората, но какво точно влагаш в значението - "на ниво" и дали ще се препокрие с това на разработчиците - не знам, а и от краткото ти мнение - не мога и да разбера.

Link to comment
Share on other sites

Мисля че Sith warrior-a щеше да бъде танк.Някъде из форумите го четох.Да се надяваме че PvP-то ще е на ниво :D

Нещо се бъркаш. Inquisitor-a ще е танка. Ще танква със мълнии. Естествено, че който и да е Warrior/Knight или там каквото е, ще е класа за танкване. Ти какво очакваш - все едно mage или Приест от WoW да танква :)

Link to comment
Share on other sites

Аз пък подозирам, че може и да излезне малко от рамките на досегашните MMO-та. Тоест със ясно изразените роли - tank, healer, damage dealer...

Link to comment
Share on other sites

Със сигурност няма да е това, което ни е известно от други такива ММО-та. Поне такива са слуховете из интернет пространството. Те ще се опитат да наложат това, което WoW се мъчи да направи, но няма как да се получи там - хилъра да прави и dmg. От видеото, което има в нета от един от инстансите ясно се вижда, че работата на хилъра не е чак толкова натоварена и той може да помага на групата си и някой и друг удар или рейндж атака върху това, с което се бият, да контролира мобове и т.н. Опцията на всеки клас да се хилва също ще е от значение и в помощ на хилъра. Дали обаче това ще се запази и до live server-ите, само разработчиците могат да ни кажат.

 

Като човек, на който му харесва да хилва - аз искрено се надявам да има място под слънцето на SWTOR и за мен и да не се чувствам повече бъхтач ;), отколкото хилър.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...