Jump to content
BulForum.com

Препоръчайте ми хубава кафе машина

Recommended Posts

<offtopic>

Аз спортувам и задължително го пия с мед като имаш предвид, че пия кафе САМО сутрин, но изяждам по 1 литър мед за една седмица, или по-скоро "изпивам". Жив доктор не съм виждала, освен на маса... :beerchug

Май както я караме скоро ще минем на ЛС...

<offtopic>

<ontopic>

Аз като намеря магазин, който ме удовлетворява като стока и обслужване, единственото което сравнявам с другите магазини са цените на едни и същи предлагани модели. Някои модели от този магазин мижеш да откриеш и в големите хипермаркети. Изборът откъде да купиш си е твой!

<ontopic>

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply
  DaToNik said:
<offtopic>

Май както я караме скоро ще минем на ЛС...

<offtopic>

Ееее попари ми надеждите... аз за посещения на разменни начала и дегустация на кафета бях почнал да си мисля то само за ЛС ставало дума... :P :P :P

DaToNik said:
<ontopic>

Аз като намеря магазин, който ме удовлетворява като стока и обслужване, единственото което сравнявам с другите магазини са цените на едни и същи предлагани модели. Някои модели от този магазин мижеш да откриеш и в големите хипермаркети. Изборът откъде да купиш си е твой!

<ontopic>

Съгласен съм и аз обичам да правя - затова и питах за други магазини че да се уверя колко по-правилен е този :) Добре е да има база за сравнение но като гледам щом никой не споменава друг магазин явно тези да изтрепали конкуренцията...

DaToNik said:

Както съветвах познатите си, когато работех в магазин за техника:

"Ела при нас, получи компетентна информация, а си го купи, откъдето е най-евтино!"

В големите вериги има голямо текучество на персонал. Съответно той е некомпетентен, нелюбезен и т.н. Има магазини, в които продавачите работят от 10+ години. За това време са опознали перфектно техниката. При все това, цената в големите магазини е по-ниска...

AssassiN said:
Както съветвах познатите си, когато работех в магазин за техника:

"Ела при нас, получи компетентна информация, а си го купи, откъдето е най-евтино!"

В големите вериги има голямо текучество на персонал. Съответно той е некомпетентен, нелюбезен и т.н. Има магазини, в които продавачите работят от 10+ години. За това време са опознали перфектно техниката. При все това, цената в големите магазини е по-ниска...

офтопик: мн добре казано :)

офтопик2: абе к'во е т'ва кафе което пиете с един черпак захар или 3 лъжици мед :) ? Кафето е кафе, когато се пие без захар :)

топик: мисля, че и в складовете на ТСМ до митницата имаше доста модели с някакви козметични дефекти.

Всичко е до магазин. Аз скоро чух лафа "консултант в технополист, бивш работник на бензиностанция допреди месец" и много ми хареса :) Иначе във фирми продаващи компютри много често съм бил свидетел да препоръчват техника която поддържат на склад в момента, 2 месеца по-късно да обясняват на друг клиент как въпросния принтер или монитор всъщност изобщо не е хубав и е ефтин но не си струва парите (като 2 месеца по-рано са го хвалили колко е хубав а че е ефтин е просто още 1 бонус). Затова съм стигнал до извода че човек трябва да мисли самостоятелно със собствената си глава и да не се връзва на всичките приказки които му говорят. Виждал съм и определяне на цена гледайки в тавана и правейки 2 кръгчета в стаята ужким да гледа ценовата листа защото не звучало сериозно да изтърсиш моментално колко струва...

Както и да е - някой ако има впечатления от конкретни модели кафе машини ще се радвам да сподели :)

pcworm said:
офтопик2: абе к'во е т'ва кафе което пиете с един черпак захар или 3 лъжици мед :) ? Кафето е кафе, когато се пие без захар :)

Всеки си има вкус (нали знаеш за лафа с кучето?) :) Аз не пия кафе както неведнъж съм казвал на приятели. Чисто кафе не ми е приятно и това е. Аз го разреждам 1:1 с мляко даже млякото малко в повече. Не го пия за да се събудя или нещо - в тая насока не ми действа особено добре - fresh от портокал ме "вдига на крак" много по-добре от 1 кафе. Освен ако е горчиво - тогава само от гадния вкус сигурно ще се разбудя колкото и да съм заспал.

pcworm said:
топик: мисля, че и в складовете на ТСМ до митницата имаше доста модели с някакви козметични дефекти.

Да ама там обикновено някакви ефтинии карат а аз търся да взема нещо което ще го ползвам с години и да не се разправям с глупости. Сегашната ми машина е Delonghi и почна да пропуска вода през копчетата за включване и на 1-2 пъти ме хвана леко ток от там. Аз предпочитам да я подаря на някой и той да си я оправя а аз да си взема нова и хубава, хем като я погледна ще ме радва - както един приятел преди години си взе един ултра голям и скъп монитор сони и после викаше "да ама като седна да работя и видя че пише Сони и ми става едно такова хубаво". Кеф цена няма нали знаеш :)

pcworm said:
абе к'во е т'ва кафе което пиете с един черпак захар или 3 лъжици мед :) ? Кафето е кафе, когато се пие без захар :)

И моя вкус е близо до твоя - млякото, сметаната, захарта - развалят вкуса на кафето :) - но всеки си има вкус. За мен истинското кафе е горчивото кафе.

За ТСМ-а имат кафе автомати марка TCM на цени от 200 250 лева, но доколкото разбрах изчезват в мига в който се появят :D и случаен човек трудно може да се добере до такъв. Имах възможността да видя такъв с дисплей и така нататък, но за съжаление нямах възможността да опитам какво кафе прави. А и си е друго сам да си дозираш кафето :D

azsum said:
А и си е друго сам да си дозираш кафето :D

Че тези автоматичните и те имат настройки за дозатора. А и друг си е аромата на прясно смляно кафе, друг е като престои. Остана да намеря правилната марка зърна ако реша такава да си взимам... то рибата още в морето аз за тигана говоря...

djadomraz said:

Ееее попари ми надеждите... аз за посещения на разменни начала и дегустация на кафета бях почнал да си мисля то само за ЛС ставало дума... :P :P :P

Няма лошо да си го мислиш ;) . Аз съм малко по-старомодна и почвам отдалече пък, знам ли :confused ... Може да се изненадам... Все пак Коледа идва - друго си е да си пишеш с Дядо Мраз :) и той да ти ОТГОВАРЯ!!! Дали да не ти пиша писмото за подаръците под елхата? :rolleyes:

Аз не пия кафе както неведнъж съм казвал на приятели

Почвам да се чудя за какво ти е кафе-машина...

оо тук се заформи нещо :) Айде, пък ще разправяте после как е минала "дегустацията" ;)

Иначе за кафемашина - "Brown" е марката за мен.

DaToNik said:
Все пак Коледа идва - друго си е да си пишеш с Дядо Мраз :) и той да ти ОТГОВАРЯ!!!

Това ми напомни на великия лаф на Стойка от Биг Брадър 1 - тогава като изтърси че винаги си била говорила с телевизора ама за първи път той и бил отговарял :)

DaToNik said:

Аз не пия кафе както неведнъж съм казвал на приятели

Почвам да се чудя за какво ти е кафе-машина...

Ами казах че не пия кафе защото слагам сметана и захар (или мед) в кафето а според общоприетото мнение на закоравелите пиячи на кафе - това вече не е кафе а някаква друга течност и кафето е кафе само когато е чисто. А за хубаво капучино (или кафе със сметана) е добре и кафе машината да е хубава отделно "консуматива" да е на ниво...

Аз като напълно незапознат с този тип машини по какво да позная, че дадена машина е добра? И има ли добри такива, за домашна употреба(нищо специално), до 200лв?

liquid said:
Аз като напълно незапознат с този тип машини по какво да позная, че дадена машина е добра? И има ли добри такива, за домашна употреба(нищо специално), до 200лв?

За домашно ползване и за по-малко може да си намериш. Ако имаш път към Кауфланд в Тракия, отдела за техниката ДОМО (отделен магазин), мини да ти покажа една страшна машинка за 139лв. Ползвам я вече 4-ти месец, прави страшно кафе с 1 пръст каймак отгоре.

Както се казва "..... кафето трябва да е черно като нощта, горещо като ада и горчиво като живота..." :D ,

но по темата : в службата ползват много типове машинки за кафе и засега само една издържа проверката на времето ( т.е. още работи и прави умопомрачително кафе с хубав каймак ) .На машиката пише TChibo ,като марката кафе купувана е от ТСМ и работи повече от 4 години( от толкова съм на работа там). През това време доста други марки минаха и заминаха с различен успех в правенето на кафе и времето за което бяха в работоспособно състояние. За жалост не съм виждал такава иначе щях да си взема за вкъщи.

Но давайте препоръки ,че покрай 13 заплата и аз мисля да се изненадам с експресо машинка :)

kolioeng, бъркаш лафа:

кафето трябва да е черно като ноща, горещо като ада и сладко като любовта. Турците са го казали а както знаеш същите хора са привърженици на баклавата и какви ли не други сладкотии :)

djadomraz said:
Аз обичам да ми е 100% арабика и то от най-не-горчивата. Предпочитам кафето да ми е ароматно и вкусно и по възможност изобщо да не е горчиво... въпрос на вкус нали знаеш (казало кучето и си облизало.......) :)

кат прочетох тва и ахнах но ...

djadomraz said:
...Аз не пия кафе както неведнъж съм казвал на приятели. Чисто кафе не ми е приятно и това е. Аз го разреждам 1:1 с мляко даже млякото малко в повече...

... тва ме просветли изцяло по въпроса :)

арабиката е ароматно, силно наситено на минерали, кисело кафе с дребни зрънца - ако го пиеш чисто майка ти жална на стомаха :D

по темата мога да споделя че в "сан марко" има прилични кафе машини на необикновенни цени :wir

Heller12a said:
кат прочетох тва и ахнах но ...

... тва ме просветли изцяло по въпроса :)

арабиката е ароматно, силно наситено на минерали, кисело кафе с дребни зрънца - ако го пиеш чисто майка ти жална на стомаха :D

Да не бъркаш робустата с арабиката? Робустата са горчивите, арабиката са ароматните... За стомаха - моя е биволски направо - пробвал съм да изям сутрин на гладно половин глава лук с малко сирене и маслини че инак не мога да го прекарам и противно на очакванията не паднах да се превивам нито след 30 минути нито след 2 часа само ми се ядеше нещо сладко и след 3ч. опуках шоколада който си спечелих от баса :) Та в този ред на мисли - 1 кафе няма да го усетя просто не ми е приятно да пия кафето чисто.

Heller12a said:
по темата мога да споделя че в "сан марко" има прилични кафе машини на необикновенни цени :wir

Това към ЖК Тракия на Асеновградско шосе ли беше този магазин или до Лаута близо до Метро? Не мога да се сетя в момента...

djadomraz said:
Да не бъркаш робустата с арабиката? Робустата са горчивите, арабиката са ароматните... За стомаха - моя е биволски направо - пробвал съм да изям сутрин на гладно половин глава лук с малко сирене и маслини че инак не мога да го прекарам и противно на очакванията не паднах да се превивам нито след 30 минути нито след 2 часа само ми се ядеше нещо сладко и след 3ч. опуках шоколада който си спечелих от баса :) Та в този ред на мисли - 1 кафе няма да го усетя просто не ми е приятно да пия кафето чисто.

Това към ЖК Тракия на Асеновградско шосе ли беше този магазин или до Лаута близо до Метро? Не мога да се сетя в момента...

лаута, след аонсу у лево като идваш от светофарите на локото стадиона :)

и не бъркам кафетата - арабиката не е горчиво кафе по принцип, кисело е ;) горчивите кафета са обикновенно тези които се ползват за пълнеж и присъстват неизменно във всеки един продукт чиято идея е да се правят извлеци тези толкова популярни nipples :D

Има един магазин дето е много сериозен, аз моята Плевенка оттам съм я взел преди 6 години. Та магазина е до М-тела на Васил Априлов срещу полицията точно.

Да дам и моя коментар.В офиса имаме DeLonghi EC400.Това е възможно най-тъпата кафе машина която съм виждал.Цедката е и мн зле,кафето хич го няма, да не говорим, че уж я занесаха на ремонт и като че ли стана по-зле :)

Каква е тази "Плевенка"? Не съм наясно с жаргона та ми стана любопитно.

pcworm: аз съм с някакво делонги в момента и не е лошо кафето а тази вашата ужким е 15 бара налягане и изглежда по-добре от моята но никога не се знае.

Аз преди бях с една Solac и освен че бръмчеше доста силно докато правеше кафето други забележки нямах. Нея съм харизал на майка ми и тя още си прави кафе вече над 10 години с нея...

А намерих я моята - ето такава е:

i_09007654.jpg

DELONGHI BAR-14CD /CREMA DISK/

djadomraz said:
Каква е тази "Плевенка"? Не съм наясно с жаргона та ми стана любопитно.

pcworm: аз съм с някакво делонги в момента и не е лошо кафето а тази вашата ужким е 15 бара налягане и изглежда по-добре от моята но никога не се знае.

Аз преди бях с една Solac и освен че бръмчеше доста силно докато правеше кафето други забележки нямах. Нея съм харизал на майка ми и тя още си прави кафе вече над 10 години с нея...

А намерих я моята - ето такава е:

DELONGHI BAR-14CD /CREMA DISK/

Наща е подобна, но копчетата неса отстрани а посредата където е надписа има една врътка.Пил съм не повече от 40тина кафета от нея, но пак казвам неми хареса.Друг е въпроса че на нея се правят поне по 10-15 кафета на ден :)

intrigata79 said:
markata e ROVENTA unikalno kfe s kaimak pravi,cena 325lv i e izbraha za ma6ina na godinata za 2006.i kafeto ne e ot zna4enie

Я пусни тука кой модел, снимка нещо да видим де...

Аз последно на Saeco се спрях и тъй като очаквам едни извънредни парички като нищо ще си направя коледен подарък тази машинка:

10001553.jpg

или евентуално тази:

10000243.jpg

Имам още малко време да си помисля :)

Тъйкато марковите машинки не са ми по джоба :( , се спрях на Rohnson ,от Метро. Като позагрее ( като светне зеленката лампа ,още 2 мин) прави страшно кафе с 2 пръста каймак. За евтин модел е супер. На другите с хубавите машинки ( особено на Дядо Мраз за Saeco-то) мога само благородно да завиждам :bgrin:

kolioeng said:
Тъйкато марковите машинки не са ми по джоба :( , се спрях на Rohnson ,от Метро. Като позагрее ( като светне зеленката лампа ,още 2 мин) прави страшно кафе с 2 пръста каймак. За евтин модел е супер. На другите с хубавите машинки ( особено на Дядо Мраз за Saeco-то) мога само благородно да завиждам :bgrin:

Задръж - още съм със старото Delonghi което е от същия ценови клас като твоята при това ми е подарък даже :) Иначе бях си взел преди 10-тина години една Solac и още работи като пушка.

Между другото от любопитство ама някой виждал ли е подобна машина:

i_09020829.jpg

-18 BAR НАЛЯГАНЕ НА ПОМПАТА

-2 ЦЕДКИ С КРЕМАДИСК

-ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАБОТА С ПРЕСОВАНО КАФЕ

-КАПУЧИНО СИСТЕМА

-РЕГУЛАЦИЯ ЗА ДЪЛЖИНАТА НА КАФЕТО

-МЯСТО ЗА СЪХРАНЕНИЕ И СУШЕНЕ НА ЧАШИТЕ

Това е според сайта на Техномаркет

Чудя се дали тези 18 бара налягане са наистина толкова или е печатна грешка защото дори най-хубавите машини са с по 15 бара...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...