Jump to content
BulForum.com

Дайте съвет за интернет доставчик в Пд

Recommended Posts

• Replies 991
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Няма нужда да се ходи до офис. Проверяваш си покритите на адреса от този линк 

https://www.a1.bg/fix-internet-pokritie

И после се обаждаш през видео магазина

https://www.a1.bg/video-magazin

и питаш за нет 75 за 5.99 на месец. Аз за момента по-евтино от това не съм намерил. 

@xway и @sheep, благодаря за информацията. Ще стане...

Само едно допълнение - в момента 5.99 е за първата година, а после става 7.99 (или 8.99, нещо такова).

И  после всяка  година приравняване на инфлация и  ще  скочи  още  3-4лв  за  2 години.  Аз бях  така.  300 за 10лв  за  целия  срок на  договора и за  две години  скочи до почти 14лв преди  да  ги махна. 

2 hours ago, splendor said:

И  после всяка  година приравняване на инфлация и  ще  скочи  още  3-4лв  за  2 години.

Както се казва, "at this very moment", имаш ли предложение с по-ниска цена или просто теоретизираш?

Можеш ли да гарантираш, че при други доставчици, цената няма да помръдне за две години?

Edited by plameni

Просто споделих  моят  опит.  Нищо няма  гарантирано.  Дето се  вика  не  е  сигурно  дали  човек  ще  се  събуди утре,  ти  за  цели  две години  искаш  :)  

30 minutes ago, splendor said:

Нищо няма  гарантирано.  Дето се  вика  не  е  сигурно  дали  човек  ще  се  събуди утре,  ти  за  цели  две години  искаш

Опитът ти да преиначаваш и обръщаш на 180° позициите не минава.

Аз търся цена в момента, а ти беше този, който обясняваше какво щяло да стане в двугодишен период.

Споделих моя опит за две години.   Разбира се, че  ще  обяснявам,  нали  аз  съм  ги  ползвал  две години,  не  ти?  Ако не устройва  моя опит  с  А1,  то  на някой  друг  потребител  в  този форум  може  да  му  стори  за  полезен. 

На мен A1 ми казаха че за първи път чуват за такъв план - 5.99лв. на месец. Може ли по-подробно, оптика ли е или 4G?

On 4/7/2025 at 11:40 AM, plameni said:

@xway и @sheep, благодаря за информацията. Ще стане...

Само едно допълнение - в момента 5.99 е за първата година, а после става 7.99 (или 8.99, нещо такова).

На мен A1 ми казаха че за първи път чуват за такъв план - 5.99лв. на месец. Може ли по-подробно, оптика ли е или 4G?

Скрита оферта за някои потребители. Може да е кабел, може и да е оптика - в зависимост от адреса. Параметрите са:
75 mbps - 5,99 лв.
150 mbps - 7,99 лв.
300 mbps - 9,99 лв. - цената все още е такава въпреки горните коментари

Скритата оферта за 4/5G e 15 лв. неограничен интернет с карта за данни.

Edited by xway

3 hours ago, pamporov said:

Ще трябва да се търсят връзки.......

Защо връзки? Аз направих видеовръзка през линка в поста и директно попитах за "75 mbps - 5,99 лв.", план който излиза през търсачките, но не го виждам в ценовата им листа.

Потвърдиха ми го, но с уговорката, че цената през втората година е по-висока. Цената е една и съща за физически и юридически лица. Другата седмица ще направя заявка и ще видим...  

Значи както колегата по-горе е писал офертите ги има и са с тези параметри както е посочил. Има еднократна активационна такса 15 лева, инсталацията е безплатна. Цените важат от 1-вия до 24-тия месец включително, като от 25-тия месец нататък цената се покачва. Но преди да изтече договорът, примерно на 22-рия месец можеш с анекс (офлайн в магазин или онлайн през видео магазина) да си удължиш за нови 24 месеца при съществуващите условия, т. е. пак за нови 24 месеца от 1-вия до 24-тия месец да е на ниските цени.

Относно каква свързаност има се проверява в сайта по-горе от линка какво дава. Естествено ако има оптика ти инсталират оптика и ти дават техен си безжичен рутер. 

Самата оферта я има, не знам как работи системата при служителите на А1, но често при първоначално запитване не ти я казват с цел да ти пробутат абсолютна същата услуга като скорости за повече пари или някаква друга, за да получат по-добри бонуси. Примерно вървиш си по улицата и влизаш във физически магазин и питаш за нет 75 за 5.99. Те ти казват, че няма такова нещо и могат да ти го дадат същото (нет 75) за 9.99 лева. Продължаваш си по улицата и се прибираш вкъщи, пускаш лаптопа и се обаждаш на видео магазина, питаш за нет 75 за 5.99 и ти казват, че го има.

Естествено може и обратно - във видео магазина казват, че няма, отиваш в магазин и ти го дават. Зависи. Но плановете ги има.

Примерно ако си твърдо решил да го купиш - влизаш в магазин, вадиш си личната карта от джоба и я даваш на служител и казваш, че искаш да вземеш нет 75 за 5.99 с уточнението, че цената от 1-вия до 24-тия месец е една и съща. Ако в първия магазин не стане в друг ще стане.

Аз в момента съм на NET 50, за 11.94 лв. без ДДС. И упорито искат да ме набутат на по-висока тарифа. Ще упорствам, дано успея.

Така няма да се получи. Ако сега плащаш 11.94 без ДДС на теб конкретно няма да ти дадат за 5.99 или каквато и да е по-ниска цена от настоящата. В твоя случай чакаш да ти изтече договорът, 30 дни преди края си подаваш предизвестие за прекратяване и караш някой друг, който и да е с друга лична карта, да купи нет за 5.99 на месец за същия адрес.

13 minutes ago, sheep said:

Така няма да се получи. Ако сега плащаш 11.94 без ДДС на теб конкретно няма да ти дадат за 5.99 или каквато и да е по-ниска цена от настоящата. В твоя случай чакаш да ти изтече договорът, 30 дни преди края си подаваш предизвестие за прекратяване и караш някой друг, който и да е с друга лична карта, да купи нет за 5.99 на месец за същия адрес.

Ясно. Благодаря. Дано нямам проблеми, че настоящия договор ми изтича на 28 април.....