Jump to content
BulForum.com

Ванове

charmock

Recommended Posts

Пичуи, Ситроена ми роди, смеси вода с масло и на мен въобще не ми се занимава с ремонти. Ще купувам друга ама пак искам да е ван. Чудинката ми е между Опел Зафира, Тойота Корола версо, Форд s-max, Мазда 5, Митсубиши Грандис. Някой ако е карал нещо от тези таралясници да пише съвети, плюсове, минуси и те така. Иска ми се да е пак дизел, но пък ще обърна внимание и на бензина. Мисля да не харча повече от десетина хиляди лева за кола, всъщност от всичко най-мразя да давам пари за коли, телефони, компютри и тоалетна хартия.

Ако се спреш на Грандис, задължително бензин 4G69 двигател, няма проблем с газ. 
Плюсове - здрав двигател, моя е на 303000 км. работи си перфектно, хубава возия, просторна и удобна кола, идеална за превоз и на товари и на хора 6+1. 
Минуси - Нереално скъпи части, отделно липсват и се чака доста време за почти всичко. Предни амортисьори и пружини са като консуматив трудно издържат по нашите пътища повече от 30000 км.

За градско каране идва малко тегава, широка, дълга и неманеврена.

26 minutes ago, XMD said:

Ако се спреш на Грандис, задължително бензин 4G69 двигател, няма проблем с газ. 
Плюсове - здрав двигател, моя е на 303000 км. работи си перфектно, хубава возия, просторна и удобна кола, идеална за превоз и на товари и на хора 6+1. 
Минуси - Нереално скъпи части, отделно липсват и се чака доста време за почти всичко. Предни амортисьори и пружини са като консуматив трудно издържат по нашите пътища повече от 30000 км.

За градско каране идва малко тегава, широка, дълга и неманеврена.

Аз също гледах ревю на Грандис там също препоръчваха бензиновия съчетан с автоматик. Преди малко се загледах в една KIA Carens и в момента събирам инфо за нея, ама много противоречиви мнения от пълен боклук до най-хубавата кола дето съм имал.

Зафирата е здраво куче, но возията е ужас - лагерна количка. Иначе що бой видя при нас 1.9CDTI не е истина. Мотор на Фиат. Още се търкаля - дали сме я на мед сестрата като служебна, но като гледам е и лична... Японците са добри, но там с частите откъм цени е страшно... 
аз лично редовно се заглеждам по Мерцедесите - Виано, Вито, V класата... Ама пусто... 

За 1.9CDTI двигателите в Опел подкрепям казаното.

Има няколко разновидности на този мотор с различни дребни проблеми, които се отстраняват сравнително бързо и евтино. За сметка на това държат на бой и километри.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...