Jump to content
BulForum.com

Катастрофи

бат Ицо

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

bi triabvalo , ima dva airbaga , bih bil siguren ,che sa jivi ,ako imashe i pone 3i 4 stranichni na sedalkata ,no udara ne e mnogo tejak (vsashnost ot kolata kato gledam nishto ne stava tia e bila skoro registrirana AM ) jalkooo

Точно за тази катастрофа ми говореше шофьора на таксито докато се прибирах. Каза ми че шофьора бил много зле 50:50 шансове да оживее. До него които е седял бил добре и щял да се оправи.

Отново някой състезател..дано оживее и му дойде акъла да внимава повече.

Катастрофата е много брутална..направо ме побиват тръпки като ги гледам тия снимки

Поздравления за Olympus-a C-5000Z :) Но без проблеми мога да си представя и по-красиви гледки, които би могъл да снимаш с него. Тази е доста грозна

С мир

Sweet. Чудно ми е как точно я е ударил онзи стълб :confused

Guest liquid

v4era do 60klasnoto imashe pak katastrofa...ama leka :) edin savet..kobato patuvate s kola ili avtobus...ne zaspivaite! togava muskolite i refleksite vi ne ba4kat i nai malkia udar moje da dovede do fatalno s4upvane (na preshlen primerno) i paraliza....vijdal sum takuf slu4ai

Mechka said:
awe kak se e nawrqla tam taq kola we i kak taka stulba q e swil samo prez sredata :wir

това май се пада на завоя. колата се е забила под ъгъл в стената и инерцията с която се е движила напред я е ударила и провряла през стълба.

Tva do nas e stanalo!Kak taka ne sam go vidql neznam :confused To tam na tva 6ose stavat dosta katastrofi 6toto vsi4ki karat s mnogo visoka skorost!Tva ne za sefte na toq bulevard!

катастрофата е брутална дано да няма жертив

има ли някакви новини какво е положението на шофиора и др. човек нали др. бил добре шофиора как е вече знае ли се ?оправил ли се е ?

Това място е ужасяващо-преди няколко месеца бяха починали някакви младежи там.Просто е много гадно,защото повечето хора идват с голяма скорост откъм Сточна гара и не съобразяват,че там пътят завива и не могат да вземат завоя :cry

Имам някъв панически страх от катастрофи

HEKTIK said:
Просто е много гадно,защото повечето хора идват с голяма скорост откъм Сточна гара и не съобразяват,че там пътят завива и не могат да вземат завоя :cry

Имам някъв панически страх от катастрофи

i az taka :cry interesno e 4e tam obiknoveno ima patrulka :( ama az v sabota sutrinta minah ot tam i q vidqh taq kola napravo be6e ujasna kartina :(

офф топик :

човека иска авторски снимки на катастрофа .. вие тука разсъждавате как е станала катастрофата

по темата : аз имам 1 снимки снимани с фотоклип на катастрофа до Френската гимназия щом ги взема (до 2-3 дни ) ще ги ъплоадна .. чесно казано си беше доста зрелищно ,особено звука при сблъсака няма да го забравя скоро

Колата е била регистрирана 3 дена по рано. Някакви мангали от Асеновград. Пияни. Нищо сериозно им нямало. Все пак това е Пежо 406, при това с два изправни еърбека - учудващо за кола 2-ра употреба :) Спирачен път - няма. Станало е около 4.30 сутринта.

Naggy said:
...Все пак това е Пежо 406...

Според хора видяли катастрофата на място колата няма абсолютно никаква защита. Една пластмасова броня и тва е. Няма нищо зад тази броня което да те предпази. Виж за възглавниците съм съгласен че помогат. Но май са само те :(.

Igniter said:
...без проблеми мога да си представя и по-красиви гледки, които би могъл да снимаш с него. Тази е доста грозна

Има и доста по грозни гледки, които бих снимал, само и само да ги покажа, на тези които сега или скоро са седнали зад волана. Макар и с дежурната реплика: "Аз съм супер шофьор, на мен такова нещо не може дами се случи", все пак има лек педагогически ефект. Търся съмишленици, за да направим една страничка с такива снимки, но с точно обяснение към тях - как, защо и т.н. а не само като сеир или констатация.

Между другото обърнете внимание на задния ляв стоп на пежото. Не виждам къде го е ударил ;)

----

netrootbg - тва не е точната констатация. Сорри. Броните предпазват от повреди колите които закачаш на паркинга. Има изчислени зони за деформация, плъзгане на двигателя под купето, ако се наложи, чупещ се волан и т.н. Колкото по е смачкана колата, толкова по големи са шансовете за оживяване. Забележи, че купето си е със същия обем. Дори стълбът не е влязал критично отстрани. Ако отзад е имало човек - 100% щеше да е със счупен череп, но ако е бил с колан, щеше да си е наред. Това Рено 19, дето се удариха там преди 2-3 месеца, беше се ударило по аналогичен начин. Но е проектирано преди да се наблегне сериоано на безопасноста на пътниците в автомобила.

Предната лява гума е спукана - предполагам ,че това е било и причината за катастрофата. Не ми се вярва да се е слукала след това от удара или нещо от сорта - гумите не се пукат толкова лесно . На мен веднъж ми се случи да се спука гума , докато бях в колата - карахме с към 80-90 на извънградско - едвам не изхвърчахме от пътя - заподскачахме като заек !! Хубаво ,че нямаше в какво или в кого да се ударим /и пътят беше прав/ , та след няколко десетки метра спряхме - беше много травмиращо преживяване ... /добре ,че се оттървахме без други повреди тогава .../

NeverFirst said:
Предната лява гума е спукана - предполагам ,че това е било и причината за катастрофата.

Не причина, а следствие. Гума не се пука. Джантите се обръщат и гумите издишат. Гума се пука, ако е с вътрешна. Вътрешни гуми слагат само... аре да не обиждам. :)

Със 120 съм пръскал две леви джанти - не е толкова страшно колкото го описа.

NeverFirst said:
Предната лява гума е спукана - предполагам ,че това е било и причината за катастрофата. Не ми се вярва да се е слукала след това от удара или нещо от сорта - гумите не се пукат толкова лесно . На мен веднъж ми се случи да се спука гума , докато бях в колата - карахме с към 80-90 на извънградско - едвам не изхвърчахме от пътя - заподскачахме като заек !! Хубаво ,че нямаше в какво или в кого да се ударим /и пътят беше прав/ , та след няколко десетки метра спряхме - беше много травмиращо преживяване ... /добре ,че се оттървахме без други повреди тогава .../

off/

Уфф не думай че и аз живея втори живот: Магистралата, дъжд, опел корса(600 кила мокра) изпреварване на тир(представи си мъглата от гумите му), 120км/ч., и пред тебе изкача половин метрово парче релса (да добре сте чули,т.е.прочели). Резултатът: спукани двете леви гуми. Просто незнаете какъв ужас е (беше). Просто като се сетя и ме побиват тръпки.

off/

Guest liquid

horata mrat vie snimki iskate!...da ne beshe zatvoren shownomercy da v vidim kolko ste naduhani...baahti horata deto ste maina...snimki! ..dano e vi se slu4va na vas i nqoi da vi snima ot strani da vidite...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...