Jump to content
BulForum.com

Телевизионни игри


Recommended Posts

Чудно че не намерих тема за шараните и ТВ игрите :) .

Първоначално мислех темата да е "плювателна", подигравателна и заклеймяваща подобни игри, но предвид колко хора се хващат (преди и аз чат пат съм опитвал, но е било 2-3 пъти и мисля че изобщо не мога да се нарека шаран точно аз в случая), да се нарекат всички шарани може да е обидно.

По-скоро може да обсъдим психологията зад подобни игри, и като следствие някак да им се свият сърмите на тия мошеници по телевизиите. От друга страна шарани ВИНАГИ ще има. От трета страна вероятно капитализмът има пръст в това, социалното разслоение, на хората никога не им стигат парите и не е трудно с някои похвати рибарите да имат доста голям успех от всяка една такава игра.

 

Нека споделя, че имам предвид тия елементарните игри, за които "уж" отговорът е ясен/лесен, а не за тия като Стани Богат, или тия дето въртят разни колела "на късмета" (само като го казвам и ми се повдига вече).

Става дума за тия, в които някоя яка мацка (не винаги) се чуди какви да ги плещи половин час и въпроса е някой с "уж" лесен отговор, но уловки един милион, и разбира се половин час никой не познава, накрая я някой познае я не, и то ако познае, е точно в края на играта, а междувременно хиляди тъпаци са набрали, ама то ти гълта пари дори само да ти даде заето, сешсе.

 

Та можем тук да изтипосваме подобни откровени измами, ето днес примерно проследих за 15-тина минути до края една подобна игра по Европа. Просто исках да поразмишлявам над психологията на продуцентите, и на "играчите".

 

Прилагам снимка на въпроса: ЦЪК.

"Кои са правилните знаци от тези 9"?

Излишно е да споменавам че преминах през поне 3 стадия на "ментално конкретизиране" докато задълбоча до какви детайли трябва "да гледам". Нещо, което явно важи за повечето играчи.

До определен момент бях абсолютно сигурен в една комбинация, но след като беше казана и грешна, започнах с въображение, оттам вече беше ясно, че няма смисъл да се опитвам, защото моето въображение явно маше малък шанс да съвпадне с продуцентското :bgrin: .

 

Та кажете според вас кои са правилните, И ЗАЩО?

Отговорът го казаха накрая, и го слагам в този таг, който иска, може да го види, но нека се опита първо сам. Да не се взема предвид леко сплесканата пропорция, ясно е че ТВ-то е LCD, и умишлено гледаме в режим Spectacle за да няма черни ленти. Т.е. поне деформацията в пропорцията не я гледайте.

За мен отговорът си е чиста проба лъжа и с такива случаи би трябвало да има законова рамка да се занимават определени органи.

 

Отговор:

 

3, 7

 

Link to comment
Share on other sites

Добре де, какво му е грешното на СТОП-а примерно? Поне за мен си е стоп,освен, ако не излезе нещо с някой контур да не е добавен някъде.

Link to comment
Share on other sites

През живота си само един път съм набирал телефона на тия измамници. Беше още в самото началото на тия глупости - гледам СУПЕР елементарен въпрос, а мадамата пищи от телевизора нещо от сорта на "остава само една минутиа, няма ли кой да набере телефона". Гледам 1 часа през нощта и си вика, тия хора сигурно спят и никой не гледа телевизия, я да взема да набера. Като набрах, даде свободно и си викам, айде взех 500лв, ама бях попарен моментално - чу се секретар, който ме накара да си оставя трите имена, ама да съм ги продиктувал бавно и разбирателно, после да съм си бил продиктувал егн-то пак по същия начин, накрая за адрес ме пит и само дето не ме питаха за 3те имена на родителите ми и техните родители. В крайна сметка след всичко това, което продължи около 3 минути ми беше казано, че трябва да изчакам и че ако бъда одобрен ще ме пуснат в ефир, което разбира се не стана и в крайна сметка се набутах с около 5лв. Това беше първия и последен път, когато съм "участвал" в подобен род измами!

 

Просто полудявам, като видя такива игри. Лошото е, че щом продължават да ги дават, явно има кой да им се връзва. Не знам как има шарани, които да им се връзват на тия мръсници!

 

А и както става ясно от разговора - въпросите са супер подвеждащи и всичко е субектвино. Преди няколко седмици една математическа задача ни хвана пред телевизорите и узори 5 човека, като в крайна сметка никой не можа да я реши. В последствие се оказа, че един от знаците, които си мислехме, че умножение (Х) се оказа римска цифра 10! Ай сиктир и мръсните гадове! Да горят във вечни мъки за това, че лъжат хората по тоя безочлив и нагъл начин!

Link to comment
Share on other sites

mIRCata, нищо му няма на СТОП-а, както и на другите правилни, примерно знаци 2 или 5, са си абсолютно правилни, барабар с контурите и всичко, даже проверих и сравних, само дето не излязох на улицата да видя. Знакът за предимстов айде, може да се поспори донякъде че няма черен кант от външната страна, а ми мяза като на нарочно побелен. Е, имаше супер-шарани, които казваха че 1, 9 и дори 4 са правилни, но те горките вероятно са влезли в капана на продуцентите и си мислят, че може продуцента да е толкова тъпанар, че да сгреши тези знаци и да излязат правилни. Оглупяването на една нация!

В крайна сметка всичко говори за изцяло случаен принцип на избиране на "правилните" знаци, с цел никой да не познае ("умните" шарани в крайна сметка се оказват излъгани от по-тарикати рибари, за които Комисии по хазарта няма да ги лови, или по-скоро Комисията си е мафия самата тя). Ма то това е целта, с привидно лесни въпроси, за половин час хиляди наивници се обаждат, като им даде 2-3 пъти заето дори да се откажат, 2-3 лева вече им е подарил на тия престъпни тарикати. Накрая дадоха 500 лв награда (за грешен отговор). :ph34r:

Ма така е, не е луд тоя дето...

Затова малко по малко да направим призив колкото можем, да не се лъжат хората, макар че на всеки може да се случи.

 

Runner, и аз полудявам. Виж, разбирам да има все пак някакви леки уловки в условието, но според мен такива примери като тоя в случая трябва да се преследват от закон или нещо такова. За мен това си е престъпление, измама. Това не е нормален хазарт. Точно безочливо и нагло лъжене и говорене на глупости, то бива демокрация и свобода на словото, но тия се оливат. И оная ще ми говори глупости, как я било срам видиш ли толкова неграмотни да били хората че не знаели знаците, ама малко с други думи. Тя със сигурност не ги знае, а камо ли да беше предположила какъв отговор е имало в плика. Такива откровени измамници трябва да са на съд. Преди имаше един радио водещ, и той по подобен начин, а сега се наводни с такива игри.

Link to comment
Share on other sites

............Е, имаше супер-шарани, които казваха че 1, 9 и дори 4 са правилни, .......... Оглупяването на една нация!

 

@tedy, вярно, че в последните 20-тина години нацията доста изпростя, но не е чак толкова, колкото виждаме в такива игри. Така, че забрави за обажданията на "случайните граждани", които не могат да нацелят очевадно правилен отговор, тъй като за да познаеш такъв отговор е достатъчно само да може да вървиш и да дъвчеш дъвка едновременно. Забрави и за лошите телефонни връзки и редовно заетия сигнал при мобилните оператори през 2010-та година. Всичко е една добре премерена стратегия, насочена най-вече върху психиката на участващите в играта. Всичките приказки, с които постоянно те омайва мадамата, слушалката в ухото й, в която непрекъснато й говорят какво да казва, добре изчисленото време на пускането на нова минута в подходящия момент...всичко това е една голяма далавера, от която се печели много. Щом тези игри се задържаха толкова дълго време, значи има кой да се обажда - телевизионното време е достатъчно скъпо, за да си позволят да държат губещи игри.

Мен по ме е яд на разни "реалитита", в които 90% всичко е нагласено. Като са се загрижили толкова за забавлението на зрителя, защо във всички трябва да гласуваш, за да задържиш или да изгониш тоя и оня? Хубаво - нека се гласува (така зрителят се заблуждава, че нещо зависи от него), но защо SMS-те не са обикновени, а винаги са по 1.20? Значи пак опираме до печалбата...дай да правим сеира на народа, да представим тоя и оня като такъв и онакъв, да пробудим силни страсти на омраза или симпатия, че да гласуват хората за любимеца си (респ. "оная гад"), понеже нали всяка вечер го гледаме туй пусто реалити...участниците вече са станали част от семейството ти...

 

Ей такива работи ми минават през главата...смятах да напиша 2 изречения, а то като тръгна...не мо'еш го спреш. :P

 

 

Едит:

 

Написалият горното не следи Биг, Вип, Фемили и други брадъри, както и не участва в SMS игри (всъщност правил го е само 2-3 пъти през 90-те години на миналия век).

:lol:

Link to comment
Share on other sites

Пълна измама са тези игри. В последните 2-3 дни засичам една с едни стотинки... колко са стотинките... И всеки си мисли, че е лесно и като види 2000 лева награда и айде, НО отговорите винаги са уникални. :)

Link to comment
Share on other sites

Майка ми е от леко шаранените персони, и чат пат се е свързвала :) . Преди години когато имаше радио ТНН, Канал Ком и други, говоря за преди 6-7 години, честно казано като се сетя, съм участвал в няколко игри, даже съм печелел около 4-5 награди! Вкл. вечеря в ресторант за двама. Хубави времена... По TNN участвах 3 години в едно предаване на DJ E.m.o, и общо взето в 99.9% от случаите винаги бях пръв и с правилен отговор :) . Винаги под N 1 участвах в тегленето и по законите на мърфи 1 се падна 3 пъти за 3 години, точно тия 3 пъти не бях в града и не участвах. DJ-я обаче по едно време сметна за нужно и ме покани в предаването си и ми подари дискове, общо взето равняващи се на 3 награди :) .

Тогава си бяха хубави времена, повече честност имаше като че ли. И игрите не бяха толкова малоумни. И телефонното обаждане си беше градско по аналогов телефон :bgrin: .

 

За изпростяването си прав, далеч съм от мисълта, че 10-тината които са пуснали са някаква извадка. Казах го по повод тва просто като отделна констатация.

Именно за всички детайли около предаването исках да поразмишлявам докато го гледах. Точно за което говориш. В кой момент какви броячи, какво да говори, и т.н. Толкова празно време имаше без обадили се, изчакваше, и естествено държат линията на някого или на никого, за останалите заето, като всяко заето е 1-2 лв. Разбира се, че е стратегия.

Хора да се хващат ще има, според мен трябва да се намеси някой орган.

 

За риалитата много ясно, те сами си признават, че е за парите и смс-ите, рекламодатели и т.н. Вкл. тия измишльотини Винаги при всяко гонене, имали 50/50% гласували. То е ясно че всичко е стратегия, не пречи да си поплюем :) . И да НЕ пращаме СМС на тия изедници.

Link to comment
Share on other sites

А де и аз се чудя как има хора дето пращат, особено пък на тия "риалитита" като Биг Брадър - милиони СМС-и ?!?!?!?!?!

Link to comment
Share on other sites

Аз пък се чудя как има хора, дето изобщо ги гледат тия "риалитита" laughing.gif

Няма лошо, стига да не пращат SMS-и :) .

Аз си признавам, чат пат ги гледам, и то във времето, което е предаването, около час, предимно защото така или иначе се гледа от другите. Обичам да анализирам хватките, с които се хващат рибите, и да се смея и донякъде да се радвам колко съм "умен" да не изпращам sms-и :laughing:

Link to comment
Share on other sites

За мен отговорът си е чиста проба лъжа и с такива случаи би трябвало да има законова рамка да се занимават определени органи.

 

Отговор:

 

3, 7

 

Като попадна на такива игри и бягам като дявол от тамян :) А според мен с тази снимка и отговора (ако можеш да докажеш че точно него са обявили за верен) трябва да се сезира поне Комисията за защита на потребителите

Link to comment
Share on other sites

Същата телевизия, по същото време днес:

Задачата (общата стойност на парите от монетите на екрана).

 

Отговорът

 

Вече имам доказателство за пълната измислица на отговора. Как не записах и абсолютната лъжа на мадамата, че отговорът не бил случаен и т.н.

 

Защо просто играта не е във вид на обикновено тото "обаждайте се балъци, трупаме пари, и накрая някой да вземе джакпот". Защото някак не върви за 1 час игра да има шанс някой да познае първите 5 минути, нали така, останалите 50-тина мин. кво ше прават..

Link to comment
Share on other sites

Ай стига бе, как са получи 1 лев и 26 стотинки? Тия за какви ги имат хората бе?! БАХТИ НАГЛИТЕ ЛЪЖЦИ, ТИЯ ТРЯБВА В ЗАТВОРА ДА ЛЕЖАТ БЕ!!! Някой, който е запознат, нека да напише едно писмо до който трябва. Има даже и доказателства.

Link to comment
Share on other sites

Мога само да кажа-Поздравления за добрата тема и въпроса, който си повдигнал

Уловки безброй, измами много, цел една-Да НЕ спечелиш нищо, а само да се набутваш.

Ясно ми е това със супер елементарните въпроси и премерените тактики...

Жалко, че има хора, които им се връзват все още...

П.П Как ще е 1лв и 26 стотинки? Как го получиха това?

Link to comment
Share on other sites

Вижте накрая как са уградили някой стотинки, които имат скрити грешки в тях. Явно тях не ги броят към сбора. Супер подвеждащо и некоректно условие, както и скрити грешки, които по принцип не можеш да докажеш, че ги няма в истинските пари, освен тия, които са си очевидни като 22-те стотинки... МАЙКА ИМ МРЪСНА ЛЪЖЛИВА! Ама още по-фрапиращото е, как може да има толкова наивници, които си мислят, че с трици маймуни ще хващат...

Link to comment
Share on other sites

Вижте накрая как са уградили някой стотинки, които имат скрити грешки в тях. Явно тях не ги броят към сбора. Супер подвеждащо и некоректно условие, както и скрити грешки, които по принцип не можеш да докажеш, че ги няма в истинските пари, освен тия, които са си очевидни като 22-те стотинки... МАЙКА ИМ МРЪСНА ЛЪЖЛИВА! Ама още по-фрапиращото е, как може да има толкова наивници, които си мислят, че с трици маймуни ще хващат...

Aз другите посочени грешки просто не мога да ги видя, освен тези 22 стотинки.

Резолюцията е ниска и всичко е замазано

Все пак PAL е 768 x 576 пиксела

Link to comment
Share on other sites

Така е, резолюцията е прекалено ниска, качеството ниско, за да може да се видят КАКВИТО и да е по-фини грешки, които умишлено БИХА могли да се вкарат.

В случая отговорът е абсолютно случаен, измислен от редакторите, даже бих се замислил дали не го съчиняват съвсем накрая за да е сигурно, че няма да съвпадне с никой даден отговор, но ако е напълно измислен, малък е шансът така или иначе някой да го каже.

Това 1.26 е просто абсолютно измислено, грешки аз лично не виждам никакви по стотинките, или поне между различните от един и същи вид на екрана.

На всеки нормален човек дори за пръв път да реши да си пробва късмета, би трябвало да стане ясно още на втората игра, че е абсолютно безсмислено да се опитва да "познава", дори да оставим настрана че и НЕ може да познае, защото иначе играта няма как да продължи до края, досега не съм видял такава "игра" (обирджийница за балъци) някой да познае, камо ли преди края ѝ.

Но наистина "похвала" заслужават тия, които се обаждат.

А все по-силно подозирам, че "обадилите се" са подставени хора, а "нормалните" балъци никога не се свързват. Естествено контрол на тия неща едва ли има у нас. От друга страна предполагам ситуацията е такава като в другата тема за некоректния инвеститор - законно вероятно са наред. Но по тия наште закони 90% от престъпниците не са такива.

Link to comment
Share on other sites

В случая отговорът е абсолютно случаен, измислен от редакторите, даже бих се замислил дали не го съчиняват съвсем накрая за да е сигурно, че няма да съвпадне с никой даден отговор...

А все по-силно подозирам, че "обадилите се" са подставени хора, .....

 

А! Добр'ютро! Ти май откри топлата вода. :P

 

Отдавна съм спрял да вярвам на "случайните граждани", които се обаждат ; отдавна съм спрял да вярвам и в единствения верен отговор....Не ти ли прави впечатление, че когато има напр. задача с 5 думи, с фиксирана буква някъде по средата, теоретично е възможно да се получат доста повече от 5-те дадени думи. И когато някой се обади с верен отговор (съвпадащи букви и несъвпадащи с предишната дума), оная му казва "Не, неее...не е тази дума." Откъде мога да знам всъщност дали е или не е? Отникъде, естествено. Т.нар. "вярна" дума винаги може да се напише и отвори "in real time", като просто си изберат една от списъка, който е при тях и която дума досега никой не е казал.

Извод - в игрите с SMS-те случайности няма. Те са на пръв поглед като ротативките - уж кръговете се въртят на случаен принцип, но техникът предварително ги е настроил на колко завъртания ще има такава и такава печалба. За съжаление алчността и ламтежа за лесна печалба без да се работи е дълбоко вкоренена в много хора. :inqn

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...