Jump to content
BulForum.com

Удоволствие от шофирането...

INCINERATOR

Recommended Posts

magdanoz4o said:
И тук съм съгласен с host.Да не говорим за това пък, ако колата ти е с регистрация различна от PB.

Аз карам с различна регистрация (от Пловдив съм и познавам доста добре града,почти бакшиш :lol: ) и просто е някакъв ужас.Всеки те натиска,свири ,пресветва с фарове иска да най-отпред и т.н. Всякакви тъпанарщини за които може да се сети човек.Абе изобщо в Плд. голяма част от шоферите са ********

Само за справка в София успях да направя ляв завой на 4-лентов булевард от втора лента без псуване,свирене и т.н. даже половината автомобили спряха и ме пуснаха да мина,дори и тези отсреща с десния завой ме пропуснаха да мина.Така че тук не става въпрос за нова или стара кола,а за КУЛТУРАТА на задкормилното у-во.

Колкото повече трафик става толкова по-зле - да. Но по принцип по-често ме пускат хора с по-новички коли, отколкото с по-стари. Тия с по-старите нещо винаги гледат да са пред мен.

• Replies 806
  • Created
  • Last Reply
  INCINERATOR said:
Колкото повече трафик става толкова по-зле - да. Но по принцип по-често ме пускат хора с по-новички коли, отколкото с по-стари. Тия с по-старите нещо винаги гледат да са пред мен.

Абе ти си смени номера с не-пловдивски, пък да видя кой ще те пуска...имаш някакъв минимален шанс, само ако си го сменил със софийски... ;)

Карал съм един и същ модел стара кола, но с пловдивски и не-пловдивски номер. Когато бях с пловдивския - години наред нямах никакъв проблем където и да е в града. Да, ама до Военна болница една не спря на стопа и мина през мен като торпедо и цялата кола стана за вторични. Тъй като точно тогава купувах жилище и нямах излишни пари, а кола ми трябваше, отново взех същия модел с тенденция да ползвам останалите части от смачканото купе. Тъй като я взех от друг град и номерът й беше местен и...ела да видиш какви засечки започнаха да ми правят, а аз по принцип си карам доволно добре и бързо из града...в смисъл - не се мотая и бързо се изнасям навсякъде, но явно само наличието на чуждия номер провокира хората да ме пресират, защото си мислят, че не познавам града и ще ги бавя....знам ли...но определено разликата преди и след беше осезаема.

Psihara^^ said:
Ша минааш пред мен.. Къв си ти е? Ае В КАРТОФИТЕ!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

:lol:

:rofl:

Midex said:
Абе ти си смени номера с не-пловдивски, пък да видя кой ще те пуска...имаш някакъв минимален шанс, само ако си го сменил със софийски... ;) .....

......но явно само наличието на чуждия номер провокира хората да ме пресират, защото си мислят, че не познавам града и ще ги бавя....знам ли...но определено разликата преди и след беше осезаема.

Нека да опита и тогава да си говорим за нови коли, стари коли,лъскави коли,мръсни коли,спортни коли .....

Направо ми се напукват очилата и ми побеляват косите от изпълненията по улиците.И т'ва само заради един рестрационен номер.Бахти.....

А най-интересното е,че номера не ми започва с PA,X или К,които под дефаулт биват освирвани и прочие..

Още след 1-2 седмици след книжката вече знаех да гледам да държа дистанция и едно на ум като видя PA пред, зад или около мен.НИКОГА не знаеш какво ще направят тези хора.Случвало ми се е 4 пъти да дават мигач различен от посоката в която тръгват да завиват.Думи нямам.

host said:
Още след 1-2 седмици след книжката вече знаех да гледам да държа дистанция и едно на ум като видя PA пред, зад или около мен.НИКОГА не знаеш какво ще направят тези хора.Случвало ми се е 4 пъти да дават мигач различен от посоката в която тръгват да завиват.Думи нямам.

Нормално е някой от друг град да кара като шашнат в друг град...

INCINERATOR said:
Нормално е някой от друг град да кара като шашнат в друг град...

Нормално е...но при само при условие, че тоя наистина е от друг град, а не само кара кола с друг номер...а да не говорим, че доста хора вече работят в поне 2 града едовременно, та и двата града си ги познават достатъчно добре.

Проблемът е с "туристите", дето идват за пръв път и нищо не им е ясно....но те обикновено си личат отдалече с бавното си каране и неадекватни реакции. В такива случаи аз никога не се дразня, а ги третирам както третирам и учебните коли (и някои екземпляри от женски пол :bgrin: ) - държа се далече от тях, давам им път....при първа възможност гледам безопасно да ги изпреваря, че не знам какво ще ми поднесат в следващия момент.

Аз се държа неадекватно само в Тракия :D след малко отивам пак там - към Сани – та, пазете се :D просто всички блокове и кръгови са ми еднакви и все съм в най-дясна лента с 20-30 км/ч и се оглеждам неадекватно.

Midex said:
....Проблемът е с "туристите", дето идват за пръв път и нищо не им е ясно....но те обикновено си личат отдалече с бавното си каране и неадекватни реакции. В такива случаи аз никога не се дразня, а ги третирам както третирам и учебните коли (и някои екземпляри от женски пол :bgrin: ) - държа се далече от тях, давам им път....при първа възможност гледам безопасно да ги изпреваря, че не знам какво ще ми поднесат в следващия момент.

И аз се държа така, но с номера започващи с PB. :lol:

Тея с номера РВ сигурно са най-кадърните шофери в България. ;) Така трябва да се държиш с У-тата В-тата и Х-тата и други индивиди, които всеедно не карат автомобил ми тирове. Особено Х-тата много се навъдиха в Пловдив и много са пречкат гадините.

host said:
Другата тема била за lock...ами тази!?

Кой ще прави сметка на другиго за това какво може, трябва и има нужда да си купи :D Ебати смеха е тук разговора.

Такова нещо като "заслужил" няма в тоя живот.Който си е ИЗРАБОТИЛ паричките може да си харчи както иска.

Тия пост комунистически равнявания "тати е крал москве, аз карам москве и ти ще караш" може и да ги считате за правилни ама недейте ги дава за пример на другите.

Това да не купиш на детето си колата която иска е пълна глупост ако ги имаш пратите.Това дали то ще кара отговорно и с уважение към другите на пътя е до умствения му багаж.

аз не искам сина ми да речем да се превърне в лезльо и да ме гледа като ходещо "ЕВРО"

DON_CHEFO said:
аз не искам сина ми да речем да се превърне в лезльо и да ме гледа като ходещо "ЕВРО"

Все съм си мислел, че това е свързано само с възпитанието, а не с това каква кола ще му купиш, ама карай... :)

За това подари на сина си тротинетка за 18 със счупено предно колело, изгнила и му кажи "Татювото т'ва е щото та обичам." по твоята логика - е може и айде да не е счупена ама изгнила, надрана и да скърца всичко вътре.

hahahaha. ей дано след 20 години да го има форума и пак да те чуя.

INCINERATOR said:
Все съм си мислел, че това е свързано само с възпитанието, а не с това каква кола ще му купиш, ама карай... :)

едно ЕВО 10 - да му е лесно на завоите :rolleyes:

host said:
За това подари на сина си тротинетка за 18 със счупено предно колело, изгнила и му кажи "Татювото т'ва е щото та обичам." по твоята логика - е може и айде да не е счупена ама изгнила, надрана и да скърца всичко вътре.
Не подари му БМВ, Мерцедес или Ауди да може да разправя по форумите че кара най-великата марка ;)

Akimoto said:
Тея с номера РВ сигурно са най-кадърните шофери в България. ;) Така трябва да се държиш с У-тата В-тата и Х-тата и други индивиди, които всеедно не карат автомобил ми тирове. Особено Х-тата много се навъдиха в Пловдив и много са пречкат гадините.

Това показва колко малко струваш като шофъор.

NEO_DDT said:
Не подари му БМВ, Мерцедес или Ауди да може да разправя по форумите че кара най-великата марка ;)

:lol: :lol: :lol: :lol:

недей му секва ентусиазЪма....сега ще каже, че си комуняга

NEO_DDT said:

Не. Живот и здраве, а и парична възможност. Ако имам син и се интересува запалено от коли ще му купя ферари.

NEO_DDT said:

и преди това трябва да му се набие в глaвата и нагледно да му бъде обяснено с клипчета от youtube на различни класове на отделните марки, че всички останали са боклуци и не струват :punk

Дано до тогава има забрана за източна Европа. Не трябва да се продават коли на нашите първенюта. Ще идеш на международнна сбирка и до краля на Испания ще се нареди сульо от БГ с Ферари. Ай сиктир. Трябва да си фен(сектант) :lol: :lol:

sasho_1989 said:

и преди това трябва да му се набие в глaвата и нагледно да му бъде обяснено с клипчета от youtube на различни класове на отделните марки, че всички останали са боклуци и не струват :punk

С това какво имаше предвид? Че някой е давал клипчета на различни класове автомобили или че някой е давал клипчета как един клас автомобили на различни марки са по-добри в дадени дисциплини?

INCINERATOR said:
С това какво имаше предвид? Че някой е давал клипчета на различни класове автомобили или че някой е давал клипчета как един клас автомобили на различни марки са по-добри в дадени дисциплини?
Че някой е правил сравнение X5 hamman tunung vs stock RAV4 :D

INCINERATOR said:

Някой капацитет в съседната тема оня ден беше сравнил тунинговано БМВ X5 hamman с РАВ 4 - нищо че едното е сааамо 5-6 пъти по-скъпо от другото :lol:

А вие капацитети не усетихте иронията...

Интересно е човек да ви гледа сеира.

http://art.bmwpower-bg.net/BMW%20Art/2008....al/DSC03718.JPG

Леле, колко е грозно... умирам от ужас като го гледам...

Edit:

Ето това е удоволствие...

http://www.bulforum.com/index.php?s=&s...mp;p=1495233597

Гледам тази тема залитнала отново в мерене на органи, та с цел да я подбутна в правилната посока, а именно относно удоволствието от карането, да взема да попитам за какво удоволствие изобщо може да става въпрос в подобна обстановка, дори (и особено) ако човек притежава автомобил мечта (Ферари, Бугати, Ламборгини и т.н.) - справка всички възможни дупки, летящи идиоти опитващи се да оборят законите на физиката и не на последно място пълната липса на каквато и да било адекватна организация и контрол на движението? За тези, които смятат да ми скочат на "патриотична" вълна да спомена, че имам 15 годишен нон-стоп стаж зад волана по българските пътища и изминати стотици хиляди километри. Аз лично удоволствие в България бих изпитал само и единствено някъде доста далече от пътя - с високопроходима талига в гората, там където луд голфаджия не може и да помисли да припари. :lol:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...