Jordano Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 Вчера към 9:30 сутринта,в района на бензиностанция Шел(на Васил Априлов) си загубих портфейла,със всички документи(лична карта,шофьорска книжка,дебитни карти и т.н.)... ...много ви моля,ако някои знае нещо или го е намерил нека да ми се обади(0899 638687-Георги Стефанов Атанасов)..интересуват ме само документите...а аз ще почерпя за доброто дело.. Благодаря Предварително се извинявам на Администраторите,за това че побликувам темата тук...но тук има най-много посещения и най-голяма вероятност да ми помогне някой..дано да ми влезнат в положение Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_alien Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 блокирай си дебитната карта и отивай в полицията, Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 Иди в полицията, най добре. Как ще си го загубиш бе, да не ти го е свил някой от бензиностанцията? Под седалката да не ти е Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 Не е задължително да е бил с кола.... Както и да е шанса да си получи нещата е нищожен. Най-добре е веднага да се блокират картите и да се уведоми полицията за случая. Понякога се намират добри хорица, които оставят намерени документи там... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trifo Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 отиде ли обратно до бензиностанцията да попиташ дали някой добър човек не го е намерил и оставил там ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jordano Posted August 4, 2008 Author Share Posted August 4, 2008 Ходих и до бензиностанцията,даже и камерите гледах...нищо не се вижда,само че идвам и си тръгвам...дори и номерата на колите не се виждат,камо ли нещо по-дребно... ...иначе неска бях в полицията..написаха ми акт,но все пак пускам темата именно в търсене на добрите хорица,в чието съзнание все още има малко морал.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 "Добрите хорица" са самите крадци. Има негласна уговорка джебджиите да взимат парите, а да оставят останалото на определено место, откъдето после го взимат полицаите. Вероятността да ти върнат документите от полицията до десетина дена е доста голяма. Вече два пъти жена ми си "губи" портмонето от затворена чанта (т.е. крадат и го). И двата пъти "добри хорица" са взели парите и са "предали" документите в полицията, откъдето и ги донесоха. Даже първия път, понеже не знаехме, подадохме документи за нова лична карта (в последствие ги изтеглихме). Ако пък се намери портфейлът с парите, ще бъда изключително щастлив да се извиня на човека, който ги е предал Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 мда,най-вероятно ще ти се намерят документите,обикновенно взимат всичко необходимо и ценно и хвърлят останалото,тъй че има голям шанс да ти звъннат от районното да си вземеш документите Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivanyurukov Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 колега иди на улица волга- където е паспортна служба ако са намерени ще ги изпратят там..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Никога не държа пари и документи на едно място - чанта, портфейл джоб и т.н. Вероятността заради 20 лева в портфейла да не ти върнат документите ( а да ги метнат в някой кош ) е много голяма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyumishev Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 На мен ми се случи същото миналата година.Изгубих си портофейла със 150 лева вътре и всички документи.Беше събота,в неделя ходих в полицията,но ми казаха да мина на другия ден в паспортна служба.Голямата изненада беше в неделя към обяд.Дойде едно момче и ми го донесе!!С всички пари и документи вътре,до стотинка!!!! Намерил ме по адреса на личната карта.Има все още добри и честни хора значи! Искам и от тук да му изкажа още един път благодарностите си!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Истински случай: Звъни телефона в радио Ритмо: – Ало, намерих портмоне с лична карта на името на еди-кого-си, еди-колко си лева и други документи... – Много благородно от ваша страна, че искате да върнете портмонето на собственика му! – Да го върна ли?! Аз няма да го връщам, просто искам да поздравя бившия му притежател с песента на Румяна - Две очи разплани... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sAviOr Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Аз го Намерих но няма да го дам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyumishev Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Аз го Намерих но няма да го дам. Смятам,че темата се разводни и не е за този раздел!А според мен мнения като горното трябва да се санкционират!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Нека поне да се ъпва, пък скоро ще я затворят, то ако не се намерят до 10 дена, така или иначе ще трябва да си изкара нови. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jordano Posted August 5, 2008 Author Share Posted August 5, 2008 Аз и за това съм е пуснал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ORNI Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Късмет !! :allien Link to comment Share on other sites More sharing options...
naskogeo Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 Трябваше да провериш кофите и кошчетата в радиус от 100-200 метра ... обикновено взимат ценното а останалото изхвърлят в някоя кофа ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brotherbear Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 Преди 2 седмици и аз си загубих портмонето с всички документи и 380 лева (когато се осетих припаднах ) . Направо отивай в паспортното и си вади нови... и там достатъчно ще те бавят, пък и шанса някой да ги върне е доста минимален (мързеливи копелета ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 Е добре как може да дъдржите толкова много пари в брой в задния си джоб тва при всички положения е доста рисковано Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennyg Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 Е добре как може да дъдржите толкова много пари в брой в задния си джоб тва при всички положения е доста рисковано Дебитна карта , може да имам xxx лева в нея, но е винаги с мен. Истински случай - губи се портфейл с документи, отиваме да II РПУ и ни опътиха след 10 дена към РПУ-то в Кичука, ако някой ги намерил и решил да върне трябвало там да се търсят. Отиваме в автогара Родопи и случайно ни вижда охраната - Васко (по-стария охранител). В портфейла имаше моя снимка (не беше мой самия портфейл) и той ме познал и го върна. Изказвам искрени благодарности към Васко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jordano Posted August 7, 2008 Author Share Posted August 7, 2008 Еми айде де...за е*ане сме,ама то простотията не ходи по гората.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted August 7, 2008 Share Posted August 7, 2008 Докато четях темата си извадих по-голямата част от парите в него и ги оставих на масата. А иначе по самата тема днес бях в районното и там имаше една жена която си беше изгубила или и откраднали и аз незнам, документите и полицая каза да изчака, че много често се намирали също така каза, че където и да се намерят по служебен път се пращат в районното на което се води лицето т.е. по ЛК. А ето какво ми се случи на мен. Връщам се аз тези дни от морето и комшията ми казва, че ме били търсели кварталните куки(преди 1-2 седмици) за някакви изгубени мои документи (най-интересното е, че несъм губил нищо), но все пак решавам вчера да отида до 2-ро районно да провера все пак и какво се случва - мазното гадно дебело копеле разплуло се на стола ме попита "К'во търсиш тук" при което аз обяснявам случая и най-нагло ме изгони с думите "Ооо ходи си вкъщи и ела утре, днес на никой няма да му се занимава с теб, пък и щом е било толкова отдавна може вече нищо да не е тук". Както се очаква аз полудях и едвам се сдържах да псувам само на ум, но въпреки това реших да отида и днес. Та отивам аз днес, но онова мазното същество го нямаше а на негово място имаше един малко по-разбран, който поне врътна 1-2 телефона и ме изпрати при едно друго момче, което прие нещата малко по присърце и взе да проверява и в крайна сметка каза, че половината районно не ме е търсело а за другата половина неможе да каже защото или са в отпуска или не са на смяна. Та така сега остава да чакам комшията (който си пада малко клюкар) да види тези където са ме търсили и да пита директно тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted August 8, 2008 Share Posted August 8, 2008 Вижте, колкото и да не ни се ще, понякога губим вещи, пари, документи. И изобщо няма нужда от назидателен тон. Връщала съм намерени вещи (телефони, потрфейли, еспадрили+седалка за катерене, дори шофьоркста книжка на един французин, за което ми се наложи да ходя до София), но съм била и от другата страна. Миналата година по някакъв незнаен за мен начин портфейлът ми зачезна, заедно с доста документи, една сим карта и скромна сума пари (+тефтерче с телефонни номера, което образно казано ме върна в първи клас). За парите не ме е яд, за документите обаче... Събрах някак стротинки, които бяха останали по джобовете ми, колкото да отида до районното, в което са издадени ('щото нали знаете - гражданинът е длъжен незабавно да уведоми служителите от клона на МВР, в който са издадени документите). Там ми вдигнаха едно конско защо съм ходила при тях, а не във II РПУ, защото в техния район съм установила липсата им, да съм ходела там. Аз пък казах на полицая, че по закон първо трябва да съобщя на тях. И попитах кое точно от изречението "Заедно с всички налични мои пари" не е разбрал. Съответно звъня на роднини, дават ми пари, отивам до заветното второ районно. Където човекът с повдигане на веждите ме пита: Ама нали адресната ви регистрация се води в другото РПУ, защо идвате тук, трябва да съобщите на тях. Оттогава си държа документите, парите и ключовете на различни места. Така че... Можем само да се надяваме да има повече разбрани хора Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.