Jump to content
BulForum.com

Софийският боклук в Карловско


cheese

Recommended Posts

Люде, случайно ми попадна информация, че в петък, 20-и, ще има необявена и строго пазена в тайна сесия на Общинския съвет, на която СДС и БСП се канят тихомълком да гласуват приемането на грамадна част от боклука на София в Цалапица. Така стана в Карлово. Карловскиято Общински съвет очевидно се е продал, защото въпреки протестите на грлажданите на града прие да се изхвърлят на сметището им 80 000 тона боклук.

Предложенията за референдум по въпроса да се хвърля ли или да не се хвърля боклук на нашето сметище (Цалапица) не се чуват хич. Ако не присъстват граждани на въпросната сесия, гласуването ще си мине по чорапки, и след Карлово и Цалапица ще осъмне до гуша в лайна един ден. Та - предлагам да им развалим работата !

В петък , ако на някой му пука, и има време, да се замъкне на сесията на Общинския съвет (в Панаира) и да си каже приказката!

Link to comment
Share on other sites

Толкова ли е страшно, че Карлово, който заедно със Сопот и Калофер са едни от най-бедните градове в тоя район, ще получат няколко милиона за да приемат няколко тона боклук на сметището си?

Link to comment
Share on other sites

ami shte ti kaja che tezi gradove imat prekrasna priroda i te iskat da q oserat,2ro tam kakto znaesh sa jivqli hora kato Botev i idvat dosta chujdenci da razglejdat kushti-muzei i kakvo spored teb trqbva da smurdi na bokluci?Shtoto gadnite shopi ne mogat da namerat reshenie na problema si...Sega shte kajesh che bil opakovan toq bokluk...Da ama ne.Naskoro davaha po novinite reportaj i balite ne sa tova,koeto kazvat-che nailona bil nz si kuv 100 godini garanciq ala bala.

Link to comment
Share on other sites

Първо - става дума за 200 000 тона боклук КАТО НАЧАЛО. Второ - като е толкова хубаво, нека да питаме хората там дали го искат. Нали това е идеята на референдумите бе, мама му стара!

Link to comment
Share on other sites

:( Според мен ние Българите сме си глупави по природа... Такава голяма столица с един боклук не може се оправи вече 3 години - ама, че управници - дайте нови :pirate
Link to comment
Share on other sites

:( Според мен ние Българите сме си глупави по природа... Такава голяма столица с един боклук не може се оправи вече 3 години - ама, че управници - дайте нови :pirate

Кви 3 години, те да бяха толкова, проблема със софийския боклук е от зората на Демокрацията. Смениха се сумати кабинети и кметове, никой не успя да се справи с боклуците, въпреки, че възможности за справянето с проблема не са липсвали. И ся кво правят нашите умници, прехвърлят си отговорността от кмета към правителството, та чак до президента.

Link to comment
Share on other sites

Не, не е следобед, от девет часа сутринта е.

Прочее, ето ви писмото, писано до ОС от скъпия ни Областен управител - pic0ls9.jpg

 

А ето и поканата за заседанието в петък -

pic1my3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Изобще не виждам шречина да занимават цялата страна с боклука на шопите. Да се оправят нали са много велики, или цялата страна да работи за софияни??? Аз съм против!

Link to comment
Share on other sites

Ми ела го кажи утре в ОС !!! Нали това е смисълът да се поиска пряка демокрация (чрез референдум), щом представителната (чрез избраните от нас общински съветници) ОЧЕВИДНО не бачка!

Ако се преборим за референдум, всички ще могат да си дадат мнението.

Link to comment
Share on other sites

Cheese друже медиите известени ли са за това събиране? Ако не да свирна на пловдивската ТВ, имам близка репортерка там.

Link to comment
Share on other sites

Ако утре няма достатъчно граждани на тази сесия, които граждане да поискат да се гласува референдум за боклука, предложението ще мине.

А не ми се вярва след две-три години, когато нашето сметище се препълни, както предупреждава Христо Николов от "Зелени Балкани", софиянци да приемат наш боклук... Защото, освен всичко друго, е незаконно боклук от една община да напуска границите й.

Да като се напълни нашето, Чомаков къде ще дене собствената ни смет! Не става дума за пет торби боклук, става дума за ЕДНА ЧЕТВЪРТ от свободния капацитет на сметището!!!!! Тия 200 000 тона представляват боклука на Пловдив за ДВЕ ГОДИНИ!!!!!

 

Това е! Утре, който може, нека дойде !!!! Скаути, еколози, Зелени балкани, който може и на който му пука! Колкото повече сме, толкова повече ще сме !

Link to comment
Share on other sites

Вий пак ли се загрижихте за боклука на София. Какво толкова като ще е в Цалапица? Да не би да е на 100 метра от главната? Недейте да го мислите толкова и оставете хората, на които им плащат за това да се оправят. За какво сме си ги избирали тия кметове тогава. То за това София са на тоя хал. Защото всички в България са такива. Всеки гледа в канчето на другия и все се бъркат в работата на другите.

Link to comment
Share on other sites

А бе, майна, чети цифри, и въобще ЧЕТИ, дявол да го вземе!!!!!! Като си напълним сметището с чужд боклук, къде ще слагаме нашия?? У вас на двора ли ?

Случайно да знаеш, че местене на такова количество боклук на такова голямо разстояние никога никъде не е правено, и никой не знае какво ще стане? Да знаеш случайно, че това са стари бали, стояли на слънце цяло лято, добре втасали, надупчени от птици и гризачи, бали, които текат , и от тях не тече нектар! Да знаеш случайно, че тия бали искат пребалиране, а за него шопите ОТНОВО не искат да плащат?? Да знаеш случайно, че това са 400 влакови композиции ? Да ти е известно, че пари за транспорта не се знае кой ще дава, а парите ще са към 7-8 МИЛИОНА ? Да ти е известно, че междувременно нашият си боклук няма просто ей така да спре да се появява, и освен вносния ще трябва и нашия да си обработваме, като плащамме на работниците и за нашия, и за вносния?????

 

Казва ти се - собственият ти общински съвет те предава! И го прави, защото си мълчиш!!!

Link to comment
Share on other sites

Като си напълним сметището с чужд боклук, къде ще слагаме нашия?? У вас на двора ли ?

Eто за това избираме кмет, за да решават те. Мен това не ме интересува, да се оправят. Ако искат и пред блока ми да го стоварят, тъкмо ще мога да ги осъдя солидно. :bgrin:

Да знаеш случайно, че това са стари бали, стояли на слънце цяло лято, добре втасали, надупчени от птици и гризачи, бали, които текат , и от тях не тече нектар!
Нормално е бали с боклук да не изглеждат добре. Все пак там няма рози и маргаритки.
Да знаеш случайно, че това са 400 влакови композиции ? Да ти е известно, че пари за транспорта не се знае кой ще дава, а парите ще са към 7-8 МИЛИОНА ????

 

Казва ти се - собственият ти общински съвет те предава! И го прави, защото си мълчиш!!!

7-8 милиона не са кой знае каква цифра, особено за цяла държава. Та то джакпота в тото 6/49 няколко пъти е бил около тази сума. А и срещу тази си услуга Пловдив ще получи някаква добра сума пари, а не само благодарим и потупване по рамото. И недей да ми казваш че всички тези пари ще отидат в някой чужд джоб, че тия лафове са отдавна банални.
Link to comment
Share on other sites

Ей това е ... Я му думам, а оно рупа ли рупа чеснов лук!

 

Ама кметът решава да ти напълнят сметището с чужд боклук бе, майна !!!! Тия неща не ги решава той, ама толкова си знаеш органите на управление... Ама то четене се иска... При това не на вестници.

 

Стой си с глава в пясъка! Жив и здрав! Ей заради такива като тебе местната власт си прави каквото иска!

Link to comment
Share on other sites

Карлово ново сметище правят.В Сопот до колкото знам никъф софиянски боклук няма да се изхвърля.А това че в Карлово София ще изхвърли незнам си колко тона буклук има и добри и лоши страни.Добрата страна е че карволската община ще вземе некое друго милионче ли там колко и ако общината е достатъчно съвестна ще инвестира парите в инфраструктурата на града.Лошата страна е че все пак 80 000 ли колко тона софийски буклук ще бъдат изсипани в карловското сметище.

Link to comment
Share on other sites

Ей това е ... Я му думам, а оно рупа ли рупа чеснов лук!

dohbr4.gif stinkerld1.gif

Нали не очакваш, че всички трябва да са на твоето мнение. Все пак в спора се ражда истината. ;)

И аре да не почваме с обидите, че от сиренце да не ми станеш на извара.

 

Първо сметището не е нито мое, нито твое, за да решаваш, че там не искаш да се слага боклук. Второ не ти влиза в работата, дали там ще се слага или не (а ако ти влиза, едва ли форума е начин на решаване). И трето, София за това е на това дередже. Заради такива като теб. Все някой като теб ще се намери, където и да отидат. А телевизията подпомага за развитието на проблема. Заради нея този проблем стана като сапунена опера и всеки почна да си вика: "Ми щом те ни гу искът, що пък ний трябва да гу вземим". И заради такива като теб цялата държава ни е такава. Защото вместо някой да гледа как да се реши даден проблем, започва да прави спънки и да търси причини защо не може да стане.

София не е друга държава. В нея има 1/4 от българското население. Значи проблема не е на града, а на самата държава.

Link to comment
Share on other sites

asd Ти виж в нашето колко се канят да изсипят ... Аз омотах заглавието, извинете ме! Така че не само за Карлово, и за нас ще има боклучета! Прочети темата и ще видиш !

 

breakneck, като ти харесва да се слагат чужди боклуци в сметището, което скоро няма да може да поема нашите, добре. Не прави нищо. На мене не ми харесва и ще правя. Въпрос на позиция.

Щом не приемаш разумни аргументи, с теб нито има защо, нито се струва времето и силите да се приказва.

Който иска - утре пред Панаира в девет! Не знам дали ще направим нещо, но поне ще опитаме.

Който не - да се завие с меко одеало и да сънува хубави сънища!

Link to comment
Share on other sites

Въпрос: в Карлово има ли фабрика за преработването на боклука и нейният капацитет позволява ли да приеме тези тонове от София ?

някъде дочух такова твърдение и нямам идея дали е грам истина

(даже твърдението беше с цел да се подкрепи, че при това положение нямало даже нужда от одобрение на община и т.н. ...)

Link to comment
Share on other sites

Фабрика няма никъде в България. В Карлово просто ще го складират. Както и на нашето сметище в Цалапица.

Да сме живи и здрави!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...