Jump to content
BulForum.com

cheese

Members
  • Content Count

    1499
  • Joined

  • Last visited

About cheese

  • Rank
    Дървен Философ
  • Birthday 02/27/1973

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    На гъза на географията, уви ...
  1. Сори, ако не съм си написал питанката като хората! За 2G питах.

    Жив и з...

  2. Не знам за кой тел. ме питаш.

    Айфон 2Г няма ГПС антена предвидена в него.

    Айфон 3Г/3ГС имат, но не продавам такива в момента.

    Айфон 4 има ГПС антена.

    Ако питаш за ГПС софтуер, мога да инсталирам iGo срещу 30лв отгоре.

    0888 460 191

  3. Здрасти! Къде се намират тия шкафове ? Може ли реални снимки и размери ?

  4. Аха ! Събудиха се разсилните!!!! Забравих, че само Вие, ov3rm4n, имате изначално и иманентно право на Отговори. С главна буква. Успех Ви желая !!!! Очаквам евентуално решение (отговор) на моя въпрос, на лично съобщение. Останалото ... е мълчание. Р.S. Моля, не занимавайте с моите глупости ov3rm4n (слава Ему,)!!! Ще ми бъде достатъчно решение и от люде от по-ниско ниво. Въпросът ми е дребен, все пак!
  5. Преди време попитах нещо, но не получих отговор, който да (ми) върши работа. Поради това питам отново. Хипотезата е следната : 1. Пускам обява, че купувам козел. 2. Оказва се, че в момента няма козли, или тези, които са налични, се продават на цената на слон (възрастен). 3. Поради липса на козел в момента, обявата ми заминава на майната си, тоест на 10-а страница. 4. Аз все още търся козел. 5. У съфорумец се появява излишен козел, но моята обява междувременно е заминала на 15-а страница, а съфорумецът от малък е учен да чете обявите само до 10-а страница, в следстие на което той не я вижда, и си бие козела в главата, докато аз си бия главата за козела. 6. Поради страх Божи (тоест страх от тежки warn-атеми и други мъки), аз не смея да си преместя обявата, че купувам нещо на по предно място, въпреки, че боязливо съм приготвил текст "Все още купувам, щото преди не се намери, и аз та това ...") 7. В крайна сметка аз оставам без козел, а ми трябва, а лицето Х си държи козела, дето не му трябва. Моля за решение от екипа от модератори! Голяма част от тях умеят да мислят, в което съм се уверявал лично! А останалите ... те са по-скоро разсилни. Желая на всички приятна вечер и ползотворна работа!
  6. Боя се, че въпросът ми не е бил добре схванат. Вероятно аз не съм обаснил като хората, не че хората нещо ... Та - повтарям го (въпроса). Не е ли редно да се допуска повдигане на тема КУПУВАМ, ако кандидат купувачът не е станал наистина купувач, тоест, ако не е намерил той, що търси, в момента, в който го е търсил? Може пък, в един момент, да се появи продавач, който да го продава това нещо. Надявам се той път да получа отговор от власт имеющите в тоя форум!
  7. Имам два въпроса към създаващите правилата на това място! 1. Поради каква причина не е позволено да се "повдигат" теми "Купувам", ако не се намери продавач, или ако се намери такъв, дето не е прочел, че търся ябълки, и ми предлага домати (което е все едно, че не се е намерил, само дето леко изнервя)? 2. Възможно ли е да се промени гореспоменатото правило. Моля, формулирайки отговора си, екипът модератори да направи разлика между купувам (като еднократно намерение, свършващо със събитие) и изкупувам (процес, свързан с намерение за многократно повтаряне на събитие). Няма да посочвам случката, която ме кара да задам тоя въпрос, сред вас има достатъчно умни хора, които ще схванат за какво иде реч.
  8. Ами то наистина три месеца не са половин година, а половин половин година. Къе е тука лъжата не мога да схвана. Щом за тебе тема на три месеца е стара, и за другите трябва да е стара. Че той си е твой тоя форум! Но както и да е. Май е редно тука и потребителите да имат думата затова-онова, ама ... Щом ти е условен рефлекс да обръщеш едно предолжение, което, овечидно, не е само мое, в обичайното за тебе междуличностно джафкане, твоя воля. Кой за каквото става. Властвай си тука! Всеки си има свои начини да се чувства велик. Живи и здрави всички! Радвайте се на пролета!
  9. Че писане на нов пост ще вдигне темата, съм съгласен, но едно редактиране на последния пост на продавача, или по-добре на първия (P.S.) като редакцията е поясняваща, че стоката не се продава вече. Така хем ще се даде информацията, хем да не вдигне нищо? А и датата на пускане на темата не е отпреди половин година, а от по-малко от три месеца, ама карай, няма значение. Просто се опитах да дам предложение, което считам за резонно. Според мене би било добре това да се обсъди, например чрез анкета, трябва ли или не трябва да си пишем в темите, ЧРЕЗ РЕДАКТИРАНЕ НА ПЪРВИЯ ПОСТ, например, че продажбата е свършила.
  10. Не е ли редно да се изисква от продавача да пише в края на темата, че продаваното в нея е вече продадено, подарено, изядено от молци и прочее, въобще да се знае актуална ли е обявата или не? Или пък човек да може да си изтрие темата, след като обявата в нея не е в сила поради една или друга причина. (Това не знам дали е технически възможно, признавам си, бос съм в компютърните науки, за друго съм учил). И ако не може подателят, то модераторите със сигурност могат, така поне си мисля. Повод -а писанието ми - тук : https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=60027
  11. Колеги, имам ей такъв адаптер - http://www.mobilebulgaria.com/accessories/view.php?id=770 ама му загубих диска с драйверите. Има ли някой представа от къде мога да ги изтегля ?
  12. Отишъл Вуте от Долно Уйно в зоологическата градина. Гледал животните, цъкал и се чудел. По някое време стигнал клетката на жирафа. Поглиднал го, погледнал табелката "Жираф", пак го погледнал, пак погледнал табелката. Така десетина пъти. Накрая казал "А бе такова животно нема!" . И си тръгнал спокоен и с възстановен душевен мир.
  13. t_tunchev, нямам претенции, че знам рецептаТА ! Няма РЕЦЕПТА за паламуд, има РЕЦЕПТИ. Тази знам, тази съм пробвал, тази предлагам. Ако ти знаеш друга - давай, ще е полезно за всички! Ето ви нещо по-лесно, и най-важното- по-бързо (май съм го давал вече, ама няма значение)! Маринована херинга Филета от херинга се киснат една нощ в смес от оцет (6%), сол (1 равна чаена лъжица на 250 мл.), и дафинов лист (едно листо на 250 мл.) На сутринта се отцеждат , изкисват се във вода, да им излезе оцетът, докато станат кисели според вкуса ни (опитвате през няколко минути, докато ви хареса) . След това се поставят в бурканчета, заедно с по едно листо дафинов лист и пет зърна бахар на бурканче, и се заливат с олио. След седмица вече са готови за употреба (което не значи, че не можете да ги ядете веднага, седмицата е нужна на подправките да си пуснат каквото трябва). Много добре вървят, ако се поднесат с лучена паста с лимон и черен пипер. И водка, разбира се P.S. R_a_p_t_o_R, времето си е добре! Не е толкова важно да е много студено, колкото да е сухо и да няма насекоми. Температури от два до десет градуса са идеални, иначе мезето ще замръзне, вместо да изсъхне. Спокойно можеш да си окачиш и месо, и риба да съхнат!
  14. Соленият паламуд е велико мезе ! Има само един недостатък - притогвя се много дълго време, повече от месец (поне според моята рецепта) . Ето я и рецептата: Взима се дървена или пластмасова скара. Върху ния се поставя една марля, и върху марлята се насипва морска сол, поне три см пласт. Върху солта се поставят един ред филета от паламуд. След това пак сол, после пак паламуд, така докато свърши рибата. Най-отгоре се насипва сол. Рибата стои така , докато спре да отделя течност, след стова солта се сменя с прясна и рибата се оставя в някакъв съм. Осоляването (на скарата и в съдя) трае общо двадесет дни. След това рибата се изтупва от солта, изплаква се обилно с вода, овалва се в подправки и се окачва да съхне. Съхне десетина-дванадесет дни и е готова за ядене То всъщност това моето е кайзерован паламуд, а не просто солен, ама няма значение. A55A551N80R, по-горе съм писал как се прави, за да не ти е суха отвън , а мокра отвътре, пастърмата! Значи, като изсъхне достатъчно отвън , прибери я в хладилника и я остави десетина дена в найлоново прикче, много добре увита, да не диша от никъде, и да няма въздух наоколо. Така влагата ще се разпредели равномерно по цялата дебелина на месото. Грешиш,че пастърмата от рибица съхне другояче. Пробвай и ще видиш Това не е до вид месо, а до технология на сушенето !
  15. Бравос! Гледам, моят опит не пропада на вятъра ! Значи хватката със свинските сърца също е добра, но поради малкия си размер те се сушат цели (което пък означава автоматически много повече време за сушене). Мога да ви препоръчам за карантия един магазин до Четвъртък пазара. Там има ВСИЧКО. От там си зареждам и телешки сърца, и опашки, и други благини. Има една хватка и срещу констатираното от RAPTOR "втвърдяване отвън". Значи като ви хареса колко е изсъхнала пастърмата във вътрешната й част, сваляте а от ченгела и я увивате в найлон. Така влагата се разпределя равномерно по цялото парче . Още веднъж - радвам се, че ви е харесала рецептата. То аз лошо нещо няма да ви препоръчам де А, забравих и друго! Зърната на чимена са извънредно твърди и могат да ви повредят мелничката !!! Аз ги меля с един стар хаван с почти библейска възраст, наследство от прабаба ми.
×
×
  • Create New...