Jump to content
BulForum.com

Невероятно шоу с коледни лампички.

Crazy_Hamster

Recommended Posts

лооооооооооооооооооол няя проблеми майна! Това е супер лудник :woot сигурно му е отнела цяла вечност за да го направи... bwt в този сайт има някаква глупава протекция за второто копче на мишката - демек да неможе да си го свалиш филмчето

Кликен :punk

Е добре де как го е направил тоя номер ? :blink:

Аз мога ли да си направя подобно нещо, макар и за 5-6 секунди :)

Хахаха, това ме разби направо. Няколко пъти го гледам вече и не мога да му се наситя :laughing1: :lol:

Ей така се прави коледна украса. Ама после не го чувствам човека като му дойде сметката за тока. :D За 1 час колкото за целия месец. :)

Яко яко! Само че не знам как го е направил така точно с музиката...Ама те хората си бяха писали отдолу де, "someone has WAY TOO MUCH free time" :)

Иначе някакви идеи каква е песента дето върви?

ЕДИТ: На Trans-Siberian Orchestra - "Wizards of Winter" била песента :), ама кой да прочете повечко коментари отдолу... :bgrin:

• 2 weeks later...

За Цветомузика не сте ли чували. Ако имате толкова голямо желание да си направите нещо подобно, отидете в някой магазин за електроника (Викиват, Конрад, Квазер) и попитайте за цветомузика. Това е една платка, която чрез децибелите на звука подава различен сигнал на консуматора или нещо подобно.

Lame_0ne said:
За Цветомузика не сте ли чували. Ако имате толкова голямо желание да си направите нещо подобно, отидете в някой магазин за електроника (Викиват, Конрад, Квазер) и попитайте за цветомузика. Това е една платка, която чрез децибелите на звука подава различен сигнал на консуматора или нещо подобно.

Да, имам у нас цветомузика, но това нещо е доста по-грандиозно и едва ли е с толкова просто устройство :punk

аз пък подозирам че това не е реално изпълнено в такт с музиката, а е просто красива анимация. управлението на светлините не ми се вижда смислено да се изпълни за цялото времетраене на песента....

simbata said:
Е добре де как го е направил тоя номер ? :blink:

Аз мога ли да си направя подобно нещо, макар и за 5-6 секунди :)

simbata said:
Да, имам у нас цветомузика, но това нещо е доста по-грандиозно и едва ли е с толкова просто устройство :punk

Нещо си противоречиш.......

Lame_0ne said:

Аз имам такава хоум мейд цветомузика и е подобно! Всеки който не вярва да не вярва, обаче това е възможно, независимо дали филмчето не е. Проблема, е че има мн различни светлини. Там четох, че било нещо с миди музика и няква програма. И някав беше написал, че живее на 20 мин от тази къща :)

В интерес на истината, нашия човек може да си е играл да прави собственоръчно светлините в такт с музиката :) не наистина е възможо, аз съм си играл доста за такт с музиката ама на флаш, на реално с платки и лампи не знам какъв е чалъма.

riskov said:
Аз имам такава хоум мейд цветомузика и е подобно! Всеки който не вярва да не вярва, обаче това е възможно, независимо дали филмчето не е. Проблема, е че има мн различни светлини. Там четох, че било нещо с миди музика и няква програма. И някав беше написал, че живее на 20 мин от тази къща :)

В интерес на истината, нашия човек може да си е играл да прави собственоръчно светлините в такт с музиката :) не наистина е възможо, аз съм си играл доста за такт с музиката ама на флаш, на реално с платки и лампи не знам какъв е чалъма.

отхвърляте ли идеята,че може да е направено със 200-300 дигитални снимки и после да е сглобено на Movie-Maker?Направо си ги нагласяш да са ти в такт с музиката...а и доста елементи се повтарят,така че....

аз по едно време си правих някви такива експерименти и мога да ви кажа,че става. :)

Moon Light said:
отхвърляте ли идеята,че може да е направено със 200-300 дигитални снимки и после да е сглобено на Movie-Maker?Направо си ги нагласяш да са ти в такт с музиката...а и доста елементи се повтарят,така че....

аз по едно време си правих някви такива експерименти и мога да ви кажа,че става. :)

В интерес на истината по твоята логика 90% от забавните short филмчета могат да са компютърно обработени. Според мен не е така. И защо го мисля ли? Ами дори ти сам/а отговаряш на този въпрос. Ако беше правено с movie maker или друг софтуер не мисля, че щяха толкова много да се повтарят еднаквите моменти.

В крайна сметка не е толкова сложно. Дори в БГ виждате как лампичките светят на моменти целите, на моменти само едни части. Защо някой да не е е потрудил да направи доста сериозно коледно шоу с лампички :)

Moon Light said:

хммм и това е интересно!

Така наистина става лесно даже! Ако наистина е така, то тогава може да сложи и друга музика. Само сглобява елементи, даже и на флаш може да се направи това, стига да имаш снимките

• 1 year later...

Цветомузиката работеше на принципа на тиристори които се активират от филтър настроен за определена честота на входния сигнал...

това според мен е направено чрез MIDI контролер. Не е чак толкова невъзможно за осъществяване ако имаш... доста свободно време :P

• 2 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...