Jump to content
BulForum.com

От къде да си купя ..... ?

Recommended Posts

Днеска се здобих с дремел FairLine (Германски) от Метро на цена от 36лв. + 2г.г. За сравнение китайските в Конрад са по 32-33лв.

Ето снимчици на комплекта (куфарчето е много яко) :

647374_t.jpg 647386_t.jpg

Имам и едно въпросче от къде да си взема по-хубави камъчета/дискчета (накрайници) за дремела !? По-специално за метал.

• Replies 455
  • Created
  • Last Reply

В Маркита има 3 комплекта - за 10 лв с всякакви приставки, горе-долу каквито са си в комплекта на дремела ти, за 5лв са приставки за гравиране върху метал - към 20 вида са, и бях видял един за около 30лв мисля, който беше доста стабилен и имаше много приставки за работа с метал и много дискчита за рязане.

В Практикер има Dremel части, като Cut off wheel 20~25 броя са 12лв., а по-здравите - Reinforced Cut Off wheel мисля се водиха са 20лв.

Имам няколко много полезни линка за работа с дремел, после ще ги потърся и ако ги намеря ще ги постна тук.

Поздрави! :)

Айде честито да си го ползваш дълго време без проблеми :P

Камъчета, дискчета, пък и всякакви други щуротии се продават в магазините за зъботехници, по конкретно има такъв в сградата на бар Симфония, точно срещу Тралала или както се казва сега - "едно". Не носи много пари като ходиш там, че ще искаш да си купиш всичко, а пък някои от нещата са доста скъпички(диамантени дискове етс.) :D

Не искам да ти развалям радостта ама за тия пари просто няма как да не е китайска тая машинка, то само куфарчито ще да е към 50 кинта ако е от швабия (бтв куфарчето е наистина много готино ;) )

благодаря благодаря ... :) И аз имах съмнения за произхода на машинката .

Първи впечатления :

Много е мощна :) поне за очакванията ми... и е доста удобна благодарение на Жилото и "закачалката".

Първия път като я пуснах имаше проблеми с ниските обороти на 1ва скорост и миришише много гадно на изгоряло но я оставих за 5-6мин на максимални обороти "макс" и след това се "отпуши" и спря да мирише.

Дискчетата които са към комплекта са доста крехки :) Вече се збогувах с 3 броя . Страх ме е да ги ползвам на високи обороти. С пластмаса нямам никакви проблеми, но като започнах да си играя с една ламаринка от "новата" FullATX кутия ( която е малко по-дебела от обикновенните ) си играх 5мин докато направя 1 дупчица и си "изхарчих" мерака за вечерта :).

@Mad^Jack къде се намира "Маркита" !?

@midex благодарности за отзивчивостта ;)

Маркита се намира ето тук. То е цял комплекс (4-5 магазина с различни входа). Разгледай при инструментите там са изложени.

Иначе ако режеш ламарина като забучиш диска до средата и натискаш настрани няма да стане номера :D.

За метал използвай вискота скорост 25~30К оборота, но не max-а и започни да режеш вертикално. Допираш дремела до ламарината и го придържаш да върви надолу. Като излезне от другата страна го вдигаш, местиш малко настрани и пак. И най-важното е не трябва да натискаш. Идеята на дремела е да върши работата вместо теб, ти трябва само да го насочваш. Ето ти гайдовете:

http://www.dremel.com/NR/rdonlyres/12FA5F1...ssory_guide.pdf

http://66.77.255.87/Images/DREMELMANUALS/2...4%20275-395.pdf

Ако искаш прочети и тази тема

Поздрави! :)

EDIT: Лист + Молив :D Иначе Google Sketch Up е лека и лесна за употреба програмка.

благодаря :) Днеска си купих дискчета от Практикер имат само на "Дремел" и си взех 20дискчета за метал = 12лв. (Иначе комплекта им е по 41-42лв, а самия шлайф 120лв. имаха и с батерия 220-230лв). Общо взето съм доволен :)

Не е много по-темата но на коя програма да си правя проектите за модинг ??? В смисъл първо да си подредя идеите и тогава да започвам ... Знам че има значение каква ми е машината :

CPU : Opteron 144

RAM : 2x512 DDR 500

HDD : 20gb FREE

VGA : 7300GT

другото мисля че не е от значение :)

ПС: Някой ако иска мога да му продам малко от въпросните дискчета че ми се виждат много :)

Изгоря ми захранващия блок на DVD-RW писачката, оптиката била читава и не ми се дават 50 кинта за нова http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Sp...ArticleId=12429 Моделът е този. Ако някой има и(или) знае от къде мога да намеря, моля да драсне едно ЛС :huh:

Изгоря ми захранващия блок на DVD-RW писачката, оптиката била читава и не ми се дават 50 кинта за нова http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Sp...ArticleId=12429 Моделът е този. Ако някой има и(или) знае от къде мога да намеря, моля да драсне едно ЛС :huh:

99% съм сигурен че не го продават отделно. В най-добрия случай си потърси такъв или подобен по характеристики от някоя скапана писачка. А може и да го занесеш на ел.техник да го погледне. Той може и да го оправи.

Някой знае ли къде се продава зарядно/дата кабел за Ipod?! :blink:

Знам...ама двете ги продават на такава цена, на която преди месец продадох оригинално зарядно, оригинален кабел, оригинални слушалки и като добавка 4 гигабайтов iPod. :woot

някой знае ли къде има Creative Inspire T7900

П.С. :знам че ги има в сайтовете на големите фирми (пик гсс...) но като се обадих да питам ги нямаха даже и на склад :)

някой знае ли къде има Creative Inspire T7900

П.С. :знам че ги има в сайтовете на големите фирми (пик гсс...) но като се обадих да питам ги нямаха даже и на склад :)

Мале ти пък на кои "големи" фирми си звънял. Звънни в мост, жар, ресет(най-вече), пробвай и в софийските. Ако ще ги ползваш за музика по-добре си вземи нещо друго.

мост жар и ресет също в ресет ще ги имат от 23 ама с поръчка само че не ми се чака до тогава

ще ги използвам за гледане на филми и слушане на музика не ми трябва нещо кой знае какво така че тези си ми харесват :)

Ами поръчай си не очаквай да ги намериш иначе. Аз се зачетох в няколко ревюта и доста хора пишат че не стават за слушане на музика иначе за филми били 6. Ако искаш си вземи logitech X-540 като мен. Стават и за двете цели.

нямат ги на склад има ги само по он-лайн магазините но са с 50-100лв. по скъпи и доставката като си платя и става двойно повече а и писах преди 2дена на криейтив кой ги доставя в бг да си ги купя защото не ги намирам никъде но още не са ми отговорили наче днес ми се обадиха от ресет и ми казаха че от 26 ще ги има в пловдив а ако ги няма да отида да ги поръчам и на 27 ще дойдат :)

сега ще погледна тези твойте ама съм си харесал тези и тях ще взема сигурно макар че има 2седмици :(

edit: погледнах ги изчетах едно-две ревюта и наистина май са доста добри само че досега съм имал 5.1 и искам да видя с 7.1 как ще се чува ако си изтегля филм с DTS :) пък живот и здраве януари-февруари ще си зимам истински колони не някакви въшки :)

... само че досега съм имал 5.1 и искам да видя с 7.1 как ще се чува ако си изтегля филм с DTS :) пък живот и здраве януари-февруари ще си зимам истински колони не някакви въшки :)

вероятността да попаднеш на DTS-HD High Resolution Audio при видео/аудио форматите в интернет, който единствен е 7.1 според мен е много малка. повечето филми с DTS са 5.1 ... така че ми е интересно, защо си се насочил към 7+1

издирват се ей тези слушаллки - SHP2500:

shp2500_00_tlf_.jpg

някой ако знае къде ги има със сигурност, да пише. просто нямам време да обикалям по магазините :)

благодаря предварително.

п.п. имало ги е в техномаркет, но последно са заредили с някаква нова/стара партида, която не е с 6 м. кабел (което фактически мен ме интересува)

150_ps2mouse-at.gif

ей такова нещо се търси. не знам как се нарича (със сигурност е преходник), но в общи линии знам за какво ми е :D - да подкарам стандартна ps2 клавиатура на старо дъно, чийто ps2 е "по-широк" :P

150_ps2mouse-at.gif

ей такова нещо се търси. не знам как се нарича (със сигурност е преходник), но в общи линии знам за какво ми е :D - да подкарам стандартна ps2 клавиатура на старо дъно, чийто ps2 е "по-широк" :P

В Метро има. Поне от там си купих обратния вариянт, но мисля че ги има и двата.

• 3 weeks later...

От къде да купя тези дискове?

Някой ако знае къде се продават и каже, ще му бъда адски благодарен.

Спешно ми трябват точно тези видове:

MIRROR DVD-R 8x 4,7GB

----------------------

img0001gj6.jpg

----------------------

Primedisc DVD-R

-------------------

img0002jf4.jpg

-------------------

Също така спешно ми трябват и кутийки, като тези дето продават оригиналните DVD-та в тях.

Мерси предварително!!!

Sapphire X1950GT 256MB DDR3 256bit AGP къде в Пловдив може да я има? Благодаря много ако някой помогне :)

Не знам дали би представлявала интерес, но тук я предлагат за 220. Според мен е скъпо, но човека е писал, че подлежи на коментар цената...

Опс, пропуснах AGP-то... Не си взимай тогава, според мен, но ти си знаеш...

От къде в Пловдив мога да намеря Logitech Rumblepad 2 и Logitech Cordless Rumblepad 2? Първия мисля, че го имаше в Технополис, но не съм сигурен, а втория не съм го виждал. И двата се предлагат в Плесио (според сайте им) -> ТУК и ТУК, но само за София, разбира се... Надявам се да може до петък някой да ми отговори, защото ще ходя да взимам в петък вечерта.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...