Jump to content
BulForum.com

любовта-свят на взаимни компромиси


Recommended Posts

Имам въпрос.Вярвам ,че в основата нв една връзка,освен доверието, вярността, ревността, загрижеността и т.н.,са взаимните компромиси.Въпросът ми е дали ,когато двама души се обичат се обичат поравно, дали и двамата правят компромиси, или е възможно единият да обича повече от другия, само той да прави отстъпки.Или ,казано по друг начин ,дали единият винаги се оказва по-ощетен от другия, съществува ли тази любов ,в която и двамата са еднакво всеотдайни и готови на всякакви компромиси за човека до себе си. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 57
  • Created
  • Last Reply

какви мисли в главата на 14 годишен човек...се едно ме праснаха с мокър парцал...но по темата...компромиси ще има докато поне единия обича другия...по равно....тоя термин е малко сбъркан...как така ще се обичат по равно :confused любовта не се мери

Link to comment
Share on other sites

:confused любовта не се мери

 

ами дам,би трябвало...ако говорим за съвършената, идеалната ,вечната ,истинска любов между Ромео и Жулиета няма измерва4, ама тук стаа въпрос за много по-големи проблеми.Аи помислете двама се обичат супер силно, но са супер бедни/съгласна съм с някои от вас дет 6е кажат 4е какво като са бедни,те нали са оби4ат/Добре де обичат се ама все пак не живеят в роман,ще искат да си имат дете примерно,а няма да имат възможност да му дадат всичко.Стига се до конфликти, и двамата страдат, колкото и да се подкрепят взаимно идва момент, в който решават ,че не могат повече да са заедно, вси4ко свър6ва....а и компромисите/то за тях тряа6е да става въпрос/не мислите ли 4е винаги единия поне малко е по-отстъп4ив от другия и го търпи малко пове4е,а и ако говорим за търпене има хора дет си праят густото с някой/твърдят 4е го обичат/а същия заслепен от "неизмеримата" си любов е обре4ен да го търпи,въпреки вси4ко,защото си мисли,4е онзи го оби4а,любовта все пак не се "мери"

 

 

едит2:аи ся няма нужда да ми казва6 на колко години съм/15,не на 14 :rolleyes: /ам нали и ти си бил на толкоз фе 4овеко, не ти искам съвети, или анализа на тва колко по детски мисля, просто мнение:) :P

 

 

едит:май е още рано,но искам да засегна и друг проблем свързан /може би непряко /с темата.Знам един слу4ай ,в който няма проблеми,идеалната любов го кажи.Има си компромиси,афе вси4ко,имат си детенце/моми4енце което ве4е е 1ви клас/Но какво става,няколко месеца след като бе6е родила майката бе6е напуснала семейството си и оттогава никой не знае къде е ,дори не е заинтересувана от детето си,за нея се носят само легенди ве4е.И явно на тая не и е пукало много ,а?Е*ала е и детето и семейството,си живее живота.И сега кво 6е ми кажете,УЖ е имало любов,УЖ е имало вси4ко,и изведнъж ПАФ-nothing,само детските о4и4ки,които насълзени погеждат към скърбе6тия баща и питат за мама.... :cry

Link to comment
Share on other sites

Аи помислете двама се обичат супер силно, но са супер бедни/съгласна съм с някои от вас дет 6е кажат 4е какво като са бедни,те нали са оби4ат/Добре де обичат се ама все пак не живеят в роман,ще искат да си имат дете примерно,а няма да имат възможност да му дадат всичко.Стига се до конфликти, и двамата страдат, колкото и да се подкрепят взаимно идва момент, в който решават ,че не могат повече да са заедно, вси4ко свър6ва....а и компромисите/то за тях тряа6е да става въпрос/не мислите ли 4е винаги единия поне малко е по-отстъп4ив от другия и го търпи малко пове4е,а и ако говорим за търпене има хора дет си праят густото с някой/твърдят 4е го обичат/а същия заслепен от "неизмеримата" си любов е обре4ен да го търпи,въпреки вси4ко,защото си мисли,4е онзи го оби4а,любовта все пак не се "мери"

"Когато немотията влезе през вратата , любовта отлита през прозореца".Дете с любов не се храни и облича.Не можеш да му дадеш любов , за да си плати билета за автобуса и да си вземе закуска.Човек или се учи да се бори с трудностите или грохва.Много по-лесно е , когато двама преследват една цел.

Колкото до компромисите .Да. В името на стабилната си връзка и чудесният брак и аз и той се отказахме къде самоцелно , къде несъзнателно от страшно много "вчерашни " удоволствия. Просто живота ни задърпа натам.

Една сериозна и задълбочена връзка не е като две дръвчета да растат едно до друго.Не е борба за вода и слънце.Има взимане и даване.

Може би единия обича повече.Може и по равно да се обичат.Друг е въпроса , кой как показва любовта си.Един мъж може до смърт да е влюбен в теб , но в начина си на показване на тази обич да е абсолютен темерут.

Link to comment
Share on other sites

препоръчвам да си купим семки от четвъртак пазара да ги опечем да купим една видео стена и да обсъдим този въпрос пред сериала с рич и брук ...к'во ша каите ??

Link to comment
Share on other sites

препоръчвам да си купим семки от четвъртак пазара  да ги опечем да купим една видео стена и да обсъдим този въпрос пред сериала с рич и брук ...к'во ша каите ??

 

 

Хмммз,интересни на4ини за спамене в темите си измисляте ,ей на4и,да дойде някой да даде мнение,за мен темичката си я бива :rolleyes:

 

 

Псссст пи4, 4етвъртАк се пи6е с Ъ:)

Link to comment
Share on other sites

Aко човек обича достатъчно много,просто правенето на компромиси не му пречи.Но наистина ако компромисите са само от страната на единия след време се превръща в непреодолима пречка :angry1

Link to comment
Share on other sites

Псссст пи4, 4етвъртАк се пи6е с Ъ:)

То и пич не се пише с "4" , да не говорим за Четвъртък с "4" , нито пише с "6", хайде да започнеш да пишеш на Бг ? По темата : Според мен винаги единият обича повече , дали ти обичаш повече или другият те обича повече ,ще си проличи след време ..

Link to comment
Share on other sites

според мен темата не я бива и затова беше по-горното изказване ;) като прочетеш първите 3 поста (в които има и 1 мой) веднага разбираш че ще избие на спам....всички са на 1 мнение в случея (поправете ме ако греша) ,винаги единия ще обича повече....

 

@ShitHapen- мерси,спести ми малко писане B)

Link to comment
Share on other sites

Ами май спора свърши ,щото и аз съм на същото мнение,мерси за подкрепата и то ако продължава спаменето по темата 6а помоля някой мод наистина да се намеси,то и без това много малко хора я приеха насериозно

Link to comment
Share on other sites

[Offtopic]За пореден път, по дяволите, направете разлика между spam и flood. Едното е пълнене на темата с рекламни материали, другото е претоварване с излишна информация.[/Offtopic]

 

Извадка от тълковен речник:

Компромис книж 1. Спогодба с взаимни отстъпки. 2. Действие или постъпка, която човек върши заради облаги или по принуда въпреки вътрешното си несъгласие.

 

Не обичам тази дума. Струва ми се, че правейки компромис за нещо, някой краде частица от мен. Вероятно това е просто едно от многото проявления на проклетото ми его, с което така яростно воювам и което така ми пречи. Но не обичам тази дума.

 

За да правите компромиси, може да е по причините, които описа net_fighter. Но според мен идеята на авторката е в по-духовен план. Компромиси един с друг(моля да бъда коригиран, ако греша). Според мен опре ли се до правене на компромиси и ако това стане явление, а не рядкост - това (според мен) говори за сериозни разминавания между партньорите и евентуална обреченост на връзката. Любовта не е като цената в магазина, да я измериш и да кажеш "аз те обичам за $2.95, а ти колко ме обичаш" ....

[to be continued...]

Link to comment
Share on other sites

Guest Phoenix

Ако двамата се обичат поравно няма да е интересно :) Без интриги и скандали една връзка е някак "насила" и безинтересна, поне за мен. Всеки знае, че при скандал (по-точно след него) осъзнаваш колко обичаш половинката си (е в някои случай скъсвате, но става въпрос за стабилните връзки) :rolleyes: :wub: В този ред на мисли на тоя скапан свят няма двама човека, които да си пасват перфектно :)

Link to comment
Share on other sites

Има има :) Мазохист със садист съберат ли се... купон голям настава :) в някои случаи обаче когато садистът не знае как да контролира нещата мазохистът става бая по-зло копеле... от опит говоря :) (и само за да няма недоразумения... не говоря за сексуални наклонности а психически т.е. душевни садо-мазо двойки... големи сладури:)

Link to comment
Share on other sites

Еии не бях чувал за такива двойки. Тряя разкажеш по подробно.

А иначе относно компромисите. Ми те не зависят от любовта или от това кои обича другия повече. Дали си склонен на такива компромиси ти зависи изцяло от характера.

Link to comment
Share on other sites

Има има :) Мазохист със садист съберат ли се... купон голям настава :) в някои случаи обаче когато садистът не знае как да контролира нещата мазохистът става бая по-зло копеле... от опит говоря :) (и само за да няма недоразумения... не говоря за сексуални наклонности а психически т.е. душевни садо-мазо двойки... големи сладури:)

damn so right

poznaam edna takiva dvoika:)

a po temata

kompromisi sas savestta i samouvajenieto-nikoga...ve4e

Link to comment
Share on other sites

Компромис :confused Зависи от това за което човек прави компромис. Дори не и в любовта. Всичко е до това ,колко човек държи на егото си. Компромисите са нещо нормално, но всичко е в някакви граници. Не винаги трябва да се правят компромиси. Просто зависи от случая, от темата и така :huh:

Link to comment
Share on other sites

По-скоро зависи и от егоизма и от чувството за самосъхранение!

 

Хахах,вярно въпрос на гледна то4ка,но някакси не мога да си представя пълноценна връзка без компромиси и от двете страни :P :P

Link to comment
Share on other sites

Идва един момент в който човека до теб почва да те тормози и измъчва психически с действията и бездействията си поради една или друга причина и единствения начин е или да идеализираш нещата в съзнанието си или да му кажеш сбогом. Винаги единия обича повече и съответно другия по малко, това си проличава най-вече в по сложни ситуации, когато дори и да виждаш че другия не е прав, ти пак си на негова страна. Когато виждаш че нещо го измъчва и се опиташ да поговориш с него, да се постигне общо съгласие, а не да му кажеш еми тва е положението, ако си съгласен така ОК, ако не..чао. Що се отнася до компромисите, понякога се усещаш че са чести, но нямаш сила да се противопоставиш. Това важи наравно както за момичето, така и за момчето. Според мен най важното в една по дълга връзка е доверието. Може отсрещния да не изразява обичта си както ти би искал, може ти да правиш повече компромиси, това е нещо в границите на нормалното. Но когато разбереш че те лъжат, почваш да се съмняваш във всичко - в любовта, в намеренията, в мислите, желанията на другия. Дори и да няма причина за съмнение, това пак те тормози и пречи на връзката. Така че дали единия обича, колкото другия или пък правят еднакво често компромиси, не е толкова важно за стабилността на връзката. Когато вече почне да ти се качва на главата, тогава следва или поредната взаимна промяна или го пускаш да пасе с овцете и тва е :)

Link to comment
Share on other sites

Моето мнение винаги е било, че любовта се гради единствено на доверие и взаимни компромиси..Не искам да се повтарям, обаче единия винаги обича повече от другия.. и тва създава кофти спънки за напред..

При мене лично от една година насам си е действал разума, и продължава да действа, и ще продължи.. Чувствата са си едно, акъла си е съвсем друго.. и ако първото повлияе на второто, то ебати .. аз за кво да живея ;> При такива случаи се получава сриване на собствената личност, заради нещо наречено любов, и заради някой, който може би след време осъзнаваш, че не си струва..

Има един лаф за любовта- 'Любовта е да дадеш възможността на някого да те унищожи, вярвайки че той няма да го направи'.. общо взето едно изречение обяснява всичко.

Всеки знае, че при скандал (по-точно след него) осъзнаваш колко обичаш половинката си (е в някои случай скъсвате, но става въпрос за стабилните връзки)

Най-лошото от цялата тая работа е, че когато човек изгуби нещо,чак тогава осъзнава колко много държи на него...

 

А като изцяло за компромисите- аз ги правя постоянно на моя приятел.. и тва за сега не ми пречи

Link to comment
Share on other sites

Компромиси... Понякога са нужда, понякога - груба грешка, поругаване на собственото его. Съгласна съм, че трябва да се правят компромиси, но, както вече казаха, всичко трябва да си има граници. Когато компромисите, които правям ние, са твърде често и твърде много, то тогава се губи основната цел и се оказва, че просто трябва да спрем. Това може да означава дори и край на връзката, но този край е необходим, защото взимоотношенията, при които трябва постоянно да се правят компромиси, след време убиват любовта и връзката се превръща в мъчение и за двамата. Трябва и да се съобразяваме с това какви точно компромиси правим... Малките не тежат, но когато става дума за нещо по-сериозно, като изневяра например... Компромис??? - твърдо не!

Link to comment
Share on other sites

Казвам го КАТЕГОРИЧНО, ако се налагат компромиси, 100% любов няма!!!Напълно е възможно двама човека да живеят в абсолютно пълен синхрон ,изпитвам го на свой гръб вече 6 години! :love :moon: :heart: ;)

Link to comment
Share on other sites

Живота е изграден от компромиси. Но ако се двама души се обичат истински, мисля, че не трябва да има много компромиси, може би да свикнете с недостатъците си, да започнеш примерно да я придружаваш докато пазарува и някакви такива малки неща - може, но да не се наложи да се промениш 100%...

 

EDIT: Все още ми се спи и продължавам да бълвам глупости, затова си лягам. ЛЕка нощ на всички :zzz :zzz :moon: :smile:

Link to comment
Share on other sites

Имам въпрос.Вярвам ,че в основата нв една връзка,освен доверието, вярността, ревността, загрижеността и т.н.,са взаимните компромиси.Въпросът ми е дали ,когато двама души се обичат се обичат поравно, дали и двамата правят компромиси, или е възможно единият да обича повече от другия, само той да прави отстъпки.Или ,казано по друг начин ,дали единият винаги се оказва по-ощетен от другия, съществува ли тази любов ,в която и двамата са еднакво всеотдайни и готови на всякакви компромиси за човека до себе си. :rolleyes:

 

1.Za men edna vrazka se sastoi ot lubov,doverie i vqrnost.Vsichki ostanali chuvstva proiztichat ot tqh......

2.Nqma takava lubov,v koqto i dvamata da obichat ednakvo silno i vinagi ima edin,koito da pravi kompromisi po red prichini-za da ne se karat,zashtoto ediniqt e po-silen harakter ot drugiqt ili prosto zashtoto ne e sviknal da pravi kompromisi.........I idva edin moment v koito obache mu pisva i si kazva:"Zashto po dqvolite az sam s neq/nego?Da ne sam glupak,che samo az da pravq kompromisi?".......

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...