Jump to content
BulForum.com

WIN XP

Psihara^^

Recommended Posts

много естесетвено, че ще ти тръгне и то добре. Разбира се малко трябва да го поизчистиш след инсталацията за да го оптимизираш, но ще върви добре.

Аз съм го слагал на P166MMX/192 RAM, и е вървял горе долу :P

zna4i iskam da popitam dali na 733mhz 128 ram i voodoo3 na 16mb 6te mi trugne xp...? i dali izaob6to ima smisal da go slagam

за да ти върви добре ХР ти трябват минимум 1000mhz i 256 ram(512пр ram),мои приятели си сложиха,но го махнаха защото не им вървяха добре игрите и програмите и си останаха със WINDOWS 98

[email protected]

за да ти върви добре ХР ти трябват минимум 1000mhz i 256 ram(512пр ram),мои приятели си сложиха,но го махнаха защото не им вървяха добре игрите и програмите и си останаха със WINDOWS 98

[email protected]

az sym go puskal na IBM p233 i 64mb

video on bord

i se dyrjeshe dosta po dobre ot win98

Само рамеца ми се струва малко, но процесора е добре. Иначе една от машините, които ползвам е Celleron на 375 MHz и 192 МБ рам. Видеото му е още по-зле - S3 Trio3D/2x и пак върви прилично (но без филми и игри).

Ама то си зависи какво ще искаш от машинката в крайна сметка. И инсталирай само това, което ще ползваш, иначе като се натрупа баластра, ще те нерви.

Psihara^^, samo za zarezdaneto na WinXP sa ti nuzni okolo 100MB RAM (spored zavisi kolko si go optimiziral moze i po-malko), no spored men 128MB sa malko za normalna rabota, da ne govorim za igri.

Mnogo zavisi obache kolko si tarpeliv i kolko si sklonen da chakash. Az lichno sam puskal XP na 400MHz-ov Celeron sas 96MB RAM i si varvi, no ne bih kazal dobre.

Sam si pravi izvodite...

Win XP на Celeron 333MHz, 160Mb рам и Riva TNT 2 64Mb си върви супер. Само че игрите забиваха и не можеше да се играе. А с твоите 128мб рам мисля че ще изхабиш мн нерви :music

az v momenta sum s 98-ca i iskam da ka4a ne6to po novo... deistvitelno smqtam da si zakupuvam ram.. no kakwo to4no trqa da pookulcam ot XP-to za da trugni kat horata...[btw s 3GB hard sum..]

Psihara^^, samo za zarezdaneto na WinXP sa ti nuzni okolo 100MB RAM (spored zavisi kolko si go optimiziral moze i po-malko)

мин 89,1 :)

ми с тея характеристики XP не ти требе

поне 192 рам ти требе за да въри кат хората (и 1Г пейдж файл :D )

така кат гледам 128 рам 3Г хард 95,98,НТ ти е избора ма след като питаш начи всъщност избора ти е един - 98

ЕДИТ: максимум 2000 можеш да сложиш но за да върви прилично поне 160 рам

Celeron 366 - 96MB памет. 3ГБ (50% свободен след инстала) Windows XP + Office (и двете с български интерфейс) върви та се къса. Естественно, само това. Така, че много зависи какво ще правиш след инстала.

XP si e lakomiq, 98 varvi mnogo po-leko

No XP e mnogo po-udobno za programi i rabota

Nqma zna4enie s kakav Win si - ako ne go poddarja6 PCto 6te lagva - prosto po4istio VSI4KO nenujno ot StartUp-a i pravi defragmentaziq vednaj na 2-3 meseca

A struva li is da se ka4va Service Pack 2 za XP?

A struva li is da se ka4va Service Pack 2 za XP?

Според мен на този етап - не(особено ако ползваш някои от Нортъните....често се бъгват със SP2). Други може би виждат нужда от firewall-а и др., но аз лично предпочитам външни приложения, а не "всичко в едно". :)

...az sym go puskal na IBM p233 i 64mb

video on bord

i se dyrjeshe dosta po dobre ot win98

Gorgar, извинявай но това ми звучи несериозно. Имал съм възможност да кача и работя и на двата джама & на най-различни компютри. Като правило забелязах, че 98SE далеч не товари толкова слабите машини, колкото XP. А на бързите (над 2.5) няма кой знае каква разлика - те са си достатъчно бързи. Забравих да отбележа, че независимо от процесорите, горните машини винаги си имаха достатъчно памент (1Gb). Така, че вероятно имаш "персонален" проблем с онзи win98. :tongue

zna4i iskam da popitam dali na 733mhz 128 ram i voodoo3 na 16mb 6te mi trugne xp...? i dali izaob6to ima smisal da go slagam

Психар, качвай спокойно (ако се справиш с драйверите на вудуто). Малко ще ти бави (най-вече заради паметта), но за това, за което ще го ползваш, няма да има особено значение. :punk

Az do skoro bqh s Win98 se + Service Pack 1.5 i si bqh dovolen ot barzinata na ma6inata - tragvaha dori nai-novite igri, makar i ne na Full Max nastroiki

PCto mi e 733Mhz i 256 MB RAM

Samo 4e 98 periodi4no se samoprecakva mai i sled okolo polovin godina e hubavo da formatira6. Naposledak mi napravi (dali WIn-a ili ne6to drugo ne e mnogo qsno) strahoten problem - vij temata Windows Protection Error za pove4e info. Ka4ih XP i do momenta nqma sini ekrani, nqma Error Messages i dr. gluposti. Nadqvam se vsi4ko da si doide sega na mqstoto i XPto da si darji stabilno. Ima6e period v koito 98 trqbva6e da go resartiram na vseki 3-4 4asa 4e i po-4esto

Smetnah 4e ne si struva qdovete i sega sam s XP (kato se molq to da ne pravi problemi s Protecion Error ina4e...) - i bez tova ne igraq mnogo igri, osobeno novi. Predpo4itam leki neangajira6ti Jump'n'Run igri ili Quest-ove a te po4ti ni67to ne iskat ot PCto.

6te vidim KOTOR 2 kak 6te se dyrji. Neq q 4akam s netyrpenie. Predi6nata q igrah na 98 i varve6e po4ti perfektno s moite pokazateli i vsi4ko nabuzeno na MAX (samo bez Antialising i na nqkoi ot nai-golemite karti izkliu4vah efektite za orajeniq vav vodata)

Слагай един Win Me и несе чуди

Сичко ша ти варви и не му тряят нито толкова рам нито як Процесор

• 3 weeks later...

Taka... na men win XP mi trqa samo za6tot tati ima nqkuw nov gsm i programata za infrareda varvi samo na xp[taka de software-a na gsm-a]

a i twa e edinstveniq variant da go nakaram da mi vzeme 256 ram :D

sega imam novo vapros4e... moga li v/u 98 direktno da ka4a XP i vsi4ko da varvi ili trebe da praa format i takia bozi4ki?!

Taka... na men win XP mi trqa samo za6tot tati ima nqkuw nov gsm i programata za infrareda varvi samo na xp[taka de software-a na gsm-a]

a i twa e edinstveniq variant da go nakaram da mi vzeme 256 ram :D

sega imam novo vapros4e... moga li v/u 98 direktno da ka4a XP i vsi4ko da varvi ili trebe da praa format i takia bozi4ki?!

Не е задължително. Можеш да кликнеш update когато инсталираш ХР-то обаче да знаеш, че така става голяма боза.

Аз лично предпочитам чиста инсталация, но и с update става.

Ако все пак искаш да си имаш нещата от преди след формат С направи си Backup на дискове. Това е най-добрия вариант.

Абе хора, кой беше казал...за 1000MHz?!?!?! :confused Пускал съм XP Professional на Compaq Prosignia Server (Pentium 150MHz (без MMX!), 512K integrated video, 112MB EDO, 4.3Baracuda SCSI). И ме учуди как върви (след добра настройка зареждаше за 30сек!). :punk

Според мен за да върви 'нормално' (ако изобщо може) XP е нужен PII450 с 256RAM

zna4i imam o6te 1 vapros4e... ka4ih xp-to.. vsi4ko si varvi..

samo 4e ne moga da razbera edno ne6to

postoqnno mi iz4ezva free space!!! zna4i ne znam dali me razbirate i moje da zvu4a sme6en ama e super hal!taka iztoriqta e slednata

1vo imam 250 mb posle 190 i taka i taka.. namalaq!!!

i kude da si tursq ni6tata pri uslovie 4e vsi4ki papki v c: mi sa ob6to 1.8 GB a mi pi6i 4e mi e zaeto 2.8!!! kude e tozi 1 GB :( :( :( [az sum s ob6to 3 gb hard4e..]

zna4i imam o6te 1 vapros4e... ka4ih xp-to.. vsi4ko si varvi..

samo 4e ne moga da razbera edno ne6to

postoqnno mi iz4ezva free space!!! zna4i ne znam dali me razbirate i moje da zvu4a sme6en ama e super hal!taka iztoriqta e slednata

1vo imam 250 mb posle 190 i taka i taka.. namalaq!!!

i kude da si tursq ni6tata pri uslovie 4e vsi4ki papki v c: mi sa ob6to 1.8 GB a mi pi6i 4e mi e zaeto 2.8!!! kude e tozi 1 GB :( :( :( [az sum s ob6to 3 gb hard4e..]

1. ima edin fail ot hibernaciqta, skrit e - hiberfil.sys

2.izkluchi vyzstanovqvaneto na sisitemata

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...