Jump to content
BulForum.com

Машината ми се рестартира сама!


Recommended Posts

Боже, какво става на този свят, Боже!

Компютърът ми се рестартира когато си поиска, мишката забива и заспива и тя когато си поиска, а на всичкото отгоре, преди малко компютърът се ИЗГАСИ, но си остана включен. Сиреч светеха му всички лампички...

Какъв може да е проблема? Не съм овърклоквал нищо. Възможно ли е някой зъл хакер да се гаври с мен? Плийз дайте съвет, че вече се побърквам! :cry

Link to comment
Share on other sites

форматираш,преинсталираш,флашваш биос,инсталираш драивери за дъно едн шитз,инсталираш прозорец,бичиш най-новите драивери дори и за флопито,и си слагаш най-новия биос за твоито дънце.

 

разбирасе можеш първо да видиш дали не е някои вирус ;)

Link to comment
Share on other sites

Ami na edin aver kompa mu se restartirashe na sredno okolo 5-10 minuti sled puskaneto na pc-to. Beshe s duno na soltek, koeto se okaza brakuvano. Sled smqnata mu vsi4ko trugna po voda. Drugi varianti za proverka sa: zahranvaneto, rama...

Tova s hackera trqbva da e nqkoi dosta infantilen...are da go napravish 2-3 puti za smqh na dadena kompaniq, no da go povtarq postoqnno...Ina4e prati4eski e vazmojno, az samiq sam si pisal dadeni malki programki za resvane na pc...polzvah gi za zadavane na vreme i 4as za shut down, res ili dr podobno na pc-to...v na4aloto oba4e shutdown-a ne go realizirah mn pravilno i pc-to pravishe po opisaniq ot teb na4in...izgasqne na lampi4kite, no produljava da raboti :) Ina4e moje da se zadade prez 5 minuti do 3000 godina da go pravi tova v opredeleni 4asove. Estestveno moje da se napravi i guvkavo (demek kogato mu skimne na pc-to)...no pak ti kazvam shansa za tova e po4ti nulev.

Link to comment
Share on other sites

Ако си с WinXP и не си качил SP2 (service pack2) или всички патчове преди него, има голяма вероятност да си пипнал Sasser.

 

Иначе WinXP то рестартира винаги в ситуация която при Win9x би дала син екран...

 

Намери си диск на WinXP с вграден в него SP2 и го инсталирай на чисто.

Ако продължава да рестартира, компа отива на сервиз.

Ако се оправи не забравяй да изключиш firewall-а на SP2 и да си сложиш

твоя любим, иначе ще береш ядове.

 

Ако си с Win9x просто преинсталирай, с изключен кабел на интернет.

Съвета за сервиза важи и тук:)

Link to comment
Share on other sites

95 % e virus. Za bravih mu imeto no to4no tova prave6e. Restart kogato toi si poiska. preinstalirai no i se oburni kum niakoi po otvoren da vidi kompa. taka ne moje da se kaje ni6to.smiatam 4e e virus. i az imah su6tia problem predi. spoko. ne e mnogo stra6en:)))))))))

Link to comment
Share on other sites

Абе хора не говорете глупости , това е хардуерен проблем. На първо четене ми идва : Захранаване или Памет , а мобе би и кофти дъно или спрял вентилатор :) Едва ли човека е такава ламя , да не види че не е вирус :confused

Link to comment
Share on other sites

Da ne pregriava mashinata? Ventilatorite OK li sa?

 

 

Имах почети същия проблем ,мишката даваше на късо някаде кабела и смених мишката

 

Да ти събера разумните отговори, че се загубиха из талаша. Захранването също може да сдава, което е крайно неприятно. Като за начало влез в БИОС и наблюдавай температурите. Ако и там започне да се рестартира - отваряй гледай, чисти вентилатори, виж радиатора на процесора, ако си клокнал - свали на нормален режим (след това пак може да пробваш нагоре), виж някоя от картите да не се е разместила.

 

@Ботев1912 - когато захранването на мишката се окъсява е напълно нормално да сработи защитата и компютъра да се гаси или рестартира.

Link to comment
Share on other sites

abatt_doom е напълно прав, това прилича на кофти памет или захранване, ...но захранване едва ли понеже ако беше то и правеше такива проблеми досега да е изгоряло заедно с половината ти комютър....:)) аз преди 1 седмица зсглобявах комп на един човек и му сложих 2х256 ДДРки 400 и заради 1та правеше всевъзможни глупости, но най често рестарт....ако ти е в гаранция иди да си смениш паметта. Колкото до вируса..не съм запознат с него може и такива неща да има. Приятел защо не си напишеш подробно хардуера? Така ще може доста по точно да определим къде е белята. :P

Link to comment
Share on other sites

Значи и аз да се изкажа.Борисе,колкото и невероятно да звучи,понякога се натрупва статично електричество(опит от залата).Гасиш всичко,вадиш всички кабели от кутията(разбирай външните) и го оставяш така за около 1-2 минути.След това го включваш.На мен ми се случи на 6 копма наведнъж :angry:

Но винаги може да е и нещо друго ;)

Link to comment
Share on other sites

Ами на мен захранването не ми държи на много периферия и когато сложа два-три допълнителни вентилатора, неонка и 4 IDE устройства, компа се ресетва при голямо натоварване на процесора и рама.

Същите цигании прави и при голям клок (затова сега съм го бутнал).

Вариант е да е изгърмяло нещо - наскоро на приятел му изгърмя видеото и компа или не запалваше, или монитора не загряваше, или се ресетваше.

А, когато ми се скапа мишока, просто пойнтъра не мърдаше, компа продължаваше да работи иначе нормално.

 

А какъв рестарт прави? Soft или директен? Аз досега съм те плашил само за хардуерни проблеми - при такъв компа се ресетва директно (не както при ShutDown на Win) - ако е от рама понякога и със син екран, показващ от кой сектор не е прочетено.

Това е мой-личен опит.

Link to comment
Share on other sites

abatt_doom е напълно прав, това прилича на кофти памет или захранване, ...но захранване едва ли понеже ако беше то и правеше такива проблеми досега да е изгоряло заедно с половината ти комютър....:)) аз преди 1 седмица зсглобявах комп на един човек и му сложих 2х256 ДДРки 400 и заради 1та правеше всевъзможни глупости, но най често рестарт....ако ти е в гаранция иди да си смениш паметта. Колкото до вируса..не съм запознат с него може и такива неща да има. Приятел защо не си напишеш подробно хардуера? Така ще може доста по точно да определим къде е белята.  :P

 

 

Не е задължително да е гръмнало всичко, ако е скапано захранването. Може някое кондензаторче да е сдало багажа и да прецаква положението. Последно на мене ми се случи подобно нещо преди две седмици. Безпричинни рестарти, без значение дали е натоварен компа или не. На дъно Солтек отново, рама не искаше да работи в асинхронен режим. Пуснах ги синхронно и всичко тръгна без проблем. И да ти кажа не е казано че рама е скапан. Тва си е супер калитарска работа да го уцелиш от ряз проблема. Мене ми отне два дена тестване, докато светна откъде е проблема и то с помоща на един друг форум за хардуеър. Пробвай да пуснеш рама на същата честота на FSB-то. Свали си Prime95, последната версия и пусни и двата теста. Единия е benchmark, другия е trothle test ако не се лъжа. При тестване с по големи пакети вече се тества и работата между процесора и паметта. Така че, действай :)

Link to comment
Share on other sites

Значи не е от вирус, вентилаторите са си ок. По принцип дъното, процесора, захранването и рам-а са ми нови, така че не би трябвало да имат проблем. Ама би трябвало не значи , че нямат...Форматирах и реинсталирх Уиндоус и ако пак се случват подобни гадости...

Ей, най-много ще ме е яд, ако наистина се окаже, че е от мишката :) Гадинката само блокира и ме дразни.

Link to comment
Share on other sites

Tя мишката бачка от време на време. Като се прецака, вадя и кабелчете, вкарвам го и в повечето случаи се оправя. Ама понякога иска рестарт. Сдухана работа. А за машината ми:

Albatron КХ600 VT8237

Barton 2500+

2x256 DDR 400

Codegen 300w ATX 2.03

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...