Jump to content
BulForum.com

Баня - цени лепене на плочки :) ?


Recommended Posts

Здравейте,предстои ми да правя една баня(ново строителство). Някой наскоро ако е правил баня каква цена върви в момента кв.м., говорим за нормален размер плочки. Евентулано някакъв ориентир колко излиза една баня като цена труд "от-до",говорим с накачването на уреди - цялостно довършване. Банята е нормален размер 3.5 кв.м.,че тука ми искат една цена за труд,която ми се вижда малко височка, но да не се окаже че просто не съм "в час" :).

Link to comment
Share on other sites

В момента поради тоталната липса на работна ръка цените са високи. За лепене много трудно бих дал повече от 20-25 на квадрат, но цената може да стигне и 35 - майстори с претенции всякакви. Да ми монтират уредите за мен е срамно, освен ако не става въпрос за вана. ВиК също правя сам, но това не го може всеки и там вече зависи от много фактори какъв ще е пазарлъка. Да се остойности баня е толкова относително, че няма накъде. Разликите в различни ситуации може да са в пъти. 

Link to comment
Share on other sites

То ясно,че е на договорка,ама все пак трябва да знам ориентир колко е актулано в момента :). Така де в момента ми искат 40лв на кв.м(плочките са ми на половината от това :) ) и около 500лв. за "накичване" на останалите уреди...така де 1500лв за труд на всичко.

 

@RaptoR уредите са си стандартни,шкафчета,бойлер,прагче, 1-2 сифона...нищо нестандартно

Edited by gadniqt
Link to comment
Share on other sites

Престарал се е с цената. 

 

Най-добрият вариант е да разпиташ близки, познати. Все ще има някой читав, който работи на нормални цени.

 

Аз миналото лято плащах около 20 лв/кв.м за лепене.

 

Edited by Danzki
Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, Danzki said:

Аз миналото лято плащах около 20 лв/кв.м за лепене.

 

Така беше тогава и пак добре си минал. Цената вече все повече отива на 25. И точно както каза - познати майстори, с които е работено и т.н. Цена 20 е супер, но само твой човек ще ти я даде. Над 25 вече е нахалитетство. На мен на 35 ми работи човек перфекционист, който преди да лепи прави изравнителна замазка. След него микрон криво няма. Но това е ако се прави нещо много специално и ако имате крива и неподготвена основа. А 40 някой ако ми каже вече споменах - с шутове навън. Подобни нестандартни цени се пазарят само когато се работи с материал 100-200+ лева квадрата и майсторът а счупи/повреди плоча я плаща.

Link to comment
Share on other sites

Наистина имах късмет с майсторите.

 

Намерих ги съвсем случайно от познати. Даже като си оправяхме сметките с едното момче ми стана съвестно, че ми иска наистина малко пари, особено като знам какво му се наложи да прави.

 

Пп от сега ги уговарям за април месец. :D

Edited by Danzki
Link to comment
Share on other sites

2000 всичко труд с ВиК, то беше 700 защото 2 дни работиха, беше по-сложно, окачен таван, монтаж на чиния, стъклен параван, лунички, мивка, нова ел инсталация, това преди година и малко.

Link to comment
Share on other sites

Така да напиша малко цени и аз за да ориентирам малко как вървят нещата:

Цените на цялостно правене на баня нормален размер(плочки,преместване на сифон,слагане на 1-2 контакта,закачане на всички уреди,нищо екзотично,абе влизаш и се къпеш :) ) тръгват от 1200 и стигат до 1700лв(това от 3-4 оферти на препоръчани майстори).Цена на квадрат тръгват от 30 и стигат до 40+ лв,така де към днешна дата 40лв./кв.м е що годе май нормално :-) . Доколкото разпитах разни познати, цените са нормални,отделно чакане поне месец да се освободят.....явно положението е много търсене,малко предлагане :). Та общо взето си изясних цените и положението е като видео картите за копане в момента,малко предлагане на високи цени :)

Link to comment
Share on other sites

В момента в Пловдив просто няма човек, който да не е напълно гъзорък и да ти налепи баня за по-малко от 30лв/м2. Т.е. за една средно голяма баня 2,5 х 2,5 метра само лепенето ти е 700лв. И това, естествено е при относително правилна форма. Ако има кривки и чупки- цената е още нагоре. От там нататък ВиК, електро, таван,  накичването на кенефи, мивки и тн, всичко е башка. Така че цените, който е написал колегата по-горе са реални. Абсолютна лудост е, но за съжаление това е реалността в момента. Хора за строителство все повече вече няма. От малкото, които се занимават 2/3 са абсолютни некадърници. Останалите, които горе-долу става нещо от тях- естествено взимат скъпо.

Казвам го, защото имам преки наблюдения: брат ми е съсобственик на малък строителен бизнес от 2002-ра година. Имаха през годините и силни и по-слаби моменти, но последните 1-2 години направо му се реве вече и мисли да се отказва. Сутрин излиза в 7, вечер до 9. Много от нещата му се налага да върши сам, защото няма кой. И не е въпрос до пари. Просто няма кой... 

Така че ако колегата е намерил за 1200 да го направят- да се съгласява, защото в близко и средносрочно бъдеще по-евтино няма да стане. 

 

Edited by deus_pld
Link to comment
Share on other sites

Луди хора, ей!

Какво толкова сложно има не мога да разбера, че човек да не може да се справи и сам? Инструменти под наем ли няма или дребните такива струват теглото си в злато?

Когато купувахме апартамента преди 4-5 години, най-ниската оферта за ремонта му беше 12к (някои подове, баня, шпакловки, боя, малко електро, възстановяване на перално и дрешник, комшията Пенчев знае какво имам предвид и още няколко дреболии). Нали, само за ремонта беше тази цифра. След като поредният самоповярвал си ма'стор си тръгна, запретнах ръкави, отебах работата си за 25 дена и си свърших всичко сам (е, питах и тубата за подовете, че не ми се беше случвало да правя). Та ми излезе четири и шестотин всичко, заедно с обзавеждането на хола (с жена ми си падаме по минимализъма), осветление, дискретно мрежово окабеляване и по-голямата част от мебелирането на кухнята, че повечето неща си ги направих сам по мой проект. И тук изобщо не става въпрос за компромиси с качеството на материалите или пилене заради бюджет. Просто тази цифра излезе на края, че купувах всичко с фактури и от сметката на фирмата, та като дръпнах чертата на края...

Link to comment
Share on other sites

On 2/12/2021 at 9:09 AM, deus_pld said:

В момента в Пловдив просто няма човек, който да не е напълно гъзорък и да ти налепи баня за по-малко от 30лв/м2.


Недей да си толкова сигурен, мили мой ;)
Но както казах още в началото трудно става и с връзки и познати. 
 

On 2/12/2021 at 11:11 AM, gadniqt said:

реалността е таква в Пловдив,колкото и на мен да не ми се вярваше :)


В Пловдив е точно и като на село. Смях в залата. Ела да видиш в София кво става! Както казваше Лафазана в един от скечовете в Улицата "КАТО ХАЛИ СА СА РАЗФУЧАЛИ!!!"

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

 

On 2/6/2021 at 6:19 PM, gadniqt said:

То ясно,че е на договорка,ама все пак трябва да знам ориентир колко е актулано в момента :). Така де в момента ми искат 40лв на кв.м(плочките са ми на половината от това :) ) и около 500лв. за "накичване" на останалите уреди...така де 1500лв за труд на всичко.

 

@RaptoR уредите са си стандартни,шкафчета,бойлер,прагче, 1-2 сифона...нищо нестандартно

 

Цената която ви е дал майстора за труд би била нормална ако включва труд и материали. Ако е цена само за труд, тя е доста по-висока от средната.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Здрвейте! Моля за мнение предимно от изпълнители. Направено ми е подово покритие на баня от гранитогрес. След свършване на работата "майсторът" към обявената цена за лепене на кв. м. ми калкулира допълнително цена труд за рязане на плочките и за фугиране! Това правилно ли е? И общото определение лепене (редене) на плочки какви видове дейности и операции включва? Благодаря ви!

Link to comment
Share on other sites

Натикал ти го е! Като кажем, че ще редим баня, то е пределно ясно, че не само разне, но и фугиране ще има! Цената ако си я пазарил на квадрат - да си я е вкарал! Той много добре знае, мръсника!!! Побеснявам, защото и на мен сега хора, които са яли хляб от ръката ми ми се лигавят - искат ми ПЕТДЕСЕТ лева на квадрат за лепене върху перфектна замазка с 4 ъгъла?!?!?!? За труд! Е па не мое ли ме фанете за шнура!!! И вика чакай да калкулирам редене, фугиране, первази... Айде первазите и преди бяха на метър ама... Не е за приказване - НЯМА работна ръка и всички са на зор, плащат каквото им поискат, особено като не познават строителството в детайли... 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...