Jump to content
BulForum.com

Dali Evrocom e nomer edno


Slot

Recommended Posts

Poneje vyv vsiakakvi temi popadam na repliki ot sorta "Evrocom e nomer edno", neka go raziasnim w otdelna tema, sega, kakwo tochno znachi nomer edno i v kakwo.

Shte spodelia moeto lichno mnenie i moia lichen opit prez godinite kato potrebitel na Evrocom - za rabota a ne za vkyshti, ne obvyrzwam nikoi s nego.

Vsichko koeto shte napisha e prejiviano ot men , a ne e chuto ot niakoi drug kato sluh.

 

Polzuwam dostyp do internet ot Evrokom pochti ot samoto syzdawane na uslugata kogato puskaneto na interenet+ modema i t.n. struwashe okolo 400lv. (priblizitelno , neka nikoi ne se hwashta za sumata)

 

1. Neka zapochna ot instalaciata na mrejata v nashia ofis:

Doidoha momchetata s kabelite (s mototo kadeto moje da ima dupka to tia shte byde probita), slojiha kabelite . Gledam az kabela otvyn minava na 10cm ot vynshnoto tialo na klimatika koeto e s takyw elektrodwigatel che moje da sybere wsichki elektroni w kabela da biagat samo w ednata mu strana ;) , i kazwam : "momcheta towa che ste slojili kabela tolkowa blizo do vynshnoto tialo na klimatika shte prawi smushtenia wypreki opletkata mu" , a te kazwat: " Aaaa, to nie sme niamali problemi" , "Da vie niama i da imate problemi , nie shte imame"

kazah az, i gi pomolih da premestiat kabela.

 

2. Kolko probloemi imashe v nachaloto, po 10 pyti na den: " ami restartiraite si PC-to, restartiraite si modema" - normalno wsiako nachalo e trudno, posle se poizgladiha neshtata.

 

3. Obajdam se na telefona za poodryjkata za da kaja che niamam vryzka s Internet, zapochwame dwustranna komunikacia s choveka otsreshta, stiga se do momenta da mu prodiktiwam MAC (Media access control) adresa na mrejowata si karta, zapochwam az i stigam do cifrata "0" , a toi me pita "siguren li ste che towa e "0" a ne e "O" zashtoto nulata ima chertichka koiato ia presicha", Kazwam: "ALOOO SHESTNAISETICHNATA BROINA SYSTEMA E DO "F' NIAMA KAK DA IMA "O" - mylchanie otsreshta

 

4.Vinagi kogato e imalo niakakyv problem s Internet-a sym go tyrsel pyrvo na lokalno nivo ,posle sam se obajdal na poddryjkata na Evrokom za dam siguren che niama da gi pritesniawam pri polojenie che problema ne e pri tiah. Ta, vednyj gledam che 30% ot paketite se gubiat pri izpolzuvaneto na komanda "ping" (komanda izpolzuwashta ICMP protokola koito ot swoia stana e chast ot TCP/IP protocol stack), obajdam se na poddryjkata i kazwam za problema , otgowora: "ami restartiraite si PC-to, restartiraite si modema, problema e pri was", az kato poslushen potrebitel go prawia i prodyljawam da tyrsia problema pri men . Sled izwestno wreme se obajdam pak i weche ne tolkowa spokoen kazwam: " Dobre zashto sled kato problema e pri men imam 100 % dostigane na paketite si do moia GATEWAY (toest paketite se gubiat sled napuskane na mrejata na Evrokom, ili niakade w neia)", otgowora beshe: "Aaaa , te kolegite ei sega mi kazaha che sme imali problem s nashia interent dostavchik" OT WSICHKO NAI MRAZIA DA ME LYJAT - i az administrairam mreja i znam che problemite ne mogat da bydat otsraneni na sekundata, tozi otgowor po go razbiram otkolkoto da me balamoswat che problema bil pri men i da si restartiram PC-to i modema do pripadyk.

 

5. Pripomniam i naskoro sluchakta s zagubwaneto na MAC adresite na potrebitelite si.

 

6. Ot ranna detska vyzrast MRAZIA MONOPOLA - zashtoto monopola e otnemane na choweshkata svoboda da izbira v jivota, po otnoshenia na kabelnata televizia na praktika Evrokom sa si tochno takiwa - monopolisti, po otnoshenie na interneta, ako ne doide goliama firma s mnogo pari koiato da gi konkurira uspeshno, shte stanat i tam monopolisti, no blagodarenie na tiah pyk se ottyrwah ot drug monopolist - BTK, kato izpolzuwam na Evrokom IP telefoniata (Evala za towa), taka wyrwiat neshtata: mtel veche ne e "bylgarsia GSM operator"...

 

Moga da dam oshte mnogo weseli sluchki s Evrokom, no riskuwam da otegchitelen.

Taka che Evrokom sa nomer edno s parite. (v Plovdiv)

Evrokom sa nomer edno s tehnikata. (v Plovdiv)

Mrejata ne Evrokom e veche nomer (sled kato pribraha visiashtite kabeli) (v Plovdiv)

No za wsichko ostanalo moje da se pospori, wse oshte

Prosto potrebitelite ne sa vijdali nishto po dobro v Plovdiv i niamat istinska baza za sravnenie.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Интересно ми е, след като администрираш мрежа, дали все пак си наясно доколко е добра мрежата на Евроком и дали това важи само за Пловдив и дали не ти се иска да пробваш качеството на някой готин ЛАН. Монопол поне за в момента аз не виждам, не виждам за какво се пениш толкова. А за дупките мохабета ми хареса :) Може би трябваше да ви монтират конзоли безплатно и да прекроят офиса ви така, че да няма дупки никъде. И може би трябваше да ви платят неустойка че са ви дупчили стените. И една боя да ударят накрая за довиждане :)

i az administrairam mreja i znam che problemite ne mogat da bydat otsraneni na sekundata, tozi otgowor po go razbiram otkolkoto da me balamoswat che problema bil pri men i da si restartiram PC-to i modema do pripadyk.

Администрираш мрежа, наясно си че проблема не е при тебе и въпреки всичко рестартираш. Мене по ми мяса като да си дигнал веднага телефона и след това да си проверил какъв и къде е проблема. За това къде Евроком е номер едно няма да говоря пак щото съм го говорил в други теми вече, и ако те интересува можеш да потърсиш в старите теми и да четеш. Трудно е понякога човек да се сдържи да сапуниса някой. Трудно е да се помисли преди да се говори. Трудно е да се разбере другата страна. Особено трудно е това при възпитанието на българина. Клиента винаги е прав ще кажеш ти. Обаче аз да ти кажа тая приказка е измислена в общество където клиентите са друга бира. Тая безсмислена дискусия сме я водили много пъти и резултата е един и същ. Да ти кажа ида се плюе и да не се плюе абонатите на Евроком растат, а на левашките изпълнения намалят. Ако Евроком стане монополист, за това ще е виновна кокуренцията, която отказва да работи професионално. Така че ..... медала винаги има две страни братле. Не е зле да се помисли по въпроса гледайки и от двете страни :)

Link to comment
Share on other sites

Poneje vyv vsiakakvi temi popadam na repliki ot sorta "Evrocom e nomer edno", neka go raziasnim w otdelna tema, sega, kakwo tochno znachi nomer edno i v kakwo.

Shte spodelia moeto lichno mnenie i moia lichen opit prez godinite kato potrebitel na Evrocom - za rabota a ne za vkyshti, ne obvyrzwam nikoi s nego.

Vsichko koeto shte napisha e prejiviano ot men , a ne e chuto ot niakoi drug kato sluh.

2. Kolko probloemi imashe v nachaloto, po 10 pyti na den: " ami restartiraite si PC-to, restartiraite si modema" - normalno wsiako nachalo e trudno, posle se poizgladiha neshtata.

 

Приятел искам да ти кажа че на скоро бях в Полша, страна която е в ЕС. Там интернет връзката няма нищо общо с това което предлага Евроком.

Тъйкато спомена за някакъв опит били осведомил тука заблудените за какво става въпрос.

 

Имаш ли идея за какви цени става въпрос там за 128\64 Kbps. Само ти казвам че свят ще ти се завие, отделно няма такоа животно "Форум" в което да се мрънка искам по голям голям "лок. трафик" искам искам ама искаш да го "с*****ш".

Отделно да не говорим за качеството на тия 128 Kbps.

А за ситуацията в България или по точно в Пловдив ще ти кажа има и други алтернативи освен Евроком.

Тогава можеш би ще знаеш какво е ад и какво е рай.

 

Пийййййссссссс и с здраве мисля, че много непдготвен се изказа ама карай, секи има право да няма мнение и вкус.

Link to comment
Share on other sites

........ А за дупките мохабета ми хареса :) Може би трябваше да ви монтират конзоли безплатно и да прекроят офиса ви така, че да няма дупки никъде. И може би трябваше да ви платят неустойка че са ви дупчили стените. И една боя да ударят накрая за довиждане :)

......

 

не просто искаме, а трябва! има си ЗУТ - Закон за устройство на територията. Спазвайте го! В него и в една камара други нормативни документи пише, че например не можете да дупчите носещи стени, че трябва да проверявате от къде минават електрическите кабели ПРЕДИ да забиете бургията и бутнете бушона на маалата. Освен това когато правите каквито и да били строително ремонти работи, каквото е прекарването на кабела до абонатната точка, сте длъжни пред собственика на имота да възстановите всичко в първоначалното му състояние. в противен случай очаквайте съдебни дела за обезщетение. една замазка може да струва 5лв, но едно дело може да ви отнесе 500.

Има си и нормативни наредби, които пък изискват да изграждате мълниезащитни и заземителни инсталации на определени разстояния, а не да пишете договори с които да бягате от отговорност за последствията.

 

Администрацията също не е добре организирана. Защото ми е малко странно да можеш да ми спреш нет-а на следващия ден след изтичане на месеца, а аз при плащането му да трябва да чакам 3-4 дни (недай си боже да има и почивни дни преди това) за да го пуснете отново. Толкоз компютри имате и една камара оптики между центровете - ами използвайте ги бе! не може информацията за плащането от районния офис да пътува до Гладстон 2 дни! Да не говорим че като се обадя следващия път на съпорта и той преди да ме е изслушал ми каже "при мен всичко е наред. рестартирайте каквото имате да рестартирате" и ще има още по-големи скандали. Свикнете и да се представяте като вдигате телефона - аз например много държа да знам кой ми казва, че всичко му е наред, а кабела е скъсан на 500 метра от мойта точка.

 

в разрез с горните си плюнки, трябва обаче да кажа че Евроком специално в Пловдив са на едно относително добро ниво в сравнение с другите оператори в други градове, от които имам макар и бегли наблюдения. Услугите са с прилично качество и с прилични цени, които очаквам скоро да падат още.

Евроком са добри, но докато имат грешки - ще им ги сочим. и ще ги гоним до дупка. Никой не е съвършен, но това не е оправдание да не оправя грешките си. поне най-фрапиращите. Ако искат да са добри да си подобрят обратната връзка с клиентите - да слушат какво им казваме и малко по малко да подобряват цялостното си обслужване. Ще мине време и ще станем като в Европата. Но тя е направена такава, каквато е точно от нахални педантични клиенти които искат това за което плащат да бъде максимално качествено.

Link to comment
Share on other sites

А, нека се пооплачем, да става приказка.

Аз искам да се оплача от съпорта, щото за два месеца и половина, нета ми е спрял три пъти около скорошните тестове на нови скорости.

Link to comment
Share on other sites

Приятел искам да ти кажа че на скоро бях в Полша, страна която е в ЕС. Там интернет връзката няма нищо общо с това което предлага Евроком.
Това го казваш в смисъл че е по зле ли? Не се разбира, наистина.

 

Имаш ли идея за какви цени става въпрос там за 128\64 Kbps. Само ти казвам че свят ще ти се завие
Аз понеже не съм бил в Полша немога да коментирам това, но съм бил е Германия която също е страна от ЕС :) и да ти каза цените също нямат нищо общо. И ще ти се завие свят от 100mbps връзка за 18 евро на месец! И то не такава като на визио..

Напълно естествено е там съотношението цена/качество да е много по изгодно за клиента, но така като почнете да сравнявате къде как било и че гледаш тука е 100 пъти по яко.. Абе кой мислиш че заблуждаваш? Или може би смяташ че всички припадат от възхищение когато качат 20к от някой international server. И недеите да излизате с репликата "като не ви харесва ЕК вървете другате". Въпроса не е да се местиш от магаре на муле, ако може така да се изразя :)

Link to comment
Share on other sites

Аз искам да се оплача от съпорта, .

 

Ами аз откакто улучих верния телефон нета не ми е спирал.Падал е като скорост но не е спирал.Иначе(поне за оптичните трасета) съпорта си върши р аботата B)

Link to comment
Share on other sites

Явно никой не е прочел внимателно мнението на Slot. Или не се е сблъсквал с подобни проблеми. Той нито е казал нещо срещу Евроком и ако нещо наистина генерално не му харесваше - щеше отдавна да не е клиент на Евроком. Дразни се от отношениието на супорта, което е точно такова, каквото той го описва. Отношението на супорта обаче е такова, че не знам какъв е точния процент на хората, които се обаждат само да мрънкат, спряму този на тези с реални проблеми. По същата причина при мен идваха три пъти, за да отстраняват нещо, което предварително бях разбрал от къде е, но едва на третия път се случих на човек, който не почна да ми обяснява, че съм ламер и т.н., а ме изслуша и оправи проблема. Може би, поради нарастване обема на работата и летните жеги, малко ги е хванал мързела или вече се имат за големи разбирачи, някои ;) но определено с нахалство можеш да получиш това което искаш. Въпреки разправиите и 5-те лева за телефонни разговори обаче, съм доволен от Евроком като доставчик на интернет. Иначе ланки покрай мене - 2. Даже онзи ден един от ланките разправял на момчетата (при това тези с които сме в една мрежа), колко бавен бил външния интернет на евроком и колко бил бърз техния, за което и си получил само снизходителни усмивки :) Аз съм на И+ и съм най доволен от негарантираните ми обещани 64Кбита/сек международен, дето в повечето моменти са към 400-500Кбита/сек

Link to comment
Share on other sites

seki si govori tova onova za ek vyv vsqka tema li trqbva se pishe 4e na koito ne mu otarva da varvi pri "po dobrite" to se vijda kolko sa userite na ek i kolko na vsi4ki drugi dostav4ici zaedno

 

Не - всеки ти цитира "че потребителя има право на избор". Щом потребителя има право на избор - монопол няма B)

Link to comment
Share on other sites

Дразни се от отношениието на супорта, което е точно такова, каквото той го описва. Отношението на супорта обаче е такова, че не знам какъв е точния процент на хората, които се обаждат само да мрънкат, спряму този на тези с реални проблеми.

 

 

До колкото знам този въпрос по отношение на съпорта е говорено не 1 или 2 пъти. И мисля че когато някой клиент е недоволен от отношението по телефона има възможност да прати маил или да се обадина на телефон.

Но тъйкото никой не го прави няма как да се изчистят тия дребни неразбирания.

Относно това че звънят хора с всякакви проблеми свързани с Евроком си прав.

Което допълнително натоварва хората от съпорта - не ме питай от къде знам. :woot

Не сам чул скоро някой да е премрънкал от лошото отношение на съпорта. Освен сега.

Другото което е че има и още доста други причини възприпятстващи навременното отстраняване на възникналите проблеми.

Link to comment
Share on other sites

Аз съм много доволен и от интернета, и от съпорта.

Има толкова много тарифи вече, това мисля,че е направено с цел за всеки да има по нещо , и да няма такива оплаквания, че било скъпо.

Колкото пъти съм се обаждал на съпорта не съм имал проблем, след като им обясня какъв е проблема той е бил разрешаван без увъртания. Но и аз работя с хора и знам на какви индивиди можеш да попаднеш - предварително са се навили, че ти си им виновен и си го искарват на теб...е в такива случай и аз не съм от най учтивите.

ПС:

Германия е 100 милионна държава с много силна икономика.Мисля, че изобщо не може да става дума за сравнение.

Сравнението с Полша беше много на място, защото с тях по-може да се сравняваме.

Link to comment
Share on other sites

Има хора, който занимават съпорта с генерални глупости от сорта на това, че имали бан тук или в плей.евроком.нет... даже някой им се обаждат да протестират срещу warns. Съпорта пък какво общо има с това?

 

***

Link to comment
Share on other sites

Vij KILLERINCHO, AZ NE SE OPLAKWAM I NE MRYNKAM , prosto posochih niakoi slabi strani i fakti, i kazah

 

che mnenieto si e lichno moe , kakto kaza xiT (Blagodaria mu mejdu drugoto che e prochel vnimatelno

 

posta mi i go e razbral) ako ne biah dowolen dosega, ne sym takyw da mrynkam, prosto shtiah da go

 

prekysna, no wmesto towa , az wkliuchih firmata kym oshte edin dostawchik i kogato edinia internet

 

prekysne se polzuwa Backup linia , i krai problema e reshen. Chowek e taka ustroen che vinagi se stemi

 

kym po dobro, i ako Vie ne iskate da priemete mneniata na potrebitelite i tehnite preporyki , i se

 

"penite" towa gowori mnogo losho za was. Ako imash jelanie da se zaiajdame , ne si nameril

 

podhodiashtia chowek , az nito imam jelanie , nito tolkowa swobodno wreme.

A shto se otnasia do dupkite imam i oshte primeri , apartamenta na roditelite mi go go biaha nadupchili kato shwecarsko sirene (vhodnata wrata) kato slagaha kabelnata televizia) i kato prekaraha kabelite wratata na terasata weche ne mojeshe da se otwaria, ta bashta mi se naloji da gi eyne za poprawka.

Link to comment
Share on other sites

Тук не говорим за потребители на ЕК, защото се обаждат и такива на визио дето се оплакват от банове в play.evrocom.net. Главното тук е, че това НЕ Е мястото на което трябва да се обаждат. Въобще няма място, на което да се обаждат. Ако имат проблеми да пращат пм-та и мейли на администраторите на сайтовете, с които имат проблеми.

 

С други думи - ЕК съпорта са принудени да отделят време на хора, на които нито могат да им помогнат, нито им е работа, нито нищо.

Link to comment
Share on other sites

Има хора, който занимават съпорта с генерални глупости от сорта на това, че имали бан тук или в плей.евроком.нет... даже някой им се обаждат да протестират срещу warns. Съпорта пък какво общо има с това?

 

Не си позволявам да обиждам никого, но тези, които го правят са или много нахални, че чак прелива нахалство от тях или са дебилизрани идиоти.

Dreamer,evala.Mnogo to4no se izrazi.Vmesto supporta da se otzove na vreme na istinski seriozen problem trqqq da si gubqt vremeto po adresi za takiva sme6ni problemi. :) Emi vsqkvi xora ima po toq svqt,da se bazikat sas supporta :angry:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...