Jump to content
BulForum.com

Bookshelf тонколони

Ferante

Recommended Posts

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Да. Ще ги пробвам с Hegel-а. Хора ги захранват успешно и с по-гадни усилватели, така че се надявам да се справи. Иначе имам голяяяяяяяяяяяяяям проблем със скъпо решение. :D 

Хахаха. Ще се справи. Няма къде да иде. Висок клас е все пак…

Хайде, като ги просвириш известно време чакам отзиви…. Че и на мен ми се върти в главата да сменя сегашните букшелфове с подови…ама ми е все още далечна идея….но пък не пречи да посъбера мнения. :)

Да, ще споделя. Не очаквам чудеса, но пък се надявам на чудеса. Да ги сложа просто в една произволна стая и да засвирят като хората - много малко вероятно. Като нямам и ресивер, с който да направя корекции - още по-малко вероятно.

Ресивер по-скоро не ти трябва. Знаеш, че е важно позиционирането и акустиката на помещението. Разстоянията от стените, обработката им, пода, мебелите…за истинско HiFi де, ако ще е за кино тогава вече може би ти трябва калибрация, за да се нагласят всички закъснения на съраундите….но всичко това си е субективно в крайна сметка…. ти ще слушаш и ще го нагласяш по твой вкус. Но не се предоверявай на техниката, важно е ушите какво чуват…Мисля си, че ще си доволен… Като ги послушаш ще кажеш….:)

Знам, затова ти казвам, че нямам особени надежди. Нямам място за мърдане в позицията, а тонколоните са огромни. И килим нямам все още, та докато сложа, ще кънти..

Тонколоните са добри. Като звук са точно това, което очаквах. Което получавам и от моите, но с много повече мощ. Сякаш пред теб има стена от звук. Усеща се как им е малко мястото обаче. И го има бученето/резонанса, което очаквах да чуя. Явно ще трябва да ги връзвам на ресивер, за да се нанесат корекции и да се контролира.

• 2 months later...

Хъм, клас D усилвател от типа всичко в едно.... Не знам....Последните години подобриха много звученето в клас D, но честно казано не съм слушал нищо такова....А за 948-ците си иска сериозна тяга... Но имай предвид, че може да остане бумтенето....някоя честота се напъва много явно:bgrin:  Акустична обработка на помещението? Бастрап из ъглите? Не са много скъпи...Защо не пробваш преди да наливаш отново в поредната техника? Може и да помогне... Вярно са малко грознички, ама се свиква....

Аз искам да го взема не заради мощта, а заради Room Perfect калибрацията.

Не мога да слагам нищо такова в помещението. Иначе щях да разкарам ненужно огромния диван и да сложа тонколоните на другата стена. :D 

Има калибрация, но е на друго място, заедно със субвуфера. Ако преместя денона и субвуфера, ще постигна доста по-добри резултати. Но тъй като за момента не искам да ги местя, ще трябва да търся алтернатива. В лицето на този малък Лингдорф. :) В последствие ако преместя Денон-а, ще мога да ползвам Лингдорф-а да захранва предните две колони. Тъкмо направих перфектна система за домашно кино като компоненти и настройки вкъщи, и сега трябва да правя нова на друго място с ограничени възможности. И център няма къде да сложа...

Ееем, неприятно си е... Но пък иначе си е краста, да започнеш от нулата, особено след като имаш предишна система и да нагласяш трескаво новите компоненти....:) 

Този мъник много ли е скъп?

Няма къде да го преместя. Трябва да го сменям. И пак.. един диван е по-евтин от това. :D Ама не е мой, така че не мога да го пипам..

Мдааа, много по-евтин… пък с мъника дали ще изчезне напълно бумтенето е друг въпрос….не знам, много кинти са само за калибрация….евентуално и за стриймър….но пък не държи DSD (само през Roon може), нито дори ALAC… Не намерих инфо кой ДАК ползва, нито версията и кодеците на блутута….също и през DLNA - UPnP какво може да декодира…поне не и в сайта им, а като не държи най-високите формати му се губи смисъла и от функцията процесор, освен стриймър.

За съжаление не намирам друг начин да се сложи параметричен еквалайзер на входния сигнал.

Ще изчезне бумтенето. Room Perfect е много добра калибрация. Много хора казват, че е най-добрата на пазара.

DSD не слушам. Както съм казвал и преди, правил съм тестове на слушалки и разлика не чувам.

• 3 weeks later...
  • w00x pinned this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...