Jump to content
BulForum.com
AssassiN

iPhone

Recommended Posts

Предлагам тук да споделим опит с iPhone. Какви приложения ползвате, с какви проблеми се сблъсквате и т.н.

Аз например бих бил благодарен да ми се препоръча софтуер. Не е зле да споделим и източници за IPA файлове.

 

SBSettings например така и не успявам да го подкарам, а и не ми е докрай ясно за какво служи.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз моя не съм го JB-нал и си карам с приложения, които са си в ΑppStore. Това, което имам качено е - Viber - за разговори и SMS-и с други потребители, ползващи тази програмка, чрез WiFi, Tango - видео разговори на същата опция като viber, MSN, iBlacklist - за съжаление блокирва само номерата, които са му заложени в база данни, не е като програмката със същото име, но която може да си я купиш от Cydia, Battery Doctor - програмка за батерията, включвам я, когато си зареждам телефона.

 

Имам и 2 - 3 игри, колкото да се занимавам с нещо, ако трябва да чакам някой в колата си или някъде другаде.

 

Всичко, което ти трябва е описано много добре и подробно в iphone-bulgaria.com, но аз не вярвам, че ти не си се запознал с този форум. Благодарение на описаното в сайта си JB iPhone 2-ката преди 3 години и нещо, има и crack-ове на програмки и много други неща, но няма какво да обяснявам - ти сам ще погледнеш, ако до сега не си - разбира се.

 

Колкото до проблеми - аз не мога да си се оплача от телефона. 2-ката я имах повече от 2 години, никакви забележки. 4-ката е същото нещо - ама то и какво му трябва на телефона - едно силиконово протекторче на iSkin или More, защото работата ми е такава, че понякога трябва да говоря по телефона - а съм с омазани или мръсни ръце. Едно матирано фолио на екрана и double click на Home бутона, за да можеш да затвориш приложенията, които са в background-а ;)

 

Аз определено съм доволен от моето ip4, дори и да не е JB-нат все още :laughing: Чакам началото на Юни, за да видим какво ново ще дойде с iOS 5.

 

А ти какво си насложил, че не си споделил.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами предимно игрички от hackulous, ТомТом Европа, DocsToGo, Skype, Facebook...

Има ли как да си сменя телефонния бележник, че не ми е много удобен.

И как мога да изтрия САМО 1 СМС от историята или ЕДНО обаждане?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

За SMS-а, отиваш на даденото history с човека, с който си пишеш - в горния десен ъгъл имаш EDIT бутонче, натисни го и от страната на всяко съобщение ти се появява едно кръгче - натискаш върху него - и след това избираш - DELETE. Можеш да избереш няколко, можеш и да използваш Forward функцията.

 

За бележника мисля, че имаше алтернативи, но в момента не мога да ти дам линкове. За едно обаждане - не можеш, триеш всички с clear бутона.

Share this post


Link to post
Share on other sites

можеш да триеш разговори,само че за целта трябва да ти е джейлнат телефона ,сваляш от сидията callclear трябва, да въведеш сорс xsellize и си готов!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Джейла не е табу.

Айфона е като всяко едно устройство с операционна система и неограничени /съгласно софтуера/ възможности.

Сериозното му предимство е, че е направен дяволски добре.

Пипнат е като дизайн, пипнат е като материали, нищо, че частите са самсунг, просто контрола и изработката са на ниво.

И най-голямото предимство е, че софтуерът е писан за точно този хардуер.

Стабилна работа, яка батерия, изискан вид... До тук край с рекламата хе хе хе

 

Не случайно е направен така.

Проектиран е за тъпи, но уважаващи себе си американци, които си ценят времето и нервите.

Те взимат айфона за това, за което е направен и просто го ползват.

Начина на мислене им е такъв и много малко хора се тормозят защо не модел това или онова.

Напротив. Може го, Но не е предоставено като възможност.

За да не понижи риска до минимум от грешки или други нежелани случки.

 

Ако нещо ви трябва, достатъчно е да напишете в гугъл: How to make iPhone 4 ... Алабала там каквото се сетите. Има ВСИЧКО!

Share this post


Link to post
Share on other sites

съгласен съм че джейла не табу, а е голямо предимство.

първо ти пести пари, второ разширява възможностите на iphona и трето ти помага на практика да разбереш принципа на работа на телефона.

първото ми apple устройство беше ipod touch първа генерация,вършише ми работа и бях против да го джейлна, докато не взех iphone 3g вече джейлнат . много ми хареса, направих му рестор и го джейлнах , още повече ми хареса.

Какво се отнася за американците, напълно подкрепям колегата!

и още нещо, 40-50% от притежателите на iphone го притежават като аксесоар и ползват функциите , които притежава и една нокиа 1200 и чат- пат някой друга снимчица да направят, като ги питаш, имат ли itunes на компа, повечето питат какво е тва???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз мога да говоря, защото съм пробвал и двете баници. Първия ми iPhone беше докаран от щатите в далечната 2007 година. Ползвах го повече от 2 години и го продадох. Той беше джейлнат - нямаше друг начин. Имам и iPod Touch 1st generation от началото на 2008, той в момента е JB-нат, но за сметка на скороста, с която работи.

 

Не че съм против джейла или пък го възхвалявам, но след като си взех 4-ката и реших да не я джейлвам - единствено iBlacklist ми липсва. Но дайте да не се заблуждаваме, хайде да си кажем Motorhead кои са ни недостатъците на джейла, че ти го описа тук като..... най-прекрасното нещо в света.

 

- падането на батерията в следствие на JB - личен опит

 

- възможността да си омажеш телефона с всякакъв софтуер

 

- муден, по-бавен iphone, по-нестабилен, по-несигурен

 

От друга страна пък при JB телефон имаш възможността да ползваш тонове софт, който по една или друга причина Apple не е одобрил. Всичко е въпрос на вкус аз бих казал. Нещата в AppStore не са чак толкова скъпи, за да не си ги купиш - поне аз така разсъждавам на този етап. Нищо не се знае, може утре да ми щъкне нещо и да си джейлна и моя телефон, но дори и тогава - отново ще имам резерви.

Share this post


Link to post
Share on other sites

не карам никой насила да си го джейлва!

в апстор нещата не са скъпи?? да, някой игричка, или шублер- да , по 1-2$ , обаче една за навигация да платиш 50-60$ ми се струва много, освен това да си свалиш един хубав речник , пак 25-30$

за джейла, не хаби много батерията, ако не сваляш някой програмки, които са само за гъзария от рода на multiflow и barrel , случва се разбира се при unlock да пада по бързо батерията , но и за това са измислили fix . за скороста, с която работи телефона- никаква забележима разлика няма ,разбирасе след ipod touch първа генерация джейлнат да минеш на iphone 4 , ще усетиш разлика ! единствен начин да разбереш е да го джейлнеш

Аз много ползвам safari download , ifile, които apple не ги одобряват по една проста причина-всичко да минава през itunes , за всичко да се плаща

ползвам също unlimtones всеки момент мога да си изтегля рингтон, който ми хрумне

и накрая за омазване на iphone : напълно съм съгласен с колегата TAZ , че рискът при джейлнат е много по голям, само че винаги може да се направи рестор и да се качи всичко на ново

Share this post


Link to post
Share on other sites

Яявно не съм се изразил правилно - джейлнат ipod touch и неджейлнат същия такъв - има си разлика в скоростта на работа, браузването и т.н. Не съм писал също така, че насила караш хората да джейлват, но идеята на един форум е да обсъждаме и да си помагаме. Та моята идея на писаниците от сутринта бяха, че не може само да се възхвалява джейла - трябва да му се споменават и негативите. А за AppStore - спечелих бас, защото се хванах с един колега, че аргумента на всеки е "изтегли си една навигация да видиш дали не е скъпо", та мерси за това уточнение. Май всички само този пример давате, ти си сложил малко колорит с речника, аз може да добавя и някой и друга игра, ама както и да е. Всеки си има мнение и вкус, има всякакви алтернативи на програми и приложения, стига да ти се търси.

 

И пак ще напомня - джейла си има своите плюсове и своите недостатъци - всичко зависи от това - какво ти трябва на теб самия.

Share this post


Link to post
Share on other sites

и аз се придържам това мнение, че всичко зависи от това, какво искаш и какво ти трябва от един iphone!

а сега малко за игрички и софт!

попаднах на една много готина игра fight night champion by ea sports™ , сваля се от инсталос или от апстор срещо 0.99$ много яка графика, възможност да се играе в мрежа, пробвайте, ще ви хареса

 

за джейлнати има много готина програма unlimtones,сваля се от cydia от репо bigboss

програмата е за рингтони, събрани от цял свят на едно място, има възможност и да се направи рингтон(само с 4.x.x)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Някой би ли пояснил как сe изпълнява jailbreak-ването, че НИЩО не знам по въпроса? biggrin1.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Първо се замисли, дали ти ТРЯБВА JB, тогава го прави!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Засега не трябва. Май единствената причина би била слагане на навигация.

Share this post


Link to post
Share on other sites

да поясня , на някой ако не му хареса джейла, всеки момент може да направи рестор и да има чисто нов , оригинален софт за iphone(без следа от джейл)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Засега не трябва. Май единствената причина би била слагане на навигация.

 

И аз до този извод стигнах, и затова сега не ми е jailbrake-нат...

Share this post


Link to post
Share on other sites
"изтегли си една навигация да видиш дали не е скъпо"

 

Аз на това отговарям обикновено с "да ти пикам и на баровеца - купил си телефон за 1500лв и после се циганиш за 200 за навигация". Не казвам че са малко но на фона на останалите... И в този ред на мисли защо всеки си мисли че му ТРЯБВА навигация. Тези които имат колко са я ползвали и по колко пъти. Аз на андроида я ползвах веднъж и то по-скоро за карта отколкото за навигация за да знам как по-лесно да стигна от несебър до слънчев бряг без да минавам малоумно покрай вятърната мелница защото с малките улички отзад без навигация можеше и да се загубя (или щеше да се наложи да питам някой)

 

 

ПС: Горния ми коментар не е относно jailbreak-ването а относно коментара че навигацията е скъпа.

Edited by djadomraz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Даже не е и двеста лева Дядо и съм напълно съгласен с теб. Не може да си дал или да даваш толкова пари за телефон и да се циганиш. Да не говорим, че има много оффлайн навигации, които са с висок рейтинг и можеш да си ги изтеглиш за по 10 - 15 евро или дори free. Но хора всякакви!

 

Видене щом си решил да тръгваш по този път, почети малко тук. Това е форума, където можеш да намериш много информация, напътствия и ... абе всичко за Apple продуктите.

И както спомена не веднъж и Motorhead - омажеш ли нещо - рестор и си нов, като бебе.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ако си купуваш чисто нов мрцедес, не му се слага газова уредба , обаче повечето хора купуват втора ръка коли, или на изплащане, има и такива, които си дават последни 1500лв за iphone

относно джейла, прочетох в един форум и много ми хареса( все едно че имаш ферари и да го караш само градско с 40км/ч)с ограниченията на apple става същото

Share this post


Link to post
Share on other sites
...които си дават последни 1500лв за iphone

 

На това му се вика "на гол тумбак чифте пищови". То историята познава хора купуващи си Ауди А6 които после ги е страх да го карат защото харчи много и ходят пеша (при положение че със старата си въшка тип Пежо 206 или VW Polo не са слизали от колата дори когато отиват до кафе на 3 преки)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Първата ми кола е вече на 14 години и все още си е на бензин. Новата ми кола, купена на 7 км от Хонда Германия е бензин и бензин ще си остане! Та в този ред на мисли - не може да имаш само 1500 лева и да ги дадеш за телефон. Много ще ти миришат краката, за да го направиш това вместо тези 1500 лева да ги вложиш някъде или просто да си ги къташ за тези черни дни, които ти предстоят, щом това са ти последните пари. А и ако нямаш пари какво ще ядеш тогава - по твоите разсъждения ще ядеш някоя кракната програмка може би?! А да не навлизам в други подробности, че ти щом си си дал ПОСЛЕДНИТЕ 1500 лева - от къде ще вземеш пари, за да си налееш газчица, нафтичка или да сложиш няколко капки бензин, за да можеш да тестваш кракнатата си навигацийка на джейлбрейкнатия си телефон.

 

Та в този ред на мисли Motorhead не знам какви са ти вижданията и какви точно са ти идеалите, но определено се разминават доста с тези на хората тук. А колкото до примера с Ферарито и карането градско - пак можем да поспорим, но сега нямам толкова свободно време, че трябва да се работи, за да събера пари за някое приложение явно ;)

 

А да искаш ли една игрица да направим с тем Motorhead? Потърси приложения, които нормален човек на средна възраст ползва ежедневно и които нямат алтернатива в AppStore free или платена такава. Искаш ли?

 

И пак казвам - не съм против JB, но подобни изявления - "ми той си даде последните 1500 лева и няма пари за BatteryDoctor" ме докарват до полуда, ама то май за това сме и на този хал - сульо и пульо да ми карат еднакви коли на газ и да ми зареждат бензин за по 5 лева, а иначе да са с големи претенции.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мани, ами наистина има такива хора. Познавам, човек, който си взе телефон и после не говореше по-него, че няма пари да си зареди ваучер - да ваучер, даже не и на месечна сметка, че е повече пари :) Или пък колежката разказа за нейн познат - купил си бмв + яка уредба за него на кредит и после колата в гаража, че плаща кредитите и няма пари да го кара :))))

Share this post


Link to post
Share on other sites

IPad-a с който си играе малкия ми е jailbreak-нат... за да качва игри наред без да ме тормози... и пак се наложи да купя няколко шаха защото нито една от версиите им, които свалих не работеше. Другия не съм го бърникал и не ми липсва нищо.

 

ПС: iPad-a може ли да се ползва за навигация без да му купувам външен GPS приемник?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Добре, хайде да говорим по същество, а?

 

Има си теми за спорове стил: Това с/у Онова B)

Също и ситуацията за последните пари и закупеният телефон/ауди а6 :))

 

Това са житейски проблеми и касаят този, който си дава парите.

Кеф-а цена няма и може за някои това да е най-големият кеф.

Или както 'оная' китайка, която си давала девствеността на този, който и купи айфон 4 :lol:

 

Ако ще развиваме сериозно темата, нужно е да се придържаме към нея.

 

За полезните неща и айфон 4?

Много са :punk

 

Разбира се всеки 'ентусиаст' след като се сдобие с тази лъскава 'играчка' се юрва сред апликейшъните на Епъл стор-а.

Много са... дни ми отнеха едно време да се 'радвам' на всяка една изгъзица, за която има писан софт.

От това как да се почешеш и кога да пръднеш до... по-сериозните неща.

Ето тук е вече смисъла, за който искам да говорим. За по сериозните неща...

 

В началото слагаш каквото ти хрумне, разби батери метери, разни индикации, разни хармоники, ефектчета, различни 'шашкащи околните' безсмислици... докато преминеш фаза 'всяко чудо за 3 дни' :wub:

 

И за почнеш да го използваш по същество, по работа или да ти помага в ежедневието.

 

Като преминем през всички сфери на използване, от удовоствие до сериозна работа, можем да назовем страшно много приложения, които се използват! Не само за да покажеш на някой авер КО Е ЯКО ТВА... а да ти е полезно на самия ТЕБ!

 

- AccuRadio - хората на стабилна възраст, имам предвид над 30 ще оценят това чудесно радио!

- Sound Hound - великолепен и незаменим софт, подобен е Shazam!

- OPlayer - може би най-добрият плеар с възможност за събтитри.

- Video Stream - вювър, който използва ядро-плеар на домашен компютър или сървър в локалната мрежа, там се 'рендват' клиповете и ти само ги гледаш на айфона/таба

- xPod - не му е нужен iTunes за да плейва .mp3

- FLAC Player - за аудиофили, ако ползват цифров изход към външен ДАК от айпад, за айфон не знам...

- Drembox LIVE - велико приложение. Където и да съм по света може да гледам директен видео стрийминг от сателитният ми приемник у дома - сутрин в хотела си гледам новините и т.н. Вечер може и порно ха ха ха ако си с някой гадже...

 

- Handwriting - само си говори за какво иде реч

- FAC - Fake Call :) полезна програма, ако искаш да се 'измъкнеш' от неудобна среща / с някой изпотена мацка например ха ха /

 

- DocsToGo

- DropBox

- iFiles /iFile/

- TIOD

- FileApp Pro

- Save2PDF

- NotesSecure

.... всичко това е нужно за работа, няма да обяснявам

 

- Google App

- AroundMe

- Google Earth

- Team Viewer

- Puffin

... и тук без коментар ;) последното е браузер с пълноценен ФЛАШ!

 

Малко за фотографията...

- HDR Fusion - велико

- iRetroscope

- Camera Tools

- Photogene

- PhotoForge2

... няма да успея да обясня колко са удобни и какви възможности имат в движение да обработиш, кропнеш, ресайзнеш, сложиш рамка, оправиш цветове, шарпнеш и т.н.

 

- Viber, Tango - бе коментар - ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ :)

 

- QuickBins - добро е... въпрос на личен избор за телефонно организиране.

 

- Teodolite, Compass /с гугъл мапс отдолу/

 

- Stanza /но е най-добре да се четат книги на айпад, не на айфон, друго си е големият размер. Най препоръчвам Киндъл...

 

- MultiCleaner :punk

 

- IM+ - страхотен месинджър!!! комбинира няколко основни.

 

- Print Magic, Print Share - удобни, но ти трябва сървър с принтер ;)

 

- Cydia, Installous - иска ли питане? ;)

 

- Easy Sleep на iSonic - сложете си я и ще ми благодарите, страхотен релакс и удобно за събуждане!

Подобни са : CSON, Nature Music, Sounds of Nature, Jungle Sounds, Relax, Meditation и т.н.

 

След това следват специализирани софтуери за различни сфери, но и за тях може да се говори.

Имам още доста, но ме заболяха пръстите ха ха ха...

 

Един въпрос - някой да знае добър начин за инсталиране на кракнати .ipa на неджейлбрейкнати устройства?

Например на iPad 2, той все още не може да се джейлва?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...