Jump to content
BulForum.com

Хакнаха ми скайпа!

X-sert

Recommended Posts

Преди малко един приятел ми прати линк в скайп.Когато го отворих се озовах в официалната страница на скайп(или поне така изглеждаше).Искаше ми името и паролата.И понеже ми беше любопитно защо ми праща това аз се логнах.След има няма 15 минути, скайпа ми автоматично се логаутна.При опита ми да се логна отново ми изписа че имаето и паролата ми не са разпознати.След 10 мин един приятел ми звънна и ми каза че има същия проблем и че АЗ съм му пратил същия линк от МОЯ профил.Тоест някой хаква профили и ги използва за спам.

Ето го и линка.Влизайте на собствена отговорност но НЕДЕЙТЕ ДА СЕ ЛОГВАТЕ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!!!

http://www.skype.com.kow.uv.tc/?id=58683&lc=us

Ако някой знае как бих могъл да си върна профила, моля кажете ми.

Здравей това е мн. неприятно преди време и аз имах подобен вирус бяха ми пратили фаил под EXE който бе6е вирус макар, че знаех аз го отворих и нищо не се случи, но след 15 мин. някаде скаипа ми се отписа и ми изписа саобщение, че паролата ми е сменена :( после пробвах с забрабена парола пак не стана, накрая 1 приятел ми каза да пратя саобщение до en_support@skype.net от пощата си с саобщение аз написах ето това:

( hi!I have a problem with my skype ..I think sobebody was sent a virus

that is sent and my friends my password was stolen and I can not log in

skype... please help me

my skype : (потребителското име на скаипа )

мина известно време и ми писаха саобщение в пощата и с забравена парола успях да си варна скаипа пробваи и ти само, че може да измине седмици наред докато ти пратят това саобщение дано сам ти помогнал и успех :)

On 5/15/2010 at 2:06 PM, Overdrive said:

дае*а мааму ти кьорав ли си да видиш след .цом какво има ;)

По-скоро съм некомпетентен... Добре просветли ме какво има след .цом smile.gif

Да влазох в официалния сайт на скайп и дадох Forgotten Password.Пратиха ми код чрез който мога да си сменя паролата.Когато се опитах да направя това открих че на моя e-mail са създадени 2 нови скайп профила, но моя го няма никакъв.Смених паролата на единия нов скаъп и се логнах с него.Вътре имаше към 5 абоната всичките непознати за мен.В мууда на профила пратих малко поздрави на майката на тоя дето ги прави тия лайна и излязох.

Освен да пишеш до съпорта на Skype, друго не можеш да направиш.

Обясни им случая и може да ти помогнат. Има начин да се

идентифицира че скайпа е твой.

Напоследък много зачестиха тия работи.

On 5/15/2010 at 2:13 PM, X-sert said:

По-скоро съм некомпетентен... Добре просветли ме какво има след .цом smile.gif

Да влазох в официалния сайт на скайп и дадох Forgotten Password.Пратиха ми код чрез който мога да си сменя паролата.Когато се опитах да направя това открих че на моя e-mail са създадени 2 нови скайп профила, но моя го няма никакъв.Смених паролата на единия нов скаъп и се логнах с него.Вътре имаше към 5 абоната всичките непознати за мен.В мууда на профила пратих малко поздрави на майката на тоя дето ги прави тия лайна и излязох.

при мен беше сащата работа :( пиши саобщение както ти казах по - горе до този емаил en_support@skype.net и пробваи при мен стана :)

On 5/15/2010 at 2:12 PM, dragomir375 said:

Здравей това е мн. неприятно преди време и аз имах подобен вирус бяха ми пратили фаил под EXE който бе6е вирус макар, че знаех аз го отворих и нищо не се случи, но след 15 мин. някаде скаипа ми се отписа и ми изписа саобщение, че паролата ми е сменена :( после пробвах с забрабена парола пак не стана, накрая 1 приятел ми каза да пратя саобщение до en_support@skype.net от пощата си с саобщение аз написах ето това:

( hi!I have a problem with my skype ..I think sobebody was sent a virus

that is sent and my friends my password was stolen and I can not log in

skype... please help me

my skype : (потребителското име на скаипа )

мина известно време и ми писаха саобщение в пощата и с забравена парола успях да си варна скаипа пробваи и ти само, че може да измине седмици наред докато ти пратят това саобщение дано сам ти помогнал и успех :)

On 5/15/2010 at 2:29 PM, dragomir375 said:

при мен беше сащата работа :( пиши саобщение както ти казах по - горе до този емаил en_support@skype.net и пробваи при мен стана :)

Ок направих го.Мерси за помощта и дано да има добри резултати smile.gif

На една моя позната и се случи същото. Дори получи съобщение в пощата си че скайпа и е хакнат от някой и за да и го върне трябва да плати 10лв :D

Класически пример за phishing. Другия път си регистрирай кредитната карта. Имаше един много готин пример и с огледален образ на epay.bg. Успех на шараните! Следващия път си отваряйте очите, затварайте устите. И Скайп. Кога ще се научите да не отваряте това и онова в скайп, щото някой ви го е изпратил!!! Докато има шарани като вас, ще има и рибари, които да ги ловят.

Линка ти не е в скайп.ком ами в skype.com.kow.uv.tc което много ясно няма НИЩО общо с официален сайт ;)Преди да цъкаш гледай какво цъкаш и като го беше отворил пак можеше да се усетиш...

На времето някой ми изпрати подобен сайт - skype.hit.bg... С нещо от сорта: "На последък Скайп е много претоварен и е пълен с незиползвани профили. За да потвърдите, че сте активен потребител моля логнете се в ... (skype.hit.bg)." Та само като видях ".hit.bg" разбрах за какво иде реч...

аз 1 пат патих от тези работи и от голямото ми любопитство и от сега нататак не се хващам на такива спамове и файлове които се пращат току - така не приемам ! парво питам и чак тогава :) бадете разумни и вие не приемаите :)

Благодаря на всички които се опитаха да ми помогнат.Писах на skype support.Отговориха ми доста бързо (след има няма 20 мин.).Възтанових си профила и ся си чата яко!!!! laughing.gif

Както ти казаха и другите - другия път гледай какво правиш.

Това за epay.bg не бях го чувал , но е масова практика при online банкирането. Т.е сега skype , a другия пък като не внимаваш - пари ;)

Който използва Firefox - поне за него знам как става - може да подадете доклад за измамнически сайт, та като се събере бройка поне да се помогне на някой друг да не изгори.

On 5/17/2010 at 4:59 AM, CyberHill said:

Както ти казаха и другите - другия път гледай какво правиш.

Това за epay.bg не бях го чувал , но е масова практика при online банкирането. Т.е сега skype , a другия пък като не внимаваш - пари ;)

Аз за това съм активирал използването и на сертификат. Има го и epay, и банката, която използвам. Неудобството е, че трябва да си го носиш на флашка примерно и да го инстлаираш където го използваш - много по-добре е да използваш portable версия на браузвъра и всичко да ти е там. Аз лично използвам електронен подпис, вместо отделни сертификати, че е едно за всички. Така и да ти знаят паролата и юзъра, нищо не мога да направят. В банката не приемат нищо без подпис, в epay като съм казал, че ползвам сертификат - даже не ми дава да се логна без подписа. Ако нямате пари за ел.подписи и ползвате онлайн банкирания и плащания гледайте да използвате тези сертификати където е възможно - някой път ще ви спасят от големи ядове.

• 2 weeks later...

Това си е чист phishing човека не е гледал.

Ето ситуацията с един приятел.

Обажда ми се ,че неможе да се логне в скайп и отивам да видя какво се случва.

Имаше вирус който му е инсталирал key logger който му взима паролата на сйпа разглогва го по някакъв начин успят и да се докопат и до мейла(повечето хора ползват еднакви пароли).

Така ,но това не беше интересната част.

Гадината седи и си работи нямаш проблем с копютъра гледаш филми музика браузваш ,НО ако примерно отвориш kasperski.com nod32.com или сайтове с антивирусни тулчета след 2 секунди ти затваря browser-a дали с IE Firefox или друг прави едно и също.

-Опитваш се да спреш вирисите през msconfig пускаш го след 2 секунди се затваря

-Опитваш се от регистрито същата работа

-Safe mode не тръгваше поради някъква причина.

Единистве успях да го утрепа като свалих hi hack и го преименувах нa explorer.exe и реснах explorer-a и успях да утрепа гадта и тогава почистих ама просто беше направен мн умно красота направо.

С густо седях и гледах как е превзел всичко важно ,а машината си работи и обикновенният потребител нищо не разнае.

Пийз

klz1275083181o.jpg

Другият път може да гледаш по внимателно. Вгледай се в адреса и ще разбереш. Линкове от скайп отварям само с повишено внимание и то ако мисля, че не ми ги е писал бот(то се познава ако е така)

Чист Фишинг...Докато има рибки, които да се хванат на кукичката, до тогава ше има и подобни сайтове и т.н

НЕ БЪДЕТЕ БАЛЪЦИ!

• 3 months later...
  On 9/20/2010 at 8:17 PM, *POMPATA* said:

Проссто щракни върху забравена парола и там си напиши e-mail-a и ще ти изпратят нова парола и готово :beer:

Oсвен ако бота не му я е сменил. Но вероятно ще я върне обратно след като разпрати на всичките му познати същия линк... посъбере някой и друг email и парола... пък то хората понеже са овце обикновено слагат 1 и съща парола и на скайп и на пощата си че и на paypal...

On 9/20/2010 at 8:24 PM, djadomraz said:

Oсвен ако бота не му я е сменил. Но вероятно ще я върне обратно след като разпрати на всичките му познати същия линк... посъбере някой и друг email и парола... пък то хората понеже са овце обикновено слагат 1 и съща парола и на скайп и на пощата си че и на paypal...

Много си прав. По едно време имах достъп до сайтове с 5-цифрено число регистрирани, и сигурно поне половината от паролите бяха такива, от каквито да ти настръхнат косите. То това е един от основните проблеми според мен. Заедно с поголовното цъкане по линкове без оглед на това откъде откого и т.н. са пратени и накъде водят. Защо на мен досега никога нищо не са ми хаквали, а някои пароли не съм сменял от 10-тина години (верно, на пощи в Ъахоо и др. такива за спам).

Струва ми се, че скайп не е толкова vulnerable към атаки колкото са vulnerable неграмотните и ниско образовани негови потребители каквито са повечето ползващи скайп, откакто стана толкова популярен, всякакви дечурлига на по 12-13 го ползват, а повечето нямат почти никаква култура при ползване на комп и OS и т.н.

Именно... сестра ми е руса... и разбира се не пропуска да хване някой вирус в скайп.... едно време онзи ILOVEYOU.EXE го хвана измежду първите :) Забранил съм ѝ да ми праща писма освен на един email (който почти не го проверявам) - първо ми се обиди, после каза че съм задръстен и сега само си говорим по телефона чат-пат СМС да ми прати :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...