Jump to content
BulForum.com

До Германия (или друга страна) за автомобил

Dreamer

Recommended Posts

Тъй като съм се отчаял от боклуците, който продават автосалоните в Пловдив реших, че е по-добре да ида да си взема, с няколко приятели, кола (коли) от Германия. netrootbg скоро беше взимал от там и ми даде няколко ценни съвети. Тази тема я отварям за да напише всеки своят опит и съвети при ходене до някоя страна за купуване на автомобил.

В моя случай ще вземем няколко коли като ще се приберем с една, а другите ще ги дадем да ни ги докарат тъй като разбирам, че има българи в Германия, които се занимават точно с това и цените са около 400 Евро/кола. Най-важната стъпка е преди да се тръгне да се набележат колите предварително.

Дали mobile.de е най-добрия и въобще достатъчен вариант за набелязване на кола?

Немците оправят ли се горе-долу ако се наложи да си говорим на английски?

Немците лъжат ли относно състоянието на колите или са честни или поне до някаква степен, за разлика от тук?

И т.н.

По този въпрос ме интересува приблизително на колко възлизат страничните разходи (пътни, документация на място в Германия и после тук и др.). И има ли реална полза (колко се спестява), ако се разходиш до чужбина за кола, вместо да я купиш от БГ автосалон, или се разчита само на това, че колата ще е в по-добро състояние?

Dreamer said:
...

...

Немците лъжат ли относно състоянието на колите или са честни или поне до някаква степен, за разлика от тук?

И т.н.

Виж и този сайт. Ако е от автокъща, повечето ги държат турски, албански, сръбски и нашенски мошеници. Намират се обаче и добри автокъщи, които си държат на реномето. Ще поразпитам и ще ти кажа име.

alchemy said:
Виж и този сайт. Ако е от автокъща, повечето ги държат турски, албански, сръбски и нашенски мошеници. Намират се обаче и добри автокъщи, които си държат на реномето. Ще поразпитам и ще ти кажа име.

Мерси, предпочитам да не е от автокъща, но все пак ще погледна и тях, в зависимост от това в кой град в крайна сметка ще идем. Вероятно в Мюнхен или Щутгард.

Съгласен съм с теб, че тук се продават само дараци, в това спор няма. Незнам каква кола си търсиш, но аз вече 6м търся и нищо не мога да намеря, като хората тук все трошки продават и само заради името им искат маса пари. Та да си дойдем на думата, за колите.

Преди време и аз се занимавах с това и от опит мога да ти кажа, че нямаш ли човек (приятел) в Германия или Италия, по добре оттук си е вземи. Първо че има голяма вероятност цената да колата ако си е докараш до тук да ти легне повече от тази на автосалоните и другото нещо е да попаднеш на некоректни търговци който още там да те метнат (автосалони или .....). Най далавера си е ако имаш познат в Германия, да отидеш при него и да отворите местните вестници, там избора е огромен и цените са доста по евтини от тези който ги гледаш в mobile.de

Имам леля в германия и съм вземал доста коли по този начин и да ти кажа, каквото е казал собственика за колата това си е реалното състояние. От там имаш 3 начина да си е докараш, единия е да се въоръжиш с търпение и да си е докараш на ход, другия е автовоз и третия който най-често го използвах е да е кача на ферибота и да си е взема от Видин ;)

Другото нещо е, че не знаеш ли немски забрави да се разбереш с немец (освен ако не е автосалон).

Вече съм се отчаял и сигурно в началото на лятото ще отита до Германия да си взема колица, то се е видяло че няма да е оттук.

Ако те интересува още нещо питай. ;)

• 2 weeks later...

мерси за инфото

можеш ли дадеш малко повече информация за ферибота?

горе долу колко излиза, как става точно даването на колата там, на колко време има фериботи и общо взето да опишеш ситуацията

мерси

Dreamer said:
мерси за инфото

горе долу колко излиза, как става точно даването на колата там, на колко време има фериботи и общо взето да опишеш ситуацията

мерси

Ми аз ги качвах от Пасао и тук идваха след 30 дни че и повече, зависи там от доста неща, като дали е пълен ферибота, или ако е лято дали е пълноводна реката ;)

Иначе преди беше на далавера, но чакаш минимум 20 дни след като си е пратил от там, ходиш от Видин да си е вземаш и някой път намираш неприятни драскотини по колата.

Разбирам, то с тия драскотини няма гаранция просто. Като не си ти да си пазиш колата е така. А и да си я избираш сам де.

Ще разучим колко струва.

Dreamer said:
мерси за инфото

мерси

Един съвет забрави за Германия . Мога да ти помогна да си набавиш качествено и евтино возило от Швейцария . Цюрих квартал Шлиерен . купил съм от там поне 9-10 и съм доволен от цените . имам приятел който има авто салон с над 150 автомобила , а и целия квартал е само салони . Билета до там е 100 евро с микробус от централна гара София . 8 местен чисто нов Пежо . Шофьорите са пекани , обикновенно пътуват 3-4 "работнички " в нощни клубове и 3-4 автоджамбази .Аko e Зa 2-3 вечери можем да измислим нещо за спането , като на връщане ще вземеш малко багаж електроника или там имам някой неща . Вуйчо ми е швейцарец от 25 години и може да ти помогне с пазарлъка . Ако имаш интерес скайпа ми е georgi_goshev.

А между другото в Швейцария има ограничение на скоростта на 100 км по магистралите така , че няма кола която да е юркана здраво и прегледа годишния им е сериозен - тинтири минтири няма там

Не вярвай на mobile.de.Обявите там са пуснати предимно от сърби и руснаци, което мисля, че ти говори достатъчно. Отивай на място. Колкото до това, което си писал, че много българи карали коли оттам до тук за 400 евро - по-добре дай толкова и я качи на автовоз.Особено пък ти си казал, че ще взимаш кола от южна Германия -автовоза е евтин.Вече в северна е малко по- сложно, щото километрите стават множко.

Успех!

goja said:
Един съвет забрави за Германия . Мога да ти помогна да си набавиш качествено и евтино возило от Швейцария . Цюрих квартал Шлиерен . купил съм от там поне 9-10 и съм доволен от цените . имам приятел който има авто салон с над 150 автомобила , а и целия квартал е само салони . Билета до там е 100 евро с микробус от централна гара София . 8 местен чисто нов Пежо . Шофьорите са пекани , обикновенно пътуват 3-4 "работнички " в нощни клубове и 3-4 автоджамбази .Аko e Зa 2-3 вечери можем да измислим нещо за спането , като на връщане ще вземеш малко багаж електроника или там имам някой неща . Вуйчо ми е швейцарец от 25 години и може да ти помогне с пазарлъка . Ако имаш интерес скайпа ми е georgi_goshev.

А между другото в Швейцария има ограничение на скоростта на 100 км по магистралите така , че няма кола която да е юркана здраво и прегледа годишния им е сериозен - тинтири минтири няма там

Благодаря за готовността. И аз мислех за Швейцария тъй като имам познати край Берн. Проблема е, че Швейцария не е страна от ЕС и съответно се плаща ддс/мито. Също така в Швейцария няма или почти няма Laguna 1.8. Идеята за Германия не е да е максимално тънко, а да е хубаво. Ще ходим с кола нататък така и ще взимаме три коли, които ще пуснем по автовоз или ферибот и ще се върнем с колата, с която сме отишли.

LPFC said:
Не вярвай на mobile.de.Обявите там са пуснати предимно от сърби и руснаци, което мисля, че ти говори достатъчно. Отивай на място. Колкото до това, което си писал, че много българи карали коли оттам до тук за 400 евро - по-добре дай толкова и я качи на автовоз.Особено пък ти си казал, че ще взимаш кола от южна Германия -автовоза е евтин.Вече в северна е малко по- сложно, щото километрите стават множко.

Успех!

Да, направи ми впечатление за обявите, но то си личи - на снимките се виждат надписи на автосалони, а и то си пише. Но ще я взимам от човек. МОжеш ли да ми кажеш нещо за автовоза - как се действа, контакти на някой дето извършва подобни услуги? Ако знаеш и колко излиза горе долу.

Аз да питам до колко конски сили имам право да вкарвам кола без да плащам акциз ? Чел съм тук таме ,че е до 163 коня вярно ли е това и каква е далаверата да вкарам двигател,скоростна кутия и окачване без да давам пари като за нов автомобил от България ?Ако пък няма акциз още по-добре :D

На едни места казват, че до 163 коня не се плаща акциз, а на други, че до 201 коня (150kW) се заплаща по 35 лв. на kW, като съотвено акциза става космически. Аз доколкото знам в момента под 163 коня не се плаща, а на границата се заплаща само Гражданска отговорност, пътен данък и екотакса, които излизат около 500 лв. Не съм сигурен обаче дали се плаща ако се внася с автовоз, тъй като принципно щом колата е на автовоз не се заплащат такси откъдето и да мине. Точно за това с автовоз е в пъти по-евтино, отколкото сам да си я докараш, защото първо, че в съотвената държава се купува номер, който струва луди пари, отделно такси по магистралите, гориво и прочее. Автовозчетата ги карат за около 600 лв.

RIP said:
На едни места казват, че до 163 коня не се плаща акциз, а на други, че до 201 коня (150kW) се заплаща по 35 лв. на kW, като съотвено акциза става космически. Аз доколкото знам в момента под 163 коня не се плаща, а на границата се заплаща само Гражданска отговорност, пътен данък и екотакса, които излизат около 500 лв. Не съм сигурен обаче дали се плаща ако се внася с автовоз, тъй като принципно щом колата е на автовоз не се заплащат такси откъдето и да мине. Точно за това с автовоз е в пъти по-евтино, отколкото сам да си я докараш, защото първо, че в съотвената държава се купува номер, който струва луди пари, отделно такси по магистралите, гориво и прочее. Автовозчетата ги карат за около 600 лв.

До някаде си прав защото не се занимаваш да се взимаш номера тюфове и тем подобни такси да плащаш , НО винаги има едно НО се чака 2 седмици може и по-малко може и повече в зависи колко е пълен автовоза за колко време ще се напълни и другите му глупости плюс това не са една или две коли , които са докарвани с охлузвания по боята , изкривяване на брони и други козметични работи . И все пак всеки сам си избира дали ще си я докара или ще му я докарат или ще я качи на автовоз .

Така си е, понякога има проблеми, но ставаше дума, че излиза в пъти по-евтино, друго не съм твърдял. Иначе чакането 2 седмици не мисля, че е проблем дори и да е повече.

Смятам че в темата не ставаше въпрос за евтин транспорт или евтина кола. Както по-горе човека е писъл, че иска да вземе нещо качествено дори и да е по-скъпо ;)

• 5 months later...

@Dreamer в крайна сметка какво стана с колата докара ли от Германия нещо и ходи ли изобщо да поизясниш нещо относно колите и цените там?Най-вече ме интересуват Рената понеже и ти беше казал че Рено дириш.

За Швейцария аз получих леко инфо от комшията срещу нас.Той докара Пежо 406 филл екстри барабар с кожени седалки и огромни лети джанти(слагани допълнитлно не са оригинални) с чистак бърсак гуми за 6000 лв доколкото разбрах(неудобно ми беше да питам точно колко).Имало врътка че понеже те не са в ЕС ако се вкара през Италия се плащало по-малко там ДДС или акциз или квото е там.Как става реално и аз незнам.Иначе цялостно каза че му излезнала с около 2000 лв по-евтино ако е вземел от тук.

П.П.Въпросното Пежо го продава.Някой ако се интересува мога да запитам и да дам цялостно инфо.

• 2 weeks later...
  sasho_1989 said:
Наскоро чух,че най-евтините коли като цена-качество се предлагали в Утрехт,Холандия,всяка сряда имало пазар на над 3000 возила...

Не откриваш топлана вода, този пазар го знам от 15г. и найстина е един от най-големите за коли ;)

Другото предимство е,че там няма потни и пазарящи се араби,които всячески се опитват да те прекарат(като в Мюнхен и Щутгарт например) ;)

Dreamer said:

Немците оправят ли се горе-долу ако се наложи да си говорим на английски?

И т.н.

Ми от тук ако тръгнеш да гледаш хубави коли,докато идеш до Германия са продадени.Затова намясто отиваш и влизаш и гледаш.Там колите са с поне 1000лв по евтини а ако са и леко чукнати се пазариш и ти ги дажат по евтино.

Да, остава да сметнеш колко ще ти излезе да докараш колата до България, разходите/хотел, храна/, които ще направиш там докато намериш търсената кола, след това разходите за номера и прочее. Направо е пълно в Германия с много евтини коли. Няма никакъв смисъл да се ходи до Германия, за да се купува стара обикновена кола, защото не знаеш ли къде да търсиш за евтинко- изгаряш жив ;)

velvet_underground said:
Да, остава да сметнеш колко ще ти излезе да докараш колата до България, разходите/хотел, храна/, които ще направиш там докато намериш търсената кола, след това разходите за номера и прочее. Направо е пълно в Германия с много евтини коли. Няма никакъв смисъл да се ходи до Германия, за да се купува стара обикновена кола, защото не знаеш ли къде да търсиш за евтинко- изгаряш жив ;)

Така е, в повечето случай излиза по-добре и евтино да се купи от тук, отколко ти да ходиш, ако не знаеш къде. Но много хора си мислят и съдят по цените за колите в немското мобиле.

Лично аз дори и не го използвам за сверка на цени, защото е по-зле и от нашето.

Пълно е с обяви ментета и импулсни телефони.

• 5 months later...

Здрасти!!!

Надявам се, че някой разбира от тези внасяния на автомобили поне малко за да може помогне.

Значи имам роднина, която прекара около месец по работа в едно малко градче, близо до Мюнхен.

Разбрахме се да ми докара кола, защото каза, че в германия за 1000-1500 евро можело да се докара наистина сносно возило и като се върне ще се оправим с парите.

Той казва, че не е изгодно да купуваш кола от автосалон или автокъща, от човек също се намирало трудно, бавно и трябвало да си голям късметлия.Та според моя роднина най-изгодно било да се вземе автомобил от автобазар(това било нещо като битак, на който отиват хора, които продават колите си).

Та в Мюнхен казва, че 100% е чувал че има такова нещо.Айде ако някой може да скочи с адрес или телефон или нещо такова да помага, защото имам само 3 дена време.Много спонтанно станаха работите и...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...