Jump to content
BulForum.com

Какво според вас убива любовта?


Recommended Posts

Как става така, че с течение на времето, любовта се превръща в привързаност, признателност, приятелство, а секса става все повече задължение някакси и по-малко страст и предизвикателство. Какво е това, което превръща така бурната любов и дивия секс в гледане на сериали и говорене на заучени реплики...?

 

А какво да направим, за да задържим максимално искрата помежду си? Имам предвид най-вече в сексуално отношение?

 

Любопитен съм да видя какво мислите....

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Нямам опит с тези неща. Отскоро съм в бранша, ако мога така да се изразя и нямам подобни проблеми. Приятелката ми ме привлича много и нямаме подобни проблеми и така като гледам скоро няма и да имам...

 

Но всъщност имам мнение по въпроса.

Когато се оженят примерно мъж и жена и почнат да живеят заедно, след време жената спира да се поддържа - разхожда се из къщи неподдържана и т.н. Не казвам че всички жени са такива, но именно затова и не при всички връзки има такива проблеми както този обсъждан в тази тема.

Същото важи и за мъжете принципно. Прост пример искам да ви дам: мъжът гледа вкъщи жена си по цял ден рошава с някви парцаливи дрехи и т.н. Просто донякъде спира да се поддържа когато се оженят и т.н., а пък мъжът излиза навън - гледа други жени/момичета хубави, накипрени и т.н. Еми как искате после като се прибере вкъщи да има желание да прави нещо със жена си...

Тя се е поддържала заради него преди да се оженят и след това спира. Това го има в доста случаи и то убива не само тръпката и страстта, но понякоа и любовта. Това да се поддържаш пред половинката ти показва дори и уважение, за да изглеждаш добре пред него...

 

Но нямам впредвид постоянно да е така, дори е сладко когато видиш половинката ти сутрин рошава в леглото до теб. Но не и цял ден да я гледаш такава.

Може и да не съм прав, но от моите наблюдения(които като цяло не са много де) съм си направил подобни изводи.

 

Едит: Естествено това важи и за двата пола. Под поддържане включвам всички онези неща, които се правят за да изглеждате по-добре.

Маникюри, прически, Кола-маска, душчета и т.н.

 

Също така и отношението влияе доста. Много мъже се държат добре с едно момиче докато я "свалят" или докато се оженят за нея... После започват да се държат заповеднически грубо и т.н. Най-важното е да има разбирателство... Доверие и компромиси, но това вече е друга тема...

Link to comment
Share on other sites

Тя се е поддържала заради него преди да се оженят и след това спира. Това го има в доста случаи и то убива не само тръпката и страстта, но понякоа и любовта.

бравос.. сега ми кажи, че *обичаш* гаджето си, само заради външния и вид.. :>

...

"контенето" е резултат от хормоните, които карат човек да търси сексуален партньор, когато тези хормони спрат да се произвеждат, сети се сам какво става...

Ако някой ден, забележиш жена ти да се конти, след като сте *улегнали*(деца, жилище и т.н.), смятай че не си ти човека, чието внимание трябва да бъде привлечено ;)

...

единствения шанс за "вечна любов", е тази връзка, при която винаги има спорове... инак, двамата си стават безинтересни един на друг..

...

единствения начин да задържиш една жена до себе си, е като се държиш кофти с нея.. жените са като райграса, колкото повече го тъпчеш, толкоз повече се кефи.. и обратно, колкото по-добре се държиш с тях, толкоз повече ти се качват на главата, а когато успеят да се покатерят на най-високата част на главата ти.. решават че си безинтересен и тръгват да си търсят нова жертва...

 

хайде сега някоя от силния пол да изкаже от женска гледна точка, как стоят нещата ;>

Link to comment
Share on other sites

Според мен монотонността, липсата на нещо ново са голям виновник за замирането на любовта. Освен това се получава някакво, да го наречем "разпускане" на двете страни след "бракуването". Може би и мъжа, и жената са спокойни, че вече са обвързани законно,публично и вече няма защо да се борят за любовта, която вече възприемат като факт, като ежедневие, като нещо което не може да се промени и дори не се усещат кога тя е почнала да закърнява.

Link to comment
Share on other sites

Не я обичам само заради външния и вид, но наистиа ми става приятно да знам, че тя се оправя заради мен. Ако видя че на нея не и пука как изглежда пред мен естествено, че ще ми стане много кофти. А това което каза е супер глупаво...Изобщо не е вярно, че трябва да се държиш зле с една жена, за да я задържиш. Тя ще срещне примерно някой мъж, примерно някой колега, който е мил с нея, който я подкрепя повече от тебе и ще осъзнае, че въпреки че много те обича, ти я караш само да страда. В общи линии всичко важи и за двата пола. Няма нищо едностранно...

Семействата, в които мъжът тъпче жената са доста разбити и т.н. Иначе съм съгласен - спорове трябва да има, но не и караници, надявам се правиш разликата. Ако мъжът тъпче жената има два варианта:

1. Децата също почват да тъпчат жената, както прави баща им.

2. Децата намразват бащата, защото тъпче майка им...

Същото може да стане и ако размените мястото на мъжа и жената...

 

А това, че жената трябва да продължава да се конти, не мисля че само жената трябва да го прави. И аз не го наричам контене. Казах ти го по-горе. На мен ми прави кеф да знам, че гаджето ми иска да изглежда добре пред мен, и това да не би да значи, че я обичам само заради външния и вид. Напротив - това значи че и на нея и пука за мен и затова как изглежда тя в моите очи. И това никога не трябва да се променя. Даже и да сме женени и да сме заедно 50 години, ако тя ме обича, винаги ще и пука каква я виждам аз.

 

ЕдиТ: И въпреки това не всичко е във външния вид, но и той има голямо значение. Не можеш да обичаш някой само защото е много добър човек или пък защото е много хубав. Магнетичността която има между вас е съвкупност от всичко което е той/тя - външност, поведение, характер.

Link to comment
Share on other sites

Ау...дали на баща ми пука особено, че след 18 години брак майка ми не се гримира, не си прави прически когато излизат, или пък,че когато го прави, има повод различен от него!?

Или пък през тези години баща ми ей така си я е "тъпкал", за да си запази тя интереса към него?!;)

Замисляли ли сте се някога колко усилия изисква да си постоянно изряден,във всяко едно отношение?

Аз съм попадала на 2 типа момчета - такива, които не биха били с мен, ако не се обличам "в крак с модата", косата ми не е "направена", гримът ми не е перфектен/за липса на такъв не може да става и въпрос/.И идва един момент, в който наистина се запитваш "Дали утре,когато се събуди до мен,няма да му се видя некрасива и няма да си тръгне?".И все пак продължаваш да започваш потготовката за всяко излизане с въпросния човек 3 часа по-рано...И това изтощава...Ама късно се усещаш, че на този човек не му дреме на никоя част от тялото за теб, ако си негримиран и ненаконтен ;).

Пък има и един друг тип момчета/може и да съм привилегирована,че съм срещала/;)

Истински...такива, които си те обичат без значение дали всеки ден си имал възможността да си "наконтен", задължително с различни дрехи, без значение дали всеки ден краката ти са "копринено гладки", или може би те е домързяло да се лакираш, да си накъдриш косата, да си сложиш бижута и да изгладиш рокля, и да нахлузиш токчета...Те сигурно са заблудени и се примиряват.Ама аз пък съм от вярващите, дето мислят, че когато има чувства, малки неща, особено свързани с външния вид, не правят впечатление;)

 

А, и ако сте "женени от 50 години", все ще ти се е налагало да я видиш в положение,което не би ти харесало.И ако ти я обичаш, няма да ти направи впечатление;)

 

Нека сега и нещо конкретно по темата - привикването винаги се появява, в момента, когато пеперудите от корема изчезнат, впечатление започват да правят ежедневните неща.И ако хората наистина държат един на друг, тези всекидневности не им пречат на щастието...Просто го намират в това, да се събуждат до любимия човек, сутрин да му правят кафе и да си говорят единствените свободни 15 минути на терасата пиейки го.

За секса не мога да говоря, никога не съм го чувствала като задължение...може би като начин да доставя удоволствие на човека до мен, независимо,че в дадения момент не ми е до това...но не и задължение.

Обичаш, правиш компромиси, създаваш разнообразие и не оставяш нещата да се "вървят" сами - това вече е безразличие, което води до край.

 

Имаше една поговорка, за която се сетих сега - "Любов,крепяща се на външна красота, изчезва заедно с нея"

Link to comment
Share on other sites

Кнопикс,много се смея на казаното от теб.А сещаш ли се какво се случва,когато живееш с даден човек?Не познавам жени,които си стоят вкъщи с перфектни прически,гримове,ефирни роклички и токчета.И ти няма да се запознаеш с такива....вервай ми!Имаше една много мъдра мисъл на Ина Григорова.Цитирам по памет:връзката става истинска,когато започенете да серете в една къща :D

 

По темата:аз не го наричам убийство,а по-скоро трансформация.Онези трепети в началото са химия.С времето тази химия се превръща в нещото,което аз наричам чиста любов.Това са доверието,приятелството и топлината,сигурността,която усещаш,когато седнеш с дадения човек.

Link to comment
Share on other sites

Или пък през тези години баща ми ей така си я е "тъпкал", за да си запази тя интереса към него?!;)

 

Доколкото разбрах, се питаше "как да запазим тръпката дълго време", мислиш ли че има тръпка между тях все още? Да, точно онова, дето гъделичка корема.. ;>

Link to comment
Share on other sites

Доколкото разбрах, се питаше "как да запазим тръпката дълго време", мислиш ли че има тръпка между тях все още? Да, точно онова, дето гъделичка корема.. ;>

Странно е, но има :)

Водят се някакви застаряващи и заети хорица, но еднообразие няма :)

Пък може и аз да гледам наивно на нещата...

Link to comment
Share on other sites

Ако има истинска привързаност към двама души които наистина си вярват и могат да разчитат на човека срещу тях любовта никога няма да изчезне!!!Защото след отминаването на периода на зарибявките и първите няколко седмици химията изчезва и ако си използвал само човека срещу теб всичко се срива!!Това става по простата причина че повечето хора незнаят какво искат от човека срещу тях и какво очакват от него!Ако са държали на дадения човек и са искали любов обвързаност довери и т.н. ще получат същото и привързаноста ще остане за дълго!!овечето пъти обаче някой ходят само за да правят секс и ако се случи нещо че започнат след време да не им харесва и пка всичко изчезва!!За това според мен е най-важно да знаеш какво може да очакваш от дадения човек и да разбереш дали на време може да ти го даде!!Ако неможе да ти предостави това което желаеш от него по добре е да сте разделени :)

Link to comment
Share on other sites

единствения начин да задържиш една жена до себе си, е като се държиш кофти с нея.. жените са като райграса, колкото повече го тъпчеш, толкоз повече се кефи.. и обратно, колкото по-добре се държиш с тях, толкоз повече ти се качват на главата, а когато успеят да се покатерят на най-високата част на главата ти.. решават че си безинтересен и тръгват да си търсят нова жертва...

Аз пък що си мислих, че това се отнася за мъжете :P

Абе, няма ли рибари тука? Винаги съм твърдяла, че идеалният флирт(поддържане на връзка) е като риболова-трябва да знаеш колко да отпуснеш и колко да дръпнеш... Само където напрактика е доста по-трудно отколкото звучи :woot

@KnoppiX, познавам една жена, която може би никога мъж не я е виждал без грим и прическа. Всяка сутрин става към 5-5.30, за да може да се оправи преди да е станал някой. Наистина й се възхищавам, защото е на 50 и кусур години и още не й е писнало, но определено не бих искала да съм такава...

Link to comment
Share on other sites

О да! Това е съсипващо. Както и ревността, наличието на друга жена, поддържането на почти изцяло сексуални отношения, третирането като "една от многото (приятели)" и т.н. Поне мен тези неща са ме убивали.

Link to comment
Share on other sites

Маркиз Дьо Сад казва: Любов.. каква мръсна дума! Поетът който я е измислил е причинил толкова много страдание на света. В този живот всичко е страст.

 

И май е прав. Тоест.. нищо не убива любовта тъй като тя не съществува. Всичко е един куб в който сами се затваряме когато ни наранят и започваме сами да подклаждаме тази така наречена любов. Просто не виждам начин двама души да се синхронизират толкова добре та да изпитват това огромно привличане по еднакъв начин. Причината е че хората сме различни и мислим по различен начин ;)

 

Нека добава също и че ако нещо като лъжата (и изброените от вас неща) убият чувствата, не виждам начин нещата да могат да се оправят. Особено докато са млади хората.. просто трябва да се действа на принципа "клин- клин избива" и да продължим нататък тъй като няма никакъв смисъл от самосъжаление тъй се губи от младостта (аз лично изгубих към 1 година в самосъжаление...)

 

Така че преди да ми оборите мнението (че любовта не съществува) помислете си дали самите ние не се оставяме сами тези силни чувства да ни заслепят и да пречупим реалността през някаква.. изкривена призма.

 

Призовавам всички да бъдем реалисти и не на последно място индивидуалисти. Поне към тези две неща се стремя аз. ;)

 

Поздрави :devil

Link to comment
Share on other sites

А какво е любовта, ако не точно тези чувства, които самите ние допускаме да ни заслепят.

Link to comment
Share on other sites

А какво е любовта, ако не точно тези чувства, които самите ние допускаме да ни заслепят.

как мога да знам :confused :sayjin

любов,глупости работи,прави квото знаеш и тва е :lol: B)

Link to comment
Share on other sites

Бе вие съвсем изпаднахте в крайности. Не ви говоря да е изрядна, а все пак да се поддържа по някакъв начин. Не говоря да става в 5 часа сутринта за да се гримира и оправя. Казвам това, защото познавам такива хора. Излизат супер много време и като почнат да живеят заедно просто единия от двамата или и двамата вече абсолютно спират да се грижат за външния си вид.

Говорех за онези хора, които почват да се усвинват супер яко когато вече спре да им пука за това как изглеждат пред любимите си хора...

Примерно мъжа си прави прическа и т.н. взима си душче всеки ден и т.н. в един момент почват да живеят заедно или се женят. След около година вече мъжа редовно си вони на пот, не се бръсне изобщо, а чак когато наистина почне да му боде супер яко брадата, пие супер яко и не съобразява че 5 от 7 дни в седмицата е пиян и т.н. Не си реже ноктите с месеци и като станат големи почне да ги гризе... И кво очаква се между тях да има пламенен огън и жена му да иска да спи с него и изобщо да спи в едно легло с него...Някои от вас ще кажат че чак такива работи няма, но мога да ви го заявя че в БГ 1/3 от мъжете са такива. Държат се миличко, обличат се прилично и изобщо грижат се за себе си и като се оженят и стават просто свине, и после се чудят що жените им не ги търпят...

И жени има такива ако питате мен...

За това ви говоря. Не за някакви супер наконтени истории дето вие почнахте да казвате...

В интерес на истината когато наистина обичаш някой не ти пука толков как изглежда, защото за теб той е хубав всякак, но все пак ти става приятно когато знаеш че на него му пука какъв го виждаш ти...

уфф..както и да е, не разбирате..мислете си квото искате...

Link to comment
Share on other sites

Ako знаех верния отговор на този въпрос, сигурно бих бил вечно щастлив. Но не го знам, защото е прекалено абстрактен, променлив и непредсказуем. Все пак говорим за чувства, а те са ирационални.

Link to comment
Share on other sites

Те сигурно са заблудени и се примиряват.

Нито съм "заблуден", още по-малко "примирен"! Просто предпочитам "естествената красота"!

Не разбирам кое му е странното?! :huh:

 

По темата: Редица изследвания показват, че любовта (в смисъла на "пеперуди" в стомашната област, бурна страст и т.н.) трае около 2-3 години*! Този "срок на годност" би трябвало от една страна да гарантира създаването на поколение, а привързаността предполага отглеждането му, от друга страна периода обуславя "смяна на парньора" при положение, че той не изпълнява "заданието"! Естествно хората, благодарение на абстрактната си мисъл, виждат тези явления в различна светлина! Но каквото и да "любовта", както се изрази един мой преподавател, "природата ни използва за своите цели"! Естествено инстинктите са 50% от историята, а другите 50 са "ваша/Божа работа"!

* Има естествено и изключения, дано всеки намери по едно за себе си! ;)

 

@ KnoppiX От кой източник ти е статистиката (1/3, 5 от 7, т.н.) и терминологията???

Link to comment
Share on other sites

Нито съм "заблуден", още по-малко "примирен"! Просто предпочитам "естествената красота"!

Не разбирам кое му е странното?!  :huh:

Не мисля, че има каквото и да е странно в това ;)

В целият пост, от който е цитата, се помъчих да вложа ирония относно изказванията на някои хора, които ми се видяха смешни /явно трябва да поработя над начина си на изразяване/.

Link to comment
Share on other sites

Имаше една много мъдра мисъл на Ина Григорова.Цитирам по памет:връзката става истинска,когато започенете да серете в една къща :D

Нямам нищо против малко цинизъм, ама т'войто си е безсмислен, позьорски и не на място цинизъм.

Ми следващия път като излезеш с гаджето що не й кажеш "А уе к'во ша си губим времето да излизаме, я по добре да отидем у нас и да серем двамата, за да си направим връзката по истинска".

Що не цитираш нещо по-стойностно, а си избрал няк'ва мозъчна пръдня?

Link to comment
Share on other sites

Ednoobrazieto,vremeto i novata liubov...

V momenta pri men e do6ul ubieca "ednoobrazie"

--------------------------------------------------------

Dvama priqteli si govorqt...

-Abe onq den vidqh biv6ata...Tq mnogo se razhubavila be!Edna dulga kosa,edni golemi gurdi,edno stegnato dupe....a tq samata mila i priqtna..... :love

Drugiq go gleda umno i mu otgovarq:

-Ami tq vinagi si e bila takava,samo deto ti be6e omruznala....

 

Nqkkoi ne6ta nqmat obqsnenie :(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...