Jump to content
BulForum.com

ICQ проблем

PSYCHOSIS

Recommended Posts

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply
  djadomraz said:
...този Pidgin го пробвах току-що и не е лош и той но прекалено ми напомня на GAIM...

Ами то това е новото име на GAIM ;)

alchemy said:
Да се обадя и аз относно алтернативите.

Преди време ползвах Trillian и много го харесвах, но... точно ICQ протокола до ден днешен има бъг по отношение на кирилицата и отсреща излизат питанки вместо букви. А аз много държа на кирилицата.

...

... и аз точно заради това го зарязах. просто ми омръзна да чакам нови release-и, които да оправят досадния проблем.

накрая мигрирах към мирандата.

btw qip-a не е лош, но засега поддържа само icq протокола, а аз вече съм свикнал да имам всякакви IM хави, а в това отношение мирандата е несравнима ... стига да ти се занимава, за да я настроиш по "твой вкус" :)

alchemy said:
Да се обадя и аз относно алтернативите.

Преди време ползвах Trillian и много го харесвах, но... точно ICQ протокола до ден днешен има бъг по отношение на кирилицата и отсреща излизат питанки вместо букви. А аз много държа на кирилицата.

Затова съм с QIP, а за флашката си настроих Pidgin. Единственото, което не харесвам в QIP е, че трябва да изпращам съобщението с Ctrl+Enter вместо само с Enter.

Е не... сериозно ли не си го видял ТОВА:

qipsendusingenterzk3.gif

JDFU said:
Ами то това е новото име на GAIM

Аааа това обяснява нещата. Не те ли дразни дизайна му обаче? На мен много грубо и тромаво ми се струва... От всичките мирандата и qip а и старото icq 2003b им беше най-компактен и изчистен дизайна а GAIM-a традиционно си прилича на MSN/Yahoo/AOL Messenger а тe са едни огромни прозорци - абе голямо и тромаво ми стои на мен. И няма ли shortcut за да изкарам чат прозореца или контакт листата изобщо не искам да го виждам. Това беше и причината да не ползвам Trillian.

btw. QIP има transliterate функция: пишеш на кирилица, натискаш CTRL+T и то го превръща в латиница (не винаги както ние сме свикнали ама пак върши работа)

djadomraz said:
Е не... сериозно ли не си го видял ТОВА:
Eeeee, djadomraz, златен си!!!

Наистина не съм обърнал внимание на това бутонче, а разръчках няколко пъти настройките. Абе, нали знаеш - докато сме живи, се учим :).

Благодаря.

Освен това ме радва в QIP опцията да те уведомява за рождени дни (когато съответния контакт има инфо за рождената дата).

djadomraz said:
Аааа това обяснява нещата. Не те ли дразни дизайна му обаче? На мен много грубо и тромаво ми се струва... От всичките мирандата и qip а и старото icq 2003b им беше най-компактен и изчистен дизайна а GAIM-a традиционно си прилича на MSN/Yahoo/AOL Messenger а тe са едни огромни прозорци - абе голямо и тромаво ми стои на мен. И няма ли shortcut за да изкарам чат прозореца или контакт листата изобщо не искам да го виждам. Това беше и причината да не ползвам Trillian.

btw. QIP има transliterate функция: пишеш на кирилица, натискаш CTRL+T и то го превръща в латиница (не винаги както ние сме свикнали ама пак върши работа)

Кво му е "голямо" на прозорците? :) Разпъваш ги и ги сгъваш колкото ти е удобно. За мен интерфейса е перфектно изчистен, без да бъде дървен като тоя на миранда (което е другия IM клиент, който уважавам). Също така има достатъчно възможности за настройка по собствен вкус.

http://i3.tinypic.com/6q9hf5v.jpg

alchemy said:
Освен това ме радва в QIP опцията да те уведомява за рождени дни (когато съответния контакт има инфо за рождената дата).

това го има и при ICQ 6 и при Skype

Botev1912 said:
това го има и при ICQ 6 и при Skype

В случая нали говорим за ICQ и софтуер за него, различен от ICQ софта.

Колкото до рождените дни, това и в Миранда може да се добави с плъгин, има.

Botev1912 said:
... и при Skype

бе, мааани го тоя скайп бре :pirate ... тук става въпрос за "симпатични" IM клиенти :laughing:

@tedy, мерси че ме подсети да си сложа и "такава хава" :P

tedy said:
В случая нали говорим за ICQ и софтуер за него, различен от ICQ софта.

Колкото до рождените дни, това и в Миранда може да се добави с плъгин, има.

Мда, при това с човека писал въпросния плъгин се познаваме от 1ви клас :) (освен ако няма и други такива но този за който си мисля прави само това и човека почна да го пише пред доста години)

JDFU said:
Кво му е "голямо" на прозорците? :) Разпъваш ги и ги сгъваш колкото ти е удобно. За мен интерфейса е перфектно изчистен, без да бъде дървен като тоя на миранда (което е другия IM клиент, който уважавам). Също така има достатъчно възможности за настройка по собствен вкус.

http://i3.tinypic.com/6q9hf5v.jpg

Именно именно - виж го какво чудо е с тези картинки в дясно и т.н. - за всеки човек имаш по 3-4 реда текст ефективно . Това е приемливо ако имаш 10тина човека в списъка, ако имаш над 100 има да си скролваш.... Верно групите помагат ама пак много разтегледно ми изглежда. И прозореца с тези менюта и т.н. ми се струва много "разводнен"... абе всеки си има вкус нали знаеш :)

djadomraz said:
Мда, при това с човека писал въпросния плъгин се познаваме от 1ви клас :) (освен ако няма и други такива но този за който си мисля прави само това и човека почна да го пише пред доста години)

Именно именно - виж го какво чудо е с тези картинки в дясно и т.н. - за всеки човек имаш по 3-4 реда текст ефективно . Това е приемливо ако имаш 10тина човека в списъка, ако имаш над 100 има да си скролваш.... Верно групите помагат ама пак много разтегледно ми изглежда. И прозореца с тези менюта и т.н. ми се струва много "разводнен"... абе всеки си има вкус нали знаеш :)

Не съм тръгнал да те убеждавам ама всичко това може да се спира/пуска/намалява/уголемява :) Иначе, че си е въпрос на вкус...така е ;)

да с него е същата работа

А сега и друг проблем забелязах. Имам 2 акаунта на windows-a. И на двата QIP конектва същия акаунт. Не може да са 2 различни или 1 включен и 1 спрян. Квото е на единия, това се включва и на другия акаунт. На ICQ такъв проблем няма :(

• 6 months later...

От няколко дни QIP не ме логва, не мога да се логна и от страницата на ICQ. Дава ми грешка в паролата или номера (ICQ# and/or password are incorrect. Please fill in your details again). Някой има ли същия проблем? Май пак става нещо със сървърите им.

• 1 month later...
  • 1 month later...

В момента qip и miranda не се връзват към сървъра? Обаче ICQ клиента се връзва. Някой друг има ли подобен проблем в момента?

mIRCata said:
Сега се е отпушило. Ама от сутринта нямаше никой.

Сутринта имаше срив на сървърите.И QIP-а не ебаваше.

• 6 months later...

Някой има ли проблеми тези дни? Нещо постоянно ми дропи и не знам от мрежата в офиса ли е, или е от ICQ-то нещо.

Аз нямам този проблем, обаче използвам друг клиент (ако има възможност да е от това) и вчера си стоях в чата без да ме изкарва от там.

:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...