Jump to content
BulForum.com

Wolfenstein Enemy Territory


furiozo

Recommended Posts

sichki da svalqt ot TUK windows i/ili linux versiqta na multiplayer testa na igrata

 

servera e 217.10.240.66:27961

 

igrata e qka

znachi syuznicite trqa da vzrivqt edno depo za gorivo, nemcite trqa da go opazqt

syuznicite imat i tank na razpolojenie koito obache nemoje da mine prez zaledenata i hlyzgava reka dokato engineer-a ne orai mosta

nemcite mogat da chupqt tanka ama engineer-a moga pak da go oprai

na tanka ima kartechnica i mojesh da se kachish na nego i da pukash s kartechnicata

engineera moje da postavq mini i dinamiti

Field OpS moje da izvikva vyzdushni i artileriiski ataki i da nqta snatcheli aktiivirani ot razstoqnie

Covert OpS moje da vzima drehote na myrtvi vragove za da go mislqt za friend i da gi puca podlo v gryb

ima i granati i flamethower

i izobshto zaribqvki mnogo

 

znachi svalqite i vlizaite

opitvam se da napraa nqkva ugovorka ... znachi ... v nedelq v 16:00 koito q e svalil da vleze

za momenta imame 5-6 potvyrdeni igrachi ako syberem desetina shte stane zabavno taka che svalqite

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Играта за мулти е лудница. До сега пукахме, и ще продължаваме.

 

Не е само пукане, иска се и мислене, иска се и координиране с останалата част от отбора, за да им успех накрая.

 

Има няколко характеристики бойци, като всеки си има своите финкции и оръжия.

 

Целта на едните се да нападат, другите да пазят и одържат фронта.

Строят е окрепления...

 

Смъквайте и влизайте да видите какво шоу е. :)

 

За уговорки влизайте в #warez.ru

 

Айде.

Link to comment
Share on other sites

Играта е добра, ако има организация между хората в отборите. В противен слочай се превръща в една безцелна пуцалка всеки за себе си. До сега тва става.

Трябва да се съберат хората кой от кой ще изграят и ако не там, то поне в irc да се разберат как ще действат в отделните части на играта.

Да се има в предвид, че човек има повишения в 3 различни области. Добре ще е всеки да се специализира в дадена област. Логично е като има повече опит в нея и по-висок чин, да има по-добри показатели в играта. Затова трябва да има предварителна уговорка между играчите.

Няма ли, умряла работа е, да знаете!

Трябва да се минират определени участъци, възлови. Абе има много работа по стратегиата.. Щом се види, че се отърва фронта, тичаш по задачите за другата част на играта, да се подготвиш да ги посрещнеш.

Абе.. Възмутен съм от безорганизацията като влезнах преди малко.

Още не сме почнали, някъв само те стреля, мисли си че е на война, тъпак. F3 F3 F3 се повтаря постояна. Чакайте се разберем бе!!!

Ако на някой му се играе както трябва да казва. Да организираме свестни отбори и да почваме. Иначе сам за себе си да стреляш наляво надясно, даже и по своите, може в Counter-Strike !

Link to comment
Share on other sites

Ами тва е приказка.

А не да ми приказваш, че било само игра и важното било шоу да става..

 

При правилна игра, шоуто ще е много голямо! Ще има задоволство :)

Link to comment
Share on other sites

За тези, които не знаят какво трябва да се прави

 

ALLIES нападат AXIS

 

Целта на ALLIES е да подкарат танка до моста. Танка се движи, когато има в близост до него човек. Може и да се качите на него като излолзвате use бутона F

След като танка стигне до моста, който трябва да се постри, взривява дупка в решетката в дясно, през която може да се мине в гръб на AXIS при необходимост.

Моста се строи от инженери. Трябва да сте на инструмента клещи и до материалите за строене, за да построите моста. След като моста бъде построен, подкавате танка напред. (ако моста някой го бутне и танка не е минал, вдигате пак)

Танка взривява врата на тунела и влиза в него. След като излезне, взривява портата на крепоста на AXIS. Това е едно място през което може да се влезне. Обикновенно на това място има мнго бой. След като танка си свърши работата там, оправяте го колкото пъти трябва за да го подкарате наново и го закарвате зад хълма (той сам со отива там), където прави дупка в стената (втори вход към целта).

След като влезнете вътре има един резервоар, обикновнно заграден с мрежи от двете си страни. Взривявате мрежите с engeneer или covert ops и имате достъп до резервоара. Там се взривява с динамита на engeneer - 30 сек.

Целта трябва да бъде поразена за 30 мин. Времето тече в средата на дясната половина на екрана.

 

Мисля да допълвам с изпробвани и ефективни тактики, за да може всеки да ги знае и играта да става все по-трудна.

 

Основното за тези, които могат само да вървят и стрелят: Прикрепете се до някой по-опитен от вас и стреляйте по противниците си.

Link to comment
Share on other sites

Engeneer

Soldier

Field Ops (Field Operations Specialist)

Covert Ops (Covert Operations Specialist)

Medic

 

Това са 5-те вида специалности, с които можете да играете.

Ще кажа по няколко думи за всеки един.

 

 

[*] Engeneer - това е човека без когото играта не може да бъде мината. Инжинера строи мостове, окрепления и др. Поставя и обезврежда пехотни мини. Поставя взрива, само с който може да бъде зривена крайната цел. Съотвтено само и от инжинер може да бъде обезвредена.

Мините се поставят на възлови места. Около крайната цел, покрай ограта, пред вратите на стената, също на места, където е удобно на врага да се укрива. Максималния брой мини, който може да се постави за отбор са 10. Внимавайте къде ги слагате. Мината се слага с клавиша 7 и клещите (Engineer's Tool) се активира. С клещиче се деактивира зарядите и строят укрепленията. Местата за строене са отбелязани с флагчета. Ако е червено, може да се строи само от AXIS, ако е синьо, може само от ALLIES, а ако е сиво, може и от двете страни. Тук е в сила тактиката всичко ценно за врага се унищоава.

Добра тактика е инжинера да се движи зад танка, та ако се случи нещо, да го поправи навреме. Когато ALLIES навлезнат в територята на AXIS, почти всички AXIS e добре да минат инжинери, за да имат по-голям шанс за навременно обезвреждане на динамита.

Оръжията на инжинера са пистолет, автомат и ръчни гранати.

 

 

[*] Soldier - Чисто и просто казано - войник. Там е за да трепе всичко що му се изпречи.

Войника може да избира между оръжията: автомат, базука, гранатомет, огнехвъргачка и тежка картечница.

Мое лично мнени е, че да си войник и да ползваш автомат е глупаво. Това е оръжието, с което разполагат и останалите специалности. Базуката е нещо много полезно, стига на човек да му харесва да играе с нея. С базуката унищожаваш врага в укритието му, създаваш суматоха и повреждаш танка. На гранатомета все още не сме му намерили практично приложение. Теоретично, да но практично.. Огнехвъргачката е добра за близък бой. С нея едно че пържите противника си, мо и не му давате да гледа какво става, поне огъня му пречи. Обаче с огъня не бива да се играе. Може да навредите както на себе си, така и на своите. Иска се прецизна работа. Тежката картечница е нещо много полезно. Когато се предвижвате с нея, то е доста бавно. ДОбре е да сменяте на пистолет, примерно когато излизате от пункта си до бойното поле. Както в реалността, така и в играта когато стреляте с картечницата в ръце, почти нищо не правите, понеже мерника си ходи където иска. За да има успех, трябва да легнете и с десния бутон на мишката да я застопорите на земята. Имайте в предвив, че гълта много здраво амунииции това чудо, и ако покрай вас няма Field Ops, който да ви доставя периодично, просто няма смисъл да се въоръжавате с картечница.

 

 

[*] Field Ops - Това приятелче се оказа нещо много полезно. Отначало никой не играеше с него. А сега винаги има по 1-2-ма в отбор. Аз например в началната фаза на игра в отбрана съм с него.

Field Ops вика въздушни и артилерийски атаки. Това става с бинокъла. Фиксирате мястото където искате да се бомбардира и натискате левия бутон на мишката. На това място пада една цветна димка. За AXIS е червена, за ALLIES - синя. Това е сигнал за самолета къде да хвърля бомбите, но е и сигнал за нас, да се омитаме на време. ;) Няколко секунди след хвърляне на димката се исипват една след друга 7 бомби. По мои наблюдения, бомбите падат в кръг на мястото където сте посочили, като последната пада точно на посоченото място.

Другата функция на Field Ops е да доставя амуниции. Оръжията с които разполагаш са автомат, пистолет и ръчни гранати.

 

 

[*] Covert Ops - Това момче ми е любимото. Разполага с 3 оръжие. Снайпер е едното. Сигурно сте запознати действията на един снайперист. Намираш удобно място за стрелба, даващо ти добро полезрение и същевременно добре укрит от врага и стреляш по единичен изтрел там, където трябва. Да откриеш пестоположението си, шич не е добре. ;) Ако не намериш място, което да ти позволява да си винаги скрит, то поне на няколко изстела сменяй местоположението си, ако имаш възможността. Оптиката се вика с десниа бутон на мишката. От лявата страна има индикация за състоянието ти. Колко е спокойно. Отначало не е спокойно и мерника се движи.. Когато се успокоиш се застопорява. Ако си прав, това става бавно. Ако со клекнал или залегнал, става значително по-бурзо. Но не му отдавайте голямо значени, понеже след изтрел, отново става неспокойно. Оптиката изчезва, когато се движите. Със снипера при необходимост може да се биете и в близук бой, като го ползвате като обикновенна скапана пушка. Разполагате и с пистолет, както и с гранати. Другите 2 оръжия на Covert Ops са автомат с оптика, понякога е доста удобен, на стрелба на средно разстояние. При стрелба през оптика стреля на единичен, а без оптика автоматичен. И другото е автомат, с голям пълнител. Хубаво нещо е. Но трява да се стреля на откоси, защото загрява, а когато загрее става неизползваем за малко, а точно тогава може да ти трябва много.

Според операцията която мислиш да извършваш, ползваш едно от 3-те оръжия. А именно. С Covert Ops виждаш мините на врага и ги бележиш с флагче. Това става с бинокъла. Когато е докладвано че в даден район има мини, отиваш и ги бележиш. Също може профилактично, предварително да провериш всички места, на които е обичайно да се слагат мини. Covert Ops могат да вземат униформата на убит враг. Това става с USE бутона. Дегизирани сте до тогава, докато някой от врага не ви простреля, къде нарочно къде без да иска.. Добре е да се прикривате с тази униформа. Както униформата, така взимате и ключовете на вратите, с които разполагат AXIS. По принцип, когато посочите играч от своите, виждате му името и статуса. А ако посочат теб, с като си мислят че си свой, бързо ще разберат, че не си. Мисля, че ако си залегнал, не показва статус. По принцип, укривай се. Да си дегизиран си има свояВа мисия. Добре ще е сами да достигнете до извода каква е тя. Covert Ops разполагат със зрив, активиращ се с дистанционно с радиовълни. С този зрив можете да бутнете оградите на резервоара или други съоръжения на врага. Covert Ops разполагат и с димка. Ползвайте я, ако има защо..

 

 

[*] Medic - Медика раздава аптечки на хората, с които ги лекува. Също когато ви бутнат смъртно ранен, вие падате и викате "Medic!" В това време ако има близко медик, ще ви удари една инжекция и ще ви изправи на крака. Медика е страшно полезен. Неговата кръв се възстановява сама. Добре е медика да се движи с човека, от когото зависи хода на операцията. Било с инжинер, било до всеки един от останалите специалности, стига от него да зависи нещо съществено. Лошо е когато няма предварителна уговорка за игра и съответно тактика, която да се следва. Медика разполага с пистолет, автоамт и ръчни гранати. По мои наблюдения, един опитен медик качва доста бързо нивото си и плучава 2 пистолета, с които човек е доста ефективен в близък бой.

 

Много лошо ще правите ако не се възползвате от специфичните възможности на човека с когото играете. С бездействието си ще вредите на своите. Когато започне играта, натиснете TAB, и вижте с какви професии са вашите съотборници. Ако се повтаряте с някого и друг важен липсва, или минете такъв или приакнете някой да мине такъв. Когато сменяте специалността си, добре ще е да го съобщавате на останалите с говорните команди. Това става с V 8. Има хора, които разчитат на наличието на дадени професии и лошо ще ги изненадате ако минете друга и не съобщите. Това е игра в екип и всяко тъпо своеволие почти е сигурно, че ще доведе до загуба.

 

п.с.:

... q kajete da ste 4uli ne6to za novi karti ili ne6to takova ??

6toto taq karta mi omryzna da si priznaq

ne3nam, това е тестов вариант на играта и има само едно ниво. Други нива в пъланта версия, когато излезне. Но не е хубаво така да ти омръзва. Добре ще е да вникнеш в играта. Да разбреше как може да спечелиш повече време в играта и да изградиш една добра защита с хората, с които разполагаш. При нападение също. Изненади, масови нападения и незабележими промъквания в територията на немците. Истинско удоволствие е когато играете разбрани хора и приключите играта с успех.

 

п.с.2: Следва инфо за показателите на всеки играч. Стратегия за двата отбора, съобразно играчите, с които разполага. Стратегиите са базирани на опита, който имаме.. Ще се радвам след споделеното от мен, да има някои нови и интересни хрумвания, разбира се изпробвани, които да разнообразяват играта и правят по трудна и интересна.

Link to comment
Share on other sites

Допълнение за Covert Ops:

Когато е в чужда униформа е желателно да използва пистолет (със заглушител) или нож - един изстрел от "шумно" оръжие сваля веднага маскировката.

Комбинацията Covert Ops + Engineer може да доведе до много бърза победа за Allies ако играят добри играчи в екип.

Как ? разберете сами или изчакайте до следващият tutorial ;-)

Link to comment
Share on other sites

Маалей..

2 игри тука ни разцелиха. Аз бях ALLIES.

Значи, какво става. Тръгва танка и още преди да е стигнал моста, там почват едни бомбандировки, майката си трака... И какво правим ний, пращаме 2-ма енжинера напред, някъв field ops, се щури в наще къщи, и още 2-ма войника.. Единия с огнепръскачка да го е ***, при положение че е на позиция дето няма пряк контакт с врага и трети постоянно крещи "как да сменя на снайпер, как да сменя на снайпер" ...

Ей полудях, 20 мин. ако не стояхме на тази фаза пък на.

Какво е решението:

1 covert ops

Значи, кучетата му мръсни, ходят и слагат мини навсякъде около танка, слагат в началото и в края на моста, слагат мини околко съндъците за строене. Ей тези мини, ама всичките до една, трябва да са ни показани. Това е работа на covert ops, и убивам го, втори път ако умра от мина, която не съм видял. Когато не обезопасява района, дебне къде са мръсните AXIS field ops и ки разстрелва на място със снайпера. Никва милост, също и някви мед. сестри ако има около тях.

 

Пробива се дупката в реката и се построява пешеходния мост. Основно атаката ни трябва да бъде през пешеходния мост. И от време на време по 1 да пращаме през тунели, за да си ангажират вниманието и с тях. Една солидна атака от пешеходния мост, видимост на мините, и танка го прекарваме от друагта страна на моста за нула време.

 

От екипа хора, трябва да имаме 2-ма енжинера. 1 не е достатъчен.

 

Войник ако има, то да е само един, и не с какво да е, ами с базука. Тя не прощава.

 

Един медик е добре да има, който да движи с един от енжинерите.

В момента в който танка премине моста. Нещата стават по-лесни. Немците лека полека се изнизват в крепостта си.

 

После. Докато танка минава през тунела, през това време се прави медицинския пункт с боеприпасите + построяване на картечницата. И се заляга до нея.

 

Екипа отново е същия.

Щом танка започне да се показва от моста, всеки е вперил поглед в него. Голяма грешка. Хваштам картеча който съм построил и всички долу. Паника. Когато танка излиа, човек на него е задълйително да има + 1 инжинер зад танка. Ако има войник, то трябва базука, за тяхната картечница. С това едно че трепеш от раз който е там ами и повреждаш картечницата и не могат да я ползват. Останалото при пункта на хълма при картечницата или в готовност близо до оградата да нахлуят още при първата пролука.

 

Когато се стигне до втората, от там е по-добре да се атакува.

Covert ops-a показва мините до оградата и мините до дупката на оградата. Ама задължително!!!

Забелязах, някой си е харесал местенце върху покрива на навеса със съндъците. Мор за него!

При наличие на инфото за чуждите мини, всички вътре с изключение на един, който стои задължително на танак на картечницата. Вътре трябва да има 2-ма енжинери и един медик. Ако има повече хора, добре ще е една огнехвъргачка да има. Covert Ops-a също вътре. Той бута оградата, а инжинерите минират полето до нея, за да си изпати врага.

 

Това е що годе една от тактиките за нападение.

Link to comment
Share on other sites

Сега играx AXIS.

 

Малко да изкоментирам за защитата в последна фаза на играта.

 

Пичове, никва работа нямате извън крепостта, ама никва!!

 

Видях един снайперист да стои от наще при дясната страна. Това не е лоша идея. Едно че кърти други снайперсти и друго, че посреща хората от главната порта. А ако се наложи да маха оградата, ще го направи бързо, макар да не видях да го прави.. Това се налага, когато сложат динамита, без да са разрушили оградата. Оградата от дясната страна се маха с цел по-бърз достъп към бомбата.

Сега, много ще съм доволен, когато играя инжинер в AXIS, друг да не слага мините, щото все гледам се слагат на места, където не трябва. Ограничен е броят им, както споменах по-горе и не бива да се пилеят на излишни места.

Места за поставяне:

 

 

[*]Когато танка е преди моста:

1 мина на мястото от страната на AXIS, където свършва бъдещия пешеходен мост.

1 мина на бараката на контролния център, след като бъде построен.

 

Ако имате възможност, слагате мини и покрай танка и местата за стрене на моста. Видя се, че не е лоша тактика.

 

 

[*]Когато танак влезне в тунела:

по 1 мина на всички изходи от тунелите.

затваряте голямата врата на пункта им и пред малката слагате мина.

от там минавате от външната страна на стената и слагате мина до бъдещата дупка на стената

след това мина пред малката врата и влизате вътре и почвате да строите оградите.

 

 

[*]Когато танка излезне от тунела:

2-3 броя на главния вход.

1 минна на от вътрешната страна на бъдещата дупка в оградата

2 мини пред врата със стълбите на сградата с куалта

1 мина пред друга й врата.

2-3 мини в самия резервоар.

1 мина пред малкта врата от вътрешната страна

 

Когато танка е разбил само едната врата, един да се грижи с базуката колкото се може повече танка да е в неизправност, друг да следи мините, освободи ли се мина, слага се!

 

Винаги да има някой да дебне покрай главния вход какво става. Не изтървайте никой да мине.

 

Когато танка направи втория вход към крепостта, всички вътре, кой срал срал. Всички вътре, оглеждате се има ли достатъчен брой инжинери и пазите.

Ако има хора, добре е да има някоя тежка картечница на подходящо мяста. А също станах свидетел, как огнехвъргачката може да бъде много полезна в крайната фаза на играта.

 

Когато чуети сигнала че е поставена бомбата, първо обръщате внимание дали оградите са си на мястото, ако са си на мястото, бягате от горната страна и скачате на караманелата при резервоара, а covert ops-a да бута едната ограда да прави бързо достъп до бомбата на останалите хора.

 

Забелязах че врага се в крайна фаза движи с медик. Рядко вече някой влиза сам. Оглеждайте се и трепете здраво. Не обръщайте гръб на падналия, щото може да стане и оцапа работата..

Link to comment
Share on other sites

Допълнение за мините.

 

Открихме, че след като знаем къде има мини, те могат да се премахнат с гранати.

 

Също ако стъпиш на мина и си инжинер, можеш да я обезвредиш. Ако друг стъпи на мина и не мърда, също може да се обезвреди от инжинер.

Времето за обезвреждане на мина върху която си стъпил и тази под чужд крак е два пъти по-голямо. Което си е и реално.

Иначе ако държиш да минеш през мината, прави го с shift. Така се спринтира. А като стана дума за спринтиране, това е индикацията от ляво със зелено. Използвайте я на места, където трябва бръзо да се придвижвате през обстрел.

Link to comment
Share on other sites

poznai mislq che si4ko tova e mnogo polezno za novobrancite i ne samo.

Kam tacticite za AXIS nikoi ne se seshta che punktovete za odurjane sa 3 a ne 2. Vinagi kato igraq sled kato minem mosta vsi4ki nemci sa v bazata si. Mislq che tova e greshka po-dobre e edin AXIS eng. da se varne i da postroi Commaned Post i karte4nica tam edin Soldier s karte4nica da gleda kam tonela zalegnal a FieldOps da go snabdqva s Ammo edin Engeneer da e na kartechnicata gore koqto se trqbva da e postroena i da gleda kam tunela. FieldOps da vika artireliiski ogan ako tanka se pokaje a Medic da obikalq za da se pogrije nikoi da ne umre. Dobre e da ima i edin Soldier s Bazzoka da pazi levia vxod i sashto ako vidi kanka da mina v dqsno da go spre. Ostanaloto e lesno kanka shtom ne mine ALLIES nqma kak da pobedat.

 

P.S. Mecikat ne diga po-barzo nivo i ne zima po-barzo 2-ta pistoleta. Moje da gi vzeme vseki ako digne strelbata si na level 4(max). Tova e vqrno zashtoto sam go pravil, no trqbva da si mnogo mnogo to4en za da ti dadat 2 Colt-a 1912. I edin TIP kogato ste kleknali i iskate da zelegnete moje da natisnete 2 puti napred, a kogato ste zalegnali i iskate da stanete davete 2 puti nazad barzo.

Link to comment
Share on other sites

Tova za dvata pi6tova malko ne e taka ili pone ne vaji za injenera. Na mene mi gi dava 4ak kogato stana major i kogato skill-a za strelabata go vdigna na max. Ne znam dali za vsqka speciqlnost pootdelno stavat ne6tata, no pri mene taka se polu4ava kato igraq injener. Vyzmojno e da gi dava za naistina to4na strelba, v smisyl takyv 4e ne ubiva6 edin vrag s edin pylnitel kakto az pravq ponqkoga kato se paniram :D

Link to comment
Share on other sites

Леле феноменална битка! ;)

 

Започваме ние 5 ALLIES срещу 7-8 AXIS.

Развоя на битката просто ясен, по стандартния начин. Направиха си кулата, изкараха тежките картечници, почнаха да сипят бомби като невидели и постепенно нахлуха в наща територия.

Все пак в началото успяхме да дотикаме танка да направи първата дупка в реката.

След това аз и xway се изнизахме от там и в продължение на 15 мин. поне се опитвахме да прескачаме стенета :D

След малко и iCEDogg, дойде, явно му станало скучно да го къртят с weasel още на мястото на появяване.. Голям зор е било там, признавам. :)

По едно време решихме че друг път ще пробваме пак това прескачане на работа и решихме да се включим в битката. Аз инжинер, xway - covert ops.

Covert ops, както писашме по-горе може да взима униформата на врага, както и съдържанието в нея, като ключове...., ключове за двете им заключени врати. Едната е вътре при кулата, а другата, за която xway даде лудата идея да се използва още при първата дупка на танка е тази до главната порта, през която се влиза отвън, без да има пробив.

И така, xway се сдоби с вражеска Гниформа и с 300 зора се добра и до крепостта с нея, неопетнен. Аз го чаках там. ;p

 

Влезнахме, казвайки си молитвите да не стъпим на някоя мина в бързането, понеже оставаха 2-3 минути до края, притичахме спринтирайки до постройката, качихме се горе през заключената врата и със скок върху резервоара, да не рискуваме да стъпим на друга мина. Разбира се, ако имахме време, можехме да ги видиъм къде са, все пак има такъв човек в екипа, но време нямаше и много бързахме. :)

Та те даже оградите не си бяха сложили, ама и разбираемо..

Та сложиш динамита, xway зае позиция на покрива, аз поставих допълнително мини покрай резервоава да няма изненади и ... просто красиво! :)) - докато другите се думкаха в другия край на картата.

и xway ми подсказва в irc:

"[20:45] <xway> interesno axis kak ne se usetiha che igraqt samo s/u 2ma choweka"

 

дадам..

Та, имайте едно на ум. Без изненада и игра в отбор, трудно ще се оправите.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...