Jump to content
BulForum.com

Recommended Posts

  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Аз си купих такъв преди 6 месеца: http://www.emag.bg/elektricheski-bojler-ariston-pro-r-80-eu-1800-w-80-l-0-8-mpa-termichna-izolacija-el-zaschita-ipx3-v-nshno-regulirane-na-temperaturata-pro-r-80-v-1-8k-eu/pd/D0V0SYBBM/ , само че от хоуммакс, хванах на промо на изплащане с 0%. Засега съм много доволен, по-компактен е като размери от нормалните, в сравнение със стария много по-бързо достига желаната температура. По-бавно свършва топлата вода, но е нормално, защото стария беше 20 годишен.

Link to comment
Share on other sites

И моя стария беше 25+ годишен :) Иначе си мислех за този Аристон, но ме притесняват тези 1800W. Струват ми се малко за бойлер. Днес ще ходя да търся из града имало някаква фирма на Голямо конарско,която произвеждала неръждавейки.

Link to comment
Share on other sites

А какво и до колко пари търсиш?

Нещо, което да те кара 10+ години и да дадеш 300+ лева? Такъв може съфорумец да ти предложи .

Ако искаш 80л 3киловата има Теси за 160-180лв. Имат магазин на ул.Родопи. Може да те изкара 3г може 5г+ никой не знае. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Имам. Резерва за ТЕЦ-a. Ще се ползва 2 седмици годишно. Що да слагам голям и да седи пълен, без да се ползва. Реално имам дори, почти нов Елдом 80 литра, ама... Имам 4 квадрата кабел на 32А бушон, чисто нова инсталация, без ключ по пътя. Тоест от таблото директен кабел. Ще го издържи, но наистина не виждам смисъл голям бойлер, да му се такова мамата... Мислех да слагам панел на покрива, но при 9лв. кубика топла вода, що да си го причинявам, да следя системата лятото, да се чудя дали няма да направи беля, докато сме на море... Зимата пак я гледай...

Link to comment
Share on other sites

6 киловата бойлер - 6 квадрата кабел, брат... Такова ти е предписанието... Но ако ще е за толкова кратко наистина няма смисъл. Не го надувай на макс поне. 

Link to comment
Share on other sites

Само така, няма защо да топлиш цял казан, който през останалото време изстива и за капак да не ти стигне водата вечерта, ако някой се е увлякъл преди тебе. Няма да ти е свито сърцето дали клапана за налягането няма най-накрая да откаже, няма да ти капят някакви води, няма да се карате кой пусна бойлера и кой го забрави, няма да ти заема толкова много място. Съветът ми от челен опит е да вземеш модел с два бутона, на мен вече само първата степен (3 и нещо киловата) ми е достатъчна, а през лятото да не говорим, дори най-зиморничавият може да се попари. Също така, на пълна мощност за неопитни хора е малко пипкаво да се уцели границата преди бойлерът да прегрее и да се изключи за кратко.

6 киловата бойлер - 6 квадрата кабел, брат... Такова ти е предписанието... Но ако ще е за толкова кратко наистина няма смисъл. Не го надувай на макс поне. 

О генио гениални на техниката, врътката на елементарните по конструкция проточни бойлери не е някакъв потенциометър, а само регулира обема вода, който може да премине през нагревателя.

Link to comment
Share on other sites

Абе не би трябвало да стане ама нали знаеш кое пази лозето  :laughing:

 

При такава кратка употреба би трябвало да си ок. И ако е за у вас знаеш - зимаш квото требе, не квото падне :grin: 

Link to comment
Share on other sites

За мен си е де. Сименс или Елтрон? Това е въпросът. Разлика 200лв. Не е малка, но опитът показва, че винаги има защо едното да е по-скъпо. Вероятно Елтрона ще е, ама да питам.

Link to comment
Share on other sites

Най-вероятно има резон. Аз де що имаше проточни по вили и паланки съм ги разкарал. Остана ми един в гаража дето го ползвам от дъжд на вятър...

 

Ти предполагам се застраховаш за периода на профилактиката на топлата вода лятоска... Ще ти стигне такъв. Аз новите модели не ги познавам, гледам ги само изложени от любопитство - някои минават бон...

 

Доколкото знам при по-новите модели отворен тип проблемни били пластмасовите части - бързо заминавали. Но при тебе за такава кратка употреба едва ли това ще е решаващ проблем. Друго не мога да ти кажа...

 

Мисля, че Галицин тук може да даде правилното мнение.  

Link to comment
Share on other sites

Аха - така да е, щом казваш... ДоообреТ

Всъщност паническото ровене из гугъл за да защитиш грешна позиция наистина не води до нищо добро.

Това, което си показал е нерегулируем, предпазен термостат. Те заради това и диференсът му е такъв. И наистина  при проточните бойлери се регулира дебитът, а не пряко температурата. Четирите квадрата кабел пък (мостови или СВТ), съвсем спокойно си ги носи тия шест киловата, че и аралък за още има.

Link to comment
Share on other sites

Търсих терморегулатор, терморегулатор ми изкара:

Терморегулатор за проточен бойлер Tesy /Теси/ 52-80°C
Модел: „Opus“
Общо описание :
Бързонагряващ, проточен бойлер от ново поколение, оборудван със системи за управление на водния поток и температурата на водата. Електронно регулиране на температурата на водата. Клас на безопасност IP25, позволяващ монтирането му в душ- кабина. Сензор за воден поток, устойчив на замърсители на вода. Медни тръбни нагреватели и водосъдържател. Модерен и естетичен дизайн. Сертификат от VDE ( Германска изпитвателна лаборатория ). Произвежда се в два варианта- само с душ и комбиниран (душ и мивка). Мощност: 8,4 KW. 5 години гаранция!

 

 

 

Галине, говориш за отворен бойлер тип ЮНГА

 

Мамка му и прасе!!! Как регулирам аз температурата тогаз на моето бойлерче без да тече вода? Някой да ми го обясни моля. Освен да излезе че не е проточно бойлерчето ми... 

Link to comment
Share on other sites

Видене, осъзнаваш ли, че говориш за нещо, от което си имаш само бегла представа? Спри се овреме, щото да не се получи пак срамна ситуация, както когато обясняваше на Пламен за музиката.

Link to comment
Share on other sites

На Пламен за музика никога не съм обяснявал. Не мога да разбера защо като питам нещо се интерпретира като заявление... 

 

Ето - питам те съвсем нормално - защо моето бойлерче си има терморегулатор? Тоя Опус защо има и той? 

Съжалявам - не намирам по-голяма снимка:

opus_x.jpg

Link to comment
Share on other sites

Защото някои по-съвременни системи си имат и настройваем термостат, който ограничава температурата до желана граница, вързан преди онзи, дето си го показал по-горе. Което обаче не променя факта, че основното регулиране става чрез водния поток. Това е в масовия случай.

Не, че няма и системи с изцяло електронно управление, яко презапасени от към мощност и с вграден редуцил на входа, ама там цените са различни, а и ги няма много-много по магазините.

Надявам се, че бях достатъчно изчерпателен?

 

П.п. А за музиката... То писаното си седи там в темата :)

Link to comment
Share on other sites

Ами това което имам аз е архаично, нищо общо с нови системи и прочее... Ще ти го снимам после. Мисля е с малко резервоарче, в което държи определено количество готова вода. Трябва да знам аз истината, не може така!  :grin:

Link to comment
Share on other sites

Дали или, все тая.

А на лично не помня да си ме питал нещо....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...