Jump to content
BulForum.com

Училищата убиват творчеството


Recommended Posts

http://grandoman.com/video/utchilishtata-ubivat-tvortchestvoto/

 

Мисля, че си струва да се направи нова тема за това.

Според мен човекът е адски прав и е време за промяна в образованието и в светогледа на родителите и хората като цяло.

Link to comment
Share on other sites

Хареса ми. Благодаря за линка.

А ето и мнението ми, за който се интересува:

Струва ми се нормално, че имаме нужда от промяна в мисленето и от там във всички социални структури, в това число и образованието.

Нашият вид има тяло със сложни биохимични процеси, а всичките те са там, за да поддържат тежащите ни килограм и 300 мозъци. От последните обаче знам твърде малко, за жалост. Ние сме твърде различни като отделни индивиди, за да следваме сериозни програми за универсализиране. А освен това, ние не сме спирали да еволюираме; всяко следващо поколение е по-различно от предишното и различно спрямо индивидите в него. Плашеща ми се вижда идеята, че не можем да насмогнем на тази еволюция. Но и как да си промени един родител мисленето, когато светът в който живеем става все по-опасен? Тук нещата се опират на приоритети и въпреки, че не съм родител още, си мисля, че ги разбирам ако съобразяват мисленето си спрямо безопасността на поколението си, не толкова спрямо техните неврологични възможности.

Така, че като цяло - може би не се опира до правилен курс на мислене, а до единствен възможен, на този етап.

Link to comment
Share on other sites

Triti - нарочно ли пишеш глупости за да има с кой да се счепкаш или наистина си ги мислиш такива превзети в стил Гала?

 

А освен това, ние не сме спирали да еволюираме; всяко следващо поколение е по-различно от предишното и различно спрямо индивидите в него.

 

Ти да не си гледала X-Men наскоро? Изобщо наясно ли си колко години трябват за да еволюира нещо? Не е изобщо от поколение до поколение...

 

 

Струва ми се нормално, че имаме нужда от промяна в мисленето и от там във всички социални структури, в това число и образованието.

 

Айде пак сме по-умни от останалите и ще откриваме колелото наново ама този път по-добре.

 

Ей тези 2те превзети и префърцунени фрази дето ги пльосна са толкова грешни че не ми се иска да започвам да ти обяснявам как и защо.

Link to comment
Share on other sites

Абе не че нещо, ама ако оставим настрана големите еволюции, отнели десетки и стотици хиляди години (визирам големи промени в мозъците и телата на хората и животните като цяло), във всяко поколение се забелязват промени и според мен. Вероятно силно зависими и от социалния ред, в който живеят и познават. Да не говорим днешните тийнейджърки колко бързо "наедряват" на някои места, а по наше време тия бяха рядкост :bgrin: . Да го наречем ранно съзряване.

Изобщо и аз мисля, че нещата не са толкова прости и едностранчиви.

Но като цяло съм съгласен, че приказките на Triti са изтъркани клишета, който аз лично съм слушал (а и говорил де) страшно много пъти, и пак, разчупването на лошите практики е комплексен процес, хаоса на масите и стадния принцип. Тия дни чух по ТВ нещо, което каза един гост в едно шоу - българинът е много работлив поединично, но като цяло българите не са. Доста показателно. Общо взето си мисля, че все пак трябва външно побутване от някакъв по-различен вид, за да се излезе от порочния кръг. Като например да разтурим нацията, и поединично всеки да се спасява по света :bgrin: .

Link to comment
Share on other sites

Добре, че съм аз, че да имате над какво да плюете на воля. :laughing:

djadomraz, разбира се, че еволюираме! Не сме спрели да го правим. Най-вече неврологично и ендокринологично. Иначе и аз ви харесвам. ;)

Link to comment
Share on other sites

Да не говорим днешните тийнейджърки колко бързо "наедряват" на някои места, а по наше време тия бяха рядкост :bgrin: . Да го наречем ранно съзряване.

 

Хайде да го наречем курварлък. По наше време също имаше по-едри момиченца - някои просто по-дебелички, други по-"надарени" но нямам спомени да са се показвали цици по начина по който се показват днес имитирайки фолк звездите.

 

 

Но като цяло съм съгласен, че приказките на Triti са изтъркани клишета, който аз лично съм слушал (а и говорил де) страшно много пъти, и пак, разчупването на лошите практики е комплексен процес, хаоса на масите и стадния принцип.

 

Принципно е така. На практика са празни приказки защото без по-серизен план като се "разчупят" какво и как да се прави са си приказки за маса или чоплене на семки на пейката в парка.

 

 

 

Тия дни чух по ТВ нещо, което каза един гост в едно шоу - българинът е много работлив поединично, но като цяло българите не са.

 

Това нещо се нарича мотивация. За себе си и в къщи си доста мотивиран да работиш защото го правиш за себе си и е ясно какво ще получиш. Докато в "службата" и да работиш и да не работиш заплатата ти е същата а се издигат хора с връзки или направо се спуска за шеф някой "парашутист" оттам се и убива желанието за работа.

 

Не мога да отрека че и аз на моменти не давам 100% от себе си но все пак всичко е до мотивация и човек. А хората по принцип са мързеливи и ги мързи да мислят... ВСИЧКИ... НАВСЯКЪДЕ... няма Българи няма Американци няма Танганайци (японците не ги броя те са друга работа). Всички и навсякъде ги мързи и да бачкат и да мислят а тъпанарите са преобладаващата маса.

Link to comment
Share on other sites

Мотивация=пари,накъдето и да се обърнеш всичко е пари и матрица.

Японците що радиация издържаха сигурно и хлебарки нямат.

Link to comment
Share on other sites

Мотивация=пари,накъдето и да се обърнеш всичко е пари и матрица.

Японците що радиация издържаха сигурно и хлебарки нямат.

 

Не е само до пари. Не сме най-бедните но е национален спорт оплакването колко ни е зле. Имаше една графика кой колко е щастлив съпоставено със стандарта... изобщо не бяхме най-зле като стандарт но впечатлението за щастие/нещастие беше доста по-надолу от значително по-бедни от нас нации... а при такава великолепна природа да сме бедни е меко казано смешно. Както и да е отклоняваме се от темата.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...