Jump to content
BulForum.com

Интернет доставчик с безжичен интернет

Recommended Posts

Предстои ми да сменя интернет доставчика, но брат ми иска да има и безжичен интернет вкъщи... Въпросът ми е, ако интернета на доставчика е само кабелен може ли да се сложи рутер и да се направи wireless мрежа и дали ще ми направят проблем.

Никой не трябва да ти прави проблем.

Купуваш си безжичен рутер (но не някой абсолютно дърво най-евтино), свързваш жично стационарните машини, другите по въздух.

Не си казал какво означава "не особено скъп", но ако ще е тп-линк, хитов модел напоследък се явява TP-Link TL-WR1043ND, за около 80-90 лв, получаваш почти всичко като най-нова технология, плюс гигабитов суич.

За тия пари - тия марки общо взето, които си споменал. Ако не ти трябва гигабит суич, тп-линк имат и за 50-60 лв добри. Още повече ако не държиш на WiFi N.

On 1/1/2011 at 9:05 PM, Midex said:

Не съм чувал някой да прави проблем за това, че човек ползва рутер (жичен или безжичен) у тях си...

Жорко-Визиото навремето правеше. Пускаха някакви мизерии да шашкат най-популярните за момента рутери.

Това защото имаше няколко случая лапетиите от целия блок се събрали, плащат 1 нет и си го делят после и им излиза стотинки. Друга тема е че като почнат да свалят mp3-ки двама от тях останалите отиват да ги бият щото на тях нета им спира тотално :lol:

После престанаха защото се разчу и ги оплюха че са цигани пък и по-новите рутери спряха да се шашкат толкова и не минаваше номера.

Но напоследък никой не го прави, поне в Плд доколкото знам. Доколкото знам, в София има някои, които доскоро го правеха, особено в Студентски град.

Всъщност има ли начин доставчика да направи нещо, с което тотално да няма как да се ползва рутер? Стандартното TTL=1 отдавна се знае и повечето рутери с моднат фърмуер го заобикалят.

Малко ако може да Ви коригирам и двамата :D

Визио имаха настроен TTL филтър който не приемаше пакети със стойност различна от 128, която е стойността на популярните по онова време Windows-и. Ето тук има и друг пример за това.

А сега по темата - горещо препоръчвам и аз TL-WR1043ND дори без да му се сменя софтуера си е отличен рутер, иначе това от сайта на мултирама също не е лошо, един приятел си взе такъв. Наложи се да обновим софтуера от сайта на TP-Link до последният (тогава) възможен защото иначе упорито не желаеше да направи Static lease на DHCP-то :wtf: След това изгледжа да заработи нормално, поне не се е обаждал да се оплаче :D

Тъй де а за чий х*й му беше на Жоро мислиш този филтър? Точно за да прее*е рутерите. Нали съм го случал какво се пенеше пред Ангел и Ники по кръчмите тогава :)

On 1/4/2011 at 7:47 PM, djadomraz said:

Тъй де а за чий х*й му беше на Жоро мислиш този филтър? Точно за да прее*е рутерите. Нали съм го случал какво се пенеше пред Ангел и Ники по кръчмите тогава :)

Така е, аз само внесох малко уточнение :D :beerchug

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...