Jump to content
BulForum.com

Mozilla


Shiro

Recommended Posts

Mi samo hubavi neshta chuvam za taq Mozilla i zeh i az da q rygam tuka ama neshto mnoo bavno vyrvi. Bavno zarejda samiqt browser, bavno tyrsi, bavno otvarq stranici. Idei ?

Link to comment
Share on other sites

не си единствения с този проблем :)

с федора върви 1.4.1, дръпнах 1.6 и пак същото, бавно си е.

1.4.1 поне шрифтовете бяха добре, сега с 1.6 са ужасни, форума изглежда ужасно с вер 1.6, идеи как и кои шрифтове да сложа?

Иначе си ползвам Konqueror.

Link to comment
Share on other sites

Братчета, наистина Mozilla е бавна и хората работят върху този проблем. Но много горещо ви препоръчвам да пробвате Firefox. Няма равен този броузер.

Пакета Mozilla е пакет от типа всичко в едно- броузер, HTML- редактор, e-mail клиент.

Но едва ли трябва всичко на куп. Ако искате да ползвате броузера на Mozilla изберете Firefox- БЪРЗО, КОМПАКТНО, КОНФИГУРИРУЕМО.

Това е моя избор на броузер, опитайте и тогава кажете как ви се струва в сравнение с Konqueror

;)

Link to comment
Share on other sites

Странно, не съм забелязал такъв проблем. На моята машина имам линукс и виндовс и на двата съм с Мозила и на двата работи с еднаква "скорост". На други машини също (то аз навсякъде само Мозилата си ползвам ;)).

Нещо друго може да пречи, но трябва повече инфо.

Link to comment
Share on other sites

може би понеже сравняваме с Конкерор, мозилата е по-бавна, може би защото като се инсталира по подразбиране слага всичко, майл, чат и други работи.

Сложих си този Firefox, наистина хубав, наподобява ИЕ, само че ползва енджина на Нетскейп и поне при мен сайтовете изглеждат ужасно :(

Кажете кои шрифтове да си наглася щото форума например изглежда с ужасни букви, кирилицата е с 2 пъти по-малки букви от латиницата като пиша пост, малките подписчета под темите са едни разтеглени, това да не би да е проблем с CSS на мозилата?

Link to comment
Share on other sites

tedy, можеш да си сложиш TrueType шрифтове (копират се от виндовс директорията направо) - те са общо взето най-изчистени и след това да си настройш системата (вкл. и Мозила) да ги ползва. Има много хаутута по въпроса, ако се сетя за URL ще го постна.

Link to comment
Share on other sites

[offtopic]

imam malko problemi s mozilla. po tochno s windowsa i vijte do kakuv izvod dostignah sled nqkolko opita s drugi browseri.

 

[21:14] ubedih se 4e bez mozilla nemoga da jiveq

 

samo da utochnq che govorq za windows. za linux tam drugi neshta polzvam.

[/offtopic]

Link to comment
Share on other sites

Godfather, много благодаря, просто толкова много неща ми блокираха главата около тоя линукс, че просто забравих, че бях срещал някъде че поддържа и .TTF шрифтове.

От контрол центъра си инсталирах най-важните от виндовс фонтовете и сега мозилата показва перфектно сайтовете :)

Link to comment
Share on other sites

ne ne, s kvoto i da q sravnqvam mi e super bavna mozillata. btw i netscape-a mi e mnoooo baven. da kajem 5x po-baven ot IE i Konqueror (za IE-to govorim pod prozorci de:)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...